What's new

Børn og cannabis

Hvor mange her har børn? Og hvordan forholder I jer overfor dem, med hensyn til dyrkning og rygning?

Skjuler I jeres grows for dem?
Snakker I med dem om det åbenhjertigt og ærligt?
Finder I på historier om det?
Giver I dem guldkakao på de kolde vinterdage?

...Kort sagt, hvordan kombineres det at være forælder og hobbygartner bedst muligt?


Min ældste (ud af snart 4) er 11, og har fornyligt for første gang indikeret at han ved at der er noget der hedder "hashj". Jeg har indtil videre sagt til ham (og de andre), at mine planter er en slags krydderurt der kun er til voksne (hvilket jo er rigtigt nok).

Jeg føler ikke at jeg har løjet overfor ham/dem med den forklaring, men ved bare at han inden længe har indblik nok, til ikke at lade sig spise af med den forklaring længere.

Jeg har i den forbindelse ikke tænkt mig at lyve for ham, og når han selv bliver gammel nok til eventuelt at blive interesseret i den slags,
er jeg helt sikker på at jeg vil være rigtigt god til at servicere ham med fakta, hjælp, viden og åbenhed.

Men hvad gør man i den mellemliggende periode - den periode hvor de halve historier ikke længere dur, men hvor barnet stadigt er for ung til at forstå hvad det i virkeligheden handler om?
Hvordan serveres informationerne bedst, og i hvilket tempo? Eller bør man helt lade være?


Pointen med tråden er ikke at få færdige svar serveret på et sølvfad, men bare erfarings- og holdningsudveksling om emnet.

Folk uden børn må også gerne bidrage med relevante tanker og holdninger.
 
M

Mushy

Jeg har ingen børn, men arbejder proffesionelt med dem hver dag.

På baggrund af min egen livserfaring, mit menneskesyn samt min viden om børns udvikling, vil jeg på det kraftigste anbefale at børn(op til 15 år), under ingen omstændigheder indtager euforiserende stoffer, og helst frem til det 25 år..meen!! Da hjernens udvikling i årene op til da, udvikler sig mere end årene efter! Og en masse andre baggrunde som jeg ikke behøver redegøre for her. Denne grund burde være nok, efter min mening.

Med hensyn til børns indblik/indtagelse af euforiserende stoffer, mener jeg at man som forældre har det altafgørende ansvar i at, guide og vejlede deres børn til et "fornuftigt" forhold til dem. Selv mener jeg at canna er det eneste euforiserende stof som jeg anser for at kunne være fornuftigt!! Desuden burde de opdrages til at opretholde deres egen forsørgelse igennem legalt arbejde/job el. lign. hvis de samtidig skal nyde canna.

Men det er jo sikkert ikke så let, når det er ens egne børn der pludselig udfordrer en i den sammenhæng!! PØJ med det Charles Ingalls:)

Har selv familie der har boet i hippie kollektiv op til starten af firserne, og kan oplyse at deres børn har taget meget afstand fra canna i forhold til deres forældre!!

Men alt ialt er det vigtigste vel at hvile og være tilfreds med sig selv, og være rar og hjælpsom over for andre:)
 

legalizeDK

Member
hey
har selv 2 guldklumper:)en på 3år og en lille bæbs, jeg har tænkt mig at holde mit grow og det jeg ryger "skjult" så længe jeg kan, for når de bliver teenagere skal de nok ligge to og to sammen, og når den tid kommer vil jeg tage en ærlig åben snak med dem.
jeg tror det vigtigste er at man har et godt forhold til sine børn, så de tør komme til en hvis de har dummet sig, for jeg tror ikke vi som forældre kan forhindre dem i at eksperimentere.
 

ICETOKER

Sharing Is Caring!
Veteran
JEg har 4 børn og har dyrket cannabis siden den ældste var 4 år(nu 12). Jeg har aldrig holdt mit grow skjult for dem. De små aner jo ik at det er cannabis men den 12Årig ved det.

Det er måske et år siden han konfronterede mig med at de var hash planter... jeg blev helt mundlam og tænkte faktisk først om jeg ikke skulle bare sige at de var krydderi. Men heldig vis fik jeg ham sit ned og forklarede det hele..... om at det var en slags medicin som mor og far bruger til at slippe fri for at spise altmulig piller som ikke er så gode i længden. Til min overraskelse viste han det godt.... han havde hørt det i nyhederne at det kunne hjælpe til med kræft f.eks..... og han kunne godt se hvor meget bedre jeg har det efter jeg holdte op med at spise pillerne. Han havde også set et par treating yourself mags som jeg har op i bogeskabet og i den var der mange syge som bruger cannabis som medicin. Men en ting han ikke kunne forstå er hvorfor så farmor og mormor døde så af kræft??? Så forklkarede jeg ham at de kom fra et samfund som ikke accepterer cannabis som medicin... og at nogen gang kan det ikke redde liv MEN kan hjælpe med at gøre den sidste tid lidt mere behagelig for den syge. Han kunne også huske at den sidste gang farmor var på besøg inden hun døde var hun så glad og frisk...... jeg fortalte ham så at hun havde fået lidt creme til at smøre på de ømme lede som indeholdt lidt cannabis. men til gengæld snakkede vi også om at det hash folk kan købe ude ved de kriminelle har ikke noget med far´s medicin at gøre, det er blandet op med altmulig giftig lort og mange mennesker lider fordi de er afhængig af det!

Mine børn elsker blomster og alt som er grønt!!!! De yngste kommer tit ud til planterne og hjælper far med at give dem vand :) Det synes jeg er helt i orden og på ingen måde kommer til at skade de små!!! Det styrker deres forhold til mig og også til naturen...... det er jo aldrig skidt!!!

Men prøv at forstille jer hvor nemmere det hele ville være hvis det var lovligt!

icetoker
 
S

SelfCatering

Hash er et rusmiddel i min verden...jeg drikker mig ikke stiv i mine børns selskab til daglig og derfor ryger jeg mig heller ikke skæv i deres selskab ...ungerne bør selv tage stilling til hvad de mener og føler slf skal de guides til informations kilder osv ...når de er gamle nok til at forstå det...og dette er individiuelt. Derfor bør man holde low profile også for sin egen sikkerheds skyld..Børn snakker hehe fra børn og fulde folk skal man høre sandheden ;) og disse snakker let over sig..Børn gør ikke som far og mor siger, børn gør som far og mor gør og dette bør man huske.....En ting er dog sikkert..jeg så hellere mine børn holdt ryger fester frem for druk partys...når den tid kommer.
 

GDK

High Class Grass
Veteran
Måske en af de bedste tråde i dette forum nogensinde. Jeg har ingen børn, men emnet kommer tit op i vores hjem, da børn måske ikke ligger langt ude i fremtiden. Ill be watching..

Stay Safe
 
Tusind tak for gode indlæg til alle. Det her er et meget interressant emne for mig, og jeg sætter stor pris på jeres svar!


jeg tror det vigtigste er at man har et godt forhold til sine børn, så de tør komme til en hvis de har dummet sig, for jeg tror ikke vi som forældre kan forhindre dem i at eksperimentere.
Vise ord - jeg er helt enig. Dette gælder for cannabis såvel som alle andre aspekter af livet. Det er netop derfor jeg har oprettet tråden - for at høre om andres erfaringer og tanker, for at sikre mig at jeg gør tingene på bedst mulig måde.


Hash er et rusmiddel i min verden...jeg drikker mig ikke stiv i mine børns selskab til daglig og derfor ryger jeg mig heller ikke skæv i deres selskab...

Børn snakker hehe fra børn og fulde folk skal man høre sandheden ;) og disse snakker let over sig...
Jeg drikker mig heller ikke stinkestiv i selskab med mine børn. På samme måde ser de mig heller ikke stinke-skæv. Det er klart.
Mine børn HAR dog oplevet mig drikke en øl eller to, og også at jeg ved særlige lejligheder har været moderat beruset. Ligesådan har de også enkelte gange oplevet mig med et lille canna-buzz.
Jeg synes at der er stor forskel på en hård koger (om det så er alkohol eller cannabis) og en let og funktionel buzz.

Angående det med at børn kan snakke over sig, så er dette MEGET interresant, synes jeg. Jeg ville umiddelbart have det ret skidt med at indvie mine børn i det jeg laver, og så i samme sætning påpege at de skal holde det hemmeligt fordi det er kriminelt. Omvendt dur det selvfølgeligt heller ikke at de i klassens time praler med at farmand har et køkkenskab der bugner af krukker med pot og hash.
Det er måske i virkeligheden her den største udfordring ligger - i forholdet mellem famile og omverden.


...skrev en masse.
Tak for svaret! Jeg er også snart far til 4 og min ældste er jo omtrænt på alder med din. Den slags erfaring kan jeg virkeligt bruge!

For mig er cannabis primært et rusmiddel. Dog har jeg kroniske rygproblemer, og har når det er værst, rigtigt stor gavn af en smule cannabis - det får mig til bedre at kunne tolerere smerterne, og får mig til at slappe bedre af i kroppen, hvorved jeg undgår en masse følgesmerter (på grund af spændinger). Medicinforklaringen dur altså ikke HELT for mig.

Et vigtigt spørgsmål som også er berørt lidt højere oppe:
Din søn lever ikke kun hos sine forældre, men også blandt en hel masse andre mennesker der har en mening om det her - skole, kammerater osv. Har du gjort noget for at undgå problemer i den sammenhæng? Har du eksempelvis fortalt ham at det er tys-tys?

Det er rigtigt vigtigt for mig at mine børn ikke kommer til at føle sig mærkede af det her. Herhjemme er det ikke noget problem, for jeg slammer jo selvfølgeligt ikke bonghoveder, ved bordet efter maden. Jeg har et meget afbalanceret forhold til det, og vælter ikke rundt i røg blandt børnene.
Det store problem er bare, at de på et tidspunkt vil blive præsenteret for det som noget skidt og farligt (hvad det selvfølgeligt for nogle også kan være).
Hvordan takler man dette bedst? Altså at far gør noget der er godt for ham, men som barnet ander steder får præsenteret som noget der ubetinget er dårligt? Og ikke mindst forbudt?


Mine børn elsker blomster og alt som er grønt!!!! De yngste kommer tit ud til planterne og hjælper far med at give dem vand :) Det synes jeg er helt i orden og på ingen måde kommer til at skade de små!!! Det styrker deres forhold til mig og også til naturen...... det er jo aldrig skidt!!!

Men prøv at forstille jer hvor nemmere det hele ville være hvis det var lovligt!

icetoker
Den lader vi stå et øjeblik! Meget meget fin og tankevækkende tekst.
 

ICETOKER

Sharing Is Caring!
Veteran
Et vigtigt spørgsmål som også er berørt lidt højere oppe:
Din søn lever ikke kun hos sine forældre, men også blandt en hel masse andre mennesker der har en mening om det her - skole, kammerater osv. Har du gjort noget for at undgå problemer i den sammenhæng? Har du eksempelvis fortalt ham at det er tys-
....God punkt bro!!! Han har vidst fra starten at det er ty-ty..... vi fik snakket om det mange gange og han har en forståelse hvorfor!!!

når jeg var ung lavede far hjemmebrændt (ulovlig selfølgelig), det vidste vi godt at det var ty-ty!! Jeg så far aldrig beruset, men jeg så ham dele lidt brændt ud til sine venner!!
Jeg startede meget sent med at drikke alcohol og har aldrig været ud i nogen som helst form for ulovligheder (uden at dyrke), Har engang stjålet slik hos købmanden.....

En anden ting er at efter min erfaring at børn ofte gør ting fordi de er spændende og forbudt..... som at ryge hash eller tage hårde stoffer. Men hvad nu hvis barnet kender cannabis og synes det slet ik være noget exotisk og spændende....... hmmmm
 

esbe

hybridsfromhell
Mentor
Veteran
mine drenge ved at jeg elsker at gå i haven og de synes også selv at det er dejligt at være der. vi dyrker jorden med diverse grøntsager, tomater, augurk til madpakken og så et par enkelte hampplanter. hamp er et rusmiddel og det skal respekteres, men selve det at gå i haven og nyde livet og være sammen er der ikke ord for hvad betyder. selvfølgeligt skal de også vide at hamp også bruges medicinsk og har masser af positive sider. men også negative som misbrug og lovgivernes kriminalisering og dermed medfølgende kontakt til den mere seriøs underverden af gangstere og ballademagere. det synes jeg at de skal vide som udgangspunkt og senere selv tage stilling i den bevidsthed. hvad jeg gør er at vise dem at det at dyrke et par hampeplanter ikke får verden til at gå under for hverken dem, mig eller samfundet.


lidt apropos debat:

i må selv søge efter dem da det er tou violation at linke til dem


Jeg har to drenge på 10 og 13 år. De ved begge at jeg dyrker cannabis i haven og sommetider indendørs.
Da de var små tænkte de ikke over det, men efterhånden kunne de jo godt lure at det var "hash" planter og begyndte at spørge ind til det. Jeg var meget i tvivl om hvad jeg skulle svarer, men valgte at fortælle sandheden - og i det hele taget være ærlig når de spørger ind til det. De ved godt begge to at det er ulovligt, men efter jeg forklarede dem at at jeg ikke kommer i fængsel - virker det som om de ikke bruger 2 sekunder på at tænke/bekymre sig over det mere. Faktisk har de begge to fortalt mig at deres venner synes det er lidt sejt
smile.gif

Den ælste har også spurgt mig hvorfor jeg ikke sælger det til rockerne og tjener gode nogle penge
smile.gif

Et af mine bedste argumenter for at det ikke er så slemt at dyrke hamp, har været sammenligningen med at have/lave piratkopier - noget vi aldrig kunne finde på at gøre herhjemme, men som de ser hos næsten alle deres venner, familie mm. Det er også det argument jeg bruger overfor min familie hvis de begynder at skabe sig.
Jeg vil til enhver tid mene at man kun er kiminel hvis man opfører sig som en kriminel - og kriminelle bruger sku ikke meget tid i haven.
Får man en bøde - så må man sku betragte det som en afgift istedet for en straf!

Næste problem bliver når de begynder selv at ville prøve og der har jeg ikke strategien helt klar endnu. En af mine strategier kunne være at ryge dem så skæve at de får en dårlig oplevelse - jeg har både venner og bekendte der selv først er begyndt at småryge som voksne - da de som teenagere har haft en rigtig dårlig førstegangs oplevelse.
Jeg var selv ude for som 14-15 årig at en vennindes far dyrkede hamp i haven. Vi var meget nysgerrige og det endte med at vi fik en kæmpe pose pot. Vi røg rigtige mange potjoints det næste års tid og havde det skide sjovt, selvom det var mildere end vi havde regnet med. En dag var der en gut der spurgte om jeg ville sælge ham en pose - super tænkte jeg og vi aftalte et mødested. Da gutten så min pot blev han skide sur og troede jeg ville snyde ham.
Det viste sig at det hele var bærerblade. Denne strategi udskudte min kendskab til rigtig røg i næsten 1 år
smile.gif
relateret:


faldt lige over dette topic på et andet forum, og syntes da egentlig det kunne være meget sjovt at få samlet folkets historier, om hvad der skete da forældrene fandt ud af i røg (altså det lidt stærkere end normal tobak Razz)

Hvornår fandt de ud af det?
Hvordan fandt de ud af det?
Hvor gammel var du da de fandt ud af det?
hvad var deres holdning til det?


Min egen historie lyder så sådan:

indtil nu er det kun min bror der egentlig ved jeg ryger, idet han overraskede mig på mit værelse en dag.. Vel fik ham tilbudt et par sug også fortalte han ikke noget videre om det..
Han ryger normalt i forvejen, og er 1 år yngre end mig (altså så 16 dengang).. Og indtil nu er han den eneste i huset der ved det, af hvad jeg formoder.. Så har min mormor så skumle bagtanker om de planter jeg dyrker, men det er en anden snak Smile

Mht. planer om hvornår de gamle skal vide det, tror jeg egentlig jeg vil vente til en belejelig situation.. Altså engang jeg er flyttet hjemmefra og fået færdiggjort min uddanelse.. mere af grunden jeg helst ikke vil ende på gaden som 18 årig her til sommer.. Wink

men deres reaktion vil nok blive lidt hen af da de hørte en historie om min bettebror havde røget hash.. hvilket jeg så måtte bortforklare min mor ikke var så kriminelt igen.. alt ialt, de var ikke særlig glade for ham et stykke tid
 
Last edited:
Tusind tak for indlæg begge.

Esbe:
Supergod og hjertevarm beskrivelse. Det er i virkeligheden også sådan vi lever haveliv, og måske gør jeg et problem ud af noget man ikke skal gøre et problem ud af.
Den helt store ting er det her med at undgå at sætte børnene i en uheldig situation, hvor jeg forbryder mig mod dels loven og dels det de lærer som værende rigtigt i skolen, og hvor de måske ville kunne komme til at føle sig lidt i klemme.

I den sammenhæng får jeg meget ud af disse:
...hvad jeg gør er at vise dem at det at dyrke et par hampeplanter ikke får verden til at gå under for hverken dem, mig eller samfundet.
relateret:
De ved godt begge to at det er ulovligt, men efter jeg forklarede dem at at jeg ikke kommer i fængsel - virker det som om de ikke bruger 2 sekunder på at tænke/bekymre sig over det mere.
 

Lillefar

New member
Jeg følger spændt med, da jeg også skal have børn inden for en overskuelig årrække.

Jeg er ved at uddanne mig som pædagog, så jeg skal prøve at fungere med et ben i hver lejr, om man vil.

Jeg ved det er vigtigt man ikke tropper tydeligt påvirket op, når man henter ungerne. Pædagoger der tager deres arbejde alvorligt, gør brug af underretningspligten hvis forældre henter deres børn alkohol/stofpåvirkede. De er "børnenes advokater" hvis man kan sige det sådan, og tager ikke stilling til om man er medicineret, eller beruset.

Jeg ved også at ungerne har krav på ædru forældre hvis de skal have optimale betingelser for at udvikle sig. Undersøgelser viser at børn bliver påvirket negativt af tydeligt berusede forældre. Det skaber utryghed og angst. Selvfølgelig er alt ikke sort og hvidt - der er også mange nuancer af grå :) De fleste børn har oplevet deres forældre små-fulde til suppe-steg-is-arrangementer i familien, uden at have taget det mindste skade. Når det er sagt må ædruelighed være reglen og ikke undtagelsen i samværet med børnene.

Jeg har også selv tænkt mig at være fuldstændig ærlig. Det synes jeg man kommer længst med. Hvis man stikker dem løgne vil de miste tilliden, og man vil selv være med til at skabe utryghed, da samfundet jo har travlt med at fortælle cannabis er forbudt og farligt. Giv dem et fornuftigt alternativ til samfundets nuværende døds-narko-dogme. I er heltene i deres liv, og i vil altid have 100x mere troværdighed hos ungerne, end sundhedsstyrelsens kampagner :)

Humlen (tror jeg) må være at have en fornuftig balance i ens rusmiddel-forbrug og give ungerne en kærlig og fuldstændig tryg opvækst. Børn der har det som blommen i et æg kommer ikke under skærpet opsyn. Det gør de børn, som viser tegn på svigt.
 
Top