What's new

Pune o intrebare,primeste un raspuns

G

growcase

1. era mult mai ok daca le germinai in servetele, apoi dupa ce le iesea codita, le puneai in pamant.
2. Freebies = seminte moca = mix de seminte. (si da, nu poate fi cacat)
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
depinde si ce inseamna caldut. frigul inhiba germinarea. eu le-as fi germinat indoor si le-as fi tinut macar o sapt la un cfl mic, petru a mari sansele de germinare si supravietuire.
iar freebies nu prea inseamns mix. sunt diferite crossuri sau strainuri din stoc mai vechi sau care nu prezinta calitati care sa le recomande pentru a fi date pe bani. uneori, pot fi seminte f. bune care inca nu au fost puse pe piata, dar asta se intampla la comenzile mai maricele.
 

gradinarul

New member
aha ms mult de raspuns si mai am o serie care vreau sa incerc cu metoda aia in servetele umede problema e ca nu stiu daca se pun in pamant dupa germinare si se acopera totul sau se lasa o bucatica si afara?? multumesc !!! ps: ar avea ceva daca dupa germinarea din servetele as muta semintele in solar mentionez ca nu prea am cum sa le tin la cfl-uri ca stau cu parintii
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
nu am zis ca trebuie sa faci cum ti-am recomandat, ci ca asa ar fi mai bine, si ca eu unul asa as face. concluzia cred ca o poti trage si tu.

servetelele trebuie sa fie umede si deci nu trebuie sa lasi posibilitatea de evaporare. acoperi cat mai bine, de preferat intr-o casoleta.
 
G

greenstep

sau intre 2 farfurii...servetele umede(imbibate cu apa) sper sa nu faci confuzia sa te gandesti la produsul din comert(servetele umede :))) )am sfatuit un tovaras si iaute ce le tinea de 2 saptamani in servetele umede-pai cum ma si servetelu e umed?da ma si miroase si frumos :))))))).bafta
 
N

nightsmoker

au trecut 10 zile de cand am pus plicu cu comanda pt seedboutique si inca scrie Pending semn ca nu a ajuns plicu inca..... am vreun motiv sa ma ingrijorez?
 

henker8

New member
Poate o planta sa dea semne de ofilire pentru ca este udata prea mult?Sau sa fie din cauza ca nu am pus inca un sistem de ventilatie?Planta are 2 saptamani si din toate frunzele ....cele mai mari dau semne de ofilire(Sunt verzi in continuare da asa...mai lasate)Am inteles ca la inceput cat sunt mici este suficient sa deschid usa grow box-ului de 2 3 ori pe zi sa ii asiguri ventilatia necesara.La capitolul lumina ,plantele stau sub un cfl warm light de 23w de la philips(cca 7 10 cm deasupra varfurilor plantelor)
Pamant florasol!
Are careva vreo idee....care sa fie problema?
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
sa deschizi usa nu inseamna sa ii asiguri ventilatia potrivita. iar overwaterul poate inclusiv sa le omoare in timp. depinde de cand stau baltite.
 

henker8

New member
Nu balteste apa:))le ud la 2 zile!Deci sa fie de la ventilatie?Plantele mici nu au probleme!doar la 2 din cele mari apare ofilirea asta!care e cam ciudata ce e drept pt ca apare numai pe o frunza ..nu pe toata planta!imi pare rau ca nu am cum sa fac poze!
 
G

greenstep

poti...dar e indicat sa le si uzi cand le pulverizezi cu apa sau nutrienti(diluati)
 

henker8

New member
Am cautat pe forum o poza in care sa vad o asemanare cu ce am eu!Asa arata si frunza mea...numai ca p
2Q==
utin mai incretita/ofilita!


Uploaded with ImageShack.us
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
atat timp cat nu esti sigur nici de udare si nici de ventilatie eu zic ca e greu sa gasesti cauza. uda-le doar cand e nevoie, ventileaza-le cum trebuie (adica mereu) si nu cu usa deschisa ci cu aer in miscare.
daca nu ai ventilatie temparaturile cum sunt?
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
vezi.. e si cald. trebuie sa rezolvi problemele astea.
in legatura cu ventilatia:
faci ambele, dar doar exhausul trebuie sa fie asistat. intake-ul poate functiona si pe principul presiunii negative.
exhaust sus (unde e caldura)
intake-ul cat mai jos si pe un perete opus fata de exhaust de preferat..
 

Latest posts

Latest posts

Top