What's new

despre becuri

Splif

Member
Deci pana la urma care e mai bun ca spectru intre grolux , agro si son-t pia ?

Philips Master SON-T PIA Green Power and is specially developed for maximum bloom light,
for this reason is among the most efficient light sources available for horticulture.
 
S

SfPetru

problema mea nu este prea putina informatie, ci probabil prea multa, fiecare producator isi face reclama la produs zicand ca este cel mai bun, si daca ma iau dupa asta atunci toate sunt cele mai bune.

mai concret ce ma intereseaza pe mine este preflower stretch-ul.
din cate inteleg elongarea tulpinilor de la inceputul perioadei de flower este un lucru nedorit, pentru ca de multe ori planta nu va putea sa umple eficient cu bud toata lungimea internodurilor, iar pentru cei ca mine unde si inaltimea este o problema, acesta devine un lucru foarte important.

am observat ca exista destul de multe lampi cu emisii ridicate de albastru si violet care ar fi foarte bune pentru tot ciclul vietii al unei plante de cannabis.

acum, din cate am observat, spectrul de lumina al hps-ului este destul de nepotrivit pentru perioada de vegetatie, din cauza elongarii excesive a tulpinilor chiar si cu becul destul de aproape.

ce ma intereseaza pe mine, si nu am gasit niciunde, mai exact la ce foloseste planta spectrul hps-ului, eu am vazut clar ca dezvolta tulpina (in special in inaltime dar si in grosime), si bineinteles ajuta la dezvoltarea buzilor.

in primele 2 sapt de flower, planta inca creste vegetativ, iar dezvoltarea florala nu este semnificiativa, practic daca ar fi sa ma iau dupa recomandari cel mai bun ar fi un bec agro, care da si spectru albastru si atunci ar fi mai apropiat de acel raport de 2:1 in spectru.

eu am vazut altfel lucrurile, din moment ce in primele sapt stretch-ul este problema cea mai mare, iar dezvoltarea florala nu este semnificativa, as putea folosi un bec MH (in ideea ca si in natura cand planta incepe sa infloreasca lumina este mai "alba") iar deabea dupa aceea sa schimb pe hps.

eu pentru tura urmatoare de plante vreau sa iau inca un bec, nu ar fi o problema sa iau un full spectrum dar cred ca ar fi mult mai bine cu 2 becuri MH/HPS.

ce ma intereseaza pe mine mai exact este daca odata dupa ce s-a terminat stretch-ul si incepe dezvoltarea florala efectiva planta inca mai foloseste spectrul albastru (dezvoltat de ex de un full spectrum) sau aceasta are nevoie doar de spectru rosu portocaliu dezvoltat de hps
 
S

SfPetru

philipsurile zic eu ca sunt cam cele mai bune becuri de pe piata, asta si pentru ca sunt sceptic in legatura cu italienii de la sonlight
 
I

IcmagUser

philipsurile sunt bune si scumpe..eu am un cfl firma fantoma de 36w care bate la cur grav 2 cfl de 23..
 

MJgrow

Active member
High_Pressure_Sodium_Lamp_Spectrum.jpg


Metal_Halide_Lamp_Spectrum.jpg


Aici ai un spectru plus catalog pentru Ceramic Metal Halide => http://www.growlightexpress.com/pdf/cmh.pdf

iar aici (cu download)(pdf) ai un spectru si catalog pentru bec AGRO => www.lighting.philips.com/us_en/browseliterature/download/p-2707b.pdf
 
S

SfPetru

asta e chestia, as vrea sa inteleg exact perioada cand plantele au nevoie de schimbarea de spectru, practic cu o lampa cu spectru mai larg castig flexibilitate, dar eu vreau rezultate cat mai bune, asa ca prefer sa optez pentru hps + mh doar ca sunt curios daca aceasta combinatie este cea mai eficienta, si cum pot sa scot eficienta maxima, in ce perioada sa schimb lampile intre ele
 

free ganja!

New member
cred ca numai dupa ce o sa faci un grow,doua si vei fi schimbat becurile in cele doua saptamani despre care e vorba,numai atunci iti vei da seama daca e eficient in ceea ce priveste cantitatea finala.sau poate ai nevoie de mai multe grow-uri,depinde de experienta ta si de conditiile pe care le poti asigura plantelor tale.pace!
 
S

SfPetru

pai suntem pe un forum ca sa schimbam experiente si idei, eu zic ca dupa ce adun ceva experienta imi voi putea da seama dupa felul in care evolueaza grow-ul si sa schimb exact cand trebuie, dar pana prind aceea experienta vreau sa fac si schimb de idei

si iarasi nu stiu daca nu ar fi mai eficient un bec cu spectru larg.
 
M

MJMJ

sunt de parere ca pt nevoile tale si ale prietenilor ( :D ) e de ajuns folosirea clasicelor lumini albastre si rosii fara alte batai de cap...pt cateva grame in plus prea multa bataie de cap.just my opinion.
 

Evil6

Member
In fostul dulap, foloseam 3 cfl-uri de 32W Philips. Aveam 3 pentru veg si 3 pentru flower. Avand un spatiu micut trebuia sa fac in asa fel incat sa folosesc la maxim spatiul, fara ca plantele sa fie prea mici sau prea mari. Asa ca a trebuit sa imi planific bine stretchul pre-flower.

A doua planta nu s-a lungit atat de mult ca prima, cand am schimbat direct toate becurile imediat dupa ce am trecut pe flower, pentru ca de data asta am schimbat becurile treptat.

Prima planta: trecut la flower, schimbat toate becurile, s-a lungit destul de mult si a trebui sa o leg mai mult. Distantele internodale erau maricele, nu foarte dar sesizabil.

A doua planta: trecut la flower. Schimbat cate un beg de veg cu unul de flower la cate 4-5 zile. Distantele internodale nu mai erau asa mari, planta e mai compacta, canopy-ul e mai nivelat.

Asta este ce am observat eu cel putin, prin ce am incercat, si vorbesc de cfl-uri aici. Cu alte cuvinte asta este experienta mea.

Ambele plante cu care am experimentat au fost acelasi soi, si toate celelalte conditii au fost la fel pentru ambele plante.

Edit: Legat de cat am scos pe ambele plante, nu am cantar si nici nu sunt obsedat de gramaje :D, asa ca nu pot sa ma pronunt. Dar nu pot sa zic ca a fost ceva foarte sesizabil.
 

Evil6

Member
sunt de parere ca pt nevoile tale si ale prietenilor ( :D ) e de ajuns folosirea clasicelor lumini albastre si rosii fara alte batai de cap...pt cateva grame in plus prea multa bataie de cap.just my opinion.


Ai dreptate. Dar acum, fiecare face ce ii place. In plus, cu fiecare chestie dinasta pe care o inveti, se mai adauga cateva grame, si tot asa. Nu in asta consta experienta?

Pentru mine spre exemplu e un hobby. Imi place sa vad plante sanatoase, frumoase si gustoase :D. Imi place partea de crescut la fel de mult ca si partea de fumat. Asa ca nu le vad ca batai de cap.
 
S

SfPetru

deci cred ca tura urmatoare imi iau un mh max lumens si o sa-l schimb mai tarziu in flower, merci evil6.
alte opinii ? contra argumente ?
eu acum in flower box am fost nevoit sa fac LST, dar din cate am vazut cum arata canopy-ul a fost o alegere foarte buna, azinoapte am legat 3 azi mai leg inca 3 ( a trebuit sa astept sa se indrepte ca sa am loc )
sunt cel mai curios om din lume, inca vreo 6 sapt :))
 

Evil6

Member
LST + o defoliere mica = patrat uniform de fericire :D eu decat atat fac si sunt foarte multumit de boschetul nivelat si patrat pe care il obtin. Acum imi construiesc un scrog, sa aiba plantele pe ce se lasa cand se ingreuneaza.
 

Splif

Member
Cum vi se par astea ?

1)
Red 620nm-680nm
Blue 440nm-470nm
Orange 600nm-610nm
Yellow 580nm-590nm
2700K-4500K warm white,6000K-6500K white,7500K-12000K cold white
Purple 380nm-420nm
Infrared 700nm-850nm leds ,and the view degree can use :60 ,90 ,120 ,140 degree leds.
red leds is conducive to extend the flowering period ,orange leds make the flowers more brilliant,blue leds is conducive to growth of leaves
Powerful 90w led grow light to replace 2 pieces x standard 400W to 600W HPS grow light, save 90% on electriciy.Each light covers 18 square feet. ?????
1. Voltage : 110V-220V

2.Power:90W

3.Configuration :90 x 1 Watt LED, 80 Red, 10 Blue

4.WaveLength :Red 630nm, Blue 460nm

5.Color temperature: 3500-6500K


6.Lifetime over 50,000 hours


7.Size:270×270×60 mm


2)
The LED UFO is the most revolutionary plant lighting product since the
inception of High Pressure Sodium lamp. Consuming only 120 watts of power
and producing virtually no heat, it boasts light intensity and growth
rates exceeding that of a 600W HPS ??????
Product Advantage:

*
112X 1w LED Grow Light produces great effect as 400W to 600W HID grow light.Saves 85% on electricity.
*
Lifetime reaches 80,000 hours.
*
Built-in cooling system dissipates heat dramatically.
*
Built-in power supply.No Setup required.Plugs directlt into.No reflector&ballast needed.
*
Environmentally friendly.
*
Ideal for all phases of plant growth and work excellent with any indoor garden,hydroponics and soil based.
*
The lighting area and height above the plant can be changed according to different plants and environment.
*
Produces light that stimulates Chlorophyll a,and Chlorophyll b,plus the added benefit of Carotenoids.
*
Colors hit all four clorophil absorbtion peaks.

POZELE SUNT PUSE IN ORDINE 1 SI 2.
 

Attachments

  • 1.jpg
    1.jpg
    41 KB · Views: 19
  • 2.jpg
    2.jpg
    29.5 KB · Views: 18
B

blu

Powerful 90w led grow light to replace 2 pieces x standard 400W to 600W HPS grow light, save 90% on electriciy.Each light covers 18 square feet.
90w < 2*400w punct
Saves 85% on electricity.
adica un panou led de 90w face cat doua lampi de 600w

Iar 90 leduri de 1w fac cam 75w, 1 led de 1w consuma mai putin de 1w.
 

funfact

Member
Mie imi suna a exagerari, nu are cum un panou de 90w sa se apropie macar de 2 HPS-uri de 400w :) E pur si simplu o aberatie.
 
Top