What's new

trimmes eller ej?

WeedWizard

Member
Spurgte måske det forkerte sted, inden i et andet thread. Så spørger her istedet :)

har lige et hurtigt spørgsmål vedrørende en indica (white widow) som har en del store dækblade, de skygger en del for de lavere buds, ville det være en god ide at fjerne de store blade og sørge for at der kommer lys til de lavere dele på planten, eller er dette en dårlig ide?

Jeg ved der er mange der trimmer damerne helt ned så der egentligt kun er buds og deres nærliggende blade tilbage, men vil ikke risikere noget så hellere spørge en gang for meget :)

et par pics er med, beklager et par af dem er lidt shakey, men stod i en lidt akavet position hehe
sEZf1.jpg

b8Hgl.jpg

jWQM7.jpg
 

superpedro

Member
Veteran
Flot plante!
Tekniken med at fjerne alle bæreblade bruges i et tæt busket grow for at få det meste ud af lyset.
Din plante ser ud til at få godt med lys i den form den er, så den ville jeg da bare lade køre.. Evt, droppe de blade der skygger mest sidst i flush perioden.
 

ICETOKER

Sharing Is Caring!
Veteran
jeg er rimlig grov i at fjerne blade...... men det skyldes nok min metode til at dyrke..... toppede og bundet ned. Men jeg fjerner kun blade som skygger på potentiale buds, og kun hvis de ligger (bladene) udenfor det optimale lys. Og det er udenlukkede indica dom planter som plejer at kvæle sig selv (som jeg kalder det ;-) ) jeg fjernede ikke et enkelte blad fra mit sativa tent sidste gang men en del fra mit indy tent.....så det er meget forskelligt. Men aldrig glemme: Det er bladene some bærer det hele....de er maven på planten og du vil ikke give din plante en gastric pypass(det er de hvor de fede fjerner en del af maven til at tabe sig).....tro mig!!!!!! Vi vil gerne de tager på som lille jule-grise!!!


hygge

icetoker
 

Ludo

Member
Som Toker siger er bladene en vital del af planten.....de bruger dem konstant til at trække vejret(respiration-om natten) og lave fotosyntese-om dagen. Så det er klart at planten skal bruge bladende, men i hvilket omfang og hvornår kan den undværre dem....det vil du nok få mange forskellige meninger om......her er min..: I vækst er det sjældent jeg fjerner blade fra andre steder end de nederste der bliver misfarvet pga for lidt lys. Det viser sig ved at bladende blir faldmede at se på...lidt lysegrønne-gullige. Det er oftest kun de to-tre sæt nederste blade. Blir planten tæt og busket fjerner jeg også et par stykker 'inde' i planten for at få mere lys længere ned dvs udnytte lyset som S.P også nævner.Bladende har ud over primære funktioner og et par andre der kan 'udnyttes'.....bladende fordamper nemlig væske....det gør den for at holde en 'kølig' temperatur som vi gør når vi sveder. Det er så også tilfældet at bladende kan absorbere væske, det er det der er brugbart. Du kan nemlig 'foliar-feed' som det hedder på engelsk.....dva føde dine planter gennem bladende. Du kan bruge forskellige additiver til at sprøjte med, der hver har deres formål. Det kan være at tilføre lidt ekstra nitrogen med fx fishmix, øge forbændingen med fx Diamond Nektar, gøre planterne mere resistente overfor sygdomme og dyr med fx plant vitality plus osv. osv.
Når vi taler blomst er der mange der stopper 100% med at sprøjte bladende. Men man kan sagtens gøre det med visse fordele hvis der er god luft-gennemstrømning og -cirkulation i rummet/teltet!!!!! Der er en række produkter man kan anvende, med lignende formål. Jeg sprøjter faktisk ikke selv i blomst, så hvad der kan bruges, hvordan og hvornår und so wieter.....det vil jeg lade til en anden eller du kan søge efter det her på icmag.
De blade der som nævnt blir gullige i bunden af planten gør det fordi de ikke får nok lys....så de kan lige så godt 'smutte'. Til sidst i blomst når du skal til at 'flushe'(få det gødning der er i jorden brugt op) vil din plante også begynde at få gullige blade. Det blir de fordi planten begynder at bruge den 'energi' der er i bladende når den ikke kan få mer' fra rødderene. Det er en god ting at det sker, men jeg plejer ikke fjerne de gullige blade for de begynder at visne. Men kan godt finde på at gi dem en god udtynding i bladende den sidste uges tid for at få lys til topskudende, og ligeledes det Icetoker sagde....gør jeg det i starten,ca. 2 uger ind, for at få et par skjulte topskud frem, men det er få jeg fjerner.
Men det jeg egentlig vil frem til med alt det her er at planten skal bruge sine blade....når den ikke skal bruge dem 'siger' den det faktist næsten selv......!! den ser kanon flot ud din plante.....jeg ville ikke røre den meget, men der kunne være et par buds/topskud hist og pist der godt kunne få lidt mer lys.....men ville IKKE tage de store blade før til sidst..... Og alt det sprøjteri er for at have noget at hygge mig med ved planterne....for de er flotte men de siger ikke så meget...og alt det kiggeri kan godt blive lidt kedeligt nogle gange....så i stedet for at nippe blade hver gang bruger jeg forstøveren til at gi planten lidt guf......!!!!!

Håber det kan gi dig ldit vejledning........go karma med det herfra!!!!:wave:
 

WeedWizard

Member
Mange tak for jeres svar, det tager jeg for gode vare :) Så min lille tætte dame får lov at hygge sig i teltet som hun er, det er nu også bare mere det at de store sativaer godt kan virke lidt intimiderende på hende, så vil prøve at få løftet den længere på så der kan komme mere lys fra reflektoreren ned i planten.

Har egentligt også indtil videre kun fjernet blade der var døde af sigselv, eller dem der sådan lige var ved at falde af af sigselv, i kender dem sikkert, gule og slatne og sørgelige. Faktisk blev 3 sæt store bæreblade gule og slatne på min største sativa, de røg så, og hun har det stadig godt :)

vil sige mange tak for svarene, altid godt at få lidt gode grow råd med på vejen :)

go ryger og go søndag :)
 

superpedro

Member
Veteran
Findes der en saglig undersøgelse der siger det ene frem for det andet?

mvh
Diskutionen kører her: https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=174163
Jeg kører en variant af teknikken som forsøg i mit nuværende microgrow, og det ser lovende ud. Men det er en teknik som skal startes allerede i veg, i et grow der skal fylde hele growboxen ud. Man får ikke samme resultat ved pludselig at fjerne bladene midtvejs i blomst!
 

ICETOKER

Sharing Is Caring!
Veteran
Dragongrower: Nej det tror jeg ikke. Jeg snakker kun ud fra erfaring....trial and error!!!

Nu bruger jeg hvad jeg kalder Nip n´Tuck!!! Hvis jeg ikke kan "tuck them under" bliver de "nipped" :) dvs nogen gang kan man undlade at fjerne blade men prøve at flytte det måske under den bud eller sådan at det skygger ikke længere men aligevel får lys.

hygge

icetoker
 
Top