What's new

Semmost ja Tämmöst

P0tChef

Member
Päivän aforismi

Päivän aforismi

Olemassaolomme välttämätön ehto ei ole muistamisen vaan unohtamisen lahja.
-Sholem Asch
 

Stombe

Active member
Löysin tosta erittäin hyvän "up to date" kasvatus opuksen.
Sen saa ilmatteks netistä tai sitten tilattua hintaan 19,50€ suomalainen.com:ista :) , ei todellakaan paha.

Mitä tähän asti tutkaillu nii todella hyvää jutua ja tosiaan 450+ sivua nii tietoa riittää. Julkasun saa myös netistä ilmatteeks pdf tiedostona ladattua ja sitä voi lukea suoraan tästä jos haluaa:

http://www.scribd.com/doc/13387/The-Cannabis-Grow-Bible

Suosittelen tosiaan jos jotain sisäkasvatusta suunnittelee tai on just aloittanut proggiksen ja myös niille jotka haluaa oppia jotain uutta tulevaa ulkokasvatuskautta ajatellen :D. Nyt kun meillä olis uusia enkkoja rikottavana :) !!!

Luulen että tällä teoksella on melkein kasvattajalle ku kasvattajalle aika paljon uutta ja hyödyllistä tarjota.

Latauslinkki:

http://www.growmoreweed.com/ (myös paljon muita kirjoja)
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
kuva0074y.jpg


Nii, ei toi nyt niin hauska ollut, mut miksei veget saa viikonloppuna safkaa? What's up widdat? :comfort:
 

kalastaja

Member
Juu en oikein tienny minne tämmönen pitäs postata niin pistän sitten tänne. On alkanu kiinnostamaan tuo kookos hempy, niin osaisiko joku kertoa semmoiset perusasiat ihan suomen kielellä kun lontoo ei niin hirveän hyvin taivu ja joutuu kahlailemaan niin hirviästi icmag:in syövereitä:D Eli ihan perus lannoittaminen, kuinka usein lannat vesissä, mitkä lannat, kastelu välit, väliaineiden suhteet, mitä kookosta, jne.
 

rasras

Active member
https://www.icmag.com/ic/forumdisplay.php?f=65577

Mutta lontoota pitisi taitaa että noista saisi ilon irti.

Mutu tuntumalla coocokseen sopivat litkut, kannattaa menna purkin kyljessä olevien ohjeitten mukaan jos ei ole kokemusta. Kastella voi kokoajan tai vaikka sillon tällön, yöllä ei ole tarvetta kait? Laadukasta coocosta ja ei kai siihen mitään tarvi sotkea jos ei halua mutta perliitti luulis toimivan ja olevan halvempaa kuin coocos.
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
^ Perliitti on helvetin kovissa hinnoissa Suomessa, hintavertailusta löysin yhden kaupan, joka sitä netissä myy hintaan 3e/dl. Ei todellakaan mitään halpaa lystiä :) Plantagenista ja K-raudasta sai halvemmalla, mut eipä paljoa.. Eikä siihen kokoon mitään tartte sotkea, toimii hienosti omillaan. Hempyistä en tiedä, mutta käsikastelulla lannotan joka kerta, ellei plantut ole päässeet nuukahtamaan, siinä tapauksessa ensin pelkällä vedellä, ja sitten lannotelitkulla, kun nestejännitys palautuu.. Muutenkaan nuukahtaneita ei kannata kastella (ainakaan tuhdilla) lannoitevedellä. Joka päivä voi kastella, ei ole ikinä näkynyt ylikastelun merkkejä cocon kanssa, tietty jos on isommat astian ja joka päivä ei välttämättä jaksa, niin kasteluväliä voi pidentää.

Cocon laadusta vielä sen verran, ettei ihan halvimpia kannata ehkä edes kokeilla, tuppaavat olemaan täynnä ylläreitä ja sieniä, puhumattakaan suoloista sun muista plantuille haitallisista roinista. Edesmenneen viherpeukun myymä BN coco oli juuri ja juuri käyttökelpoista, mutta en sitä enää kyllä ottais, vaikka ilmaseksi antaisivat. Verstaalta saatava matsku on asiallisempaa, ja saa sen kivan salkun kokoisen tiilen, josta tulee semmonen 70l itse roinaa, sitä on tullut viime aikoina käytettyä. Ja lannoitesarjana menee tuo Canna Coco, ei valittamista, kun vaan sen P/K lisäravinteen hommaa gugitukseen.. Ehkä merileväuutetta silloin tällöin, näillä jo pärjää..

Mutta jos joku lukee kehnosti, tai osittain, niin edelleen hempyistä ei hajua, nää oli käsikastelucocoille, jepa.

http://www.puutarhurinverstas.com/c...1_120&osCsid=0614d1b5b634d405887de57653f1495c

http://www.head-nature.com/04270-5000

http://www.head-nature.com/03938

^ toson vielä linkkejä, ja kyllä, noita saa pienemmissä purnuissa, jos tuo 5l tuntuu liian tuhdilta, ne nyt vaan sattu tulemaan ensimmäisenä tuolta eteen.

:tiphat:
 

kalastaja

Member
Kiitos kiitos:tiphat: Toimisko hyvin jos pistäs vaikka 30l saaviin (reijät pohjaan ja lautaselle) kasvin joka ois täynnä pelkkää kookoskuitua vai tarviaako se jotain väliaineita? Lannotteiksi vaikka nuo Cannan a+b ja pk 13/14.
 

rasras

Active member
s ketjun multasormesta oon hakenut perliitin pakka hinta on 15e 50l. yleensä oon onnistunut tinkimään pussit 6-8e kappale. talven jäljiltä niitä saa hyvällä alennuksella mutta painaa niin rutosti.
Bio bizz:ii oon itte käyttänyt(Kookos)
 

prowler

Member
Kiitos kiitos:tiphat: Toimisko hyvin jos pistäs vaikka 30l saaviin (reijät pohjaan ja lautaselle) kasvin joka ois täynnä pelkkää kookoskuitua vai tarviaako se jotain väliaineita? Lannotteiksi vaikka nuo Cannan a+b ja pk 13/14.

Toimii jos meinaat kasvattaa jotain puolen kilon planttuja. Kookoksen kanssa onnistuminen riippuu siitä että on oikein valittu ruukkukoko. 100-150g+(ehkä jopa 200?) = 10l ämpäri. Liian iso astia ei anna juurien hengittää tarpeeks. Sitä voi kompensoida tuolla perliitillä, mut imho kookos kookoksena ja pienemmät astiat.

EDIT: Selitystä vielä vähän tuohon liian ison ruukun ja kookoksen suhdetta juuriin. Kookos tykkää mitä useemmin sitä kastelee, mutta yleensä jengi kastelee vähintään kerran päivässä (paitsi hempyt). Sillon liian isolla ruukulla juuret on kokoajan jotenki liian kompaktissa ja vetisessä tilassa. Tarpeeks pienellä ruukulla juuret voi paremmin. Kookos ei siis saa kuivaa kokonaan, mutta joko sitä kastellaan usein tai sen annetaan kuivaa sen verran että juuret ei tukehdu. Liian iso astia pitää liikaa vettä sisällään. <- piste. Onpas vaikeaa :D Kysykää jos tarttette tarkempia ohjeita.

Cannan annosteluohjeet on kai aika yläkanttiin. Alotan muuten ite kohta projektit cannalla niin voi sitten kommentoida enemmän noita annostelumääriä. Cannaa saa myös hempsteristä.
 

Suomi-Prkl

Active member
Veteran
Cannan ohjeet on tosiaan ehkä hieman yläkanttiin, riippuu tosin mitä kasvattaa. Perus sativahybridit ei läheskään tarvii sitä niiden suosittelemaa mut esim Sweet Tooth kaipaili.. lajikekohtasta! :)
 

kalastaja

Member
Ju kiitos kiitos:tiphat: Pitää pistää kookosprojekti mietintään:) 30l saavit siis liian suuret? Ei se mukavaa ole jos kasvi kuolee :(
 

Suomi-Prkl

Active member
Veteran
On minustakin jo 30 litraa liian suuret. 600 wattisen alla 11 litrassa saa jo tosiaan 100-150 grammaan satoja kasvilta ja sativahybridit kasvaa helposti puoltoista metrisiks, eikä sen isompia telttaan sitte mahdukkaan!
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
No tulihan sieltä halvempia perliittejä, mut edelleen coco on halvempaa, eikä sitä tossa käsikastelussa mummielestä kannata/tartte sotkea muihin mömmöihin :)

Mikä Rasrasiaa kuumotti postissa?

:tiphat:
 
U

unthing

Kookos on kiinnostava kasvualusta, mutta toi lähes jokapäiväinen kastelu taas ei nappaa..ongelmaa voi kai ratkoa drippereillä tai blumateilla mut sit taas miettii miksei rakentais samantien hydroa..ajatuksenjuoksu jää luuppaamaan, mut jos tässä joku päivä :)
 

Latest posts

Latest posts

Top