What's new

Pomoc s problémem

GRP

New member
Zdravim ve spolek!
Moje kyticky trapi nejaka nemoc, podle me nejaka plisen a uz si nevim rady. Budu moc rad, kdyby byl nekdo tak hodny a poradil mi jak s tim bojovat... Zatim jsem aplikoval Supersivit a pri presazovani Polyversum.

Vse v boxu je rizeno elektronicky - cili zde uvadim namerene hodnoty :

Teplota 20-25 stupnu ve dne i v noci
Vlhkost snizena uz pri naznaku nemoci - momentalne 45-60%
Substrat Plagron Ligth Mix
Hnojiva rada Metrop + cas od casu Atazyme - hnojeno dle tabulky
Slunicko Elektrox 250W Grow spektrum - usporna lampa
Odtah UFO s automatickou regulaci teploty + 2x ofuk
Kyticky jsou asi 3-4 tydny stare - kvetniky 11L
PH 5.8 - 6.0 / EC 0.60 - 0.70
 

Attachments

  • IMAG0548.jpg
    IMAG0548.jpg
    67.3 KB · Views: 15
  • IMAG0552.jpg
    IMAG0552.jpg
    67.5 KB · Views: 12
  • IMAG0550.jpg
    IMAG0550.jpg
    49.1 KB · Views: 13
  • IMAG0538.jpg
    IMAG0538.jpg
    58.2 KB · Views: 15

newhousegreen

-.-
Veteran
Zdravim ve spolek!
Moje kyticky trapi nejaka nemoc, podle me nejaka plisen a uz si nevim rady. are - kvetniky 11L
PH 5.8 - 6.0 / EC 0.60 - 0.70

rekl bych ze to je jenom spaleny od kapicek skrz ktery prosajnila vybojka(funguje jako lupa),jinak zdravé a hezké.:tiphat:
 

weedof

Member
Cago,
jestli to sou takovy jakoby stribrny fleky jak se mi zda ze tam vidim tak to muzou bejt klidne trasnenky.
 

Malypiko

Active member
Vypadá to nějak prokousaný sežen lepový desky jestli něco nenachytáš ,spálený přes kapičky to být nemůže... Možná tak u OUtu ale ne pod úsporkou. Na plíseň to moc nevypadá pokuď rostou pěkně moc bych to neřešil... Podle toho co ukáže lepová deska....
 

d-k

Active member
WTF?

WTF?

Hlína Biobizz
Hnojiva B'cuzZ A+B, Wortel, Atazyme, SuperVit, PK13/14
pH se snažím držet na 6,5 (6,4-6,6)
Zálivku jsem dával zatím 1ml/l A+B + SuperVit, 1x 1,5ml A+B + Super Vit a teď naposledy 3ml/L + SuperVit + kapku PKčka.
EC bylo předposledně 0,45, posledně 0,98
Dodržuji prosychací režim, cca co tři dny zálivka.

Dva dny chyběl ofukový ventilátor, to se tento problém začal projevovat nejvíce, měl jsem zato, že jsem přehnojil, prolil jsem vodou s atazyme a pH 6,5, nelepšilo se to, tak jsem naopak usoudil že deficit, nabombil jsem 0,98 EC a zatím se to nelepší, i když ani nějak výrazně nehorší.

Zajímavé též je, že je to jen na jedné odrůdě - Chronic. Euforie (2 fena), White Widow a 2x Shiva SKunk naprosto OK. CHronik je menší, hodně vrcholků a hodně listů, usoudil jsem, že má i větší spotřebu, tak mě vlastně napadla teorie o podvyživení.



1. - 2. fotka ukázka co se děje
3. celek
4. Shiva Skunk
 

GRP

New member
Diky za reakce vsem!

Musim podotknout, ze spalene od vybojky to nebude - svitim na to usporkou 250W jak jsem psal vyse...

Dale doplnim, ze tip na trasnenky uz jsem dostal, tak jsem vylepil zlute lepove desky... Stale to nevypada, ze by na nich neco utkvelo... Nektere listy jsou odstipnute, tak se mozna zda, jakoby byly vyzrane...


Dalsi napady? THX to all
 

Phuuu Ad

Active member
to d-k .... tohle mi delaji kytky vzdy kdyz na konci v kokosu proplachuju tzn. zadne hnojky
takze muj tip bude deficit asi nejakeho mikro prvku. zkusil bych vapnik...mimochodem nedostatek vapniku se projevuje stejne jako nadbytek takze pozor.

to GRP ... rostliny jsou asi stale na rustu cilize bych si s tim nedelal nejake starosti nevypada to strasne jen par tecek .... pruser by byl kdyby se to rozsirovalo. Deficit by vypadal jinak.
Jak napsal NHG jsou zdrave a krasne moc bych se tim netrapil. Zatim.

Propalene od svetla to neni na fotkach 1 a 4 kropim kyti i za svetla a nemam propalene mista na listech. Zkousel jsem to pod Mh i pod Hps. nada
Ze kropit na list za svetla se nema je aspon z mych zkusenosti blbost.
Muzete jen je to tak trochu zbytecne do toho davat jakekoliv aditiva vcetne hnojiv jelikoz to rychle vyschne a nestihne se to vstrebat a u dela to usazeniny na listech.
Reseni by byl nejaky wetting agent (pardon nevim jak to napsat cesky ... smacedlo ???)
BTW hnojeni na list je jedna z nejucinejsich forem hnojeni ale je treba myslet na to ze prvky musi byt v takove forme aby mohli byt vstrebany.

ps: je zajimave ze vsude se ukazuje na deficit toho ci oneho prvku ale malokdy ukazuji nadbytek ktery taky neni nijak zdravy aneb vseho moc skodi.

Oo
 

Elessar

Active member
Zdravím:wave:
to GRP:
mně se tyhle skvrny vyskytují, když zalívám růčo a náhodou potřísním list hnojivem. Taky do toho pracuje to světlo.
Pokud tam budeš mít stříbřité tečky(spíše fleky), tak jsou to třásněnky. Na ty jsou nejlepší modré lepové desky. Žluté jsou na smutnice.
Když se to nebude šířit dál, neřeš to...

to d-k:
Podle mě je to pHčkem a s tím spojený přebytek, nebo deficit nějakého mikroprvku. Až budeš dále v květu a budeš udržovat to pH kolem těch 6,5, mělo by se to spravit. Já osobně udržuju pH trošku více v hlíně(6,7-6,8).Ale hnojím organikou, light mix jedu také.
Nemocné listy otrhej.

Co zvlhčovačku, máš tam ještě? Nebo kolik je vlhkost?

Přeju ať se problémy vyhýbají obloukem.
Good Luck
El
 

GRP

New member
No, ono tam tech listu moc videt neni, protoze tak pred par dny jsem jich hromadu ostrihal, dejme tomu ze za ty 3 tydny co je mam prisly tak o 40% listu, fakt jsem jich daval pryc dost... Na nove listy to zas tak moc nejde, nejhorsi kdyz je uz napadeny, ze kdyz odstrihnu jen cast toho listu, tak se nemoc rozleze o to rychleji. Ovsem taky se stava ze vyroste novy maly listek a uz je pokrouceny a siri to dale kolem sebe...

Prave jsem taky jsem zpozoroval, ze to leze z listu na list, nejvice kdyz se o sebe navzajem otiraji. Prvni kolo jsem prave jel v hline naprosto stejne i ve stejne sestave a vse bylo v naprostem poradku, jsem z toho uz cely nemocny sam...

Sezenu tedy jeste radeji ty modre lepove desky a uvidime... Mam tam tedkom rovnou 3 takove velke ty zlute, tak si myslim, ze v kombinaci s ofukama by tam neco i tak utkvelo, pokud by tam fakticky neco ziveho bylo. A na kytky koukam kazdy den, tak bych si vsiml pohybu, uvidime tedy...

Dekuji vsem za dalsi informace ! ! ! Doplnim opet neco noveho, snad se to doresi pro dalsi cleny...
 

GRP

New member
Continue...

Continue...

Opet pozdravuji!

Takze jsem tady s nejakyma dalsima fotkama meho nekonecneho problemu, uz si nevim rady... Pred 2 dny jsem aplikoval postrik BioAN

http://www.greenhome.cz/katalog/462008

No a dnes jsem sel zkontrolovat reakci a dopadlo to jak vidite na fotkach. Pouze jedna kytka vypada zdrave, to nechapu... Sice ma znamky nemoci, ale nerozsiruje se. Na ostatnich 3 kytickach jsou skoro vsechny nove listky pokroucene, ale i ty starsi nezustaly usetreny. Sakra, co to muze byt?

Ma nekdo nejake napady?

Dekuji vsem, krasny Novy rok preji!
 

Attachments

  • IMAG0667.jpg
    IMAG0667.jpg
    74.3 KB · Views: 13
  • IMAG0645.jpg
    IMAG0645.jpg
    69.2 KB · Views: 13
  • IMAG0665.jpg
    IMAG0665.jpg
    54.2 KB · Views: 15
  • IMAG0646.jpg
    IMAG0646.jpg
    57.6 KB · Views: 14
  • IMAG0637.jpg
    IMAG0637.jpg
    54.4 KB · Views: 15
  • IMAG0630.jpg
    IMAG0630.jpg
    64.2 KB · Views: 16
  • IMAG0627.jpg
    IMAG0627.jpg
    55.8 KB · Views: 17
  • IMAG0624.jpg
    IMAG0624.jpg
    66 KB · Views: 15
  • IMAG0621.jpg
    IMAG0621.jpg
    73.3 KB · Views: 13
  • IMAG0618.jpg
    IMAG0618.jpg
    62.8 KB · Views: 13

d-k

Active member
Tak se to u mne nelepší.. asi je vyškubu a na hlínu kašlu, nejde mi to s ní.


Já to vážně nechápu, pH konstantně držím na 6,5 - tolerance 6,4-6,6 - a stále nějaký problém. Přijde mi divné, že by byl nějaký nadbytek čehokoliv, výstupní EC téměř totožné se vstupním, pH též.

V light mixu v 6,5L květnících byly cca 14 dní růstu + teď cca 30 dní 12/12, ze začátku voda jen s kořeňákem, pak postupně hnojiva - 1,5ml/L b'cuzz. Po první náznacích voda s enzymy, nelepšilo se, tak jsem naopak přihnojil, EC 0,98, nelepšilo se, EC 1,32, taky nic... Vše začalo až na květu cca koncem prvního týdne. Tak kurnik co jim je? PH opravdu OK, metr neustále kalibruji pro 100% jistotu, EC metr taky funguje, non-stop ofuk jak vespod, tak s vrchu, HomeBox XL Silver, světlo 600W green power, výška stínidla cca 50 cm - bylo cca 35cm s heatšitem, ale zvedl jsem a heatšit vyndal.

Ve skutečnosti vypadají mnohem hůř, většina rostlin má z 90% všechny listy vykazující to, co je na foto, otrhávám, takže listů už moc nezbývá, tak si opravdu říkám, jestli se na to raději nevysrat - sorry, ale už jsem vážně nasraný -, šestikilo docela žere, UFO 700m3/h jakbysmet a začínám chytat nerva, neboť péče sežere dost času na to, abych je nechal žít a byl víc a víc naštvaný kvůli tomu jak vypadají. Škůdci žádní, 5cm nad rostlinama 29°C, v noci 23°C. A ještě se navíc jedná o modely, které jsou docela blbuvzdorné - např. chronic snese vysoké EC bez problémů s minimálními náznaky přehnojení, euforie snese výkyvy pH takovým stylem, že by jistě mnozí z vás nechápali - teď se mi podařilo mít v jednom waterfarmu pH 4,3 !!! a euforie si rostla, sice pomaleji, ale i tak.

Už vážně nevím...
 

newhousegreen

-.-
Veteran
d-k ..tenhle problém se vyskytnul u mého příbuzného před dvěma lety na jedné kytce,nevim čim přesně to bylo způsobený ale co vim tak tam pral děsný množství hnojiva možná šlo o nějaký plagron booster.kytky smažil na terase.Osobně se přiklánim k nadbytku nebo nedostatku nějakýho prvku.Snažil jsem se to najít a byl to nedostatek magnézia.

http://www.marijuana-seeds.net/Thanks/ThankYou.htm

"Magnesium deficiency will exhibit a yellowing (which may turn brown) and interveinal chlorosis beginning in the older leaves. The older leaves will be the first to develop interveinal chlorosis. Starting at leaf margin or tip and progressing inward between the veins. Notice how the veins remain somewhat green though as can be seen in figure 15."

"If the starting water is above 200 ppm, that is pretty hard water, that will lock out mg with all of the calcium in the water. Either add a 1/4 teaspoon per gallon of epsom salts or lime (both will effectively reduce the lockout or invest into a reverse osmosis water filter."
 

Attachments

  • plant3mg.jpg
    plant3mg.jpg
    37.4 KB · Views: 16

d-k

Active member
Jo, taky koukám na podobné věci.

Z toho odkazu od tebe to vypadá na kombinaci nedostatku P a K + magnezia. Ale co s tím? Poslední zálivka - předevčírem - byla s EC 1,89, tam už žádné nedostatky být nemohou - dával jsem ještě enzymy - někde jsem četl, že obsahuji mikroprvky. Zálivka byla složena z 4ml A, 4,5ml B, 5ml PK13/14 a enzymů podle návodu. Vše Atami B'cuzZ, jo a vlastně ještě SuperVit.

Zvláštní je, že v předchozím kole byly též problémy, doposud jsem je připisoval k výkyvům pH, ale začínám mít neblahý pocit, že prolévat Biobizz hlínu není úplně OK, neboť se mi zdá, že má nyní vlastnosti kokosu - tedy až na vzdušnost -, čili nulovou nutriční hodnotu. V prvním kole jsem dělával, že jsem prolil substrát 0,5L vody, aby se zemina nasákla a hnojky jen neprotékaly. Teď jsem to dělal obdobně, nyní zalévám o 12-24hod dříve, kdy zemina není ještě tak proschlá, čili lépe, a hlavně rychleji, absorbuje zálivku.
 

tomas2pet

Member
Nevím jakou máš vlhkost, a jestli maj ty b'cuzz do hlíny složení NPK 7 5 12, jako ty hydro, tak je to jednoduše předraslíkovaný, a následné doprovodné deficity. Jaksi sem nepochopil proč do těch hnojiv serou tolik draslíku.

Přemíra draslíku v půdě může vést k velkým problémům, jako je zasolení a acid fixation (?= kyselá fixace, konzervace) kořenového systému stejně jako k deficitu vápníku. Vějířové listy budou tmavě žluté až bílé mezi žilkami. Kvůli molekulární nerovnováze způsobí otrava draslíkem snížený příjem a později nedostatek hořčíku (Mg), v některých případech i vápníku (Ca). Draslíková toxicita může za to, že i další živiny nejsou správně vstřebávány, což vyústí v deficity těchto látek - hořčík (Mg), mangan (Mn), zinek (Zn) a železo (Fe), a také problémy s vápníkem (Ca).

Koukni na ten draslík http://grower.cz/forum/showthread.php?postid=365282#post365282
T25.
 

d-k

Active member
Čus chlapi :)

Ještěd: mám vlhkost pod 50%, v místnosti jsou i rostliny na vegetativní fázi a na nich nic takového není. Původně jsem si to myslel, koupil kuprikol, ale po prohledání netu se přiklonil k deficitu.

Svaha: kořeny, řekl bych, OK.

Tomas: 21-14-28. Kdyby byl substrát zasolen, jistě by bylo výstupní EC vyšší, než jen o cca 0,1 původní hodnoty, nebo ne?


Listy z Shiva Skunk. U něj to vypadá na přebytek draslíku.
 

tomas2pet

Member
Prostě draslíku je v těch hnojivech moc, a přidáním PK se to samozřejmě ještě umocní.
Že se to začlo zhoršovat až v pozdějším květu?
Jsem na nich jel dvakrát, a dvakrát sem měl problém hlavně po přidání PK některé geny to snášely lépe jiné to dostavály na tvrdo, takže záleží taky na genetice. Ty následné deficity všeho možnýho poničí listy. Dvakrát mi stačilo..
Ale za tím, že ty hnojiva jsou nevyvážené si stojím.
 

d-k

Active member
Nepopírám, že draslíku mají v sobě opravdu hodně, ale kdysi jsem jel kokos a nebyl sebemenší problém i přes to, že jsem neměřil pH a používal A+B + PK13/14 od bcuzz. Přece nemůžou vyrábět něco, co by bylo úplně napytel.
 
Top