What's new

lil balkdoor 2010

polipaja

Member
Zdravíčko všem


Tak jsem se konečně dokopal založit tryd o našich letošních piplaných kráskách láskách :cathug:

Vzhledem ke snaze dostat co největší množství z našeho nevelkého pěstebního prostoru (1,2x2m zasklený balkón), pokud mozno s co nejmenším rizikem komplikací ze strany zákona, rozhodli jsme se pro 4 rostliny které jsme v květnu zasadili do květináčů o objemu cca 20l. Substrát tvoří 50% kupovaná hlína, 30% kokos a 20% perlit. Vzhledem k tomu že rostliny už nakvétají, během pár dní přibude 400W Philips son-t plus. Jako odtah slouží a poslouží 2x 160m3 axiálPapsty a přibude 1x 250m3 Papst rovněž axiální. Časem přibude i horkovzdušné topení spínané na noc

Vlhkost se pohybuje mezi 80-90% což se doufám změní jak tam dáme to světlo a další odtah. Teplota zatím neklesla pod 17°C ale v horkých dnech stoupala ke 30°C.

Hlavním cílem experimentu je získáni zkušeností s kombinováním světla z té ohnivé koule co lítá po nebi a světla jež vyzařuje ionizovaný sodik ve vakuu. Zjednodušeně s dosvěcováním.

Genetiku jsme zvolili poněkud nešťastně částečně kvůli radám matkaře ("misty - fakt dobré geny naven, blabla...") kterej se toho asi potřeboval zbavit což od kamarada nechapu :dunno:.
Jedná se o:
3x Early Misty (Kterou bych asi nikomu na out nedoporučil. Na balkóně nám začla nakvétat až 12.9. a kamarád kterej ji zkoušel jet v bubleru říkal že mu na květ přepla až po 15 dnech periody 12-12 což už o něčem svědčí...
1x Top44 (Zatím se jeví celkem OK. Celkem rychle roste, patra pěkně u sebe. Hodně se větví, možná až moc z čehož tuším riziko plísně. Sice začala kvést až ke konci srpna ale zdá se že dělá co může)

Hnojíme
Na růst - Agro Natura Univerzální organické hnojivo 6,4-1,7-9 - Zdá se hodně fajn a za cenu kolem 100 za litr myslim mezi org. hnojivy co se týče cena/výkon bez konkurence.
Na květ - Biobizz Biobloom 2-6-3,5 - Klasika neni co dodat
Grotek FishPlus Bloom 1-12-12 - Kytky co mam na stromě se po něm pekelně cukrujou, akorát cena je trochu odrazující.
No a až se bude vše chýlit ke konci přijde čas na chemku jménem GH Ripen 0-6-5 - taky myslím není nutné komentovat
Podpůrné prostředky - Lignohumát - Směs huminových a fulvokyselin s chelatačními vlastnostmi. Usnadňuje přísun živin.

Postřiky
Ze začátku jsme měli problém se sviluškami které jsme likvidovali tabákem ale časem jsme koupili Agro Natura Rock effect který se v boji velice osvědčil.
Bojovali jsme tak trochu i s listovou plísní, problém jsme řešili Previcurem a Kuprikolem.
Máme problém se smutnicemi jejichž populaci drží na uzdě neůprosné lepové desky Biocont které se oproti levnějším podobným výrobkům velice osvědčily.

Takhle to na jaře všechno začalo...
:greenstars:
:canabis:
:wahey:

... pomalu ale jistě rostlo...
...a minulý týden to vypadalo takto.

Naštěstí jsme od začátku počítali se sodíkem na květ protože misty je tak skvělá že nemít tu možnost, člověk sklízí v listopadu listí a pár blizen. Takhle to snad :)) do vanoc bude :tree: (snad driv)

Děkuji za pozornost a všem
květy v duši
 

berrea

Member
polipaja : to s tou misty je vina matkáře, o takhle pozdnim phenu sem ještě neslyšel :)
jinak zajímavý, kombinace žhavý koule plazmatu s uvězněnym plazmatem zní jako efektivní a úsporný opatření
a lignohumát ti maximálně schvaluju, je to skvělej přípravek
 

polipaja

Member
berrea: nojo kdovi z ceho to selektoval ale fakt je ze nirseedbanka ji uz neprodava takze k tomu asi maj nejakej duvod...
Jinak co se te kombinace tyce nikde jsem temer nic podobneho v tak malem gowu nevidel tak jsem to musel zkusit :)
A co se tyce lignohumatu, je to asi jediny "stimulator" do ktereho bych investoval penize...
 

polipaja

Member
JKS: ne neni myslim treba, vse ponechano prirode. Jen ted nakonec se jim bude dostavat hnojiva nejcennejsiho - svetla....
 

polipaja

Member
Zdravim,

trochu jsem poupravil setup, odtahovy ventilator je nyni jen jeden a to axialni o vykonu 340m3 o prumeru 17cm a je zabalenej v sonoflexe takze se vyrazne snizila hlucnost. v posledni dobe jsme resili automatickou zavlahu, knoty se sice daly ale nebylo to podle mych predstav. Nyni jsme poridili tropf blumat tak jsem zvedav jak se osvedci.

Mimochodem experiment se ubira dobrym smerem a zda se ze dosvecovani je opravdu dobra cesta k vyssimu vynosu (necekane:)

A ted letmy pohled na balkon:


celek


jedna z EM, vsechny jsou podobneho vzrustu


EM palka


EM makro


Top 44 palka


Top makro

Navidenou priste :dance013:
 

polipaja

Member
Ahoj tak jsme trosicku popojeli, top44 uz ma vsechny blizny hnede ale na trichomech to vypada ze si necha jeste chvilku na dozrati... emisty se perfektně rozjela, je sice dost listnata ale uz ted vypada ze bude lepsi jak topka..


e. misty
top44
top44
 

polipaja

Member
Ahoj,
kveteme stale dal, cast palic Top44 uz se susi nejaky jsem nechal jeste dozrat. E Misty se stale nafukuje a porad nahazuje nove blizny. Lituju ze jsem si neporidil nejakou extremni sativa genetiku protoze s timhle setupem muzu kvest klidne do vanoc. Teplota se pohybuje kolem 17-20°C prez den a v noci minimalne 10°C. Mame trochu problem s vlhkosti ktera v noci vyleze vzdy skoro na 90 ale prez den kdyz se sviti je to kolem 60 coz uz neni tak tragicky. Kazdopadne plisen zatim zadna.. Uvidime jak to dopadne..
Vsem slunce v dusi :wave:
 

polipaja

Member
chystas se to vyuzit i v zime?
Cau Kance, cece asi ne to uz tam bude hodne chladno.. ale uvidime je mi jasny ze do dalsi sezony mi to co sklidim stacit nebude takze budu muset neco vymyslet... Kazdopadne na pristi rok mam na balkon trosku jine plany.. rostlinu jen jednu, videl bych to tak na 30-40l asi jen kokos a rozhodne tam pujde pletivo... Ten bush style je sice hezci ale hodne se tim kurvi vynos.
Mej se fajn,
polipaja
 

polipaja

Member
2JKS: mas pravdu precejen pestovani je tezce navykova zalezitost a jen o pokojovky se celou zimu starat nemuzu :D
 

polipaja

Member
ty nizky teploty je hodne zpomalily.. prez den 12° v noci 7°C
kazdopadne se to hezky cukruje :) uz jsou tam jen 3 e misty
 

polipaja

Member
taxe jaxi chyli slecny ke konci.. hezky se vybarvily davam jim max 10 dnu... :dance013: kazdopadne tomuto rikam zajimavaa genetika a kvalitni selekce(samozdrejme ironie) :D za 12 dni bude 90tej den kvetu (ultimatne pozdni nakvet, prisne dlouhej kvet :)) no budu rad ze z toho neco bude. Kolegove znami nikdo nedojeli az na jednoho co zatmival.. neni divu:moon:
- v pozadi zbytky top 44 na dozrati
-zastipek e.misty - spodeecek
 

Latest posts

Latest posts

Top