What's new

Bulgarian Lows?

Според чл.354а от наказат.кодекс семената на марихуаната прекурсор ли са?Къде може да се провери това,някакви решения,прецеденти?Някой запознат ли е,не откривам нищо:dunno::tiphat:
 

aeons

Member
Според чл.354а от наказат.кодекс семената на марихуаната прекурсор ли са?Къде може да се провери това,някакви решения,прецеденти?Някой запознат ли е,не откривам нищо:dunno::tiphat:

До колкото съм чул (от позната адвокадка) да, забранени са. Мога да я разпитам по-подробно как стоят нещата !
 
След 4 часа,10 масура,литри бира и здраво ровене из Бг губернаментални сайтове,успях да открия каквото търсех.Тъжното е,че разни там Бг форумчета(промена.орг),които се пипат за отворени,цитират стара информация и на всичкото отгоре я интерпретират както си искат и така подвеждат много доверчиви хора(добре,че аз моето го изгубих преди много време)Стига съм надувал,ами да обясня.Съществува т.нар. Закон за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите в Бг.Последното изменението,което ни интересува е на чл.29,което е публикувано в ДВ,бр.22 от 2010 г.По-скоро е допълнение,сравних с последното.Това допълнение(всъщност е на Евро съюза) е за непосевни семена на канабис.Благодарен ще съм ви,ако някой има добрата воля и желание да потърси чл.5,параграф 2,трето тире от Регламент(ЕО)номер 1673/2000 на Съвета от 27 юли 2000 г. и важно е регламента да е актуализиран(2010),понеже вече започвам да намразвам компютъра:tiphat:
 
До колкото съм чул (от позната адвокадка) да, забранени са. Мога да я разпитам по-подробно как стоят нещата !
Не е нужно,но ако искаш свери :thank you:
 

Billy Bones

Active member
„Чл. 29. (1) Отглеждането, семепроизводството, вносът и износът на растения и семена от рода на конопа (канабис) със съдържание под 0,2 тегловни процента на тетрахидроканабинол, определено в листната маса, цветните и плодните връхчета, както и вносът и износът на семена от опиев мак се извършват само след разрешение, издадено при условия и по ред, определени с наредба на министъра на земеделието и храните.”

Вързали са си гащите, колкото и малоумно да са го представили. Друг е въпросът, че в България понятие като закон и правораздаване не съществува, така че…..

Недвусмислиците са много. Сега погледнах, че под забрана попада и Papaver somniferum (логично), но на практика в България всеки си отглежда необезпокоявано в градините, а семена могат да се намерят почти навсякъде. В други държави обаче, семената и отглеждането са строго регулирани. Общо взето, пореден пример за малоумното ни законодателство. Правим закони, колкото да се намираме на работа. Аз самият съм гледал за тинктура или хеш бонбони, тъй като не съм фен на промишлените болкоуспокояващи и мога да се обзаложа, че при евентуален проблем подобно нещо спокойно може да мине в графата – ами аз от де’ да знам, че било опиум т’ва..... Виж, ако те гепят със семки от ганджа, директно ти слагат гривните. Абе, смотана държава....
 

Billy Bones

Active member
[FONT=&quot]От семената няма какво да извлечеш, [/FONT][FONT=&quot]но според „Чл. 29. (1)“ отглеждането, семепроизводството, вносът и износът на семена от рода на конопа е пряко обвързано и с дейности като съхранение и притежание, така че .....:chin:[/FONT]
 
Става дума за чл.5,параграф 2,трето тире от Регламент(ЕО===Европ.общ.) номер 1673/2000 на Съвета от 27 юли 2000г..Всичкото това, което сте видели, тоя закон за прекурсорите има едно допълнение в чл.29,което говори за непосевни семена(нашите,предполагам,но искам да го видя,ако е така тук вече наистина връзват гащите яко и съм сигурен,че благодарение на такива сайтове и форуми като този на български.Полицията не спи.).Изменението(просто е едно допълнение) идва в ДВ,бр.22 от 2010г. и там цитират чл.5,параграф 2.........,според който става вноса и износа на семена от канабис(намерих всички поправки на тая евро каша,ама не намирам шибания чл.5 или поне пълият текст на този евро закон,отделно е разреш.-то от министъра:thank you::tiphat:Ако на някой му се търси може да пробва с Finola и Tiborszallasi,които са генетиките индустр. коноп забранени в посл.години от евро съюза заради по-голямото съдър. на тхк предполагам.
 
[FONT=&quot]От семената няма какво да извлечеш, [/FONT][FONT=&quot]но според „Чл. 29. (1)“ отглеждането, семепроизводството, вносът и износът на семена от рода на конопа е пряко обвързано и с дейности като съхранение и притежание, така че .....:chin:[/FONT]
Ако може да се търгува в Бг със семена по каквато и полулегална форма,нещата като цяло ще стоят по съвсем различен начин:thank you:
 
Точно това, и точната структура на текста (с тирета,идоти!!!)за който се споменава в закона.Как се тълкува 3ти сатрани?-извън евро лайното или?:thank you::thank you::thank you::thank you::thank you:
 

Billy Bones

Active member
Ха.... четейки между редовете ми хрумна нещо интересно. Вярно, че са се погрижили да отрежат всякаква възможност за отглеждане и разпространение (щом дори промишленият коноп под 0,2 се регулира :laughing:, а пък той расте свободно из цялата страна), но как по-дяволите ще успят да измерят THC - то на задържани, нерегламентирани семки, за да докажат, че те са от растения с високо съдържание на активни съставки.

Т.е. идеята ми е, може ли да се замерва THC -то на различните видове, защото в противен случей тъпанарите ще трябват да засаждат като луди дори за дело от 3 семки. Ако се окаже, че това е невъзможно, тогава какъв е проблема да се разпространяват семки при положение, че THC може да се произведе само ако те се отгледат....:bump:

P.S.

Обаче проблемът, ако те гепят със саксиите пак остава, така че промени по горните точки едва ли ще направят някаква революция. Според мен е по-правилно да се насочим към вече утъпкани пътеки като употребата на ганджа за медицински цели, което ще позволи на „привелигировани“ хора да отглеждат и без риск да съхраняват и евентуално загъват по някоя торбичка за приятели.
 

jhook

Member
попадаш под ударите на закона когато бу4неш семката в саксията !!!!
а продажбата на семена е възможна стига да не продаваш семена на които пише че е марихуана,а например харана за птици :)
успех
 
Токущо гледах Б.Борисов/В.Харалампиев в ю туб и съм много разочарован от видяното от 2те страни.Разказаха си личните историйки на бързо и не споменаха важни неща,а именно че с легализирането(марихуаната) и криминализирането(хапове всякакви) орг.престъпност ще изгуби повече от 1/2 си постъпления и че държавната хазна ще се скъса от преки(данъци и акцизи) и непреки(туризъм от вси страни) приходи.Луда работа,кой с кой е?:tiphat:
 
Top