What's new

Zeptejte se na cokoliv, - konopné i nekonopné otázky

HurricaneGeorge

New member
to je stejná otázka jako proč je vražda protizákonná (nelze porovnávat), ale vláda navrhla, parlament schválil, prezident podepsal...

můžeš navrhnout novelizaci, případně by to musel zrušit ústavní soud...
 

nans

Member
tak vsichni vime proc, bo sou to kokoti co nevidi dal nez za svoje pivo nebo prachy z piva (alkoholu)
skoda mluvit..
 
Pokud nebudete mluvit , tak pak nemate pravo se stezovat... alespon tak to funguje vsude na svete...

Ja nejsem schopna system zbourat ani nechci, ale naopak zmenit.

můžeš navrhnout novelizaci, případně by to musel zrušit ústavní soud...

O to se tu snazime!

Tak opravdu se nad tim zamyslete, nemuze vas napadnout jediny duvod proc je konopi s vysim mnozstvim thc illegalni, nenapada vas nic... fakt ani ze je to treba dosti nebezpecna latka kdys se s ni neumi zachazet, extrakt uz je spise jako jedovata droga pro mnoho pripadu a je dobry hlavne na davkovani v malejch davkach v nejakim nosici.

Stejne jako skoro vsechni alkaloidi v kytkach.

Duvod proc kostival neni protizakonej ale pekne zmastuje je protoze se o nej nikdo nezajima... otazka casu.

Tak nez nam seberou vsechno doufam ze si nekdo rozhodne pusobit vice effektivne...

Jinak mlceni znam, to neni odpoved ani nazor... neni to nic jen slepe koukat jak nas utlacujou vzad, mno nic.

Asi sem se spletla v necom.

PEACE
K

Chtela sem slyset nazor jinejch kdzy uz je to jak to je....
A vlastne furt chci, ale zadne nevidim a pak se divime kdys je to odsouhlaseni bez nas.

Ja nejsem slepa ani neminim slepe koukat, nepomuzou mi nadavky ani neni na koho nadavat. Mam rada lide a kytky a zvirata a budu bojovat pro jejich prava, jen skoda je ze je to vse podle meho, nemuselo bych bejt... jj takovy maly konopny diktator se slepejma vsude kolem, krasna zeme. LOL
 

nans

Member
hehe idealy, pekna vec mno..jen bohuzel malo kdo reci dotahne do konce, kor ty vedene na internetu :)
ja se zadneho hnuti za legalizaci konopi neucatnim a ucastnit nehodlam...opravdu neminim vynakladat svoji energii na boj s hlupaky a vetrnymi mlyny.
pokvete to stejne at uz legalne nebo nelegalne. mast z toho taky pujde udelat tak co :) a doktori uz se taky snazi dotahnout to tem kterym to pomuze, teda aspon nekteri

mame se tady luxusne, oproti treba Slovensku, kluci tady by mohli vykladat :blowbubbles:

ale muzes tady hodit svoji ideu proc je legalizace tak dulezita, rad si to prectu.

at se ti dari :tiphat:
 
ve vsem jsou penize , a i kdyby se nahodou podarila legalizace (kterou ja osobne povazuju za blbost) tak stejne , dostanes dan a budes platit ! penize vladnou svetu a proc lidem dat neco co si muzou sami (v podstate zadarmo) vypestovat , cim by se mohli sami ''lecit'' nebo zprijemnovat si zivot ?
ja chci dekriminilizaci - at muzu svobodne pestovat .
jenze z toho by ti sefove nic nemeli , zadne kacky , zadne zabi stehynka a sto roku stare vino , nic . takze pokud se neceho dockame tak pouze statem , popr soukromou osobou (ktera bude statem kontrolovana) rizena firma na vyrobu ''huleni'' a budem stejne tam kde sme byli , doma tajne pestovat to nej co ''konopny trh'' nabizi :)
 

MVC

Member
Myslim si, že jestliže se udrží celosvětový tempo růstu uživatelů konopí (v jakýkoliv podobě), tak do pár let (možná desítek), v některých státech změna prostě přijde. V jaký podobě a rozsahu se odhadnout nedá.
Osobně jsem pro cestu absolutní dekriminalizace týhle rostliny, žádný pokuty a sankce. Pro tuhle myšlenku bych se ale nikdy nestal členem nějakýho legalizačního hnutí, protože zatim všichni jeho členové, který jsem měl tu čest potkat byli s prominutím zastydlí hipíci, se kterými názorově nesouhlasím a proto si nedokážu představit vzájemnou komunikaci, natož spolupráci.
Sám se v tomhle ohledu snažim všem radši dokázat, že i když hulim, tak jsem naprosto normální člověk, kterej studuje, pracuje a rád pomáhá ostatnim. Naproto nesouhlasím s J. X. Doležalem a podobnejma lidma, kteří si myslí, že legalizace dosáhnout tím, že se v médiích budou neustále ukazovat vypálený jak cédéčka a mlít jak je tráva dobrá. To je podle mě spíš cesta do pekel, než k "našemu" cíli.
 
F

FIREofKALI

ve vsem jsou penize ,

přesně.... vždyť nedávno se hlasovalo o legalizaci v Kalifornii... a jak to dopadlo... velká část growerů, kteří se pěstováním živí, hlasovala proti! ptze by přišli o zisky... cena by klesala dolů...

my v ČR nezmůžeme nic... teprve až se něco hne v USA či Kanadě pak možná se hne něco i u nás... a jak vidíme, ten nový zákon u nás, jak nám tady všichni gratulovali, je spíš k horšímu než lepšímu... v ČR vznikají pouze legislativní paskvily, a to znamená, že k újmě vždy dojde ten, kdo nemá dostatečný kapitál: dobré právníky atd atd...

ještě jsme chtěl poznamenat, že zákon jako takový nemá racionální základ nikdy! vždy je to o cítění, nedá se změnit rozumem, otevřenou diskusí lol, absurditu z existence rozumem, argumentací neodstraníš... když chceš změnit zákon, musíš změnit cítění... v tomto případě změnit kapitalistický systém jako cítění skutečnosti... no ale revoluce jsme tu už měli a třeba takový komunismus byl daleko represivnější než co máme teď...

chceš slyšet názor? podle mě je nejlepší odpor pěstování a uchovávání genetiky... není to snad ta nejlepší resistence?

kali:wave:
 

Phuuu Ad

Active member
By me zajimalo co si myslite o tomhle...

Vyjádření předsedy vlády:

Vážená paní, vážený pane,

odpovídám na Váš hromadný e-mail, v němž mě žádáte o veřejné vyjádření k problematice léčby konopím.

Jsem si vědom, že jsou stále častěji a hlasitěji slyšet názory o léčebných účincích konopí – zde se dá diskutovat o termínu „léčebné“ – jde spíše o tlumení příznaků různých chorob. Tuto vlastnost konopí nikdo zásadně nepopírá, z profesionálního (odborného) hlediska je však důležité, že nejsou známy mechanismy tohoto působení, dávkování, možnost případného poškození zdravotního stavu pacienta léčeného současně jinými léčivými přípravky – tedy základní podmínky, které musí splnit registrovaný lék.

Na straně druhé stojí studie připouštějící možnost přímého poškození zdravotního stavu u predisponovaných jedinců, tj. být spouštěcím mechanismem např. u psychických poruch, což by teoreticky u kritických zdravotních stavů nemuselo hrát zásadní roli.

Naprosto zásadní námitkou pro volné použití konopí (a to všude na světě) je však prakticky 100% pravděpodobnost jeho zneužití a rozšíření v té části populace, která jej bude používat výhradně jako drogu. Je mi líto, ale skutečnými viníky situace, kterou popisujete, není Ministerstvo zdravotnictví, ani lékařská obec, ale právě to neuvěřitelné množství kuřáků marihuany, kteří ji zneužívají, a právě Česká republika je na jednom z prvních míst ve zneužívání marihuany.

Proto je také v současné době konopí s obsahem tetrahydrokanabinolů (THC) vyšším než 0,3% zařazeno zákonem č. 167/1998 Sb., o návykových látkách, mezi omamné látky s velmi přísným dohledem, které nelze volně pěstovat a používat. Konopí s nižším obsahem uvedených látek se může běžně pěstovat pro průmyslové použití.

Dosud také není zcela jasné a prokázané, že jedinou účinnou látkou obsaženou v konopí je právě zmiňované THC. Konopí obsahuje několik desítek různých kanabinoidů a dalších látek, jejichž působení jak jednotlivě, tak i v souhrnu či kombinacích není dosud prozkoumáno a není vyloučeno, že i tyto další látky v konopí mohou působit blahodárně, aniž by byly zneužitelné.

Situace kolem konopí není pouze vnitřní záležitostí České republiky, ale je nepřetržitě sledována INCB (Mezinárodní úřad pro kontrolu omamných látek) i OSN (Organizace spojených národů), které v případech, kdy dojde k porušení mezinárodních úmluv velmi rychle reagují a obracejí se na Českou republiku se žádostí o podání vysvětlení a nápravu.

Chtěl bych zdůraznit, že Ministerstvo zdravotnictví v žádném případě nehodlá zabraňovat nebo klást překážky využití léčebných účinků konopí, bude-li na předpis a podáváno lékařem ve formě léčivého přípravku s definovaným (přesně stanoveným) obsahem účinných látek a řádně registrovaného Státním ústavem pro kontrolu léčiv.

Z administrativního hlediska nic nebrání ani eventuálnímu standardnímu dovozu takového léčivého přípravku ze zemí, které by takový přípravek vyráběly, pokud výrobce požádá o registraci na našem území. Prozatím lze využít možnost individuálního dovozu léku registrovaného v zahraničí, v takovém případě ovšem lékař, který takový přípravek předepíše a nechá pro pacienta přivézt, bere na sebe veškerá rizika spojená s případnými nežádoucími účinky nebo komplikacemi a cenu musí prozatím plně uhradit pacient.

V současné době je možné využití léčivých přípravků s obsahem dronabinolu (delta 9 THC), a to Marinol tablety (výrobce USA) a Dronabinol tablety (výrobce Kanada) a léčivé přípravky obsahující konopný extrakt, vyrobené jako kterékoliv léčivo, a to Sativex nosní sprej (výrobce Velká Británie). Uvedené přípravky lze opatřit pro jednotlivé pacienty za podmínek stanovených pro výše uvedený individuální dovoz léku registrovaného v zahraničí.

Tyto přípravky, vzhledem k tomu, že jejich účinné látky se řídí zákonem č. 167/1998 Sb., o návykových látkách, mohou být dováženy a distribuovány na základě vydaných povolení Ministerstva zdravotnictví a v lékárnách vydávány pouze na lékařem předepsaný recept s modrým pruhem.

K předmětné záležitosti poznamenávám, že Ministerstvo zdravotnictví v současné době tuto problematiku řeší a ve spolupráci s odbornými společnostmi a farmaceutickými odborníky zjišťuje, zda by byly i v naší zemi vhodné podmínky pro využití některých komponent konopí. Po shromáždění potřebných podkladů spolu se zdravotnickými odborníky zváží, zda při poskytování zdravotní péče u některých vyspecifikovaných onemocnění využijeme dovozu surovin nebo již v některých evropských zemích zaregistrovaných léčivých přípravků.

Na základě podkladů, které jsem si vyžádal z věcně příslušného Ministerstva zdravotnictví, Vám závěrem sděluji následující:

Ministerstvo zdravotnictví vázáno Úmluvou o omamných látkách nemůže a nehodlá povolit volné pěstování konopí.
Ministerstvo zdravotnictví má vážné a oprávněné obavy z masivních úniků nekontrolovaně pěstovaného a distribuovaného konopí bez lékařského předpisu a důsledné centrální evidence.

Ministerstvo zdravotnictví nebrání případnému dovozu hromadně vyráběných léčivých přípravků, řádně registrovaných (i Česká republika je jedním ze států, na jehož území probíhají již několik let klinické studie s přípravkem Sativex, což je nosní sprej, vyrobený z přírodního rostlinného materiálu – studie probíhají na onkologických a neurologických pracovištích – výsledky by měly být vyhodnoceny snad již v tomto roce).

Ministerstvo zdravotnictví se samozřejmě nebrání ani eventuální výrobě léčivého přípravku z konopí na našem území, ovšem za stejných podmínek, které musí splňovat výroba jakéhokoli jiného hromadně vyráběného léčivého přípravku s obsahem návykové látky. Žádný léčivý přípravek není bez určitých rizik možného poškození zdravotního stavu pacienta, je proto nezbytné tato rizika předem identifikovat a minimalizovat.

S pozdravem

RNDr. Petr Nečas, v.r.
předseda vlády České republiky
 

alpa

New member
hojda poridil jsem si klimatizaci[split-system proste ta s vnejsi a vnitrni rozdelenou jednotkou] a docela hodne vody produkuje;],,,tak si rikam da se to pouzit;]? prestanu se tahat s kyblama po schodech:D? jedu zatim hlinu,ale planuju 100% hydro
 

BURN

Member
Veteran
hojda poridil jsem si klimatizaci[split-system proste ta s vnejsi a vnitrni rozdelenou jednotkou] a docela hodne vody produkuje;],,,tak si rikam da se to pouzit;]? prestanu se tahat s kyblama po schodech:D? jedu zatim hlinu,ale planuju 100% hydro


Určitě by se použít dala,pokud jsou v pořádku PH a EC hodnoty
 

papaja

Active member
Veteran
By me zajimalo co si myslite o tomhle...
dopis Nečase

...blebleble
:blowbubbles:
Naprosto nechápe situaci.
např.
Naprosto zásadní námitkou pro volné použití konopí (a to všude na světě) je však prakticky 100% pravděpodobnost jeho zneužití a rozšíření v té části populace, která jej bude používat výhradně jako drogu. Je mi líto, ale skutečnými viníky situace, kterou popisujete, není Ministerstvo zdravotnictví, ani lékařská obec, ale právě to neuvěřitelné množství kuřáků marihuany, kteří ji zneužívají, a právě Česká republika je na jednom z prvních míst ve zneužívání marihuany.

Prostě my kuřáci marihuany jsme důvod neléčit lidi.Co si o tom myslet? Za ty roky už jsem slyšel takových blábolů o trávě, ale tohle je tedy vrchol.
 

Mightyka

Active member
Veteran
Ahoj!
Chtěl jsem se zeptat jestli někdo nevíte co mám za problém:


Kytky jsou 4. den v kokosu. V podstatě se ještě nehnuly (sic teda kořeny květináčem prorostly) a začal jim žloutnout ten hlavní výhonek...
pH se pohybuje okolo 6. Když jsem používal hnojky od Atami, tak jsem EC nikdy neměřil a pohoda. Ted hnojim Metropem a kamarád mi donesl nějakej starej pankovej analogovej EC metr, nakalibroval jsem ho, vodu z vodovodu to změřilo na 0,6 deštovku na 0,2, což si myslim docela odpovídá. Hnojival jsem přidal do deštovky na EC 0,7-0,8. Výtok byl cca těch 0,7...
Přehnojený vapadá jinak, tak to zkusim trošku okotlit s těma hnojkama, jen se bojim, abych ty prcky zase nespálil...
Kdyby někoho něco napadlo budu vděčnej!
Ted když koukám na tu fotku, tak to nevypadá tak blbě jako v realu, ten hořejšek je prostě nezdravej...
Díky časvole
 

Elessar

Active member
Zdravím Tě:wave:
Zatím to žloutnutí nevypadá nějak hrozivě.
Jakou máš teplotu/vlhkost přes den a noc?

Teď jsem také dojel kolo na metropu, kokos od biobizzu, white russian a taky mi to po týdnu začalo žloutnout. Dříve jsem jel cannu a kokos od biobizzu a žádnej problém.

Nevím, jestli to bude Tvůj problém, ale já jsem po tom žloutnutí zvýšil vlhkost a hlavně jsem kontroloval pH v rezervoáru.( s cannou mě krásně drželo, celý týden max. výkyvy o 0,10 pH). To se nedalo říct o metropu, kde fluktuace byla 0,1 pH za den. První týden jsem to jaksi nehlídal, říkal jsem si, METROP ten drží, každej to píše..
No a po týdnu nehlídání pH jsem se začal divit, jak kytičky ztrácejí barvu..

Druhý týden jsem kontroloval pH každý den a doléval kyselinu, pH jsem držel na 5,80 +-0,05pH. Do 14 dnů byly všechny krásně zelené..

Zkus hlídat to pHčko a možná jim trošku zvýšit krmení.

Jo a taky jsem měl příznaky lehkého přehnojení a listy byly světle zelené. To je vlhkostí, když je sucho, kytička má obrovský výpar, hodně pije vodu a tím se zasoluje substrát a proto to přehnojení...

Na canně jsem nedělal proplachy vůbec a pohoda, na konci květu bylo odpadní Ec=3,0mS/cm. A žádnej problém..

s metropem jsem dělal proplachy po třetím týdnu každých 14 dní a později(poslední měsíc na květu) každý týden..

Jsou to dobrý hnojiva, osobně mě sedí více canna(možná uživatelsky příjemnější)

..musí se to s nima umět, je to běh na delší trať a možná bych je doporučil pouze na hydro v tom kokosu je to složitější..

Ještě co jsem se dozvěděl přímo od majitele metropu, měřit pH a Ec odpadu na kokosu je zavádějící, správně se má měřit v mediu pokud se jedná o hlínu či kokos..

Zase metrop tolik nezasoluje kapiláry jako canna..

Přeju Ti, ať co nejdříve vyřešíš jádro problému.

Snad jsem trošku pomohl..

Good Luck
Elessar
 

nans

Member
zloutnutí z vrchu by mohl byt tusím nedostatek síry. jednou mi takhle zezloutnul CJ kdyz sem ho zasadil do kokosu a "zapomel" asi dva-tri dny pohnojit. vubec bych se nebal EC 1-1.1

mej se
 
G

grizly

Ahoj!
Chtěl jsem se zeptat jestli někdo nevíte co mám za problém:


Kytky jsou 4. den v kokosu. V podstatě se ještě nehnuly (sic teda kořeny květináčem prorostly) a začal jim žloutnout ten hlavní výhonek...
pH se pohybuje okolo 6. Když jsem používal hnojky od Atami, tak jsem EC nikdy neměřil a pohoda. Ted hnojim Metropem a kamarád mi donesl nějakej starej pankovej analogovej EC metr, nakalibroval jsem ho, vodu z vodovodu to změřilo na 0,6 deštovku na 0,2, což si myslim docela odpovídá. Hnojival jsem přidal do deštovky na EC 0,7-0,8. Výtok byl cca těch 0,7...
Přehnojený vapadá jinak, tak to zkusim trošku okotlit s těma hnojkama, jen se bojim, abych ty prcky zase nespálil...
Kdyby někoho něco napadlo budu vděčnej!
Ted když koukám na tu fotku, tak to nevypadá tak blbě jako v realu, ten hořejšek je prostě nezdravej...
Díky časvole



Cau jak casto to zalivas?Kolega mel stejnej problem a nakonec to bylo nadmernou vlhkosti v mediu a tim padem jsou priduseny...
Hlidat PH je zaklad...
Pokud jsou takto male a je s nima neco v neporadku je nesmysl zvysovat EC to by je mohlo klidne pekne poramtat pac ty ziviny nebude moc vztrebat...
Zamer se na korenovej system a vstrebavani zivin tam je neco v neporadku...

Co se tech metropu tyce sam jsem je nejel tak si nedovolim delat nejake zavery ale nejsi zdaleka prvni kdo s nima ma problem...
Na druhou stranu ten kdo je ma a jede mu to krasne si je nemuze vynachvalit...


Zdravim te Elessare :wave:
Ja si prave vsude Cannu vychvaluju jak nic nezasoluje jaka je to parada hehe:D
 

Mightyka

Active member
Veteran
Nazdárek! :D
Všem díky za rady!
Tak jsem se naštval a odjel na alkopank čundr s tim, že jsem vypojil čerpadlo na tři dny a nechal to proschnout. Předtim jsem zalejval 1x denně a jako jo, mokrý to bylo, ale zase je to kokos...
Jinak matky (Chemdog D IBL, Larry OG a Original Sour Diesel) mám v hlíně a žádnej problém s nima nebyl a to neměřim pH ani EC a jedou jako šílený...
Každopádně po příjezdu z vejletu kytky už trochu popojely, ale furt to prostě neni ono tak jsem je zalil roztokem s EC 1,2 (výtok byl 1,1), tak uvidim co to s nima udělá. Každopádně kořeny prorůstaj z květináčů jako šílený, tak moc nevim kde je problém...
Jo jinak vlhkost se pohybuje okolo 60% a teplota cca 25C.
časvole
 

Elessar

Active member
Zdravím:wave:
Vlhkost bych ještě trošku zvednul, teplota je v pohodě.
Jaké je pH na výstupu? Nebo ho zkus změřit v mediu(naber hrst kokosu po zalití, trochu zmáčkni a normálně tam dej pH metr).
Jinak když jsou kytičky malé, dá se i kokos přelít(následky nejsou tak drastické jako u hlíny)

To je dobře, že Ti jedou kořínky, Aminoroot od metropu je hodně dobrej, dokonce možná i lepší než Rhizotonic od Canny, ale jel jsem odlišné modely, tak je moje hypotéza založená pouze na domněnce, ne na empirické zkušenosti...

Ten cyklus zalévání zkus nechat alespoň 4 dny a budeš vidět, jestli se to lepší nebo ne.
Jestli to bude pokračovat, jádro problému budeme hledat jinde..

Přeju ať se to spraví co nejdříve..
kontroluj to pHčko...

Good Luck
El
:tiphat:
 

Latest posts

Latest posts

Top