What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

First experience with Casey Jones and Kali Mist

Elessar

Active member
Krásný večer všem:wave:
ještě jsem nepostoval fotky sušiny, tak to hned napravíme.
Více infa o průběhu kultivace a celkovém shodnocení těchto strainů v dalším příspěvku...

Kali Mist čerstvě upečená:biggrin:
picture.php


picture.php


picture.php


picture.php


Kali Mist nuggets

picture.php


picture.php


picture.php


picture.php


picture.php


blíž..

picture.php


picture.php


picture.php



Casey Jones

picture.php


picture.php


picture.php
 

Elessar

Active member
summary

summary

Zdravím:wave:

Casey Jones
pěstován z klonu, počáteční velikost 15 cm, ve čtvrtém dnu na růstu zastřihnut, šestý den po přesazení se začíná Casey rozjíždět. Sedmý den na růstu prokořeňuje 6,5l květináč, kořínky se derou ven.
Dvanáctý den přepnuto na květ. Casey měří 30 cm. Celkem byl Casey 2x zaštípnutý. Pouze se tím zbrzdí jeho raketový růst a dostanou šanci i boční větvičky. Casey si však vybere vedoucí větvičku a do té vkládá více síly než ostatním, stane se hlavní větví. Nejspíš by nebylo od věci zkusit hlavní vrchol mírně zlomit a nechat růst, podpořilo by se tak sekundární větvení a zachovala by se hlavní větev. Nevím, či je více stresující zástřih, či zlomení..
Při pokusu instalovat kolínka, se větvičky lámou. U jedné z kytiček se mi to stalo, netáhla se tolik do výšky, zesílila a měla robustnější strukturu.
Na začátku třetího týdne v režimu 12/12 jsem začal s postupným přivazováním větví. Jak už tady někdo trefně vystihl, Caseyho růstový vzorec je jako chobotnice, chtěl jsem mít větvičky uspořádané nad květníkem dané rostliny..
Strukturou i vlastností růstu je Casey hodně sativa, kořenový systém je méně vyvinutý, než u běžných indica/sativa hybridů. Listem Casey připomíná indiku, listy jsou sytě zelené, velikost střední. Zajímavostí jsou zoubky čepelí listů, které nejsou ostře zubaté, ale mírně zaoblené..
Květ je velice pozvolný v první polovině kvetení. Potom začne nabírat masu(mezi pátým a šestým týdnem květu). Tady je nutné větvičky přivazovat, neudrží váhu svých vyvíjejících se květů.
Je to rostlina, která si vyžaduje vaši pozornost a péči, musíte si jí věnovat, žádá si o to..ovšem všechno to náležitě oplatí..
Nejvyšího Ec jsem dosahoval v šestém až osmém týdnu květu, kdy činilo 1,80 ms/cm.
I zde je vidět vlivný díl sativy, rostliny nepotřebují tolik živin, ve srovnání třeba s Kali Mist, která chtěla víc..
Vůně rostoucích rostlin sílí se stářím, ze začátku jdou cítit hodně tropické tóny, sladké. Mně připomínaly vodní meloun, svěže sladká vůně, která postupně přechází v totální smrad:bump:(vůni)
Na konci květu velice silný odér, až z toho opravdu bolí hlava.
Nejsilnější odér z rostlin, které jsem měl tu možnost pěstovat..

Rostliny kvetly 70 dní, krystaly převážně čiré, hlavičky trichomů jsou menší a stopečky dlouhé(další znak ukazující převážně na sativu)
Trichomy na mm^2 jsem něpočítal, tohle se těžko posuzuje, pokud není kvalitní měřící technika.
Proplach 13 dní čistou vodou s upraveným pH. Jeden den ponechány bez světla.
Trimming probíhal po dobu skoro devíti hodin(10x Casey Jones, 6x Kali Mist). Velké palice se trimmují krásně, horší je to u těch menších.
Výnos 56,64 g na kytičku( z toho 45,61g velice kvalitních palic a 11, 03g spodků )

Kouříme..
Paličky mají velice pronikavé aroma, prostě brutální konopnej smrad, nevím k čemu bych to přirovnal..(možná i ten petrolej, sladkej..)Trošku podobné jako northern lights od sensi seeds.
Chuť je taková nevýrazná, marně jsem hledal podtóny kyselých bonbónů, to může být i nedostatečným vypláchnutím. Jak už jsem psal, Casey nemusí mít hodně živin, méně rozvinutý kořenový systém by chtěl proplachovat asi ještě víc..
Aftertaste je hašišové, klasická chuť konopí, pryskyřičnatá.

A teď to nejdůležitější, stav, je nádherný, abych řekl pravdu byl jsem ke Caseymu prvně skeptický, každý na icmagu ho vychvaloval, říkal jsem si, to přece nemůže být tak krutý, a ono je v pozitivním slova smyslu.
je to opravdové high, vystřelí vás to nahoru, tak krásně, tak jemně, ano, Casey je velice jemný, nenásilný, je to váš společník, nechce vás posadit na zadek, chce vás vést, vést tím spravným směrem. Jak se říká v jemnosti je síla. Těžko se to popisuje, tohle musíte zažít.
Velice spirituální, myšlenky evokující, a do toho ta jemnost. Hmm, ach Casey:cathug:
Se nedivím, že mi přítelkyně říká, abych si neustále zapálil, jste andělsky nebezpeční..
Casey rozehřeje vaše srdce a mysl si létá v oblacích
Nebezpečně orgastické, ano je to droga, dostane vás, mě teda alespoň dostala.
Je to TOP co jsem měl možnost zkusit, v porovnání třeba se S.A.G.E.em není tak silný(ovšem co je síla?), je jednoduše jemný a to se mi líbí.
Hodně podobný je mu Jack Herer, který je jako vlak který vás táhne, tohle Casey nemá, nenásilně vede. Možná by to byl dobrý cross..


Kali Mist
pěstovaná z klonu, počáteční velikost 23 cm, 2 x zaštípnutá během vegetace, 12tý den přepnuto na květ. KM 33 cm při přepnutí..
Růstový vzorec je spíše do indika/sativa hybridu. Zajímavostí je, že boční větve rostou hodně přitisklé na hlavní stonek, rostlina se netáhne do boku. Ideální na krásné prosvětlení. Netáhne se tolik jako Casey Jones. Má v sobě větší vliv indiky, alespoň teda růstově. Kořenový systém je daleko více rozvinutější. Proto víc papá, proto to rychlejší žloutnutí na konci květu. V šestém týdnu květu jsem přivázal i Kali Mist.
Zajímavostí v květu je tvorba jakési plošiny na vrcholu kytky. Palice je nejširší nahoře.
Kali Mist kvetla 70 dní, trichomy mají tlustší hlavičky i stopečky. Palice jsou jimi hustě poseté. Listy jsou úzké a připomínají čepele kopí. Když Kali rostla, podle jejího vzhledu jsem si říkal, že vás chce rozsekat.
Vůni kvetoucí Kali si nějak nevybavuju, myslím, že se moje pozornost více soustředila na Caseyho..
Trimming je nenáročný, pěkně se to stříhá, až na ty hodně zalepené nůžky.

Kouříme..
Vůně je sladká, lehce kořeněná, trošku citrónová s jistým podtónem léků, či nějaké masti. velice zvláštní..
Chuť je něco fantastického, smetanově jemný kouř, kterého můžete nasát velké množství. Po vyfouknutí vám na jazyku utkví příjemná hašišová sladkost s pikantní dochutí,kořeněně sladká. To jsem zažil snad poprvé a ta kořeněnost mi velice zachutnala.
Stav je pozoruhodný, určitě ne každodenní kouření oproti Caseymu. Lítáte si, ale jakmile vás přepadne myšlenka může se u vás usadit a nepustí. Zkresluje myšlenky a vnímání reality. Rozhodně ne pro začínajíci experimentátory, až psychedelická zkušenost.
Byli i tací, co z toho zvraceli a něco už přeci jen měli za sebou.
Pokud někoho budete chtít pořádně vykolejit, použijte Kali Mist, docela vám zamotá hlavu.

To by asi tak bylo všechno..
Pokud budou nějaké dotazy, diskuze je otevřená..

Velice bych chtěl poděkovat Perimu za krásný miminka, za to, že jsem si mohl zkusit tyto vyjímečné geny, které byly vybírány s enthusiasmem a vysokým skillem dané osoby.
:thank you:

Good Luck
Elessar
:tiphat:
 
F

FIREofKALI

good luck nd good year!:wave:

Casey je velice jemný, nenásilný, je to váš společník, nechce vás posadit na zadek, chce vás vést, vést tím spravným směrem. Jak se říká v jemnosti je síla. Těžko se to popisuje, tohle musíte zažít.
Velice spirituální, myšlenky evokující, a do toho ta jemnost. Hmm, ach Casey
Se nedivím, že mi přítelkyně říká, abych si neustále zapálil, jste andělsky nebezpeční..

andělsky nebezpečný uffff ty jo;)... no zní to dobře:D hehehehe

casey určitě patří mezi delikatesy našeho zeleného světa.. pro mě osobně převyšuje jacka ve všech ohledech... a je jak říkáš o moc více přátelská, je přítel člověka:D

velmi zajímavé čtení, díky ti:thank you:

KALI:gday:
 

simor

Member
Veteran
Smekám za report...
Caseyho jsem měl tu čest, vcelku se shoduje, asi jsem měl více indikové pheno, co já vypěstil, byl jak ten vlak, co píšeš o JH :)
:wave:
 

Kokcidie

New member
Super report, tak by to mělo být. Díky moc. Chválím za údaje, jak moc se vytáhla Kali a Casey, myslim že to hodně pomůže a u málokoho jsem viděl, že by to měřil a psal do grow reportu.
 

Elessar

Active member
Super report, tak by to mělo být. Díky moc. Chválím za údaje, jak moc se vytáhla Kali a Casey, myslim že to hodně pomůže a u málokoho jsem viděl, že by to měřil a psal do grow reportu.

Zdravím:wave:
jsem rád, že se report líbí.
Odpovídám až teď, měl jsem hodně trimmovacích prací, ale s nůžkami fiskars to jde dobře(http://fiskars-online.cz/p/471/).

Teď k otázce:
Casey Jones - začátek květu 30 cm --------konec květu 93 cm (ta největší, nejmenší 84 cm).
Kali Mist - začátek květu 33 cm---------konec květu 75 cm(největší, nejmenší 65 cm).

Ještě doplním průměrný výnos Kali Mist na rostlinu -- 52,68 g.

Good Luck
Elessar
:tiphat:
 

roll it large

Coco-grower
Veteran
very nice elessar well i dont understand czech but nice picture journal

seems like the casey yielded well was that the peri cut,hmm think they both were?

top show

peace
 

Review

Member
tak tak nezbývá než pochválit ;)

krásně napsaný thread se spoustu informacema. pro mě určitě přínosem :)
 

Ono

Member
Ahoj Elessar! Ako sa Ti darí a čo growing? Dúfam, že sa mu stále venuješ, je radosť pozerať sa nie len na takéto výsledky, ale aj na proces growu.
Zaujímavý je Tvoj popis účinkov a hlavne chuti Kali Mist. Dávno ma zaujali informácie od Serious Seeds, že KM sa používa pre medicinálne účely a nežnejším polovičkám má pomáhať pri ženských problémoch. Tiež som mal tú česť vyskúšať KM, no nie od Peripheryho, ale od AEROMANA. V podstate bola identická ako Tvoja, typické sativové nugety, dlhé blizny a namodralý odtieť zelenej. Proste krásna odroda na pohľad. Akurát teda AEROMAN ju už nedrží medzi matkami, čo ma značne zarmútilo.:frown: Aj sa chystáš predstaviť nám nejaký ďalší grow?
 

Latest posts

Latest posts

Top