What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Outdoor 2010 + multe nelamuriri

Status
Not open for further replies.

marian123

Member
@ MJMJ doar nu o sa intri cu masina pana la locul plantelor,sa te vad carand fara sa fii observat 1000L de pamant
biggrin.gif
.

Pai le car cu masina pana intr-un anumit punct (prin care trec foarte putini oameni ) iar apoi in 15 minute ascund sacii prin apropiere de locul respectiv . Apoi ii iau treptat si ii duc acolo , nu vad ce e mare panica :).

@ Vasile Sa ne faci cu mana de la TV

Probabil de pe Hemp TV :laughing:

@SandalE Io am carat 1(sac de 50L) cam 3-4km si o fost moarte ... dar 20 ? ioi nu ma gandesc
smile.gif
) :comfort: hei, lasa ca o sa fie bine pana la urma, cred ca ai planuri prea mari pt un a 2lea grow din viatza cred ... acuma na tu sti ce poti, dar dupa parerea mea e ca trebuie sa iti cunosti limitele !

Si eu am fost pus si eu in situatia de a cara un sac de 50L de pamant . Dar nu 3-4 km ci doar 1 km . E greu recunosc dar nu e asa sa te darame cum ziceti voi .

In legatura cu planuri prea mari ... de exemplu cand vroiam sa-mi iau aparatu foto . Prima data am zis ca 10mp sunt suficienti . Dupa ce am mai citit am zis sa filmeze si HD . Dupa scurt timp am zis sa aiba 14mp . Ideea este ca tot ce cumpar si fac vreau sa fie calumea . De ce sa ma zgarcesc si sa pun 50L de pamant cand pot sa pun 250L ? De ce sa ma zgarcesc sa nu iau top-max si alg-a-mic si sa iau doar bio grow si bio bloom ? Daca tot pot strange banii sa fac ceva calumea .

Important : Singurul lucru care ma inspaimanta e apa . Sper sa nu fiu nevoit (sa gasesc plantele molesite dupa 3 zile) sa dau mai mult de 3L pe planta la 3 zile . M-am gandit mai bine la treaba asta si am zis ca daca se imtampla asa sa-mi cumpar o geanta daia de fotbalisti . Am vazut la un coleg ca e destul de incapatoare. Cu un ghiozdan si o geanta din aceea probabil pot da si 6L/planta la 3 zile . Daca se va intampla treaba cu molesala plantei fug si iau o geanta din aceeia .
 

SandalE

Member
Dar nu ai unizvor/parau/lac in apropiere ? Asta te scuteste de multe chestii. Cauta si tu prin imprejurimi. Cat despre geanta, o sa pari ca te duci la mare cand iesi din bloc odata la 3 zile cu 2 genti. Acuma tu cunosti mai bine situatia si nu compara crescutu mariei cu achizitionarea unui aparat foto, inteleg ca tu vrei multe de la tine dar le vrei prea repede :)

Daca tot iti faci probleme cu apa, erau pe aici metode sa iti faci camine de apa, cu butoaie si tot felu de chestii.
 

marian123

Member
Dar nu ai unizvor/parau/lac in apropiere ? Asta te scuteste de multe chestii. Cauta si tu prin imprejurimi.

Daca tot iti faci probleme cu apa, erau pe aici metode sa iti faci camine de apa, cu butoaie si tot felu de chestii.

Nu am prin zona asa ceva. O sa ma duc ori cu ghiozdanul (daca vor rezista pana la sfarsit cu 3L/planta la 3 zile) , ori cu cu ghiozdanu + geanta daia de fotbalisti ori cu ghiozdanu dar la 2 zile . Ma orientez eu atuncea .
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
pai cum duci atat pamant as zice ca 100l de apa nu ar trebui sa puna problema.
 

marian123

Member
pai cum duci atat pamant as zice ca 100l de apa nu ar trebui sa puna problema.

Pamanatul il duc odata , cu masina amicului meu . Apa va trebui sa o car in ghiozdan/rucsac sau geanta daia de fotbalisti . Va trebui sa o car de la mine de acasa pana la locul respectiv . Si sunt ceva km :yoinks:.

O sa fac cum am scris si mai sus , in functie de plante daca se molosesc sau nu .

1) Daca nu se molesesc pana la sfarsit dau 3L /planta la 3 zile

2) Daca se molesesc dau 3L/planta la 2 zile

3) Daca se molesesc dau 6L/planta la 3 zile - la punctul asta va trebui sa cumpar o geanta de fotbailisti sau ceva in care sa tin cei 12L de apa pe langa cei 12L care ii tin in ghiozdan .

Voi ce spuneti care dintre 2 si 3 ar fi solutia mai buna ?
 
E

evilkid

daca planta creste destul de mult, nu o sa ii ajunga nici macar 3L/zi
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
pamantul functioneaza ca un burete. o ploaie buna ar imbiba si acei 250l si pamantul care inconjoara locul unde plantezi.
depinde si ce fel de pamant este. te poti trezi cu o mica piscina...
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
iar prietenul ala al tau va fi primul pe care trebuie sa il banuiesti cand ramai fara plante. :D
si cum nu ia cum sa stii sigur cat ramane uscat, alea 30 gr pe care i le dai tu o sa fie lejere pe langa cat poate sa ia la uscare.
pe de alta parte, daca ai atata incredere in el de ce nu duci si apa si pui mai multe plante, sa faci totul bine?
eu iti spun ca 250 l de pamant e mult, poti pune lejer 125 l si sa ai 8 plante si sa fie mai bine din toate punctele de vedere. doar semintele ar fi investitia putin mai mare, dar cand o planta scoate cateva sute de grame, cine se mai uita la cativa euro?
 
Last edited:

marian123

Member
@ Gantz pamantul functioneaza ca un burete. o ploaie buna ar imbiba si acei 250l si pamantul care inconjoara locul unde plantezi.
depinde si ce fel de pamant este. te poti trezi cu o mica piscina...

Pamantul este Florasol si nu voi mai adauga nimica in el.

@ exploziv_gbb si cum nu ia cum sa stii sigur cat ramane uscat, alea 30 gr pe care i le dai tu o sa fie lejere pe langa cat poate sa ia la uscare.

O sa ma uit orientativ sa vad . Si vorbesc cu el , acuma daca si-o mai lua si el , dar cat sa fie inopservabil norocul lui .

@ exploziv_gbb pe de alta parte, daca ai atata incredere in el de ce nu duci si apa si pui mai multe plante, sa faci totul bine?
eu iti spun ca 250 l de pamant e mult, poti pune lejer 125 l si sa ai 8 plante si sa fie mai bine din toate punctele de vedere. doar semintele ar fi investitia putin mai mare, dar cand o planta scoate cateva sute de grame, cine se mai uita la cativa euro?

Nu vreau sa ma complic cu multe plante , merg pe ideea 'mai putin dar mai bun' . Patru plante normale mi se par suficiente + 2 autoflower .

Important : O sa raman la 250L/planta pana la sfarsit sa vad ce iese. Apropo , mi-ai spus ca ai facut si tu un experiment cu o planta in 200L de pamant , ce rezultate ai avut ? Cum ai ingrijit-o (cata apa , nutrienti pe udare , cate ore de soare a avut etc) ?
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
aia am avut-o pe terasa in ghiveci de ala mare.. si evident a trebuit sa stea mica. out nu bag mai mult de 100 l pe groapa.. e risipa.
iar mai multe plante inseamna si ca le poti camufla in mai multe locuri, asa la 4 plante... fiecare planta e 25% din recolta..

eu out ud cand e nevoie in general cu 9,5 l / planta (jumatate de bidon) sau un bidon de 19l la cele mai maricele. cand dau nutrienti ud doar cu 1-2 l.
 

swimi

Member
cand dau nutrienti ud doar cu 1-2 l.
Aveam nelamuriri de dozarea de nutrienti la outdoor. De ce doar 1-2L cand dai nutrienti? Dupa ce ai pus apa cu nutrienti mai adaugi apa fara nutrienti?

Sa inteleg ca am facut prost cand am udat o planta maricica cu 20 L de apa si nutrienti x 3 fata de doza de pe ambalaj?
 

marian123

Member
1. out nu bag mai mult de 100 l pe groapa.. e risipa.

2. eu out ud cand e nevoie in general cu 9,5 l / planta (jumatate de bidon) sau un bidon de 19l la cele mai maricele. cand dau nutrienti ud doar cu 1-2 l.

1. Cat timp aia baga in 200 galloane (760L) nu vad de ce eu in 250L fac risipa . Daca era risipa numai crestea nimeni in "ghivece" dalea gigant , vedeti mai jos .

Si in legatura cu ideea "mai multe plante in mai multe locuri" , nu ma intereseaza ideea. Cat timp in Romania nu se urmareste cu elicopteru sau chesti asemanatoare ca in alte tari , poti creste giganti in orice luminis (guerilla) pe unde nu trece nimeni , nu ?

user125604_pic394405_1275452540.jpg

2. Daca o sa merg pe varianta 6L/planta la 3 zile sar un pic peste cei 9,5L care ii dai tu si sunt sub cei 19L care ii dai plantelor mari . Sper sa fie suficient . Daca va mai fi nevoie o sa cumpar fertilizator prin iulie/august .

Legat de "cand dau nutrienti ud doar cu 1-2 L" . Aici nu stiu ce sa zic , ce e rau daca uzi cu 6L pe planta la fiecare udare si apa e cu nutrienti ? Nu stiu daca sa-ti urmez sfatul sau nu , daia te intreb . Ai crescut vreodata 2 plante , una udata cu nutrienti la fiecare udare (19L cat dai tu) si alta udata cu 1-2 L de nutrienti ? Sunt diferente , de ce ai ales sa faci asa ?
 

SandalE

Member
Pareri strict personale :

1. Nu cred ca ai experienta aluia ce creste in 760L. Atata timp cat traiesti in Romania, unde banu e din ce in ce mai greu de obtinut(sau doar pt. unii), cand poti face economie, de ce sa nu faci ?

Bag de seama ca nu te intereseaza nici libertatea ta, atata timp cat implici si alte persoane in proiectul tau. Data trecuta, cand ai ramas fara plante, daca le aveai imparite in mai multe locuri, ramaneai doar fara un spot ! Nu fara toate plantele ... cu toate ca nu sunt elicoptere pt. "weed search" !

2. Pacat ca nu pot vorbii plantele sa ceara apa, ca si bebelusii, sa stim exact cat ii dam. Daca ai un substrat aproape de panza freatica si ploi 2x pe saptamana, nici nu mai trebuie sa uzi tu, sau ma rog, dai 325ml/3zile. Udarea depinde de prea multi factori, nu exista o masura standard, ca la becuri.

Nutrientii, nu ma pricep cine stie ce la ei, nu am nici experienta necesara dar daca gandim logic unpic(catusi de putin) unde sunt mai multe radacini, absorbtia e mai mare nu ? Daca uzi cu 10l de apa cu nutrienti, aia se tot duc in jos, primi 5l sa zicem sunt absorbiti de radacinile primare iar restu se duc ... risipa again.

Sper sa nu o iei in nume de rau.
 

marian123

Member
Pareri strict personale :

1. Nu cred ca ai experienta aluia ce creste in 760L. Atata timp cat traiesti in Romania, unde banu e din ce in ce mai greu de obtinut(sau doar pt. unii), cand poti face economie, de ce sa nu faci ?

Bag de seama ca nu te intereseaza nici libertatea ta, atata timp cat implici si alte persoane in proiectul tau. Data trecuta, cand ai ramas fara plante, daca le aveai imparite in mai multe locuri, ramaneai doar fara un spot ! Nu fara toate plantele ... cu toate ca nu sunt elicoptere pt. "weed search" !

2. Pacat ca nu pot vorbii plantele sa ceara apa, ca si bebelusii, sa stim exact cat ii dam. Daca ai un substrat aproape de panza freatica si ploi 2x pe saptamana, nici nu mai trebuie sa uzi tu, sau ma rog, dai 325ml/3zile. Udarea depinde de prea multi factori, nu exista o masura standard, ca la becuri.

Nutrientii, nu ma pricep cine stie ce la ei, nu am nici experienta necesara dar daca gandim logic unpic(catusi de putin) unde sunt mai multe radacini, absorbtia e mai mare nu ? Daca uzi cu 10l de apa cu nutrienti, aia se tot duc in jos, primi 5l sa zicem sunt absorbiti de radacinile primare iar restu se duc ... risipa again.

Sper sa nu o iei in nume de rau.

1. Recunosc ca nu am experienta lui . Dar m-am gandit ca nu a crescut el degeaba in cei 760L :) . Cu toate ca ma chinui sa fac rost de banii astia ( 1000 RON ) , nu ma simt mai fericit daca economisesc 300-400 RON . Apoi la sfarsit o sa zic , "a iesit o gramada , iti dai seama cat iesea daca puneam mai mult pamant " . Pentru 300-400 RON cat economiseam (poate castigam 50-100 g in plus) . Daia zic , la treburi din astea nu merita sa te calicesti , tot tu pierzi .

2. Tinand cont ca daca pun in 250L voi avea si niste radacini aerate si lungi , nu ar trebui sa dau si nutrienti in cantitati bune ? Cum Gantz a spus ca marijuana "suge" tot ce este in pamant , nu cred ca este o risipa sa dai nutrienti la fiecare udare FULL sa zic asa (6L = 3X6ml = 18 mL).
 

SandalE

Member
Nu e vorba numai de bani. Siguranta e mai presus de to, fati bine planul cu transportu inainte. Stateam in pat si auzeam la tv ca 3 baietii de 17-19 ani au fost prinsi cu 60g si mo uat tremuratu in pana mea. Bine ei voiau sa vanda si cacaturi :)). Infine, oricum e decizia ta ce si cum pui. Iti urez bafta speram sa fie okey :D
 

marian123

Member
Nu e vorba numai de bani. Siguranta e mai presus de to, fati bine planul cu transportu inainte. Stateam in pat si auzeam la tv ca 3 baietii de 17-19 ani au fost prinsi cu 60g si mo uat tremuratu in pana mea. Bine ei voiau sa vanda si cacaturi :)). Infine, oricum e decizia ta ce si cum pui. Iti urez bafta speram sa fie okey :D

Merci omule :tiphat:
 

turu_ca

Member
ai vazut cat erau plantele lu ala cand leo scos si leo pus in ghivecele alea gigant?

tu le pui direct din pahare de plastic....o sa ti se umple pamantu de bruieni:D
 
Status
Not open for further replies.
Top