What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

NAjboljsi Mix Zemlje !

Greenish

Member
Helow : )

Mal sm gledu po forumu in vedno vec vidim teh mixov zemlje
Foxfarm ipd.

Zanima me katero zemljo vi uporabljate in kaj ji dodate !
Zanima me tud kje dobit tiste mikro kolonije/organizme?(neki tazga se klice XD ) ki so koristni za rastlino.
Zanma me tudi kje dobiti vermikulit in "Dolomite lime" .



LP and thank you for all the answers :)
 

Greenish

Member
Super super... kje pa lahko najdem mikro organizme , kot jih naprimer ponuja Advanced Nutrients Tarantela ?
 

suko

Member
Super super... kje pa lahko najdem mikro organizme , kot jih naprimer ponuja Advanced Nutrients Tarantela ?
Tak kvalitetne stvari bos tezk najdo od kire druge firme ko ma advanced nutrients,drgac ma pa hesi tud power zime ko vsebuje razne organizme noter,drgac pa so ti organizmi v vseh gnojilih za hydro in kokos in nekaj malega za zemljo ker zemlja jih ze vsebuje v ostalih medijih jih moras pa nadomestiti z gnojili.Biti moras tud previdn ko kopujes in shranjujes ta gnojila ker ce so starejsa is slabo shranjena hiter pogagajo.

Drgac pa uporablam eno najcenejo varijanto zemlje,od cinkarne celje univerzalni humovit +10% perlit +10%vermit in setvenega za klone in semena,in sicer zato ker v njej nisem nikol mel problemov z rastjo,susenjem,rumenjem listov itd.

Moje rozce ce koga zanima:https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=191960
 

smoothcough

New member
Ne rad mešam zemlje zato kupujem raje

Plagron royal mix(16 € - 50l) +gnojila ( green senstaion,alga bloom)

Bomba ce mene vprasate zemlja ima pH: 5,8 and 6,2, EC: 1.8 and 2.2 tako da se nerabim sam zajebavat z nekimi ph-ec testeriji
 

Greenish

Member
Evo namesto perlita , ki ga ni bilo sem kupil 5l vermit-a za katerega sem bral od laskota da naj bi bil se boljsi :D
Kupil sem tudi mleti dolomit in compo zemljo !
Zdej pa ksn nej bi biu mix za seedlinge pa za odrasle :D
 

suko

Member
Evo namesto perlita , ki ga ni bilo sem kupil 5l vermit-a za katerega sem bral od laskota da naj bi bil se boljsi :D
Kupil sem tudi mleti dolomit in compo zemljo !
Zdej pa ksn nej bi biu mix za seedlinge pa za odrasle :D

Dolomita sploh ne rabis in ga ne devi not ker ti bo ph zjaho.Preber na vreci od zemlje kolk ma ph (5.8-6,5 je najboljs)in mislim da ne prodajajo kisle da bi mogo ph rihtat.Za seedlinge pa pazi da ni zemlja prevec gnojena,drgac pa vermit je bolj za zadrzevanje vlage nujno pa rabis zracno zemlo za dobro rast tak de 10-20% vermit za zracnost pa.....pogrunti.
 

lasko

Member
Ph zemlje je najboljsi 7, dej eno cajno zlicko dolomita na cca 5l lonc da ti bo drzalo ph 7 cez cel grow. Za seedlinge ti odsvetujem compo zemljo ker je premocna, nabavi raje tamalo vreco zemlje za sejance in za prva 2 tedna ti bo to najboljse spilalo. Za vego in cvet pa mesaj cca 10% vermita, vec ne rabis. Vermit ti zadrzuje vlago in zaradi njegove oblike naredi zemljo tudi bolj zracno.
 

Oaxacan

Active member
Predvidevam da mislite vermikulit ko govorite o "vermitu". Tudi jaz vedno dodam dolomit (kameno moko), kot pravi laško, ena čajna žlica na 5l zemle, to bo držalo. Za nadaljne pa če ne najdeš perlita lahko vzameš Bituperl. Zdaj pa so na market spravli tud Perligran, ki je narejen prav za vrtnarstvo. Vse to najdeš v Kalceru

http://www.kalcer.si/ms_perlite/index.php

Seveda lahko delaš tud brez perlita , sam po mojih izkušnjah ti bo lažje z njim. Drugače pa še ena stvar. Zemljo ki jo sam namešaš lahko uporabljaš 2x. To pomeni lahko vzgojiš eno rundo in potem taisto zemljo preseješ (odstraniš vse ali večino korenin) dodaš nekaj sveže zemlje, vermikulit in perlit, dolomit in začneš znova gojit. Tako veliko prihraniš. To je seveda možno samo če uporabljaš organska gnojila torej vse kar ni mineralno. Jaz gnojim z guanom (ptičjim in netopirjevim), včasih pa tud dam zravn mal alga bloom od plagrona. To so gnojila na biološki bazi, zato se razgradijo, zemlja ostane dovolj kvalitetna da se v njej ne naberejo kristali....

če je le mogoče probaj najt čimbolj nevtralno zemljo ali šoto ki jo lahko obogatiš z biobrazdo.

moj mix:

60% zemlje (šota, biobrazda)
30% perlita
10% vermikulita

dodam tud kdaj mal mivke al peska, sam to so že finese. Treba je mal eksperimentirat ;)
 
I

I-Shence

Iz 15let izkusenj :p Boli me K.... sam ne pol jokat ka vse rumeni pa zaka so po enem mescu 15cm velke....

bullshit...
sam uporabljam dolomit,pa nism mel nikol nobenih problemov...
pa mal si pejd počekirat organic forum pa boš vidu da kr neki nabijaš...



aja,glede perlita....u kalcerju je 100l vreča 16 evrov.
 

suko

Member
Hydro je 5.5-6,2 odvisn od sorte, zemlja je pa najboljs okol 6,5 ...7 je zgornja meja da se hranila ne zacnejo zaklepat ....

Za primer lani sn mel mal kislo zemlo 6.0 pa sn dal pol zlice dolomita vmes ,ka se je zgodl rjave pike po listih po celi rozi (Ph) sn sprav zemlo urnk dal gnoj od hesija za cveteje ko mal kislo zemlo naredi pa se je zrihtal.Sej pravim to je tud velik odvisn ze al je sativa al indika pa sorta pa vse jaz vem da dokler ne pride 7-8 tedn cvetenja moje roze so temn zelene se cist odspodih, dok ne zacnem spirat so zdrave u nulo...tak de jaz sam svetujem brez zamere.
 

lasko

Member
https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=196759&highlight=soil

zemlja med 6-8 ph mora delat brez problema, tiste rjave pike so zaradi locka magnezija, ki navadno nastopi zaradi prevelike kolicine kalcija. V sloveniji je voda trda in z pretiranim zalivanjem (mali lonci - pogosto zalivanje) imas res hitro lock magnezija.
To da so roze 8. teden temno zelene pomeni samo da imajo prevec dusika. Na zemlji v 2h tednih jih ne speres
 

lasko

Member
Mater ti bl pametn k lastniki najboljsih semenskih bank na svetu ko so mi svetoval kok pa kej,cudn da mas pol tak spizdjene roze:moon:

Ne jst nism pameten, sm navaden zadetko. to kar si napisal meni pejdi povedat Ed Rosenhalu in Mel Franku pa R. C. Clarku, oni pravijo da je ph na zemlji 7, jst se s tem ne obremenjujem.
Pa se tako med nama - gojim za sebe in rad kadim THC in ne NPK tako kot vecina slo growerjev, zato poskrbim da so roze dobro sprane.
Ko sm pa delal komercjalo pred dosti leti je blo povprecje 400-500 g po bilki na outdooru, samo tistega NPKja jst nism kadil.

Pa nehaj se obnasat kot povprecen aroganten slovenski uporabnik foruma
 

smoothcough

New member
Fanjte in dekleta ne se kregat ! Zaradi podobnih postov sem že zapustil .org ne še ta forum smetit, predlagam da mi oba pošljeta svoj sample pa bom jaz oceno katera je boljsa :D Glede zemlje pa kot sem že napisal če nimaš pojma rajše kupi zemljo narejeno za vzgojo cannabisa, kjer je optimalen ph pH: 5,8 and 6,2 in EC: 1.8 and 2.2. Na začetku zalivaš z vodo proti koncu pa dodajaš SAMO MALO BIO gnojila.
 

weedster

Active member
Držite se topica ! In takega brcanja v prazno ni za prestavljat v temo Razno ker tam so vsaj debate na izi konstruktivne.

Suko a si ti boga za jajca prijel ?

Pa nehaj se obnasat kot povprecen aroganten slovenski uporabnik foruma
 

Oaxacan

Active member
Ko svojo reciklirano zemljo drugič pripravim za naslednjo rundo dodam dvojno dozo dolomita. To pa zato da mi uredi PH, ki je zjeban po prvi rundi. Jaz imam samo dobre izkušnje z dolomitom in drugo kameno moko. Kamen v prahu ti lih ne bo zjebal pjant, preveč hesi gnojil pa... v bistvu nevem ker teha nisem nikol uporabljal. Jim ne zaupam tud če ma tisto nalepko gor ki pravi cup winner. Zame je guano pa kamena moka še vedno nr. 1.

aja pa ne se kregat, naj dela vsak kot sam ve. Jaz osebno vem zakaj gojim organsko, vem zakaj guano pa dolomit... itd. Kvaliteta trave je bolša, to lahko trdim ker gojim iste straine kot en frend, imava iste mame z razliko da on gnoji s hesiji in nekimi drugimi mineralnimi gnojili. Pridelek ma sicer malo večji, kakšna 2-3 grame na bilko več, sam ko pa pokadima pa me vpraša: "Zakaj ma tvoja boljši okus?" in "Zakaj moja ne diši kot tvoja?"



:wave:
 
Top