What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Dont panic,it's organic!

gwan

Member
Billy Bones:ама никой не ти говори за големина,добив или нещо друго? говоря за здрави растения принципно равно на здрав качествен джойнт. просто да няма липси или пре. и така нататък.._Ina_ точно това имах предвид.
ето с тор (първата) ,и ето без тор(втората).
 

Attachments

  • 1.jpg
    1.jpg
    86.2 KB · Views: 31
  • 2.jpg
    2.jpg
    61.1 KB · Views: 32

Billy Bones

Active member
защото на края ще направя едно сравнение между планта който е на органика и планта който е на купешки тор..пък да видим "кой сват и кой на булката брат"????

Ок.

И така като гледам снимките никакви липси или дефицит не виждам. Това с пожълтяването на листата е мит. Просто растението се освобождава от ненужния баланс и продължава да цъфти. В природата (разбирай аутдора) това се случва постояно и не виждам смисъл да буташ торове само за да подържаш зелени като марули листа. Вместо да ги храниш, остави ги да отпаднат и да се трупа само на глави. Разбира се това е възможно само ако гледаш органика. Бутнеш ли минерални торове, баланса вече се нарушава.
 

gwan

Member
ами така де..даже според мен органичния плант е по-свеж,може малко по-бавно да набъбва но сякаж е по-свежарка.само дето е голяма играчка храненето.и не съм съгласен, че не им трябва храна.защото в природата (нали търсим максимална прилика с аутдора) ако няма необходимите вещества и елементи за минималното съществуване на даден растителен вид,той просто изчезва и бива заменен от друг, на който тези условия са му идеални(няма вакуум в природата-иначе просто мъчиш горкото плантче), или планта мутира, за да се адаптира към условията в дадената среда.което води до скапан дивак.
 

focktor

Member
В аутдора може да развива корени колкото си иска.В малки саксий му трябва задължително хранене защото това което има в почвата бързо се изразходва.Не виждам каква философия е толко.А това с какво ще го храниш всеки сам решава.Като не ти се дават пари за органика има химий.Просто е.
 

_Ina_

Active member
Veteran
аз искам да бъдат до след средата на цъфтежа зелени поне,защото пожълтеят ли листата на самите глави не става добре и не си показва ди краи потенциала. даже трихоми нямат после много много. Ина4е искам да не използвам минерални торове,но като по4нат да жълтеят незнам какво да ги правя;) сега ще по4на да си набавям тва онова,4е само с тва гуано не минава:) Незнам,вие в големи саксии ли ги слагате,как минавате без тор? едно мом4е в другия форум прави разни рибни емулсии,4аи от коприва и тн. само 4е трябва да се мелят риби,да се кисне коприва,ала бала,а нямам 4ак толкова свободно време:)
 

focktor

Member
Гуаното мене,ако питаш повече вреди от колкото да помага.Аз го ползам само за навънка ,и то в малки количества.По-добре ЧКЧ.
 

Dr_Tre

Member
В органиката каква е микрофлората на почвата е поне толква важно, колкото с какво храниш.Тази година ще правя чайчета от пресен компост, да видим какво ще излезе.:joint:
 

gwan

Member
Dr_Tre: това с чая от пресен компост звучи интересно,може ли малко да поясниш?
 

_Ina_

Active member
Veteran
4k4-to не ели пове4е за растежа? него винаги мога да го взема. Аз като цяло ги гледам в стара оборска тор и вобще не ги торя на растежа,но после... имам под ръка кокоши,козешки,кравешки и този прилеп,но пак не се оправям.:)
 
E

EverLast

Кокошият тор не ти върши работа.........ако ще ползваш тор тогава той трябва да е овчи. Всичко друго е талаш :D...е аре да не е всичко но почти всичко,че много ще ме критикувате. А добрият компост прави наистина чудеса!
@Dr_Tre
Пусни малко повече инфо за това начинание с чая докторе :bump:!
 
E

EverLast

Тази тема съм я чел мислех,че ти имаш твоя модифицирана версия така да се каже:artist:
 
Top