What's new

despre becuri

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
bah domnilor, am vazut ieri o aberatie de neon - 15w phillips - pe care scria: 15000K extreme cold light. wtf? stie careva ce si cum? ca yo banuiesc ca e folositor ca un coi in talpa... :D
 

Buriciu

Member
vreau sa fac un box 1m/L x50cm/l x80cm/h in care sa bag 6 neoane cred ca as putea sa bag cam 4 plante ... nu prea imi place ideea cu indoor grow dar pana la primavara nu am de ales as vrea sa stiu si eu va rog cu cat se diminueaza recolta si daka ati putea sa ma indrumati catre un fenotip care creste ceva in genu unui bonsai si sa aiba un harvest acceptabil... insa sa nu iasa nici din standardele calitatii .. ceva indrumari ?? multumesc anticipat!
 

Buriciu

Member
Inca o intrebare daca nu este cu suparare stie cineva daca exixta neoane cu un spectru care sa tinda spre rosu .. adica sa fie mai eficient pt perioada de flower pt ca am vazut ca la cfl-uri este asa ceva ..? Multumesc anticipat
 
Stie careva becurile sau neoanele alea pentru reptile sunt bune? am vazut ca sunt mai scumpe chiar daca au 20 w -40 w reali..au ceva special? :)
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
au uv si sunt destinate unui segment de market din piata in care banii nu sunt o problema. e normal sa fie scumpe, daca sunt oameni care sa le si plateasca. la fel si la pesti sunt f. scumpe pt. ca exista pasionati care dau peste 50 lei pe o bara de neon. marketing, tata.
 

Buriciu

Member
http://www.clubafaceri.ro/director/stand/29556/1389644/TUB+NEON+T12+40W+-+4000K.html
asta are 4000k si 40 W deci ar putea fi folosit si in flower si in vegetatie dar nu scrie numarul de lumeni si nici pretul

http://www.clubafaceri.ro/director/...UB+NEON+T5+TRIFOSFOR+WARMWHITE+2700K+28W.html
Iar asta are 2700k si 28W deci ar putea fi folosit numai pentru flower dar la fel nu scrie numarul de lumeni si nici pretul ... Este un numar de telefon la care "poti" suna .... As fi foarte interesat ...!!!
 

arigog

Member
picture.php


eu zic ca becurile de 4000k trebuie evitate , cel putin daca e vorba despre crescut plante...
CFLurile care dau lumina rece , pt veg , au spectrul 6400K
 

Buriciu

Member
pai au su neoane reci cu 6500k dar eu vroiam sa merg pe un grow numai cu neoane si cred ca cele de 2700k sunt bune insa nu au o descriere mai detaliata .... cu 3 suporturi si combinate cate 2 eu zic ca poti duce linistit un grow cap coada .. bine un grow inseamna 3 sau 4 plantuci :D problema este ca nu stiu cat de scumpe ar fi aceste tuburi si cat de eficiente a mai incercat cineva pana acuma ?
 

arigog

Member
.. nu prea imi dau seama de graficu ala , parca ii lipseste celalta axa de referinta, y.

poate te ajuta , uite astea sunt graficele de pe becurile mele ,
unul de 2700K si unul de 6400K , 125W bucata.

primul compara lumina zilei , pe langa lumina becurilor CFL normale ,
iar urmatoarele compara cele de 2700K fata de 6400K



si becurile :
 

Attachments

  • 20012011063.jpg
    20012011063.jpg
    48.4 KB · Views: 14
  • 129.6 KB · Views: 28

Buriciu

Member
am gasit azi neoane de 38w 2850 lumeni de la silvanya scria pr el warm wite 8 lei bucata dar nu stiu de spectru dak era la 2700k eu zik k ar fi o afacere buna 10 tuburi = 80 lei +5 suporturi pentru 2 tuburi=110 lei =190 lei si ai 28500 de lumeni numai ca trebuie sa iti faci obligatoriu un grow cu o lungime mai mare de 1200 mm
 

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
CFL

CFL

bla-bla-bla, etc. vizitati thread-ul separat cfl ;) :tiphat:
 
Last edited:
A

AlexFermieru'

Sunt la al 4 lea grow in care inca mai folosesc un philips pe 23..si lumineaza exact la fel ca celelalte philips mai noi.plm, nush , pe mine t&g m-a dezamagit grav, am avut unul de 23 care era mai slab decat un philips de 10.poate a fost pur ghinion, dar de atunci nu ma mai ating de t&g.momentan am 4 philips de 23 , 1 osram de 23(apropo, osram de 23 spiralat se caca pe philipsurile mele drepte de 23) si un hepol de 36(chinezarie frate dar am dat pe el 20 lei si e mult mult mai puternic decat philips de 23 care costa cam 17-18 lei)

in general philips am folosit pana acum dar cum fac rost de bani 100% le schimb pe toate cu hepol de 36, sunt foarte foarte bune.maine o sa vin si cu o poza sa vedeti diferenta intre philips si chinezaria hepol.

ce pot sa zic de philips e ca sunt foarte rezistente la umiditate.am avut t&g si osram in baie care dupa aproape o luna s-au dus.philips deja are peste 2 ani si merge fara probleme..plm cam asta am observat la cflurile astea, sunt multe chinezarii care sparg firme de firme gen philips sau osram.cu lohuis nu am avut experiente pana acum , dar dupa ce ai zis despre philips vs lohuis sigur o sa incerc.
bft
 

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
mah alex, as vrea yo sa coste Phillips-ul de 23W doar 17-18, eu am vazut alte preturi sau nu ma uit unde trebe' :D
Comparatia Phillips drept-Lohuis spiral era la cold white, cea Phillips-Haoru (ambele spiral) e valabila la warm white.
Iar Hepol - pt o kinezarie il gasesc extrem de scump la 20 lei si 36W, cam atat costa un Lohuis de 36, dar daca zici tu ca lumineaza asa bine... E cold sau warm white?
Deocamdata-s acoperit pt veg, da' 3 sa-mi refac septelu' de calde. Pana acum is hotarat pe Haoru all the way si as vrea sa mai culeg vreo doua opinii pe drum.
Iar Lohuis, din cate stiu, e firma olandeza.
 

mani4c

Member
salutare , am si eu o problema in a ma decide ce e mai bun pt vegetatie , am nevoie de putin ajutor.... pt vegetatie mam decis sa cumpar cfl-uri (pt ca hps e prea scump). am gasit pe un site 3 tipuri de becuri la 23W(120) : lumina calda(2700k) , lumina rece(6000k) , si lumina naturala (4000k) .... am 3 dulii care is gata montate in box . Daca as cupara cate una din fiecare ar fii bun la stadiu vegetativ? (firma : SYLVANIA)
 
Top