What's new

despre becuri

A

AlexFermieru'

piramidon, ce sa zic..eu am aici un magazin de electonice si un philips de 23 atat e..clar nu mi-a parut scump 20 lei hepol ala, odata ce bate philipsu la cur grav.sigur o sa caut si lohuis de acum, dar inca nu am vazut pe nicaieri..hepol asta e cool, era ultimul care l-am gasit in magazin.m-am dus a2a zi si le-am spus sa faca o comanda si ptr warm, dar cica nu are furnizorul decat cool..creca astia or face doar cool , habar nu am

maniac, ptr veg sunt bune cele cool, iar ptr flower cele warm.tu incearca sa le folosesti asa, eu plm le am amestecate acolo si e ok..in boxul pe care il am momentan, nu am ajuns sa termin cateva growuri sa iti spun sigur cum e bine.na, experimentezi si tu..asta trebuie sa faci ca first grower, watch and learn :)
 

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
Last edited:
G

gibonelu'

piramidon, unde ai gasit philips de 42w la 24 lei? :) eu folosesc de 23w de la philips si costa 20-25 de lei, la praktiker am vazut ca sunt 40-50 de lei alea de 40w :tiphat:
 
A

AlexFermieru'

ms de info coi.uite ca e si mai ieftin online:)..ia-l, te asigur ca nu regreti ;)..cat de curand o sa fac si eu o comanda de inca 5 :D
 

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
un magazin de cartier, de-a dreptul obscur. Chiar azi am vb cu vanzatorul care mi-a explicat ce noroc am avut, ca ala era (singurul) pe pretul veki, uitat de patron la reactualizare preturi... Acum au doar 23-24W la 27-28lei.
 
M

MJMJ

nu am pus mana niciodata pe un CFL de mare putere,dar banuiesca ca-l poti atinge.Atinge tu un HID si apoi o s-o lasi balta cu caldura radianta and shit.Oricum o dai,un CFL nu produce caldura la fel ca un HPS.Caldura aia radianta pana la urma se va transforma in temepratura mediului.Testeaza tu 250W HPS si 250W CFL 2700k in acelasi spatiu si spune-ne dupa cum e.
 
M

MJMJ

nici...dar eu cand am trecut la HID de la CFL am ramas masca de puterea luminii si de halul in care se incinge!Iar faza ca orice electrocasnica de acelasi consum degaja caldura la fel e cea mai mare aberatie.Nu toate transforma acel curent in energie termica.mai exista si lucru mecanic si altele.
 
S

SfPetru

@evil6 din ce spui tu un bec incandescent de 100W degaja aceiasi caldura ca un CFL de 100W si ca un televizor (sa zicem) care consuma 100W.

daca ai un termometru te rog fa niste experimente si spune-ne ce ai aflat

edit: un procesor de pc cat consuma? eu nu stiu dar ma gandesc ca mai putin de 50W, atunci ar trebui sa se incinga la fel ca un cfl de 50W, dar totusi ventilat sta in jur de 60-70 de grade

ganditi unpic inainte sa scrieti aberatii, iar cand le scrieti macar nu mai fiti asa siguri pe voi, denota faptul ca nu prea va functioneaza la parametrii chestia aia inchisa in cap
 

Gigel2

Member
Pentru astia din Bucuresti...in emag la "lustre-online"(culmea au si`un magazin fizic) au cfl-uri la preturi super bune.Eu am luat doua de 35 de w cu 30 de lei...adica 15 lei fiecare.
Am tinut o ak48 la unu dintre ele o luna pe 24/24 si arata super.O sa pun si poze la un mom dat.
De precizat e ca eu am incropit o cutie de 25 cm patrati dintr`un duplex si`am facut si`un reflector din acelasi material...eu zic ca mai castig 15-20% lumina...
 

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
Chestia ca CLF-urile degaja mai putina caldura decat un hps nu e adevarata. Un watt e un watt. Un cfl de 250W degaja caldura ca un hps de 250W.
.............................................................
...sunt de parere ca atunci cand te hotaresti pe care il folosesti, trebuie sa te informezi bine ...

yo zic sa-ti asculti singur sfatul (ultimul) dak nu cumva l-ai plagiat si p-ala... :mooning:

Asa cum zice si swimi - un membru respectat, spre deosebire de altii - si asa cum sustin si eu, cfl-urile NU scot mai multa caldura nici impreuna nici separat decat HID-urile.
Eu (ca si swimi) am testat ambele tipuri de lumina. Acelasi rezultat.

100w de bec clasic, dau 98% caldura, da' plm, tot watzi ye si aia :D
Daca ai invatzat sa citesti, la inceputul acestui thread sta scris: "nu vreau sa fie un thread cfl vs restul lumii..." etc

Daca nu, te invatzam noi:
TO THE AIRPORT, TO THE AIIIRPOORT! :monkeyeat
 

swimi

Member
Nu ma consider mare cunoscator.
Nu am crescut 10 mii de plante.
Imi place sa sustin lucruri care au la baza niste fondatii solide.
Da te-am luat peste picior ca sincer nu credeam ce zici acolo.
Nu caut certuri pe forum.

Atentie, eu am zis ca temperatura era mai mare. Nu am zis ca CFL-ul degaja mai mult sau mai putin. Eu am vazut cu ochii mei si am simtit cu pielea mea ca cu HPS-ul de 250W era mai cald in setup si in camera aferenta decat cu CFL-ul (la aceleasi conditii de ventilatie). Termometrul a fost pus si in afara setup-ului cu aceleasi rezultate.

In growboxul tau nu sunt numai plantele, sunt si pereti care suporta caldura radianta si se incalzesc si ghici ce fac, incalzesc si aerul inconjurator => crestere de temperatura.

Anyway daca tu spui celor care mai vin pe aici ca HPS-ul degaja aceiasi caldura ca un CFL ii induci in eroare ei o sa creada ca ai aceiasi temperatura cu un HPS si cu un CFL de acelasi votaj ceea ce e total eronant.

Aparatele electrice sunt facute din materiale diferite, curentul cand strabate materiale diferite are comportari diferite.

Corpul uman poate distinge doar diferente de temperaturi, eu pe pielea mea am simtit ca era mai cald in camera aferenta cu HPS decat cu CFL in aceleasi conditii. Imi sustin ideea cum a sustinut celalat user ca s-a spart din masculi.
 

Evil6

Member
Inainte sa incep vreau prin a spune, ca nici eu nu vreau sa ma cert cu nimeni, vroiam doar sa explic niste chestii care credeam ca tin de cunostiinta generala. Si sper sa nu imi poarte nimeni ranchiuna! Nu vreau decat sa ajut sa intelegem un fenomen mai bine.

Da...

Bre, la pamant e institutia scolii in tara asta! La pamant domne. Voi ati trecut ma careva la fizica pe aici? Io abi am trecut, cu un 6-7 acolo, n-am fost geniu, da coae, stiu si eu ca nu ma pui cu legile fizicii.

Pai voi credeti ca eu va vorbesc povesti mai, ca eu spui cum mi se pare mie? Nu sunt chiar asa de destept, ma iau si eu dupa altii mai destepti ca mine, sau asa credeam pan sa dau de voi, care au fost in stare sa puna pe hartie legile universului. Plm, daca voi stiti mai bine, sunt cu voi, va sustin 100%, hai sa rasturnam legile fizicii cu curu'n sus! Abi astept sa vad stirile la nivel mondial "Cultivatori de cannabis romani rescriu legile termodinamicii". O sa fim mandria tarii domne, eu va sustin, jur, nu va crez, dar va sustin pana'n spumele marii! Tot ce va cer e sa ma lasati sa o salut pe mama cand apar la CNN!

yo zic sa-ti asculti singur sfatul (ultimul) dak nu cumva l-ai plagiat si p-ala... :mooning:

Asa cum zice si swimi - un membru respectat, spre deosebire de altii - si asa cum sustin si eu, cfl-urile NU scot mai multa caldura nici impreuna nici separat decat HID-urile.
Eu (ca si swimi) am testat ambele tipuri de lumina. Acelasi rezultat.

100w de bec clasic, dau 98% caldura, da' plm, tot watzi ye si aia :D
Daca ai invatzat sa citesti, la inceputul acestui thread sta scris: "nu vreau sa fie un thread cfl vs restul lumii..." etc

Daca nu, te invatzam noi:
TO THE AIRPORT, TO THE AIIIRPOORT! :monkeyeat

Bre da, ma scuzi pentru impertinenta de a plagia un manual de fizica sau ceva gen. E o crima des pedepsita in tara asta, si trebuia sa stiu mai bine! Tu cred ca stii mai bine decat legile termodinamicii, nu?

In mod normal nu m-as obosi, dar am ramas fara moduri creative de a pierde dimineata la servici, asa ca ce plm, iubesc sa pierd timpu degeaba.

Pai mai, ca sa ma intelegi de unde viu eu cu spusele mele trebuie sa intelegi ca plagiez tot ce spun, sunt chestii invatate la scoala, iar acu in ultima vreme de cand imi planuiesc noul cabinet, am mai citit si eu pe ici pe colo. Ei, ma rog. Ai auzit de termodinamica, presupun, da? Ei prima lege a termodinamicii spune ca energia nici nu poate fi distrusa, nici nu poate fi creata. Ea poate fi numai convertita. Cand spunem ca poate fi convertita intelegem ca poate fi convertita in alte tipuri de energie, gen mecanica, termica etc. Acu daca aplicam principiul asta unui bec de 100W cu .. sa zicem 2% eficienta(randament adica), cum spuneai tu, asta inseamna ca el ia 2% din aia 100W si ii converteste in lumina, bun. Da cu restu 98% ce se intampla? Se pierd ? Dispar in univers, nu sefu, se converteste ma! Da ma da! In caldura, ca de n-are ce altceva sa se intample cu ei. Bun. 98% se convertesc in caldura, da, bun. Da aia 2% cu care se produce lumina? Dispar? Nu domne, legile alea ale termodinamicii, daca ne mai luam dupa ele, in caz ca nu vrem sa ne apucam de fizica teoretica pe aici, spun ca trebuie si ei sa se transforme intr-o alta forma de energie, cum ar fi .. tot caldura? Da pai plm, prin radiatie electromagnetica, acei 2% se transforma tot in caldura, peste tot pe unde ajunge lumina aia a becului aia 2% se transforma in caldura, ca atunci cand stai tu la soare mult vara si te incingi. Deci acei 100W pana la urma toti trebuie sa fie convertiti intr-o forma de energie. Acu daca iei un bec cu 90% eficienta, asta inseamna ca el ia aia 90% si ii transforma in lumina, si mai departe, prin radiatie electromagnetica, transfera caldura produsa de acei 90% peeste tot unde cad razele de lumina. Bravoo! Iar ceilati 10% sunt pierderi care si ei se transforma in caldura, singura chestie prin care difera cele doua becuri e procesul de conversie a energiei eletrice intr-o alta forma de energie, dar formula e aceasi, tot aceasi energie termica se produce oricum ai luao.

Eu dupa ce mi-ai spus tu, ca tre sa invat sa citesc, am sunat-o pe mama si am certat-o ca nu m-a invatat sa citesc bine ca ma cearta baietii pe forum, si mi-a spus sa termin cu glumele ridicole sa nu ma mai iau dupa toti prostii pamantului. Asa ca nu pot decat sa dau o la intors sa iti spui ca daca te apuci de citit altceva decat titrari la filme cu Van Damne si ce scrie baietii smecheri pe forum... nu iau inapoi chestia cu Van Damne, nu vreau sa il taresc prin asta sa ii insult filmele chiar in halu asta, omu tot trece printr-o perioada grea pentru cariera, nu merita... oricum, dupa ce inveti sa citesti altceva, poate pui mana si pe carte si poate iei in sfarsit examenu ala la fizica! Ah glumesc, cui ii pasa, si eu am copiat.


Gata terminai de plagiat. Explicatia banala care o dau aici nu face dreptate completa procesului de conversie, dar daca as fi stat sa va explic exact cum se intampla cred ca ma ardeati pe rug ca pe vrajitoare. Da nu e vrajitorie domne, e fizica! Fizica!

Mi-am luat libertatea sa dau un search pe google, pentru informarea tovarasilor de pe forum, sa mai citeasca si prin alte parti ce sugerez eu aici, si va incurajez sa cautai, sa cititi, sa invatati! Daca puteti sa invatati ma rog, ca unii nu poate .. nu stie. E pacat dar asta e. Anyway, nu m-am zbatut sa caut, am dat un simplu search pe google ca poate la unii e lene:

http://www.newton.dep.anl.gov/askasci/eng99/eng99475.htm

http://en.wikipedia.org/wiki/Laws_of_thermodynamics

http://en.wikipedia.org/wiki/Charge_conservation

http://www.physicsforums.com/showthread.php?t=155157

Ma rog, acu fiecare crede ce vrea. Eu unu ma iau dupa altii repet.
Apropos, daca tot suntem la capitolul asta, as vrea sa spui ca E=mcpatrat! Da domne eu asa spui! ( zic asta ca ma gandesc ca trebuie sa fie cineva pe aici care sa spulbere si mitul asta!)

Daca careva poate sa imi dovedeasca ca e altfel sa o faca, eu nu spui nimic, decat repet ca papagalu ce am invatat si eu la scoala si din citite de la altii mai destepti ca mine. Acu multumesc pentru lectie, da mai am o intrebare. Ce cacat inseamna aia cu TO THE AIRPORT! Nu ma prind. Da cacat, cum m-am luat toata viata dupa ce scriu altii care au avut lucrari publicate... nici nu mai stiu ce e real si ce nu!

@evil6 din ce spui tu un bec incandescent de 100W degaja aceiasi caldura ca un CFL de 100W si ca un televizor (sa zicem) care consuma 100W.

Nu spun EU asta. Cacat, suna ridicol stiu! Da... altii asa ar spune! Intr-o camera normala nu poti sa iti dai seama de chestia asta, dar prin radiatie electromagnetica + transformarile ireversibile acei 100W ajung sa fie transformati in aceeasi cantitate de energie termica eventual, asta pentru ca vorbim de televizor si becuri aici. Si televizorul transfera caldura prin radiatia aia electromagnetica, ca tu nu vrei sa crezi e altceva. Dar daca vrei sa fii sceptic poate ai vrea sa te orientezi catre un alt domeniu mai intai, cum ar fi religie sau.. nush politca, si eventual sa ajungi si sa pui sub semnul intrebarii legile termodinamicii.

edit: un procesor de pc cat consuma? eu nu stiu dar ma gandesc ca mai putin de 50W, atunci ar trebui sa se incinga la fel ca un cfl de 50W, dar totusi ventilat sta in jur de 60-70 de grade

Serios? Chiar pui intrebarea asta si in acelasi timp incerci sa pari inteligent? Pe bune ba frate!! Pe bune? Felicitari, de cand umblu pe internet esti printe putinii care chiar m-au afectat la nivel emotional vere. Esti bun! Nu imi dau seama daca esti sarcastic sau e vreun fel de umor care nu-l inteleg da plm frate!

Unu, procesoarele de cativa ani incoa au de la 60w in sus, ajungand si pan la 200W. Doi, tu compari energia termica emisa de aia 60W pe o suprafata de 2cm patrati cu aceeasi energie termica produsa pe suprafata unui bec cu o suprafata de emisie a caldurii de 20-30 ori mai mare?? Serios ? Ma cum .... Sa nu faci copii.
ganditi unpic inainte sa scrieti aberatii, iar cand le scrieti macar nu mai fiti asa siguri pe voi, denota faptul ca nu prea va functioneaza la parametrii chestia aia inchisa in cap


Ba.. da.. plm nush ce sa mai zic.. Nu stiu! M-ai incuiat! Felicitari. Auzi si tu.. plm. Imi sunai un prieten care a terminat mate-fizica, sa radem impreuna, zicea sa ii dau forumu sa vada si el ca nu crede. Da stai linistit nu te-am dat pe mana lupilor.

nici...dar eu cand am trecut la HID de la CFL am ramas masca de puterea luminii si de halul in care se incinge!Iar faza ca orice electrocasnica de acelasi consum degaja caldura la fel e cea mai mare aberatie.Nu toate transforma acel curent in energie termica.mai exista si lucru mecanic si altele.


Pot sa ma gandesc la cel putin 3 aberatii care sunt mai mari:

1. Ingerii care plutesc pe nori.
2. Prezervativele sporesc placerea.
3. Ciorba e mai buna rece decat calda!

Pai bre, faza ca orice electrocasnica de acelasi consum ( care are acelasi randament, cum am specificat in edit, ca imi era frica ca unii e mai greu de cap da nici chiar asa) degaja caldura la fel NU e cea mai mare aberatie. E foarte adevarat :) Daca randamentu e de 20%, inseamna ca 20% sunt folositi de aparat pentru a face ceva, orice, prin ceva-ul ala facut de aparat sunt si ei mai departe convertiti intr-o alta forma de energie, ceilalti 80% din W respectivi se duce in caldura. Acu nush ce aparate casnice transforma energia aia in lucru mecanic da .. Oricum, si prin lucrul ala mecanic, se creaza frictiune, aia degaja caldura.. Iar daca nu degajeaza caldura, se transforma intr-o alta forma de energie. Oricum ai pune situatia. ENERGIA NU POATE FI DISTRUSA, POATE FI NUMAI CONVERTITA. Iar conversia trebuie sa fie la fel peste tot, ca de, nu pot fi pierderi de energie pentru ca aia ar insemna ca dispare, care ar insemna ca e distrusa. Ceea ce nu se poate!

Asta e explicatie ca la prosti, si mi-ar fi dat 6 la scoala daca imi explicam asa lectia, da macar treceam, si macar poate poate intelegi si tu ceva.

Nu ma consider mare cunoscator.
Nu am crescut 10 mii de plante.
Imi place sa sustin lucruri care au la baza niste fondatii solide.
Da te-am luat peste picior ca sincer nu credeam ce zici acolo.
Nu caut certuri pe forum.

Atentie, eu am zis ca temperatura era mai mare. Nu am zis ca CFL-ul degaja mai mult sau mai putin. Eu am vazut cu ochii mei si am simtit cu pielea mea ca cu HPS-ul de 250W era mai cald in setup si in camera aferenta decat cu CFL-ul (la aceleasi conditii de ventilatie). Termometrul a fost pus si in afara setup-ului cu aceleasi rezultate.

In growboxul tau nu sunt numai plantele, sunt si pereti care suporta caldura radianta si se incalzesc si ghici ce fac, incalzesc si aerul inconjurator => crestere de temperatura.

Anyway daca tu spui celor care mai vin pe aici ca HPS-ul degaja aceiasi caldura ca un CFL ii induci in eroare ei o sa creada ca ai aceiasi temperatura cu un HPS si cu un CFL de acelasi votaj ceea ce e total eronant.

Aparatele electrice sunt facute din materiale diferite, curentul cand strabate materiale diferite are comportari diferite.

Corpul uman poate distinge doar diferente de temperaturi, eu pe pielea mea am simtit ca era mai cald in camera aferenta cu HPS decat cu CFL in aceleasi conditii. Imi sustin ideea cum a sustinut celalat user ca s-a spart din masculi.

Nu e vorba de experienta de crescut aici. E vorba de niste principii, eu despre asta vorbesc. Probabil esti un grower de 10 ori mai bun ca mine, respect pentru asta :). Si nu spun ca nu ai dreptate si tu, te cred. Intr-adevar, chestia care difera e FELUL prin care energia respectiva e convertita si transmisa. Dar intr-un grow box eu zic ca temperatura ar trebui sa ramana neschimbata, sau diferenta sa fie cat mai mica. Faptul ca acea caldura e raspandita intr-un fel sau altul e partea doua, dar cantitatea de energie termica e la fel in orice caz.

Nu stiu despre situatia ta, eu nu vorbesc din experienta, vorbesc din citite, repet. Te cred cand spui ca in situatia ta asa a fost.

Acum ca sa explicam mai exact fenomenul si de ce s-a intamplat asa e mai complicat. Ar necesita un studiu mai complex si o cunostiinta despre legile fizicii mai buna ca sa putem spune de ce intr-un grow box, 2 becuri diferite, dar cu acelasi raport de energie termica degajata, influenteaza temperatura diferit. Dar idea este ca caldura degajata este la fel.

Dar o intrebare mai am. Daca diferenta in temperatura era diferita si in camera aferenta si in grow box, nu crezi ca POATE, poate au fost si alti factori externi? Adica daca temperatura din camera a fost putin crescuta din alt motive? Daca diferenta de temperatura era la fel si in grow box si in camera aferenta( adica cu 5 grade mai mult si in box si afara), poate a fost si altceva, cine stie. Adica daca temperatura din box creste cu 5 grade, asta nu inseamna ca in camera aferenta ar trebui sa creasca iar cu 5 grade. Nu, ar trebui sa creasca cu mai putine grade, in functie de raport da ... In schimb daca in camera in care e boxul temperatura creste cu 5 grade asta inseamna ca si in box o sa fie mai mult cu 5 grade...

Ma rog, eu ce am scris aici nu am scris impresii personale, mai spun odata, sunt chestii care le gasesti si intr-un manual de fizica si pe google si unde vrei tu.

Oricum bafta tuturor, si sa traiasca cfl-urile. Pentru grow-uri mici tot cfl-urile sunt cele mai bune, intradevar. Mai ales ca caldura degajata este pe o suprafata mai mare ... chit ca este aceeasi :)

Scuze pentru postul lung si pentru greseli de ortografie.
 
S

SfPetru

o sa pun punct unei discutii inutile cu un copy paste de pe wikipedia, nu stau sa traduc pentru ca nu am nici un chef.
Heating and cooling

If a building's indoor incandescent lamps are replaced by CFLs, the heat produced due to lighting is significantly reduced. In warm climates or in office or industrial buildings where air conditioning is often required, CFLs would reduce the load on the cooling system when compared to the use of incandescent lamps, resulting in savings in electricity, in addition to the energy efficiency savings of using CFLs instead of incandescent lamps. However, in cooler climates in which buildings require heating, the heating system will need to replace the inadvertently generated heat. While the CFLs are still saving electricity, total greenhouse gas emissions may increase in certain scenarios, such as the operation of a natural gas furnace to replace the unintended heating from CFLs running on low-GHG electricity. In Winnipeg, Canada, it is estimated that CFLs will only generate 17% savings in energy when switching from incandescent bulbs, as opposed to the 75% savings that can be expected if there were no heating or cooling considerations.[21]

asta e linkul http://en.wikipedia.org/wiki/Compact_fluorescent_lamp


stii evil6, daca unu iti zice ca esti beat ii arati degetu, daca 5 iti zic ca esti beat te duci si te culci.....du-te ruleaza-ti un pai, cu o legala daca nu ai altceva si gandeste-te bine inainte sa te contrazici cu 5-6 oameni care sustin acelasi lucru
 

Evil6

Member
Lol.

Tu iti dai seama ca ei se refera la faptul ca un CFL de 23 W produce la fel de multa lumina ca un bec incandescent de 90+W . Nu ? Iti dai seama de chestia asta ? Pentru ca este al DRACULUI de importanta.

Pe langa asta tu iti mai dai seama ca daca ignori chestia care am spus-o mai sus, si ai pune citatul ala acolo, care sa spunen ca ar vorbi de becuri cu acelasi consum, ar rezulta ca becul mai eficient, in cazul asta CFL, produce mai putina caldura pentru ca are un randament mai mare? Adica el ia 20% din putere si ii transforma in lumina, iar un incandescent ia numai 4%? Bun. Ghici ce, un HPS are randament mai mare decat un cfl, deci dupa logica ta ar produce mai putina caldura. Ceea ce este gresit.

Energia nu poate fi distrusa. Numai convertita. In ce forme crezi ca poate converti un bec energia folosita ? In caldura si lumina, bun, dar prin lumina aia produce mai departe caldura respectiva, lucru care intr-un grow box mic este foarte important. Intr-o incapere cu cat mai mare nu mai este important pentru ca caldura degajata nu mai este concentrata intr-un loc, e raspadita in toata camera pe niste pereti care sunt si reci.

Mai pune citate dinastea daca vrei, dar studiaza mai bine fenomenul inainte. E a doua oara cand spui ceva gresit. In urma cu cateva posturi ai comparat energia termina degajata de o suprafata de 2cm patrati cu aceasi energie termica raspandita pe o suprafata de 20 ori mai mare. Crede-ma. Nu ai dreptate. Nu mai vreau sa te superi etc. sa te strofoci sa iti dovedesti un punct de vedere care este fals. Daca vrei sa citesti wikipedia, mai intai citeste linkurile puse de mine.

Edit: Ah, si e ultima oara cand iti raspund asa, mai civilizat, fara sa fac remarci cu privire la inteligenta ta. Asta daca mai continui sa pui chesti gen :

"stii evil6, daca unu iti zice ca esti beat ii arati degetu, daca 5 iti zic ca esti beat te duci si te culci.....du-te ruleaza-ti un pai, cu o legala daca nu ai altceva si gandeste-te bine inainte sa te contrazici cu 5-6 oameni care sustin acelasi lucru "

Mai ales cand lucrurile care le spui sunt niste tampenii inimaginabile. Macar nu mai fi atat de increzator in prostiile care le debitezi pe aici, mai ales cand sunt asa de mari, incat sa insulti oameni care isi dovedesc punctul de vedere prin chestii bine fondate.
 
M

MJMJ

Pai bre, faza ca orice electrocasnica de acelasi consum ( care are acelasi randament, cum am specificat in edit, ca imi era frica ca unii e mai greu de cap da nici chiar asa) degaja caldura la fel NU e cea mai mare aberatie. E foarte adevarat :) Daca randamentu e de 20%, inseamna ca 20% sunt folositi de aparat pentru a face ceva, orice, prin ceva-ul ala facut de aparat sunt si ei mai departe convertiti intr-o alta forma de energie, ceilalti 80% din W respectivi se duce in caldura. Acu nush ce aparate casnice transforma energia aia in lucru mecanic da .. Oricum, si prin lucrul ala mecanic, se creaza frictiune, aia degaja caldura.. Iar daca nu degajeaza caldura, se transforma intr-o alta forma de energie. Oricum ai pune situatia. ENERGIA NU POATE FI DISTRUSA, POATE FI NUMAI CONVERTITA. Iar conversia trebuie sa fie la fel peste tot, ca de, nu pot fi pierderi de energie pentru ca aia ar insemna ca dispare, care ar insemna ca e distrusa. Ceea ce nu se poate!

Fratica,am scris "la fel",si intradevar nu degaja la fel cantitatea aia de caldura.Degeaba vii tu cu principii de fizica,caci in growing nu are nicio relevanta.Si da,ai jignit.M-ai facut "nici chiar asa greu de cap" :cry:
 
S

SfPetru

ma uite, de dragul conversatiei o sa ma pun pe documentat, am vrut sa fac un experiment cu un bec incandescent de 25W sa vad exact ce si cum, dar becul pe care il am are filet subtire si nu am dulie pt el

si cam asta e singura solutie pentru discutia asta din cate vad eu, decat sa ne batem cap in cap cu termodinamica si fizica mai bine unu dintre noi ar lua un bec incandescent de x wati si un bec xyz de x vati montat cateva minute in box si luata temperatura. daca as avea dulie as incerca eu
 
M

MJMJ

Draga Evil,poti tu sa stai si in cap si sa dovedesti cum ai vrea.Te cred,degaja aceiasi caldura dar NU LA FEL!
SI NU,NU ne ajuta in growing ce spui tu.Nu am sa folosesc intr-un micro grow HPS fara cooltube pt ca iau foc.Cu CFL NU iau foc daca am ventilatie ok,defapt nu cred ca iau foc deloc.
 

Evil6

Member
Fratica,am scris "la fel",si intradevar nu degaja la fel cantitatea aia de caldura.Degeaba vii tu cu principii de fizica,caci in growing nu are nicio relevanta.Si da,ai jignit.M-ai facut "nici chiar asa greu de cap" :cry:


Aww. Credeam ca suntem si noi barbati pe aici si nu plangem din orice! Hai, barbia sus, nu mai plange ca te vede lumea ;o

Ai sarit in cur de sus ca vorbesc prostii, ai dat aia ca nu are cum etc. etc. Am dovedit ca nu ai dreptate.

Si cum nu are domne nici o relevanta? Bre informatia tot timpul poate fi utila daca stii cum sa o folosest.

Un HPS si un CFL de X produc aceeasi caldura da? Vad ca acuma ma mai crede lumea, sau macar ati inceput sa aveti dubii. E bine. Pai ele produc aceeasi caldura mai, dar suprafata pe care degaja HPS-ul ala caldura respectiva , daca nu luam in calcul randamentul, care apropo, la HPS fiind mai mare = mai multi lumeni = mai multa radiatie electromagnetica = mai multe ENERGIE transmisa plantelor, AKA singurul motiv pentru care pui bec acolo), asa suprafata pe care caldura degajata e emisa e mai mica la un HPS decat la un CFL, motiv pentru care CFL-ul poate nu se incince ASA de rau la atingere ca un HPS, dar caldura emisa e la fel.

Bun acum ca ai informatia asta cum sa nu fie utila ? Pai bun domne daca eu vreau sa fac calcule, cum ar trebui sa faca oricine isi construieste un box, si vreau sa stiu ce bec imi pun pai ma gandesc vere. Bun imi pun mai multe CFL-uri sau un HPS ( sa ajung la acelasi numar de lumeni ) . Pai daca pun CFL-uri trebuie sa ventilez TOATA camera mai mult, ok, asta STRESEAZA plantele pentru ca se schimba aerul din growbox prea des. Daca pun un HPS, ii bag un ventilator pe el, fac un cooltube. Acum fiecare poate sa foloseasca informatia cum vrea, si sa se adapteze condiitilor. Tie daca ti se pare inutila informatia treaba ta.

Dar NU mai spuneti ca CFL-uri fac mai putina caldura ca un HPS. Macar nu o mai spuneti, daca tot nu conteaza.


ma uite, de dragul conversatiei o sa ma pun pe documentat, am vrut sa fac un experiment cu un bec incandescent de 25W sa vad exact ce si cum, dar becul pe care il am are filet subtire si nu am dulie pt el

si cam asta e singura solutie pentru discutia asta din cate vad eu, decat sa ne batem cap in cap cu termodinamica si fizica mai bine unu dintre noi ar lua un bec incandescent de x wati si un bec xyz de x vati montat cateva minute in box si luata temperatura. daca as avea dulie as incerca eu


Pai tu vrei sa rescrii legile fizicii, avand de gand sa ignori ce e documentat pana acum ? Super. Daca tot te apuci sa imi zici si mie, am niste formule matematice din facultatea pe care nu le-am suportat niciodata si vreau sa dovedesc ca le-am invatat degeaba pentru ca sunt false. Sa imi zici cand termini sa spulberi miturile astea cu "fizica" si "termodinamica". Ai dreptate, nu tre sa ne batem capu cu ele.

Edit: Aaa, stai. "De dragul conversatiei"? Asa ai zis, adica dupa tot ce am discutat noi doi asa inca nu ma crezi ? Wow. Ok.
 
Top