What's new

Bolttimoista asiaa (HPS, MH, CMH)

Pettre

New member
Höh. Seittemän euron postikulut yhden polttimon tilaukseen. Taidan sittenkin säästää taas seuraavaan Saksa-tilaukseen. Eihän tuo nyt niin iso raha, mutta ihan periaatteesta. Kilpailuvirasto tjsp juuri sanoi, että Suomen postin hinnoissa on 25% ilmaa, ei tueta.

Kannattaa melkein muutenkin tilata ulkomailta, ainakin itsellä on huonoja kokemuksia näistä kotimaisista puljuista. Tavaraa puuttuu tilauksista ja sähköposteihin tulee huonosti vastauksia. Luottavat ilmeisesti että hampuusit eivät valita eteenpäin.

Postin hinnoista samaa mieltä. 10€ postikulut ja saat hakea ihan itse postista paketin. 15-20€ niin tulee euroopasta kotiovelle asti.
 
U

unthing

Enpä kirjotakaan CMH-kokemuksia kun tais rikkinäisenä tulla..mielestäni ei oo normaalia, että polttimon sisällä on irtonaista lasia.

Perus osramin polttimoilla mennää toistaiseksi.
 

prowler

Member
:comfort:

Toivottavasti saat uuden sykkimään sinne tilalle! Mutta sitten hiiohoi CMH - jäbät. Tsekatkaa: https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=153770

CMH lamput tuo uuden aspektin omasta terveydestä huolehtimiseen. Pitäkää siis suojauksista huolta.

Pitänee jokupäivä aktivoitua myös tuon CMH lampun osalta. Tuen mielelläni suomalaisia lafkoja ja henk koht suoraansanoen vituttaa että täällä peräpohjolassa tullaan aina jälkijunassa, vaikka ollaan muka niin niin kehittyneitä. Paskat sanon minä.
 

P0tChef

Member
SpNa polttimot

SpNa polttimot

Miten usein ootte vaihtanu vai käytättekö loppuun asti? Kauanko polttimoissa yleensäkin riittää potkua? Hiipuuko teho huomattavasti esim. vuoden käytön jälkee (3kk 21/3 & 9kk 12/12)? Vaikuttaako sadon laatuun tai määrään? Itellä käytössä hyväksi todettu osram son-t plus.
 
K

Kukkamaisteri

Tämmöisen kuvan koostin Sylvanian polttimoista.

Tuosta selkenee että aika hiton pitkään voi paistaa ennen kuin edes 10% valosta hiipuu. Toisaalta jo muutamalla gemmillä kustantaa uuden polttimon niin sikäli mikäli vaihto muutaman sadon välein on ihan o.k.

picture.php
 

P0tChef

Member
Kiitti selkeest kaaviost Kukkismaestro! :bump:
Reilu vuoden välein on tullu vaihdeltuu. Ei varmaan kovin nopeesti pala noi polttimot loppuunkaan kun tos osramin paketissaki lukee 4Years long life.
 

prowler

Member
Hiiohoi!

Osaako kukaan kertoa rikkiplasmoista halaistua sanaa? Tuo suomalainen vainopakkala -puljun valikoima rupeaa olemaan jo kohillaan, mutta eipä sitä 1,5k€ huvittais laittaa tuosta vaan haisemaan epävarmaan lanppuun...

https://vainopakkala-fi.markkina-avain.fi/rikkiplasmavalaisimet/psh0731b-730w-4500k-6500k-7500k/

&

http://www.vainopakkala.fi/kasvival...-pro-lep-300w-600w-1000w/&x243557=Select/Card

Tuossakin on Gavitan 300w kasvilampun ja 730W 4500k lampuilla hintaeroa 500€ niin menee sormi suuhun. Kyllä sitä mielummin sitten ostaa ferrarin jos alkaa rahojaan tuhlaamaan. Tai sitten vaan homebox xl:ään yks tollanen 1000w rikkiplasma niin saadaan naapuritki ihmettelemään. Mielipiteitä otetaan vastaan!

..rauhaa..
 
Onks täällä muita UFO-käyttäjiä sit :D

Koklaan ensimmäistä kertaa UFO 90 W Led grow lightilla.
Niitäkin vissiin löytyy eri valmistajilta,ja kiinalaiset kopiot kuulemma roskaa.

2 viikkoa kukintaa,ja everything looks real nice :D Saapi nähdä ;)
 

prowler

Member
Kerran vetäny just tollasella 90w UFO:lla, tosin ensimmäisiä generaatioita, ja water/aquafarmilla (ikinä muista kumpi se isompi on...), AHH lannotteilla ja topmaxilla n. 100g kasvin. Suosittelen vahvasti 1 kasvi / 1 90w ufo. Tulee meinaan kyllä isompaaki satoa aivan helposti!

Tuon ledin kanssa pitää vaan muistaa kasvatella vähäsen enemmän pituutta vegellä kun hps:än kanssa. Jää venymiset vähemmälle.
 

ganjamavn

Member
Onks täällä muita UFO-käyttäjiä sit :D

Koklaan ensimmäistä kertaa UFO 90 W Led grow lightilla.
Niitäkin vissiin löytyy eri valmistajilta,ja kiinalaiset kopiot kuulemma roskaa.

2 viikkoa kukintaa,ja everything looks real nice :D Saapi nähdä ;)

Jep, mulla 2 kpl pientä narttu skunk#1:stä 90w ufon alla alusta asti. Vegevaiheessa todella tiivistä kasvustoa. 12/12 aloituksesta nyt 30 päivää. Liian pienet ruukut mulla noille joten sato jäänee melko pieneksi. Mutta tuon olikin tarkoitus olla ihan kokeilu vain. Seuraavaksi kokeilen dwc+scrog+ufo.

Se hyvä tuon ufon kanssa on että lämpötilat pysyy liiankin hyvin kurissa. Valon päällä ollessa kaapissa +18 astetta, pimeän aikana näyttäis putoavan ~13 asteeseen. Tarttis varmaan lisälämmitystä tohon ulkovarastoon.
 

prowler

Member
Natikka lämmittämään. :bigeye:

Ittee häiritsi 90w ufossa se hurina?! Käsittämätöntä että sellasesta pikkuvehkeestä voi tulla kovemmat saundit kun 600w natikasta putkien humistessa. En tiiä sit miten nuo uudemmat, joko niissä olis paremmat jäähdyttimet.

Tuolla vainopakkalalla on tällasia ledejä jotka on aika mielenkiintosia paperilla:

A.LED 12W KASVIVALAISIN 4-BRAND

En viitti linkata kun tuo ledgirl sponssaa icmagia, voi tulla sanomista, mutta siis kyseessä passiivijäähdytetty spottiledi. Tollasia vois harkita vegevaloiks. Tiiä sitte...mutta onpa ainaki hiljasia, säästäväisiä ja hieman hintavia :D - 49€

Mutta toisaalta jos laskee että 10x12w=120w = 490€ ja tällanen tuote kun:

C.LED 120w KASVIVALAISIN 8-BRAND on 449,50€

Yks spotti per vegettäjä niin uskoisin että riittäis aivan hyvin...

Mut joo 1 iso planttu DWC + scrog/LST + 90w ledi ja hyvä vegetys niin kyllä sillä tulosta tulee!!

EDIT: Itellä oli siis superskunkki siinä isossa farmissa bubbleri pohjalla. Voi voi sitä helppouden multihuipentumaa. Ja se skunkki kasvo niin tiiviiks että hyvä jos sai napsittua poppareita sieltä väleistä pois. Se ledi teki ainakin sellasta matalakasvusta ja todella tiheää settiä.
 
13 astetta kuullostaa kyll jo riskialttiilta :/

Oma Ufoni on taas lähes äänetön :eek:
Tuli Hydroponics nimiseltä jenkkifirmalta.

Tosiaan joo,tekee erittäin puskamaista jälkeä ;)
 
U

unthing

bump vanaha langa

ei se mun cmh ollukkaan rikki, pieni helinä ilmeisesti "normaalia" pitkän tutkauksen jälkeen ja syttykin heti nyt laitoin kiinni. pari kertaa tota nyt käyttänyt, vielä ei osaa sanoa onko mitään superia natikkaan verrattuna, ajattelin samaa pistokasta laittaa uuden natikan alle et näkis et voisko sitten sanoa jotain esim.lehtevyyden suhteen.

noissa vaan harmina että jenkeistä pitää tilaa ja valmistuskin lopetettu ni hankalaks menee kun natikat nyt on kirjaimellisesti saatavilla kaupan hyllyltä, toki riippuen missä asuu. uudempi cdm-sukupolvi on euroopassa saatavilla mutta on aika suolaiset hinnat vielä, sekä polttimoilla että virtalähteillä, kantakin oli joku eri.
 
Last edited:

psyphish

Well-known member
Veteran
250w retro white on todella hyvä polttimo, 400w ei jotenkin vakuuttanut, hyötysuhde vaikutti huonommalta ja jostain syystä trikomituotanto oli myös huonompi.

Nyt on ensimmäinen kasvatus 315w agrolla menossa ja ainakin isoja kasveja sain suht nopeasti aikaiseksi, kukinta vasta alle puolessa välissä joten en vielä osaa sadon tuotannosta ja polton laadusta sanoa mitään. En kyllä ole keraamisista monimetalleista enää siirtymässä pois, ellei tule uudempaa CDM teknologiaa. Natikat kokemusten perusteella totaalista kuraa.

 
U

unthing

eikö tuossa agrossa ollu käppyröiden mukaan aika tiukka spektri? kerro sitten kokemuksia kun rundi etenee tännekin.
 

Latest posts

Latest posts

Top