What's new

så og priklejord

N

nizzle

kan dette bruges til blomst.. er blevet frarådet bruge det til andet end spire og lave rod i. ?? af den grund at jorden kan rådne?...

har bare lidt svært ved se hvorfor den ikke skal kunne bruges til det.
 

ganjaDK

New member
udendørs i mine potter bruger jeg så og priklejord lige fra start af.. der bliver dog blandet perlite, dolomitkalk, Worm Mist, basaltmel og tangmel i jorden..
 
N

nizzle

tak for svaret
worm mist ? du mener worm humus ik?

men ye ok.. synes sgu os det lød lidt langt ude. hehe. nok bare fordi de godt kunne tænkte sig sælge noget mode jord så ;)

hvis man bruge biobizz. burde tangmel vel ikke være nødvendigt da alcamic jo er seagrass concentrate. ?.
 

ganjaDK

New member
jo det kan godt passe at det os bliver kaldt for worm humus..

jeg sys ikk der er nogen grund til a købe noget specielt canna jord..

kan dsv ikk svare dig på det sidste da jeg kun dyrker organinsk.. jeg bruger Guanokalong granulat til bloom og til veg bruger jeg Neudorff Fertofit Garden gødning blandet med lidt hjemmelavet nælde gødning.. som os bliver sprøjtet på planterne..
 

ICETOKER

Sharing Is Caring!
Veteran
det findes ikke en desideret canna jord...... hvis i mener bio biz all-mix er den ikke specielt fremstillet til canna men en alround oko jord.

Du kan godt bruge så og prikle jord men du skal tilføje gødning næsten fra starten af pga den lave indehold af gødning. Jeg ville evt give den 20-30% perlite + dolomite kalk(effekt kalk).

Jeg bruger nu øko plantesække (20kr 50L) + perlite efter mange år med bio-biz light-mix ( gider ikke at tænke på hvor mange penge jeg har brugt på den, men det er mange penge). Kan ikke se nogen forskel på mine planter men min penge pung kan mærke det ;-)

hygge

icetoker
 

blackone

Active member
Veteran
Så og priklemuld er en smule dyr - god til frø og kloner der lige har fået rødder men jeg bruger almindelig blomstermuld eller plantesække når jeg potter om.
Faktisk er jeg gået helt væk fra så og priklemuld nu fordi jeg starter mine frø i jiffy eller coco brikker - foretrækker egentlig coco brikker fordi de svulmer hurtigere op end jiffy, og så er der heller ikke net i bunden.
 
N

nizzle

20kr for 50L jord. hvem klarer det så billigt. gir ca 120kr. pr for 100L lige pt.

har købt noget "algae Kalk" i tyskland. for nogen uger siden. som vidst indeholde noget micro. bor zink og mg og alt det pis, og 80% af det er kalk.. .mener de snakked om det skulle stabalisere sig omkring 6.5 ?. 1 kg 20kr så blev man nødt til at prøve det.

og ja blackone coco jiffy's er nice der kommer rødderne rent faktisk ud af bunden før siderne for det meste
 
Top