What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

MJgrow

Active member
eu folosesc cu succes nutrienti "chimici" din comert.

Iar daca cineva o sa zica... e sanatatea ta, ca e chimic, ca e bla bla... aflati ca si aia organici defapt au la baza tot chimie.

Singura diferenta e ca sunt tolerati putin mai bine de planta in caz de overfert.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
asta pentru ca nutrientii "organici" sunt de fapt din sursa organica, si nu organici.
elementele chimice sunt aceleasi, dar cei chimici contin si substante care nu au fost curatate sau filtrate de organisme vii.

aka:
faci nutrienti chimici, poti avea ceva metale grele si alte elemente toxice in ei.
faci compost sau macerat.. daca ai metale grele sau elementi toxici in materiile in materiile prime, reactiile necesare pentru finalizarea procesului nici macar nu incep. (pentru ca nici bacteriile benefice nu tolereaza majoritatea produselor nocive omului)

pana la urma tine de alegerile fiecaruia. si sigur exista si nutrienti mai siguri pentru consum uman, chiar si dintre cei chimici. eu unul prefer sa ma feresc de anumite riscuri, mai ales cand munca sau pretul variantei mai sanatoase nu sunt prohibitive.
 
N

nightsmoker

zilnic consumam chimicale continute de produsele alimentare,de la prostiile din fast food la legume ji fructe....putine produse sunt 100% naturale,doar nu credeti ca legumele din comert sunt fertilizate organic....eu o sa merg pe gama biobizz totusi:)
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
smecheria e ca nici alea certificate nu prea sunt crescute pe organice de cele mai multe ori (traim in romania), dar partea buna e ca mai sunt si gradinari pe aici. si asta cred ca e singura cale prin care stii cu adevarat ce mananci.
 

weed doc

Member
topmax se bate cap in cap cu lumina in perioada de veg , deoarece acesta pe langa elementele enumerate de barcode ,"impune" plantei sa intre in floare (asta e rolul unui stimulator )creindui acesteia un stres ce o opreste din crestere....sunt high sper ca ati inteles , ma chinui sa scriu , si mai mult sa scriu corect , cred ca am stat 15 min sa scriu 3 cuv...iar daca vreti o reteta de nutrienti foarte buna incercati asta e criminala : in 2 L de apa baga 6 ml de bio grow , 2 ml de carbo load , 1 ml de root-c de la atami si 2 ml de micro de la ghe inca de la a 5 a frunza au primit fetele mele carcaletele de mai sus si vreau sa spun ca au crescut tare ok
 
G

green_land

retelele care le enumerati voi sunt relative...nu toate soiurile reactioneaza la fel! asa ca degeaba...

biobizzu a facut o schema generala, pentru majoritatea soiurilor... crezi ca aia n-au facut teste pe produsele lor? daca era bine sa pui TOP-MAX in veg, crede-ma ca iti scria in programu ala.
 

barcode

Active member
retelele care le enumerati voi sunt relative...nu toate soiurile reactioneaza la fel!

asa am zis si eu cateva posturi mai sus. cat despre topmax in veg, eu nu am respectat niciodata tabelul biobizz pt ca am facut diverse teste, imi cunosc foarte bine genetica si stiu cum reactioneaza cel mai bine la fert. asa cum i-am zis si lui explo, o sa fac testul cu 2 clone sa vedeti diferenta
 
S

SfPetru

asa o sa te lamuresti si tu daca si care e dierenta. de ce nu iti faci un jurnal p forum?
 
M

MJMJ

ok.ma bate gandul sa incerc un mic sistem fogger pt 3-4 plante cu umidificator ultrasonic.din ce am citit,parerile sunt impartite.tu ce parere ai ,explo?
daca e cineva care a avut experiente hidroponice il rog sa dea mai multe detalii despre sistemul folosit.Eu caut ceva cu intretinere minima si cat mai mic => fogger sau DWC.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
mi se pare mai sigur dwc, la fogger ai mai mult de lucru, si daca se strica, deja cam ti-ai luat la revedere, pe cand in apa, fara aer, rezista si 12 ore.
eu unul, din ce am studiat, aero as face. dar nu cu fogger, ci cu stropitoare sub presiune.
momentan mi-e bine in sol. :)
 

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
in afara de grow-shop nu mai pot gasi altundeva?
Am vazut net pot-urile si mi se par ridicol de simple, practic as putea sa-mi fac un set din pahare de iaurt si plasa de tantari... daca discretia este prioritatea, nu vad ce te-ar impiedica sa faci asta.
As putea sa fac cateva bucati de proba in atelier, insa nu pot demonstra utilitatea lor decat daca fac un grow in ele si asta iese din discutie.
Cand vad net pot-urile ma gandesc la strecuratoare, filtru permanent de cafea, etc. De-aia zic eu ca mi se par simple. Mai complicat mi se pare sa mentii ph-ul si restul, insa "paharele" in sine sunt simple, iti trebuie doar doua maini si-un dram de bunavointa. :tiphat:
 
M

MJMJ

stiu,m-am gandit si eu sa le confectionez,insa as prefera sa le cumpar gata facute.nu discretia este prioritara,ci transportul doar pt niste net poturi.

acum am alta intrebare: ce trebuie sa fac cu pamantul pt a-l refolosi?
 

Latest posts

Latest posts

Top