What's new

Helppo hydro

Binnacas

Member
Terve vaan, kaikille!

Tässä uneksiessani seuraavasta projektista, aloin miettimään hydroa. Joku helppo ämpäri mallinen tai joku vähän matalampi sopis tietty paremmin. Ei oo minkäänlaista kokemusta ja suhteellisen vähän tietoa koko hydroilusta mutta jos voisi joku noitten kanssa pelannu, neuvoa vähän mistä saa halvalla pumpun ja ilmakiven yms. ja mikä ois hyvä tapa rakentaa yksinkertanen ja halpa toimiva hydro. Ja joku helppo alottelijalle sopiva ravinne setti joka kasvuvaiheelle.
 

H@|lu

Member
1.ilmapumppu+letku+kivet 15-20€ eläin/akvaariokaupasta
2.kannelinen ämpäri joka ei ole läpinäkyvä vaikka tarjoustalosta 2-3€
3.lecasora 4L+15*15cm vesiviljely ruukku eli reikiä pohjassa kukkakaupasta tai vaikka tarjoustalosta 3-4€ eli kaikki noin 30€max itselläni toimii tällähetkellä tosta helpoimmasta ravinnesetistä en kyllä osaa sanoa

ja kuvasta näkyy kuinka rakennettu ja ilmakivet siis kuuluu ämpärin sisälle
:laughing:
 
Last edited:
P

perakko

joo tossa hallun esimerkki toimivasta halvasta bubblerista.

itse olen/olin ebb/flow eli dripperi systeemin kannattaja. periaatteessa ihan sama mutta ton ison ämpärin päälle sopiva kulho mikä täyteen lekasoraa, kasvi(t) sinne ja vesipumppu pumppaamaan litkuja pinnalle. kaikki tarvittavan saa esim. viherpeukusta.

mm hamppu.netistä löytää aika helposti selvät ohjeet molempien vehkeitten rakentelluun kuvian kera.

onnea projektilles!
 

Binnacas

Member
Kiitoksia teille kaverit. Eipä voi kauheen paljon selkeempää ostoslistaa olla. Tässä varmaa kuukauden sisään voisin hankkia. Kattoo nyt sitten tuleeko siitä mitään.

Mitä ravinteita käytät H@llu? Tolla budjetilla voisin panostaa vaikka niihin vähän enemmänkin.

Eikös hydroastiaksi käy periaatteessa ihan minkä vaan muotoinen astia. Että jos pistäis matalan mutta laajan niin sais matalempaan tilaan koko systeemin.

Nyt kun oon jo alottelijan kysymykset alottanu niin jatkenaan eteenpäin hydroilussa. Eli hoito. Kuinka usein pitää pistää ravinnetta? Se varmaan pistetään suoraan veteen eli kannattaa varmaan tehdä joku syöttöaukko ettei kantta tarvitse availla kokoajan, vaikö? Kannen avaaminen myöhemmällä kasvulla voi olla aika vaivalloista eikö? Entäs jos vesi menee jotenkin pilalle, vai meneekö se kuinka helposti pilalle? Ja pitääkö vettä vaihtaa jossain vaiheessa? Entäs huuhtelu hydrossa, eli n. viikkoa ennen satoa. Jätetäänkö ravinteet vaan pois vai pitääkö siinä vaiheessa vaihtaa vesi? pH mittari taitaa olla aika tärkeä hydrossa mutta onko välttämätön? Jos ravitsee oikein niin eikö se riitä pitämään pH:n kurissa.

Kuinka tilavan säiliön yksi kasvi tarvitsee juurilleen 250W natikalla. Ja onko mitään huonoja puolia siinä että pitää useampia kasveja samassa säiliössä vai onko parempi että on omat säiliöt kasveilla?

Lisää kysymyksiä varmaan löytyisi vielä mutta en jaksa liikaa häiritä.

Kiitos vastauksista jo etukäteen.
 
P

perakko

koitetaanpa vastailla tietämyksen mukaan.

hydroastian tulee olla 'tarpeeksi' syvä että se tukee kasvia riittävästi, varsinkin jos meinaat kasvattaa siitä ison/korkean. itse lisäsin ravinnetta dripperiini n. viikon välein ja samalla korjasin ph:n jos tarvetta. (minusta hydroilussa on melko pakko olla ainakin ec-mittari ja jonkun sortin ph-mittausvälineet, litkupaketti toimii minusta riittävän hyvin) ravinteet lisätään mielellään yksitellen suoraan veteen, jonkin sortin lisäysaukko voisi olla hyvä idea, itsellä sellaista ei ollut, ota kuitenkin huomioon ettei siitä aukosta saa päästä valoa vesitilaan. vesi ei mene kovin helposti pilalle, mutta juurimätää voi ilmaantua monistakin syistä: epäpuhtaudet, valovuodot juuritilaan. pidä huolta että kaikki hydrosi osat pysyy mahdollisimman puhtaina AINA. Huuhtelu on todella tärkeää hydroilussa ja ite huuhdon ainakin 3 viikkoo koska pidän yrtistäni puhtaana, tämä on hyvin pitkälle mielipidekysymys. eli tässä vaiheessa kaadat vanhat litkut pois ja tilalle vaan ph-tasapainotettua vettä. jotkut käyttää esim. vitrasolia tässä vaiheessa että budit turpoaa ja kerää vielä painoa, itse en nää tälle mitään tarvetta. veden voisi vaihtaa kokonaan koko kasvin elinkaaren aikana muutaman kerran, itse olen vaihtanu sen ehkä kerran kukitukseen vaihtaessa ja kerran loppuhuuhtelun alussa. jos laitat esim 2 kasvia hydroosi niin käytännössä se tarkoittaa lyhemmällä vegeajalla sama määrä kukkaa kuin pelkästään yhdellä. ja aloita aina pistoilla niin ei tarvii puolessa välissä alkaa repiä urkkeja poikkeen.

nämä minun kokemukset on tosiaan dripper-systeemeistä, bubblerhenkilöt kantakoon oman kortensa kekoon! toivottavasti autto.
 

Binnacas

Member
Kyllä tuo jo jonkin verran selkeytti, kiitosta.

Meinasin yhtä tai kahta kasvia scrogiin hydrossa. Eli niin paljon tukea ei enää kukitus ajalla tarvii kun verkko tukee kasvia aika paljon. Tää olis eka hydro ja eka scrogi että voi tulla joko kamalaa sotkua tai sitten yllätyn näiden tekniikoiden tehokkuudesta myönteisesti.

Kyllä meinasin pistot ottaa koska en tosiaan jaksa scrogista ja hydrosta repiä koiraita irti, vähän liian vaivalloista. Ja mieluummin pistäisin kaks kasvia kahteen eri järjestelmään niin saa kummastakin paljon. Verkkojen tulevaa kokoa en tiedä mutta voi olla että tarvitsen vähän pidemmän vegetysajan.

Onko dripper järjestelmä yhtään monimutkaisempi rakentaa ja mitä hyötyjä/haittoja siinä on bubbleriin verrattuna? Ja mikä se siis tasantarkkaan on, nimestä voi päätellä jo jotain mutta kerro toki tarkemmin. Kumpi olis alottelijalle parempi vaihtoehto? Ja jos ajattelee scrogia niin tuleeko dripperin kanssa ongelmia jossain vaiheessa scrogaamista?
 

JuissiJ

Member
Yksinkertaisin hydro on mielestäni joku vesiastia kannella jossa verkkoruukut ja astian pohjalle vesipumppu pumppaamaan ylöspäin.
 

kalastaja

Member
Omasta mielestäni Hydro verrattuna multaan on helpompi ja satoisampi(tietysti) kasvatusmenetelmä ja tästä syystä suosittelisin sitä ensikasvattajalle, kuten bubbleria jonka väsäilee kolmeenkyppiin, hempyä tai dripfeed systeemiä. Ongelmana kuitenkin hydrossa on juurimätä eli vetyperoksidia tankkiin :joint: Hempyssä tämä ongelma ei tule vastaan, mutta kokemusta ei hempystä itselläni ole.
 
Omasta mielestäni Hydro verrattuna multaan on helpompi ja satoisampi(tietysti) kasvatusmenetelmä ja tästä syystä suosittelisin sitä ensikasvattajalle, kuten bubbleria jonka väsäilee kolmeenkyppiin, hempyä tai dripfeed systeemiä. Ongelmana kuitenkin hydrossa on juurimätä eli vetyperoksidia tankkiin :joint: Hempyssä tämä ongelma ei tule vastaan, mutta kokemusta ei hempystä itselläni ole.
Tässä systeemissä ku 1-1½ viikon välein vaihtelet litkut, niin ei oo ollut mitään mätiä vielä. Viime kerralla ku parille kasville tuuppasin mustikkamehua loppuhuuhtelussa, niin se tappoi juuret(luin tipsin kotimaiselta foorumilta, sigh...). Mutta vedellä huuhdellut, no problemos. Alusta loppuun ilman mitään mätiä enkä käyttänyt vetyperoksideja tai muitakaan taikalitkuja, vaikka aloitin projektin silloin megahelteiden aikaan. :tiphat:
 

prowler

Member
:)

Joku siitä olikin veivannu keskustelua aikaseks että toimisko koke ph down litkuna. Päätyivät kuitenkin ihan aitoon ph downiin...

Bubbleri oli ensimmäinen kosketus koko touhuun. Tuli aika mukavankokoinen jetikkä, must say. IMHO bubblerissa muutenki kantsuu pihtailla litkujen kanssa, koska se on se juttu jolla koko homman saa vituiks. Ei paljoa kannata pullojen kylkiä seurata kun fiiliksen mukaan ja suhteet about kohillaan...
 
voi ei , mehua hydroon! kamoon! :D

btw, kookoskuidussa kasvaa yhtä nopeesti ku hydrossa! ;)
Eka hydroilu, täälläpäin possella ei kokemusta kuin mullasta ja sitten kaikki vanhan liiton äijät puuhuu jostain mystisistä maunparantajista vesiviljelyssä. Kun sellaisista ei tietoa löytynyt, niin päättelin, että jotain sinne pönttöön loppuhuuhtelussa tungetaan. Luettu tipsi kotimaiselta foorumilta, niin siinähän sitä virikettä enemmän kuin tarpeeksi tarttua tuumasta toimeen. Totesin kyllä jälkeenpäin, että ei siis ainakaan mehua. :D

Ei mua noi kokeilut haittaa, koska varsinkin tuossa vaiheessa ollaan jo turvallisilla vesillä, jos/kun seurailee tilanteita joka päivä.
 
Top