What's new

PROBLEME CU PLANTUTA?

MJgrow

Active member
e posibil sa fi fost o ploaie mai acida si sa iti fi dat peste cap putin plantele.

ori le mai dai tu ceva apa sa faci un fel de flush ori ai putea sa astepti sa mai ploua, sperand sa nu se agraveze situatia.
 
O

ovexs

Off..si asta e cea mai potenta planta de o am,sper sa nu ajunga cheala,incep sa ingalbeneasca varfurile si dupa toata frunza,au fost cateva ploi TORENTIALE chiar din 2 in 2 zile,am mai incercat sa o feresc am bagat`o pe sub niste copaci dar tot a avut de suferit vad :(
Eu locuiesc la tara si ud cu apa din fantana,e destul de rece sa fie si din cauza ca e apa prea rece? sa o mai las la soare cateva minute pana sa ud?
Ms oricum de sfaturi si de interes.
 

zeeland

Member
vezi aici

ovexs said:
,au fost cateva ploi TORENTIALE chiar din 2 in 2 zile,am mai incercat sa o feresc am bagat`o pe sub niste copaci dar tot a avut de suferit vad :(


kelevra_g said:
lipsa de fosfor (P) este des intalnita in zonele cu ploaie exagerata, sau la udarea excesiva, in special in solurile acide, argiloase sau neaerisite.
 
salut

salut

am citit zilele astea pe un forum sa pui coji de banane maruntite pe pamantu pantei si azi de dimineata cand am fost sa o ud am vazut ca ia aparaut o dunga mai galbuie pe o frunza uitati poza.....si mai pun 2 poze sa imi ziceti si mie ce rasa sunt daca poate cineva sa ma ajute
 

Attachments

  • DSC00382.jpg
    DSC00382.jpg
    43.4 KB · Views: 12
  • DSC00370.jpg
    DSC00370.jpg
    68 KB · Views: 12
  • DSC00371.jpg
    DSC00371.jpg
    72.3 KB · Views: 12
O

ovexs

:) Nu cred ca e cine stie ce cu dunga aia galbena trece cu timpu nu ai de ce sa iti faci griji daca se mai gauresc sau se rup cateva frunze,iar despre "rasa" nu cred ca isi poate da cineva seama.
 

yohji

Member
salut. sa va zic o mica poveste.
acum 3 sapt eram in saptamana a 5 a de flower si cateva din plantele mele s au ingalbenit cam tare dar m am gandit ca nu e grav mai ales ca in floare frunzele se mai ingalbenesc. dupa inca o sapt am inceput sa ma ingrijorez ptr ca erau uscate de a dreptul. le am luat si le am studiat mai atent cu o lupa si am descoperit ca aveau niste paianjeni f f mici abea se vedeau si cu lupa . mi am imaginat ca sunt acarieni. m am gandit ca nu prea mai era nimic de facut ca nu mai avea rost sa dau cu nimic pe buzii aia ptr ca urma sa i fumez mai tarziu.
le am mai lasat inca o sapt si le am taiat in speranta ca vor disparea dar la doua zile dupa ce am pus tot la uscat m am uitat din nou cu lupa la ei si acesti bastarzi se distrau de minune pe buzii mei frumosi ,facusera niste plase f fine in jurul buzilor asa.

ce sa le fac domnii mei acestor mizerii ca n ati vrea sa stiti cat de tare m au suparat?acum nu o sa fumez buzi cu insecticid ci doar cu acarieni.
 

zeeland

Member
destul de nasoala situatie. probabil ca or sa se care dupa ce se usuca de tot. pana atunci, ar fi o chestie daca ai putea cumva sa incalzesti materilaul la vre-o 50 de grade ptr in jur de 30sec-1min . (cuptor electric, etuva, etc)
 

yohji

Member
destul de nasoala situatie. probabil ca or sa se care dupa ce se usuca de tot. pana atunci, ar fi o chestie daca ai putea cumva sa incalzesti materilaul la vre-o 50 de grade ptr in jur de 30sec-1min . (cuptor electric, etuva, etc)

nu mor si de la lipsa de oxigen? ma gandeam sa i pun intr un borcan si sa bag furtunul de CO2 acolo si sa l las pana se strange destul iar la urma sa pun capacul. cand zic furtun ma refer la faptul ca am o butelie de co2 cu reductor.
daca alta solutie nu am atunci o s o incerc pe asta cu cuptorul numai ca nu am nimic care sa arate gradele si mi e sa nu i prajesc prea tare.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
hahah.. ce-o sa mai arda aia in flacari ca anna lesko! :D

nasol, daca ii descopereai mai devreme poate scapai cumva de ei, dar la atatea sapt. de flower.. cam greu.

eu nu as fuma materialul ala. mi-e scarba sa trag cu pofta in plamani zeci de corpuri de acarieni.
 

yohji

Member
stai linistit ca nici eu nu aveam gand sa fumez...mi se ridica parul pe mine cand ma gandesc la sutele de mii de cadavre arse.. dar ma ofticam tare in ideea ca nu am avut ce sa fac..m am uitat la ele cum se usuca si atat.. o sa pun si eu buzii astia intr un borcan si i las acolo pana cand n o sa am ce sa fumez altceva cu toate ca sunt slabe sanse sa se intample asta de acum inainte.
 

yohji

Member
hahahah i am ars pe nenorociti.
nu mi am luat inca ce mi trebuie ptr hash dar cu siguranta o sa mi iau. mai am inca de crescut destule strain uri si de incercat atatea gusturi si mirosuri. n am fost pasionat de hash de prima data si nici acum nu sunt cine stie ce. oricum cand o sa ma satur o sa mi fac si hash macar de curiozitate si dupa aia poate cine stie ..fiind facut de mine o sa mi placa mult.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
ca tot vorbim de animalute.. ce-s astea?

picture.php


au aparut pe o planta matura, cu vreo 2 sapt inainte de harvest, doar pe un bud mic. total invizibili cu ochiul liber, toti sunt cam in acesti stadiu, asta ma face sa cred ca nu e vreo larva ci un adult.
zoom ~380x

sau sa fie ceva de pe aici? desi nu par a evolua, si nimic nu zboara.. nici nu par a avea atatea picioare, ci doar 3 membre mobile in fata..
ThripLifecycle.jpg
 

urbanHaze

Active member
asa arata mai clar? :

mie mi se pare, din cat pot vedea din poza, ca sunt afide (sub denumirea asta pot fi mai multe specii de paduchi de plante). insecte sugatoare de seva care ataca in principal frunzele tinere. mai nasol cu ele e ca sunt vectori pentru diferite boli pe care le pot transmite la plante. daca atacul este slab atunci pot fi date jos si cu un jet de apa sau apa cu putin alcool diluat, dar daca sunt multe atunci trebe un insecticid. exita insecticide speciale pentru afide, dar si cu spectru mai larg care merg si la astea. pe net am vazut ca s-ar potrivi in principiu cele din Clasa Neonicotinoizi (insecticidul intra in planta si circula odata cu seva bruta a plantei in toata planta). la noi se gaseste Mospilan.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
nu mai e problema sa-i dau jos, ca au fost doar pe un bud si nu au afectat mare lucru, iar planta e gata de recoltare de mult, voiam sa stiu mai mult pentru prevenire pe viitor.

ar putea fi un stagiu incipient la ce mi-ai dat tu acolo in poza, dar parca mai mult seamana cu 1st Instar Larva din desenul meu, parca nu ar avea atatea picioare totusi... si nici nu evolueaza.

mersi de ajutor! :wave:
 

MJgrow

Active member
da... cacat de purici.. si eu am pe la florile de apartament. de obicei apar daca pamantul retine apa mai mult timp.

sar fix ca niste pureci si sunt albi... daca apa nu sta mult timp la flori de obicei nu apar.

stau numai pe pamant si prin el...
 

MJgrow

Active member
oare sa fie o problema?

azi am gasit cateva frunze aleator cu o tenta galbena. si mici si mari.

Ma gandesc ca ar fi 2 posibilitati: ori au imbatranit, ori are planta o deficenta de ceva...

sau ar mai fi ceva stres, de la udare(in ultimul timp mai rar si s-a cam ingalbenit si pleostit destule frunze)

orcum acum o ud zilnic si e ok, creste.
 

Latest posts

Latest posts

Top