What's new

varmestress el nuteburn/mangel

WeedWizard

Member
Hej growers,

Ville lige høre hvad i mener med den her. Den står med toppen ca 30-40 cm fra pæren og har det måske lidt for varmt. Dog tyder det store dækblad på mangel fx magnesium eller mangen. Er der nogen herinde der kan komme med et bud på hvad jeg skal gøre ved damen, har prøvet flushe den for en 5-7 dage siden hvorefter den har fået en mildere mundfuld gødning for et par dage siden.

Her kan man se dækbladet der har en let gullig tendens, et par visne spidser og rustbrune pletter.

5mE2d.jpg



Her kan man se toppen af planten hvor alle spidserne er brune og tørre. de øverste små blade har det med at folde opad og den er mere eller mindre stoppet med at udvide sine buds.

ppyAG.jpg



Jeg er åben for spørgsmål og forslag, så skriv endelig. Det er nu anden uge den har denne tendens..
 

WeedWizard

Member
Det er en 250w hps, så ikke en kæmpe pærer, men den er naturligvis varmere end CFL. Jeg har en 180w cfl liggende jeg ikke bruger, måske man skulle prøve med den istedet. Får lige taget et billede af hele planten senere, er lidt for optaget nu til at rykke planten ud, men det er kun toppen af planten, den man kan se på billedet der er ramt af tørre spidser og opadbukkede blade.

Tak for svaret :)
 

ICETOKER

Sharing Is Caring!
Veteran
Hvad dyrker du i? hvad er tempereturen ind i growroomet?

Hvis du har 250w på 30-40 cm fra toppen er det IKKE varmestress/overstråling pga pæren....no way!!!! Ligner mg mangel fra min side.....men kunne også være ph flux ikke nemt at sige. Men flush den igen....og denne gang med 3-4 gange så meget vand din pot kan holde(så går jeg ud fra du dyrker i jord/coco) vent til den bliver tør igen og så gød med max 1/2 styrke gødning.... måske med lidt tang tilskud(fek.s alga-mic) som indeholder masser af micro nutes....blandt andet meget af magnesium.

hvis du dyrker i vand så tænk på det at det er kun vand delen som fordamper fra dit res/system og derfor kan gødningsmængden blive forøget og også dit ph blive off!!

håber du får det løst

icetoker
 

WeedWizard

Member
Tak for svaret, temperaturen svinger mellem 22-28 grader, kommer lidt an på hvor åbent det er i løbet af dagen. Jeg ved det er lidt i den høje ende, men burde vel ikke være alt for meget. Jeg har selv tænkt på Mg mangel da det ifølge mariujana horticulture bogen godt kunne ligne det. Så derfor vil jeg tage et smut til byen og købe mig noget alg-a-mix og se om det virker. Så vender lige tilbage om en uges tid med en update på dette. :)
 

WeedWizard

Member
Øv øv øv og atter øv. Jeg tog damen ud idag og fandt til min rædsel hvad der ligner bud rot på hoved stammen midt i cola'en. Det var frem med saksen og klippe de synligt inficerede buds af (6 stks plus et par dækblade) den lidt barberede dame står nu og venter sin dom. Skal hun tilbage i teltet til de andre med hjælp af en tårnblæser og evt de-humidifier, eller skal hun bare nakkes og redde der der reddes kan. Hvad mener I?

Her kan man se den meget inficerede bud, da jeg fjernede det var den mere en slags mos end noget andet. De nærliggende buds er også blevet fjernet og var mere som en slags halvråden frugt.

W2Bnn.jpg


Det klare problem her har nok været alt for fugtigt grorum, og derfor er der taget ved lære, men damn det er bare trist, havde ellers lige håbet at alg-a-mix havde hjulpet mod de lidt tøre spidser i toppen og et par brune/gule pletter på dækbladet. Da jeg først fandt hvad der vises på billedet troede jeg straks det var spidermites, gule pletter på bladene og en spindelvævs agtig bud..puha fik myrekryb, men ved nærmere inspektion ligner det meget mere råd.

Er der nogen der har erfarring med sådanne situationer, og hvad gør/gjorde i?
 

WeedWizard

Member
Det viste sig at være bud rot, så for at spille sikkert blev damen nakket, desværre lidt tidligt, men hellere safe than sorry :) Ville ikke risikere noget med at det spreder sig, specielt fordi jeg nok kommer til at lade planterne være alene et par dage snart.
 

DK2670_01

Member
TRO mig det spreder sig det lort :(

Men ja for høj luftfugtighed, køb en billig affugter 5-10 l om dagen klare det snildt ;) og så retter jeg altid mine blæsere til at ramme topbudsne 4-5 uger inde i blomst får at være helt sikker :D

Men det kommer nu afligevel da nogle sorter ikke er mug resistente, der findes da også indendørs sorter der er totalt mugresistente. MEN hvis top-budsne bliver fór store vil der altid være risikoen, så det er den fine balange mellem hvor lang tid i veg, da de ikke må blive for store eller for små ;)

her vil kenskabet til selve sorten og dens vokse-cyklus og tidens erfaring hjælpe efterhånden :D
 

DK2670_01

Member
P.S. hvis pæren er for tæt på eller hvis der ikke er luft-cirkulation nok kan det godt være varme-streds selvom der ikke er mere end 28 ;)
 

WeedWizard

Member
Tak for inputtet, damn det har spredt sig, nu er min dejlige SLH sku også ramt, jeg kunne kvæle migselv for at tro mine computere blæsere kunne klare luft cirkulationen. Anyway, den har mælkehvide trichomes så mon ik man kan høste den og alligevel få lidt sjov ud af det. Ville nu ellers gerne få flushet den over en uges tid, men tør ikke efterlade den (skal væk til søndag) alene uden opsyn, selvom der er kommet dehumidifier og tårn blæser derind. Mon man kan give den en dags flush og håbe det får det værste nutes ud af den, det er organisk så smagsmæssigt er det vel ikke så slemt som kunstgødning. Det er pisse ærgeligt, havde ellers svoret den ville blive den onde ryger, nu bliver det nok mere en slags high..booo.

Nogen erfarring med at holde en plante i live når de buds der er inficeret er blevet fjernet? Det drejer sig jo om en ekstra dag hvor man vil kunne flushe, men er sku nervøs for hvor hurtigt det går.
 

Latest posts

Latest posts

Top