What's new

Natikat ja niitten kytkennät.

Matti

Member
moro.

Nyt on aika hullua taas, huomasin muuton jälkeen, että natikasta kiertää sähköä heijastimeen ja muualle. Mitähän helvettiä. Zekkasin kytkentöjä, sininen ja ruskea johto menee ihan normaalisti natikan kantaan ja vihree/keltanen piuha heijastimen runkoon. Piuhoissa en nähnyt rikkinäisiä kohtia. Sähkön kierron tuntee kun koskee sormella, etenkin jos sormi vähän kostea.
Mitä mää nyt teen..? :petting:
 

ganjamavn

Member
Kai natikka on maadoitetussa pistorasiassa? Jos on, kokeile vielä kääntää pistokeosaa 180 astetta rasiassa.

Itsellä vähän samantyylistä ongelmaa. Kitaravahvistin särisee, mutta kun käännän pistokkeen 180 astetta, eli niin että tapit menevät käännön jälkeen eri reikiin, särinä jostain syystä loppuu. Tässä on tosin kyseessä maadoittamaton rasia.
 

Matti

Member
En osaa kyll sanoa, onko maadotettu vai ei mutta koklaan tota heti, kun kukille koittaa uus päivä. On aika kuumottavaa, kun sähkö kiertää tolleen vaikka ei suuri voltti määrä olekkaan.
 
N

nukkumatti

Anna jonkun avata ja kahtoa ettei sisältä ole mennyt mihtään..Esim kolautuksessa. Mulla pamahti yksi 250 muuntaja kun ite muutin.. Eikä mielestäni ole saanut mitään hittiä.. Sähkö kiertää myös ja jos iskee lampun kiinni menee sulake.
48 egee tais olla magneetti 600 Saksasta.. ei kannata polttaa kotia noilla hinnoilla. Omavastuukin isompi! :D:D
 

Matti

Member
Hmmm...
Kääntelin tota johtoa pistorasiassa, mutta vielä ei ainakaan ole auttanut. Vaikea uskoa, että kuristin olis rikki, on vielä tommosta parempaa mallia. Ei semmonen valkonen itsekoottava vaan elektroninen ja suljettu paketti.
 
N

nukkumatti

Onkos muuten MattiMatti kenen valmistama?? Jotenkin itellä jäänyt noi ele muuntajat vähemmälle kun hinta on mikä on ja jotenkin sattunut silmään aika paljon ongelma tapauksia... Olenkohan vaan liian vanha likainen hippi.. :D(mikään vidun vanha viddu) :D:D

Blackbox kyllä kiinnostais.. Mahdetaaks vielä jossain olla myynnissä.. ? :)
 

Matti

Member
Merkkiä ei lue kyljes, mutta ostin suomalaiselta jätkältä joka pyörittää netissä lamppu kauppaa.
Oon ennen käyttänyt lumatekin purple elektronista ja siitä ei mitään pahaa sanottavaa. Myyjältä tiedustelin ostaessa eroaako laatu miten kyseisiin lumatekkeihin ja sano, että samoista osista hyvin pitkälti tehty.
hmm...
 
N

nukkumatti

International karate!! :D:D Nyt vasta tajusin ton äijän avatarin!!! Vidu on hyvä!!! Ja gongi lyö!

Siinä rasiassa on maa mukana :). Eli ne metalliset nipukat. :) niii
 

Matti

Member
(; toi on yhen artistin levyn kansi, siitä nappasin. Suurella kunioituksella kuitenkin nintendolle ja IK+:lle
Mut jooh Ei nää tän kämpän rasiat ole maadotettuja. Tää on vähän getompi kämppä niin kait sen takia.
Kääntelin pistoketta vielä uudemman kerran, nyt kääntelin ajastimen kanssa. Ei tuolla enään kierrä sillä tavalla sähkö, mutta jotain ihan snadia kuitenkin tuntuu. Ei mua huoleta enään kuitenkaan, mutta olis se syy kumminkin hieno tietää.
Bless.
 

P0tChef

Member
Kyllä kämpästä luulis jostain löytyvän maadoitettu rasia. Itekkin asustelen vanhassa talossa. Kylppäristä & keittiöstä löytyy täällä maadotetut.
 

ganjamavn

Member
Kyllä kämpästä luulis jostain löytyvän maadoitettu rasia. Itekkin asustelen vanhassa talossa. Kylppäristä & keittiöstä löytyy täällä maadotetut.
Meidän OK-talossa maadoitettuja löytyy vain keittiöstä, kylpyhuoneesta ja WC:stä. Varastossa/autotallissa sitten kaikki ovatkin maadoitettuja, onneksi ;)
 
Top