What's new

Konopná lékárna bude otevřena v praze

hopi1

New member
http://www.otevrete.cz/hodnoceni-ur...vreno-ucast-obcanu-na-rozhodovani1/#hlasovani
Hlasujte pro Cenu veřejnosti 2010 v kategorii Zavřeno - Účast na rozhodování
Aktální stav:
Nominace č. 1 – Brno 12 %
Nominace č. 2 – Ministerstvo zdravotnictví ČR 78 %
Nominace č. 3 – Praha, Magistrát 5 %
Nominace č. 4 – Předboj 2 %
Nominace č. 5 – Semily 1 %
Nominace č. 6 – Vestec u Prahy 3 %
Celkový počet hlasů: 130

Nominace č. 2 – Ministerstvo zdravotnictví ČR

Záměrné a dlouhodobé nenaplňování zákona ve věci léčby konopím, kdy MZd má určit případy oprávněného využití konopí, zejm. pro léčebné účely. Konkrétně od roku 1964!!!

Konkrétní čin:

Ministerstvo zdravotnictví od r. 2000 bylo opakovaně dožadováno poskytnout informaci o tom, kdo je oprávněná osoba k pěstování konopí k léčbě. Na dotazy více či méně formalizované, ale i žádosti o informace dle InfZ, odpovídá neformálními sděleními, úvahami a odkazy. Zákon zní: Kdo bez povolení v množství větším než malém ..., MZČR bylo orgánem, který to měl definovat. Nový trestní zákoník uvádí: Kdo neoprávněně v množství ... Výklad slov "povolení" a nově "neoprávněně" je klíčový pro možnost pěstovat léčebné konopí bez konfliktu s trestním zákonem. Společenský zájem je zjevně naléhavý. MZdr se však jasnému vyjádření vyhýbá.

Naše hodnocení činu:

I když často nešlo o formalizované žádosti dle InfZ, přesto zájem na vyjasnění je z korespondence jasný. MZdr věc za mnoho let nevyjasnilo. Zásadním způsobem tak porušuje svou povinnost informovat veřejnost, zejména o výkladu právního řádu ve své kompetenci.
 

sensi23

Active member
Veteran
Kterak udavač Dušan Dvořák udal svou vlastní partu. "Den před mezinárodním Dnem pro lidská práva zasáhla pražská kriminální policie v jediném evropském vědeckovýzkumném, terapeutickém a vzdělávacím pracovišti s přímou klinickou reflexí v léčbě konopím Edukativní konopná klinika v Praze na Žižkově. Kliniku jsme otevřeli vloni 11. září 2010.
Podnět policii jsem podal osobně, protože zastavit šílenství a podmínky, ve kterých se lidé léčili a vědci a terapeuté, pěstitelé a další pracovníci pracovali, nešlo jinak.
Život kliniky se díky prolhaným papalášům na hradě, senátu, vládě, parlamentu, magistrátu a jiné mafii podobal životu heroinisty na ulici. Požádal jsem pražské státní zastupitelství a soud, aby byla zajištěna ochrana léčby osob ve výzkumném programu léčby konopím na Edukativní konopné klinice (VAP/KJL)."

http://svobodu.blogspot.com/2011/12/mezinarodni-den-lidskych-prav-2011.html
 
Top