What's new

despre becuri

G

growcase

De ce ai vrea sa pui asta, daca nu ii poti face aerisire sau sistem de racire, sa il racesti? daca pui mh/hps o sa ai mari probleme cu caldura ! Recomand cooltube in loc de dracia aia...


P.s. bine ai venit !
 
E

evilkid

reflectorul ala e conceput pt 'outdoor use'. daca il pui la indoor iei foc
 

weed doc

Member
atunci o sa raman la un mh/hps cu un cooltube , ceva in genu cum a facut piramidon , deja am gasit un kit care e compatibil si cu mh si cu hps de 400 w
 

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
comparatie caldura cfl-hps

comparatie caldura cfl-hps

f tare solutia ta :) daca zici ca ti-a ajuns atat pt box de 65 65 90 inseamna ca merge si la mine...mai trebuie un cooler in interior sa circule aeru si gata ventilatia :)
Precizez ca m-am referit la eficienta filtrarii adica miros, dar asta mai depinde si de strain - cat de puturos e, marimea spatiului, densitatea plantelor din room, etc.
Pt ca referitor la racire, e o alta problema...
Nu stiu cum se descurca altii, dar eu in spatiul ala minuscul al meu (65/65/90) nu am reusit sa scad sub 36 C nici macar cu extractorul la turatie maxima si 4 cooler-e in si alea pe maxim. Ok, de acord, bag supliment de co2 dar ce ma fac in flower cand au nevoie de temp mai joase? Si acum aerul tras prin intake are cam 18-19 C constant (balcon), ce-o sa iasa din martie incolo cand vor creste temperaturile?
Principalul subiect insa, este faptul ca majoritatea growerilor spun ca 400w cfl dau caldura cat un hps de 400w sau chiar mai mult.
FALS!
am luat la numarat becurile, am adunat nr de wati si uite rez:
36w x 6 = 216w
42w x 4 = 168w
216 + 168 = 384w cfl
Daca mai adaug si o petarda de led 30w... dar n-o mai adaug.
Scurt pe doi, daca imi mai spune cineva ca-s comparabili wattii de cfl cu cei de hps privind caldura generata, ii zic ca n-a folosit niciodata amandoua sursele de lumina, pt ca mie mi-a iesit altfel.
400w hps - temp: 36-42 C
384w cfl - temp: 25-29 C
+ 30w led...
Ambele surse testate in acelasi spatiu, la aceeasi inaltime, cu aceeasi temp aer intake, singurele diferente fiind ca la cfl am folosit doar cele doua cooler-e de 8cm fixate pe platforma/reflector care suflau direct pe becuri, iar la hps am mers pana la a trage aerul prin cooltube direct de afara. De AFARA, nu de pe balcon. Acelasi rezultat.
Vestea buna este ca lumina hps este hidos de puternica, deoarece caldura generata este radianta, adica nu produsa de bec, ci de lumina nereflectata, desi spatiul este de un alb imaculat, vopsit integral cu Savana cu teflon, fara nici un pic de alta vopsea. Este facut din rigips - inclusiv usa.
Vestea si mai buna este ca raman credincios cfl-ului :D :wave:
 
N

numaunu

<---"fanboy"

ma piramidon cred ca nu e prima data cand sunt de accord cu tine

si presimt ca o sa o mai zic de cateva ori
 

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
Sunt leduri de 1watt, ...dar daca rezolv cu caldura nici nu am nevoie de mai mult.
blu, m-am uitat pe thread-ul lui knna (parca) ala din care s-a inspirat pinstripe si am remarcat ca montajul de led-uri l-a facut pe banda de cupru si nu pe sarmulitze, cum l-ai facut tu. Poate ca aici a intervenit eroarea..? Tu da-i bataie ca ma ai deja in fan clubu' tau :tiphat:
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
pe ganda de cupru ar fi si racirea mai eficienta, si-ar pastra si array-ul forma. buna idee.
 

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
pai interesul meu e ca blu sa reuseasca! si aici cred ca-i de acord cu mine ;)
inspiratia a venit in sensul: knna->pinstripe->blu->piramidon :D
eu, ca de obicei, am mers la sursa si am studiat in detaliu.
referitor la caldura, knna zicea asa: la sistemele led, caldura este o pb nu pt plante direct, ci pt sistemul insasi, deoarece supraincalzirea afecteaza (diminueaza) luminozitatea sau chiar distruge led-urile, de aceea insista sa construiesti sistemul cu heatsink adik radiator incorporat. Led-urile sa fie montate direct pe el (radiator).
Revenind la pb caldurii, aceasta afecteaza plantele prin asociere - nu e led, nu creste planta. Sau: putina lumina, putina planta :laughing:
 

arigog

Member
am nevoie de ajutor , vreau sa stiu daca 6 leduri de pe niste coolere afecteaza perioada de somn a plantelor , in inflorire , lumina este verde .

as avea nevoie de raspuns cat mai repede.

mersi !
 

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
'course I am. E kestia cu spectrul, verdele nu le tulbura somnul.
 

arigog

Member
bun , am pus partea cu coolerele sus , cam asa arata :
(am facut o poza cu blitz si una fara , ca sa se vada mai bine cat de tare lumineaza ledurile)

:jump: mi se pare f tare lumina de la leduri , ..in sensul ca mi place :)

16012011047.jpg

16012011048.jpg


cand incep grow-ul voi baga 12/12 din start , deci voi vedea rapid daca le afecteaza lumina ledurilor sau nu .

{ detalii cooler}


Utilizare: Carcasa

Model: Antec TriCool 80mm

Ventilator:80 mm

Rpm: reglabil , 3 nivele , 1500-2600 rpm

Alte Specificatii: Green LED
 
M

MJMJ

nu ai sa vezi rapid daca le deranjeaza,ci atunci cand or sa fie destul de mature sa intre in floare.dar 2 led-uri verzi nu or sa le faca nimic
 
E

evilkid

poti sa pui 6000 de becuri verzi daca vrei, si pe timpul noptii sa le lasi aprinse, ca NU se intampla nimik
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
studii mai recente arata ca planta isi regleaza ritmul si perioadele zi-noapte in functie de lumina verde. desi nu ajuta la fotosinteza, planta o foloseste pentru alte chestii. se presupune ca de aia plantele de afara sunt mult mai sanatoase si au o crestere mai bogata. desi nu e nimic clar, se pare ca lumina verde influenteaza planta cumva!
iar cum par destul de puternice ledurile alea ale tale, si nu stii ce spectru au exact (ar putea sa fie un emitator care emite full spectrum, si doar lentila sa fie verde de exemplu), eu nu le-as lasa in box. daca tu vrei sa le tii pt. ca iti plac, desi nu au nici o utilitate, e treaba ta.

:2cents:
 

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
asa si tu schimbi becurile cu unele albastre si rosii de 1 W.. :) si iti faci proiector de 92w .. pe care il platesti vreo 2 mil.. e 1 leu un led mi se pare.. :) si e la fel ca unu pe care il platesti 10 mil
 

Latest posts

Latest posts

Top