What's new

Pune o intrebare,primeste un raspuns

gradinarul

New member
salut mia mai iesit o planta din cele 5 acm am 2 ambele frumoase in schimb celelalte 3 nu dau niciun semn au o saptamana si 4 zile credeti ca ar trebui sa le mai las sau sa le scot si sa fac metoda cu servetelul? ps: clonarea cam pe la c varsta ar trebui sa o fac dar vreau ca dupa clonare sa ramana si planta mama ? multumesc
 

gorbaciov

Member
clonarea se face in vegetatie dar pentru mai multa siguranta ar fi bine sa stii si ce sex are planta sa nu te trezesti pe urma ca arunci tot .
cat despre celelante mai mai astepata 2 3 zile si vezi ce faci ,,,,
 

gradinarul

New member
semintele au fost toate feminizate deci is ,, pizde,, (daca mi se permite expresia) acm is la vegetatie dar is cam micute tre sa mai astept pana le cresc crengutele
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
primele clone le faci cand ai posibilitatea de a lua 2 noduri din planta, iar asta inseamna pe cand are planta minim 5-6 noduri.
 
G

greenstep

cam ciudat atata timp,si in lumina naturala,mai lasa-le si daca tot nu ies scoate-le din pamant si germineaza in servetele umede(tine mediul cat mai umed)....sper sa fie invatatura de minte sa le germinezi si dupa sa le bagi in pamant,data vitoare...probabil erau niste seminte facute indoor...bafta omule!
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
cam ciudat atata timp,si in lumina naturala,mai lasa-le si daca tot nu ies scoate-le din pamant si germineaza in servetele umede(tine mediul cat mai umed)....sper sa fie invatatura de minte sa le germinezi si dupa sa le bagi in pamant,data vitoare...probabil erau niste seminte facute indoor...bafta omule!

sugerezi ca ar fi mai nasoale sau ar avea nevoie de vre-un tratament mai special daca sunt facute indoor, sau ce?
 
G

greenstep

hai man s-a mai discutat despre asta de mii de ori aici + ca e probata si de mine(dutch passion pus out)...unele gene indoor sunt ca niste evrei deabea iesiti din lagar :))
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
pai ce legatura are locul unde sunt facute cu genetica lor??
ce spui tu nu are nici un rost in contextul in care 99% din semintele care se vand in lume sunt facute indoor.
 
G

greenstep

pai cum ce legatura.....naturalu e total diferit fata de sintetic,caracteristicile parintilor out difera total fata de unii indoor....plus ca diferenta cea mai mare o da marimea unei seminte facute out si a uneia facute indoor...sti legea junglei sau cea spartana-supravietuieste cel mai puternic

ps: nu am generalizat! cand am zis ca probabil sunt facute indoor....am vorbit pe cazu de fata(gradinaru')
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
nu zic ca ai generalizat, doar ca ce presupui tu acolo nu prea are tangente cu realitatea.
seminte pentru outdoor se fac foarte usor indoor, asta pentru ca fenotipurile au nevoie de sute de generatii si nu doar 2-3-4-5-6 pentru a influenta genotipul. cu alte cuvinte, influenta mediului asupra generatiilor viitoare este inobservabila.
marimea semintelor poate fi influentata de breeder, prin polenizare selectiva si un mediu perfect.
 
G

greenstep

asta pot sa zic si eu de ce ai spus tu mai sus,m-am interesat si am aflat ca ce ai zis tu mai sus e ceva de genul unei rosii crescute indoor ale carei seminte sunt vandute ca pt out un fel de aberatie stintifica asupra naturii....sa nu o fi avut dutch passion un proces de polenizare selectiv si un mediu perfect?
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
nici rosiile nu se mai fac seminte afara, deoarece in tarile unde se produc acele seminte exista foarte multe culturi de rosii. in schimb, acolo fiind legal, poti folosi o sera, dar cu filtre hepa si atmosfera controlata. ajungi doar sa folosesti lumina soarelui, suplimentata cu lumina electrica, dar temperatura si orarul luminos sunt controlate strict.
e normal ca cei care sunt impotriva folosirii tehnologiilor noi sa nu recomande semintele de rosii facute de firme ce au avansat mult, dar adevarul e in cazul rosiilor polenizate in gradina, nu vei avea niciodata certitudinea unei rase pure. e adevarat si in cazul cannabisului.
eu testez out tot ce fac, si cele pe care le gandesc si selectez pentru out, se descurca bine out. (majoritatea, bineinteles, ideea e ca am de unde alege, si pe masura ce procesul de selectie este mai riguros, si rezultatele sunt mai bune). iar inaintea mea, sunt multi altii care au ajuns la aceeasi concluzie.
altfel, putem spune ca in afara de landraces, orice e pt. out nu e bun? eu NU cred asta.
 
G

greenstep

era un exemplu rosia fiind si ea o planta(puteam sa zic ardei,salata si nu stiu ce graminacee)....nu am zis ca orice e pt out nu e bun...sau cum ca semintele indoor nu merg out.am dat un exemplu,m-am informat de mult timp si am incercat sa ajut cu ce stiam si ce am probat(gradinaru')......nu mi-ai raspuns la intrebarea oare dutch passion nu au un proces selectiv si un mediu perfect de viata si reproducere?
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
pai atat timp cat nu ma ocup eu de genetica lor, nu pot stii ce fac. teoretic ar trebui sa faca treburile ca la carte, dar in cautarea banilor, chiar si cei mai seriosi dau gres uneori.
ce am vrut eu sa subliniez e ca semintele facute indoor sunt perfecte pentru outdoor, atat timp cat selectia se face cu asta in minte, iar testele se fac outdoor.
 
G

greenstep

eeeee asta vroiam sa se inteleaga prin ce am zis si eu,nu cum sustii tu cu vehementa ca semintele facute indoor sunt perfecte pentru outdoor....dar pe acolo...nu sa se contreze la nesfarsit sau sa mi se intoarca vorbele pe toate partile...deci aveti grija la gene,breedari cand cumparati,informati-va pe site-uri(poze,descrieri,report-uri etc)inainte sa cumparati nu doar asa ca are nike,adidas pe eticheta uite eu merg pe converse :))...greu greu da ne intelegem!
 

wouldubreakfree

user b4nn3d
mi-au germinat semintele... vreau sa stiu cat pot sa le las in servetele pana sa le bag in pamant?cel mult cate zile? mi-au germinat de 2 zile.
 
G

greenstep

eu le las pana codita capata o tenta galbuie si incepe sa se vada inceputul sistemului radicular(venisoare foarte subtiri,transparente la inceput si cu timpul albe)deci in jur de 2-3 zile(codita are in jur de 5-6 si chiar 7 cm cand o bag in pamant)n-am avut rateuri in felu asta nici cu original seeds nici cu seminte "no name".din anumite probleme am uitat una in farfurie si pot sa spun ca a 4 zi avea deja cotiledoanele iesite prin servetel...mare grija.pace
 

Latest posts

Latest posts

Top