What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Ulkokasvatus 2011

Nakkipaa

New member
Hahahhaha, aika rankka reissu ollut... :D

Joutuu vielä tyytyy kattelee tuolta kansalaisen karttapaikan ilmakuvista kun mestat on n.400km päässä, lähiaikoina pitäs matkustaa tonteille kattelee livenä. :)
 

baittis

Member
Jees. Spotti valmisteltu, nyt odotellaan enää kelien vakautumista! Ekaa kesää ulkohommissa, mutta eiköhän tästä jotain jää taskunpohjalle. Luulis olevan helpompaa ja stressivapaampaa ku sisäkasvattelut.

Esikasvatus alotettiin tuossa viikko sitten iskemällä kahdeksan parhaiten itänyttä Ovelaratsastaja x Dieselryderiä maitotörppöihin. Seitsemän on noussu, ja puskevat jo uutta lehtiparia, kaheksannen kanssa vähän skeptinen suhtautuminen. Vaan ei se mitiä, noista luulis saavan papuja sitte ens kesäks lisää! Ajattelin ettei nyt ekana lähe sensiä tekee, vaan turvaa samalla ens kesän siemensadon.

Kertokaas kokeneemmat guerrilla-miehet ja -naiset mihin aikoihin kannattaa eteläsuomessa laittaa horsmat kukkapenkkiin?

Oh and by the way, tervehdys ICmag! Pitkään selailleena päätin hankkia ihan oikein kirjoitusoikeudet, jos sitä tänne uskaltais laitella esim pientä dokumenttia kasvatuksista sillointällöin. :)
 

Budi Spencer

New member
Zaudi haudi vaan kaikille!

Budi Spencer on hillunut ja lueskellut taustalla hissukseen, mutta nyt oli pakko pitkästä aikaa ottaa osaa keskusteluun.

SIBERIAN
Onneksi olkoon, voin sanoa että eräällä ystävälläni on myös oma saari ja siellä saa kyllä aikast mukavasti rauhassa harrastaa puutarhurointia, silti kannattaa hieman kuitenkin naamioida tai pitää homma stealtina mahdollisia rantautujia tai merivartiostoa silmällä pitäen, mutta suhteellisen kuumotus vapaata pitäis olla..varo kuitenkin merirosmoja :pirate:

BADTICKET
Uskon sellaiseen työnkarmaan, että mitä enemmän näet vaivaa ja teet töitä kasviesi eteen, niin sen mukavammalta se syksy ja talvi maistuu, kun sitä ihteään laitat pesään tai syöt. Ihan sama juttu kuin tuo leipominen, enempi vaivaa, mutta pidemmät ja mukavammat nautinnot. :smokeit:

Ja ei muutakuin laittakaapa lisää hyviksi todettuja vinkkejä lannottamisesta yms., niitä on antoisaa lukea ja ottaa vaikka opiksi itsekkin, jahka noita hilejä :hotbounce: yms. yrttejä tuonne pihalle vien. Onkos muuten mitään järkeä käyttää lannoitteena esim. AHF-litkuja, kun niitä on tuonne nurkkiin kertynyt vai kannattaako mennä vaan kakalla? :)jump: Nyt kun kakasta alettiin puhumaan)

Oikein mukavaa, aurinkoista ja lämmintä kesää kaikille puutarhureille ja nauttikaa siellä luonnonhelmassa tovi aamu- tai ilta-auringossa kuunnellen luontoa hyvän savun kera, meinaa niitä on aina niin ihana muistella syysiltoina ja pakkas talvina!

T. Budi Spencer :pimp3: & Pieni Vihreä Idun Näköinen Iguaani Nimeltä Florence Hill
 
M

Merrywanna

All my spots are ready and I put the first 2 strains in the ground today, I hope to have everything else in the ground by sunday at the latest. My poor old car has been dragging the bottom on the old sand/tractor road while I have been hauling musta multa and everything else.
So if you use kakka like some of you guys are talking about is the end result
some good shit
or shitty bud?
 

StonedGolem

Member
Jestas sentään, olin ettimässä guerrillamestoja mettässä, ajelin semmosta vanhaa paskaa tietä etiäpäin rauhassa kuin vain pudifarmarin kuuluu, totesin että siihen loppuu tie, eikä edessä päin olevat mestat oikein näytä hyvältä. No vaihtoehtona oli pakittaa 150m tai 3m ja kääntyä semmosen pienen ojanpenkan luota.. Tietty laiskana pakittajana valkkasin jälkimmäisen, enkä edes kattonu mestoja, vaan vetelin moukan tuurilla ja siihen jämähti kiinni :D Aikani sitten, edelleen laiskana miehenä siinä sudittelin ja kaivoin kuoppaa syvämmäksi, kun sitten totesin, että ei vittu, tässä ollaan ja pysytään.. Justiinsa pääsin kotiin, 2 ja ½h kaivoin autoa irti, nostin etupyörää tunkilla ja läväsin alle läheiseltä (vittu se lähellä ollu, monta kilsaa kävelit spede) työmaalta löytämälläni vanerilankulla sen sieltä sitten sain kikkailtua irti. Vittu että oli kova homma, hirviä nälkä on ja suussa vieläkin pari litraa hiekkaa.. Ajatus ei oikein pysy koossa, vedet loppu jo puolessa välissä kaivuuta.................. Piti vähän avautua :dance013: Ei tässä muuta. Varokaa niitä perkeleen pehmeitä hiekkateitä.:bump:[/I]

Ai hitto :D Sympatiat sinne! Tuossa tuli alkuviikosta kans ite käytyä tsekkailemassa spotteja. Parit kelvolliset hakkuuaukeat löyty. Yks aiemmin löydetty pitää hylätä, kun siinä viereisellä hakkuuaukiolla on alettu siistimään maastoa eli varmaan istutukset tulossa tänä kesänä. Ja nyt lumien lähdettyä sieltä paljastu myös ihan helvetillinen määrä myyränkoloja. Olis ollu muuten aivan täydellinen mesta. Loiva etelärinne, about 3m kuusten takana piilossa sellanen niitty, jonne paistaa aurinko koko päivän. Toinen tuollanen löyty myös, mutta sen voinee unohtaa kanssa, koska sielläkin oli hirvee määrä myyränkoloja. Oli tosin mukana muutama af-siemen, niin piti sit heittää sinne maastoon ihan vaan out of curiosity :)
 

edStone

New member
:plant grow:
Eilen kävin viemässä Thyphoonia spoteille ja katsomassa miten jaksaa edelliset istutukset.
Ei vieläkään minkäänlaista kasvua havaittavissa, mutta just ja just hengissä.

Suuri yllätys oli hakkuuaukea spotilla, kun joku oli istuttanut keskelle spottia kuusen taimen.
Onneks en ollut tälle spotille vielä kasveja vieny. Aukealle oli istutettu viime vuonna kuusen taimet ja ajattelin, ettei sinne tule ketään 30 vuoteen.
Onkohan tälläinen täydennys istutus yleistä?
 

rasras

Active member
BS kakalla kannattaa mennä ei tonne luontoon mitään kemiallisia paskoja kannata dumpata, tässä topicissa on ihan reilusti hyviä vinkkejä tuskin niitä kukaan jaksaa tulla tänne toistamaan. Kiirettä pitää tähän aikaan vuodesta...
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran


Kylläpä se kuukausi tuntuu ilmoissa, tuosson spoteille johtavia teitä, ylempi huhtikuulta, ja alempi tuosta muutama päivä sitten olleelta reissulta :)



Nyt sais noi auringot ja semihyvät ilmat riittää hetkeks, ja kunnon sateet ois tilauksessa :tiphat:
 
M

Merrywanna

After hauling 25 sacks of soil, many buckets of sand, fertilizer etc... to 5 different spots, with the longest haul being just over 100m and the shortest about 40m I was curious how much soil do you guys haul and how far?
I have only got one spot left to plant, should have it done by monday at the latest. I set my alarm every morning for 5 am to get up and go plant but shut it off and go back to sleep. Then I just go and take care of it in the middle of the day. So far so good.
 

Suomi-Prkl

Active member
Veteran
Me ollaan Baddiksen kanssa kanneltu about 3-6 säkkiä multaa per spotti, matkaa ehkä pahimmillaan 300 metriä. Kahdestaan tuo mullan roudaus ja maan kääntäminen jne on huomattavasti mielekkäämpää kun jos vaan itekseen touhuis, ja tietty saa jaettua työn määrän!

Ollaan pyritty perustamaan spotti semmoseen mestaan missä on jo valmiiks ainakin jonkinlaista maata minkä voi kääntämällä ja kivet sekä juuret poistamalla ottaa käyttöön. Vähän kananpaskaa, kalkkia ja puutarhamultaa, voilá!
 

Aivoödeema

Member
Vanhoilla siemenillä ja mitä viimevuonna sai LR#2sta tehtyä (ensimmäinen siementämis kerta).

Laitan jonkiverran LR#2sta pari Early Durbania ja Big budeja. LR#2 tekee budit ja muut tarjoavat mukavaa kenkäheinä polttelua vaikkeivat kerkeisikään kukkia.
 

offthehook

Well-known member
Veteran
@ Merrywanna, it depends on the spot how many liters soil i will bring in. If you have spots that hold dark clay and are situated next to a ditch for drain (most perfect situation you can get btw), then about 300 liters to top it up would be a nice square meter heap of soil.

But often i make smaller spots and then I look out for natural provided peat hills, usually some mega old and decayed tipped over treetrunk.

These are possible to hollow out from the inside and fill with your own soil, say like 100 liters or so. On the edges (inside a 3 mtr diameter) you then spread lime, woodash, and chicken shit ( or better mix it with biolan marjoile ja hedelmia pellets, holds vinasse extract and bone meal)
Also a couple of handfulls of compoststarter is of great aid to bring in microbes and will add some Nitrogen.
Artificial lawnfert grains i give too , but only about 100 to 200 gr per spot, again all over this 3 mtr diameter.
These lawn ferts only contain P and K and no N, since N is already present enough in the pellets and compost starter.

What is importend when looking for spots is to know your ground water level and to preferebly grow near the edge of a ditch in case of exess rain.

This ground water level in spring should be between 60 and 90 cm underneath the surface of your soil for best results.

If that is achieved, you don't have to carry water at all since roots will be able to go after it themselves.

Oh, and in response to Piel's complaining about auto flowering plants beeing to small...
If you breed them yourselves better and better every year, they won't be that small anylonger.
It's only if you grow from small batches obtained from a seedbank that you can't expect much, but also these seeds hold the potential to produce mega large autos over just a couple of generations.
And then im talking 100 grammers as I ve witnessed them myself and at friends grow ops. Ofcourse it depends on how close you grow them together. I personally prefere filling a square meter with hundreds of seeds that produce lots of smaller buds as to fill it with just a couple of plants that get bigger.
 

obiwan

New member
Onko kenellekkään ollut myyristä haittaa? Viime vuonna oli spotti täynnä myyränkoloja mutta ei ne näyttäny mitään pahaa tehneen. Pitäsköhän silti hommata jotain myyrän karkottimia...
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
Oiskohan ollu 2 x Pehkutyfoon X pehkutyfoon ja yksi Danish pasu X Royal Dane. Pertsa muistaa paremmin :) Pitää toivoo ettei hallat iske, mukavan lämpösiä öitä kyllä ollu, nytteki tulin kisastudiosta niin 11 näytti ja ei tuullu juur yhtään, very nice!
 
M

Merrywanna

I'm finally done planting all my spots. Got up at 5 am. Got 7 spots altogether. This last spot must be the best cause it took me 10 minutes of stomping back and forth to find it. Then when I went to get water I had to hunt for it again.
 

P0tChef

Member
Oiskohan ollu 2 x Pehkutyfoon X pehkutyfoon ja yksi Danish pasu X Royal Dane. Pertsa muistaa paremmin :) Pitää toivoo ettei hallat iske, mukavan lämpösiä öitä kyllä ollu, nytteki tulin kisastudiosta niin 11 näytti ja ei tuullu juur yhtään, very nice!

Nättii! :) Poijaat siellä kaivuu hommissa jo. Photoista saa mukavasti kipinää ku laiskottaa nii pirusti. Tääl vast tanskalaiset siimahännät purkissa valmiina cocoon. Minkäslaisella syklillä starttasit ja kuinka nopeesti näytti sukupuolet? Toivotaan et yöt pysyy lämpösinä ettei tytöt palellu.

Multa, turve ja kanankakka kaupoille läks! Mustasurma 5x45l 15€
 

Piel

Active member
Veteran
En ole päässyt spotteihin kolmeen viikkoon, mahtaako yhtään planttuja olla hengissä? Kai hallaa on vienyt niitä.
 

Latest posts

Latest posts

Top