What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

LED......virker det eller???????

Ludo

Member
Det var meningen jeg ville lave en LED tråd, hvor jeg løbende beskrev hvordan jeg syntes den præsterede.....MEN nu er vi kort før målet så i får desværre kun slutspurten med......
men alpha-omega er at der kommer en
ufrivillig og upartisk test, ikke kun i antal g.pr.-w
hvilket egentlig rager mig :tumbleweed:når det
kommer til stykket, selvom det dog er en faktor
når jeg er ved at nå bunden af krukken,
så er det den mindst afgørende faktor.
Jeg har hele tiden når jeg har læst og kigget igennem de LED vs. HpS tråde, villet prøve at ryge det endelige produkt......dufte røre....er det det samme??:friends: Bliver der udviklet de samme aroma-stoffer(terpider osv) og psukoaktive stoffer(THC osv.) som under vores ven HpS????:flowers2:
Jeg var så heldig at jeg stødte ind i en gut der var igang med at importere LED lamper til DK, han havde en af de nyeste lamper, en 600w med ekstra blåt spektrum
, dog til blomst. 1,5 w pærer er den opbygget af, flot design osv....og så vejer den en kriiiig.

Gutten med LED'en var dog hooked på at få testet om det der blev påstået nu holdt vand? Der blir af nogle forhandlere påstået at en 600w LED svarede til ca 4x så meget HpS.....???!!??? Det kan jeg med det samme afkræfte.......det KAN DEN IKKE!!!!!! Men den KAN blomstre planterne....jeg fik en smidt i hovedet :thank you:og hængte den op i et næsten færdigt grow.....det gav mig ingen indikation om den virkede eller ej, så den kom ind i et skab for sig og........ lad os se hvordan det ser ud.......
Der har været en forsmag i min Lala tråd og i mine album, men uden fokus på selve LED'en.......og det skal siges jeg ikke selv har et 'kontrol' skab kørende.....! ICEToker har 3 af de strains jeg har kørende, så det er min kontrol.
det var tydeligt fra starten at der skete noget.....de tog på og blomstrede fint og upåklageligt i starten...der var ikke noget at bemærke, dog en smule tam i duft syntes blomsterne at være......men men, de de planter Toker groede var dog temmelig stinkende. det kunne skyldes forskellige phenos osv men jeg blev en smule nervøs......
Min frygt blev dog sat på et sidespor da tøserne begyndte at tage ordentligt på og så fine og smukke ud, og jeg måtte krybe til kors og indrømme at den kunne lave blomster LED'en. Og de begyndte også at dufte som de skulle.....LED virker!!!!!
Det var da min overbevisning et langt stykke tid, og jeg var begejstert for at der var alternativer til HpS. Jeg kunn jo godt forstille mig at det var en løsning når den danske sommer var på sit højeste og varmen blir en afgørende faktor om der kan groes eller ej. Så selvom der var en betydelig forskel i vægt, var jeg åben for at det produkt man endte op med var tilsvarende det man får under HpS.
Den første indikator på at det ville blive en 'tynd' høst var det stræk planterne lavede da de blev tvunget i blomst. De strak sig meget lidt...men det var jo også meningen med det ekstra blå lys så stille og rolig og der var jo intet at stille ved siden af for at sammenligne. Jeg har glemt at nævne, hvis det ikke fremgår tydeligt i teksten at jeg er stor skeptiker af LED og jeg vil se før jeg tror.....en skeptiker der gerne ser mine teorier modbevist...MEGET gerne!!!!!
Nu er vi lige før flush af et par af planterne, så dvs ca 2 uger før høst. Der er en ok aroma, en klistret gang tricomes og pæne buds at se.....så jeg er spændt. Jeg er stadig skeptisk, da jeg mener der burde være en kraftigere duft fra planterne....eller blomsterne, det kan dog være gamle mig der er ved at miste mine sanser.....hmmm.
Jeg holder jer opdateret ca. hver 3. dag men skulle der være spørgsmål må i endelig fyrre løs!!!!
Mine øjne blir helt forvirret afdet lys og kan se et grønt skær i et minut eller to efter at have set ind i skabet, så her er et par billeder i lys som vor herre skabte det...C99:


Jack O'Nesia

sssdh
 

WeedWizard

Member
Ser da bestemt ikke dårligt ud, er spændt på når du laver et grow fra "bunden" med LED, også som du siger er det jo mest kvaliteten og ikke kvantiteten det handler om, ihvertfald for nogle af os :)

Som jeg har forstået er LED stadig rimelig dyre? Dog er det vel rimelig billigt at fixe en enkelt diode, hvis det er muligt.
 

superpedro

Member
Veteran
Det ser godt ud - igen :D

LED virker fremragende.
I gartnerierne har de overhalet HPS i ydeevne, der venter man bare på at den totale driftsomkostning falder (indkøbsprisen, lidt problemer med at få holdbarheden op på de meget kraftige LED's og kølingen). Philips udviklings team, som i øvrigt også stod bag HPS lampen, spår at det vil blive rentabelt omkring 2014.
Der er dog flere gartnerier der kører med det på forsøgs basis i Danmark.

Udviklingen af LED plantelys i Danmark er et samarbejde mellem bland andre Agro tech, DTU photonics, Philips, Syddansk universitet, KVL og Dansk energi samt 7 gartnerier. Der sker endnu mere i Holland.
Det er dyr forskning, med enorme økonomiske perspektiver for fremtiden, det betyder desværre at resultaterne ikke er offentligt tilgængelige.
Danske "Fionia lighting" har en lampe klar engang i år, den er første "spin-off" af forskningen på Syddansk uni. Jeg så den på en messe.
De forsøger at lave et system der kan måle plantens lysoptag ved hjælp af lys reflektion og temperatur, så lampen ikke bruger energi på lys der ikke bliver optaget.

Men jeg kan love dig at jeg skal til at bygge min egen LED lampe, da der er et aspekt af LED belysning som er gået indegrowerens næse forbi.
Man kan styre strækvæksten på alle planter ved at have et peak omkring 715nm midt på lysperioden, for så at have den farve helt slukket de sidste to timer, det reducerer strækvækst betydeligt.
Planter har i øvrigt receptorer for UV-B. Forsøg har vist at en plante groet uden UV lys vil have mere klorofyl, og have mere masse tilvækst. Til gengæld gør fravær af UV at de strækker sig mere, og ikke producer særligt meget antocyanin (farve).
Der gad jeg godt se hvad man fik ud af kun at bruge UV-B i strækfasen på Canna?

Der er udført forsøg med at få planter til både at vegge og blomstre samtidig, ved at forlænge lysperioden på kortdags planter med en time ren blå før og efter. Kunne meget vel være en billet til herma-land med canna, men det skal da prøves :D


god weekend
 

memleak

New member
hva syntes folk LED panelerne skal koste før de mener det er rentabelt at invistere i ? syntes jeg har set mange gode resultater med LED , og hvis de holder længere osv ? selvom jeg syntes dem her på sidens priser er rimlig vilde :)
 

WeedWizard

Member
interessant læsning :) lyder meget teknisk, men ville jo være ret cool hvis man kunne optimere planten på den måde.
 

Ludo

Member
Tak for interessen gutter....tak for god input SP...!!! Jeg vil ikke afsløre min umodne mening om LED endnu.......for sådan en har jeg da...:tiphat: men man skal ikke vaske bilen før bjørnen er skudt....!!??!! æhhhh??
Jeg har det sidste stykke tid også gået i nabolaget af de tanker med det blå lys....hvad det kunne gøre..? en forskel....negativ eller positiv..?? hvor jeg dog holder mig til det sidste!! Der er helt klart en mulighed for optimering her vil jeg mene....!! Jeg har dog ike samme intense baggrundsviden som dig SP, men det kommer jo nok. Det er bare en fornemmelse jeg har haft og min 'knap så sunde fornuft'
siger mig...
Ang. holdbarheden på LED......................................kig forbi med pic update efter kl 11.......looooooool

WeedW.- Jeg ER igang med dét grow....LED only..!! Det er det grow der til dels bliver vist i C-Dog tråden og de LED billeder du ser her er resten af det grow.....så det er NU det sker....hehe:wave: sikkert mig der ikke udtrykker mig klart nok....ikke første gang så...!!! MEN...
update om et par timer med nye pics og en pinlig afsløring!!!!!!!:bump:
 

raunholt

Member
Det ser meget interresant ud med det LED. Jeg har set en ved hydroponics of denmark og der koster den lampe jeg så ca 10000kr:dance013:
 

Ludo

Member
Ja......det ser mega fedt ud efter min mening......:dance013: MEEEN!!!!!!!
Det der også tiltalte mig var den lange levetid på LED.......hmmmm
efter et par måneder ser min sådan her ud...:

ikke optimalt......langt fra faktisk!!!!! 10 år vs 3 mdr........der er åbenbart forskel på kvaliteten af LED pærer....selvfølgelig er der det, men for 10000 som dennn også koster-bortset fra DEN ER PÅ 600W og den fra HOD er på 300w....!!!!!!!!!!!!:moon:
Så hvis i vil bruge 10000 kr for at få en 100% kritisk bedømmelse af sådan en lampe er mit råd: SPAR dem og læs her....jeg vil for alt i verden gerne have at LED kan gro vidunderlige planter, det er nok bar lidt ude i fremtiden som SuperPedro nævner det...!! Nu har jeg jo ikke brugt penge på denne lampe, så det gør ikke så ondt som det kunne have gjort!!!:comfort:
Det at jeg delvist har afsagt dom over lampen gør som ikke at denn tråd stopper.....skal nok følge den til døren og vise dryshots-smokereport og hele moletjavsen!!
Og som nævnt er de så fine de billeder man tar i det lys....så her er et par mer....:
C99

Jack O'Nesia

og min for en uge siden super flotte, nu næsten død sssdh

kan ikke forklare hvad der er sket ud over det kan være beton støv fra mur jeg har væltet da den er den eneste der er 'angrebet' er det MEGET underligt.....men op i :moon: med det....den kører i hydro og har 8 i jord så den skal gennem kne...øhh dyrkes!!!!:ying:
Det skal de alle tre for den sags skyld....det skal lige styr på lidt phenos og sådan men det lover godt!!!
tak for kigget...go karma til weekenden!!!:wave:
 

Ludo

Member
ja freeworld....kan de...men vil gerne se den kineser der smilende sender dig en ny hvis du sender et billede som mit efter 100 dage??!! Så vil nok overveje at købe ind hvor der er reklamationsret på hvis man skal ud at spendere.....bare min mening....!!! go weekend!:jump:
 

superpedro

Member
Veteran
Sur røv med det panel, det må næsten være ringe fabrikation. :(


Fandt lige en web-artikel med lidt om Fionias lamper:
http://ing.dk/artikel/110467-led-belysning-kan-spare-danske-gartnerier-for-millioner

Tror at den kontrol vi får over planterne i fremtiden bliver helt vild :)

Sært med den plante der laver bøvl, men glæder mig til at følge projektet.

EDIT: Tjae Ludo - ved det ikke, men ville det ikke være "sjovt" hvis man kunne holde gang i fasen af den første del af blomstringen igennem længere tid, ved at bruge det blå lys? :thinking:

hygge
 

Latest posts

Latest posts

Top