What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Outdoor 2011

swimi

Member
Din cate stiu eu daca ai o geanta in portbagaj nu au voie sa o deschida. Tricoul alb centura 50 la ora.
 

Skit

Member
Sunt sanse chiar mici sa iasa plantele daca bagi semintele germinate direct afara ? pana la urma e o planta... Eu chiar asa am de gand sa fac cu ceva seminte culese de prin alti muguri. Chiar sunt sanse minime sa creasca plantele asa ? Sau care e faza ?
 

sznake

jarhead
Sansele sa-ti iasa din seminte bagate direct se apropie de zero. Daca nu ma crezi doar pe mine, sa imi mai confirme si altii care au incercat.

Semintele alea salbatice de rudy is alta poveste, alea sunt aclimatizate la mediul din Romanica, au coaja groasa, din toamna pana in primavara coaja putrezeste partial si se subtiaza astfel incat la primele ploi din primavara germinarea boabelor salbatice de rudy se pupa cu conditiile climatice si de mediu ale momentului respectiv. Aceasta adaptare s-a facut in vreo 3000 de ani de cand au adus scitii canepa prin zona noastra. Se cheama selectie naturala.

Dar cu semintele de MJ de soi si de pe alte meleaguri e complet o alta poveste. Nu o sa-ti iasa. Practic, cred ca sansele sunt de 1%. (o samanta la 100 de seminte puse)..
 

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
Piramidoane ce ma fac eu ca nu am nimic la germinat pana acum ... tocmai am aflat ca s-ar putea sa-mi petrec toata vara pe litoral , ceea ce inseamna ca nu am cum sa ajung la guerilla location ,decat o zi doua pe saptamana si nici alea nu sunt sigure....... Sunt cel mai ofticat om de pe forum :))
jah, ma simt de-a dreptul flatat ca ma intrebi pe mine asta, dar nu-ti pot spune decat ce as face eu in locul tau... si nu sunt :D
daca iti permite timpul, pune si in localitatea de resedinta. baga-le 7-10 zile veg... cam 2-3 randuri de frunze cu tot cu cotiledoane si apoi afara cu ele, le pui in groapa (nu prea mare, 3-5L total) in care arunci niste fert organic cu eliberare lenta si un pampers-doi ;)
fa niste seedbombs, poate din bile de argila (cumperi o punga eventual) in care o sa bagi si cateva firicele de cristale gata hidratate sa le asigure germinarea si cateva granule de fert, seedbombs ce le poti folosi si pe unde mergi in vacanta ;) baga auto dak ai, termina mai repede.
Si desi sunt de acord cu explo in privinta deltei, eu personal as face o guerilla chiar langa oras, merge pe campuri prin Tuzla, Palazu Mare sau chiar Cartierul 4-5 (pe soseaua spre Mangalia) in santurile de irigatii e ideal, mai ales pe unde patruleaza jandarmii ca aia cauta hoti de benzina, nu guerillisti :sasmokin:
Dar, iarasi, nu-s in locul tau :laughing:
Sunt sigur ca daca necesitatea o impune, vei gasi metodele si resursele necesare, doar esti un tip hotarat si disciplinat :tiphat:
O sugestie as avea: chiar daca plantezi si patch-uri de back-up, nu te intinde prea mult la cultura, ca in loc de concediu o sa faci de caraula pe plantatie. Pune strictul necesar atat acasa cat si in deplasare. Nu lua cu tine decat seminte, e mult mai usor logistic vb. Si bineinteles, ceva fert, apoi lasa natura sa-si faca treaba.
Vrei sa fortezi nota, impaketeaza si un cfl (sau cumperi de-acolo) si le germinezi si vegetezi o sapt-10zile pana-s destul de mari de plantat (2-3 randuri de frunze).
In rest, vacanta placuta sa ai si la mai multa pasare si verde :dance013:
 

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
Sansele sa-ti iasa din seminte bagate direct se apropie de zero. Daca nu ma crezi doar pe mine, sa imi mai confirme si altii care au incercat. Semintele alea salbatice de rudy is alta poveste, ale sunt aclimatizate pentru germinare direct in mediul din Romanica.

Cu semintele astea de soi nu o sa-ti iasa. Practic, cred ca sansele sunt de 1%. (o samanta la 100 de seminte puse)..
eu am avut si reusite de 25% (aprox) dar faceam amestecul in bombe cu polimeri (sa mentina umezeala), le stropeam cu urina din pulverizator (impotriva rozatoarelor) si cand aruncam bobitzele (semintele impach individual) ma feream sa imit miscarile facute de om la semanare ca veneau pasarile in stol si haleau tot :laughing:
Am patit-o si cu pasarile si cu soarecii de camp. De atunci folosesc urina si arunc bobitele de la sold folosind bobarnacul cu degetul mare. Poti sa razi, dar asa am scapat neobservat de pasaret. :D
O sa detaliez putin metodele mele de facut seedbombs ceva mai tarziu in atelier, dar subscriu la ce zici ca au o rata f mica de reusita :tiphat:
 

LightOfJah

Member
@Piramidon- Multumesc de sfaturi , ce zici tu acolo e nebunie mare cu seedbombs , dar uite e ceva nu stiam si chiar o sa ma documentez suna bine si e cam ce-mi trebuie mie . In deplasare nu am cum sa-mi amenajez un box ... e prea riscant nu cunosc cazarea etc ... in schimb la resedinta am deja un box destul de maricel cu balast de 400, de 150, imi mai trebuie doar MH . Ar fi bine sa trebuiasca sa le tin doar 10 zile la veg , mi-ar fi foarte comod pentru ca stiu locatia mult mai bine si cumv ma simt mai in siguranta . Cred ca pana la urma o sa imi achizitionez niste auto pentru vacanta :D fac un test . Multumesc inca o data pentru urari , same to you !

@Exploziv - La recolta e alta treaba , o videz si mi-o iau cu trenu ' cu rucsacul in spate ca orice turist respectabil :) eventual daca e prea multa mergem toti baietii :))
 
G

greenstep

adevarat...urina stiu ca la germinare e nasoala,deviaza ph + ca e foarte salina.dar in timp,la jumatatea perioadei de vegetatie cand planta e mai dezvoltata e un foarte bun ingrasamanat contine nitrogen si alti nutrienti.....eu zic ca merge cu insamantarea direct afara.germinate in casa si puse sub sticle taiate de la jumate,udate atunci si dupa 2-3 zile frumos cu pulverizator(dimineata sau seara,in timpul zilei le poti arde cu udatu)....nu are cum sa fie sanse de 1% si chiar 25 %..ai tot ce trebuie de la mama natura,lumina naturala fara sa o stresezi cu mutari indoor-out,vant,sol amenanjat din timp si apa din plin ca e primavara mai-iunie sezon ploios...asta poti sa faci si tu light of jah cu auto germinate le iei in caserole,sa nu-mi zici ca nu ai unde sa gasesti sticle de 2 l,ca e plina romania de ele...hap sub sticla,udate...eu zic ca faci treaba in climatu ala de mare ori delta.bafta la haters!
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
@Exploziv - La recolta e alta treaba , o videz si mi-o iau cu trenu ' cu rucsacul in spate ca orice turist respectabil :) eventual daca e prea multa mergem toti baietii :))

in teorie suna frumos, dar crede-ma ca si daca rezisti la primul drum de genul asta, mirosul si privirile oamenilor te vor impinge sa nu mai faci alt drum. prefer sa am un portbagaj plin in masina mica decat cateva sute de gr. intr-un rucksac intr-un mod de transport in comun. sa vezi ce fun e cand lumea din jur zice "miroase a canepa" si tu ai mortu' in spinare.
 
G

greenstep

asa e..cea mai mare greseala...am mai facut eu o tampenie de genu,dar in metrou :)))) eram si fumat si cu treaba pe mine(vreo cateva zeci) eram de un rosu sangeriu :))
 

DmX

Member
daca nu as avea masina mai bine as merge cu bicicleta si 20 km:))) decat sa car Flocosenia paroasa pe tren
 

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
in teorie suna frumos, dar crede-ma ca si daca rezisti la primul drum de genul asta, mirosul si privirile oamenilor te vor impinge sa nu mai faci alt drum. prefer sa am un portbagaj plin in masina mica decat cateva sute de gr. intr-un rucksac intr-un mod de transport in comun. sa vezi ce fun e cand lumea din jur zice "miroase a canepa" si tu ai mortu' in spinare.
eu prefer sa am un rucsac plin de iarba, de care ma pot dezice oricand, ca ala nu are nr de inmatriculare sau serie pe sasiu care sa spuna ca-i al meu :bandit:
Cat despre miros... daca nu stii sa impaketezi iarba in asa fel incat sa nu o miroasa nici macar cainii antrenati, nu ai ce cauta in domeniul asta. Si daca o impaketezi bine, nu vad care ar fi pb cu privirile oamenilor, eu as agatza chiar o politista cu-n rucsac plin de iarba la mine. No shit! :sasmokin:
 

wouldubreakfree

user b4nn3d
word :| fara suparare piramidoane da cateodata dai niste sfaturi aiurea .. :D desi funny :tongue:
poate citeste vreun individ de pe forum(nu foarte avansat in gandire) postul tau si are asa multa incredere incat pune in practica planul tau :)) eu deja imi faceam un film cu un tip cretz si inalt foarte schilod cu un rucksac in spate luandu-se dupa ce ai zis tu piramidoane... nu vrei sa stii ce a iesit =)) :D saracu baiat!!!:D:D:D
hai peace!!! :bump:

da la modu cel mai serios si sincer, imi plac posturile tale ca imbini bine smile-urile cu ce postezi insa unele sunt aiurea rau cois... te cred o fi de vina si recolta ce-ai avut-o de pe auto :D:D .. but still! :D

hai noroc si hai sa bagam un j0int ca e nevoie!

PS: fara lupte!!! fara certuri si fara jigniri....!!!!!!!!!!!!! fiti pasnici FIII DOMNULUI!!!!!:))))


PS2: hai k bag si eu la germinat ceva seminte!!!
 

LightOfJah

Member
Daca iti cumperi aparat de vidat si pungi speciale pentru vidat , sansele sa miroasa intr-un/o rucsac/geanta sunt de aproape 0% testat verificat !
 

electro

New member
....si daca bagi pungile cu iarba in alte pungi cu cafea boabe sansele sunt si mai aproape de 0%,cafeaua mascheaza si inlatura alte mirosuri
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
plasticele sunt totusi permeabile pentru miros. iar daca pregatirea pentru transport dureaza mai mult ca recolta, iar nu merita.

si eu ma spal pe maini, folosesc 2-3 pungi ziploc inchise fara aer inauntru, desillicante, servetele, dar cand le bagi in masina, la caldura, si intervin vibratiile.. miroase domne in toata masina.
 

dubite

Member
@piramidon impachetatul ajuta sa maschezi cat de cat mirosul nu sa il elimini. sunt foarte putine metode sa eviti cainii.. plus ca devine complicat sa faci asta cu cantitati mari. iti urez success si sper sa nu te vad la stiri in cateva luni...
 

Latest posts

Latest posts

Top