What's new

PROBLEME CU PLANTUTA?

S

Shtote

Tot s-a vorbit de plantele lui Yohji dar eu nu am vazut nici o poza.
Voi cum reusiti sa vedeti pozele??
 
D

deutza

Planta din poza are aproximativ 60 zile . I-am dat pamanat florasol amestecat cu putin balegar (composat) si perlit + udat de cateva ori cu bio bloom (ingrasamant organic pentru vegetatie) .Astazi am fost si sa le ud si am vazut petele acestea . Ce ar putea fi ??
http://img191.imageshack.us/i/060810193802.jpg/
 

zeeland

Member
daca apar doar pe frunzele alea, probabil sa fie de la ceva nevertebrat (omizi, lacuste, etc). oricum, nu pare sa fie o probl.
 
E

evilkid

.... udat de cateva ori cu bio bloom (ingrasamant organic pentru vegetatie)

bio-bloom e pt flower. bio-grow e pt veg :)
dak ai dat fert de flower in veg, e posibil ca planta sa nu poata sa consume tot fosforul si potasiul si sa se adune saruri in sol. opreste fert-ul si vezi cum evolueaza lucrurile :)

:tiphat:
 

zeeland

Member
nu se ard asa usor la autdoor. poti pune de 10-20X concentratia recomandata si tot nu arata semne de overfert. sunt in sch niste omizi mici care nu mananca toata fruza, rod doar suprafata ei si lasa sistemul de vase capilare (nervurile) cu o parte din tesuturi. atata timp cat se rezuma doar lacateva frunze nu-i nici o panica
 
ma omule.. alea nu sunt omizi sunt licmasi.. si daca a scapat o picatura pe frunza cand a udat cu fert se prajeste frunza.. e asa greu? :O doh
 
E

evilkid

bio-grow-ul merge dat si foliar. am dat eu si nu au patit nimik :). la fert organic e cam greu sa faci overfert
 

zeeland

Member
ma jbw, io apreciez entuziasmul tau si faptul ca incerci si tu sa cresti cateva plante (si le dai nume dragute, by the way:D) dar la experienta ta eu as fi un pic mai precaut cu informatiile pe care le dai ca si sigure. nu de alta dar lumea tine sa le ia de bune.

strict ptr edificarea ta (si a altora interesati) cam asa arata urmele lasate de limacsi pe frunze:

http://www.championdaylilies.com/diseases_insects/insect_pictures/Slug Damage UCD.jpg

http://www.blackthornarable.co.uk/photography/osr/pests/D10919.jpg

pe de alta parte, deutza zicea ca fertilizeaza cu ingrasamant organic, la outdoor, situatie in care un overfert este fff greu de facut.

varianta ta, si anume ca vezi doamne a picurat cativa picuri din greseala pe frunza.....acuma cum sa spun....mai ales ca fertul se foloseste si ca si foliar.....gandeste-te si tu plm, e asa greu? :O doh

deutza, am mai vazuti si eu din astea, probabil ca sunt omizi (larve) de Symphyte-care sunt un fel de viespi-si a caror larve fac damage f asemanator. probabil ca plantele tale sunt intr-o padure de fag-stejar-carpen si in cazul asta cel mai probabil este specia Caliroa care face damage ceva de genu:

http://www.fnr.purdue.edu/inwood/images/slug oak sawfly.jpg

vestea buna este ca au tendinta de a incerca planta dar nu insista preferand mai mult frunzele de foioase.

oricum, 100% sigur nu poate fi nimeni, din poza respectiva. evtl cand mai mergi pe acolo fa o poza mai clara si cu frunza si cu planta intreaga

cheers
 

Evil6

Member
Aveti cumva idee ce ar putea provoca indoirea marginilor frunzelor in sus asa?


picture.php



picture.php


picture.php



picture.php
 
D

deutza

ms pentru informatii .Astazi am fost la ele si pe o planta am pulverizat apa cu fert(sa vad daca se fac la fel frunzele).Maine poimaine ma duc sa vad rezultatul si o sa vin cu niste poze. ms din nou
 

zeeland

Member
cand hranesti foliar, pe cat posibil sa fie seara sau innorat. picaturile de apa tind sa actioneze ca si o lentila si te poti trezi cu o gramada de "punctulete" arse pe frunze.
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
unele plante au un foliaj ciudat rau de tot. eu le zic mutanti si ma bucur de ei. am avut anul trecut un mutant. s-a dovedit a fi femela si a recoltat cat alte 2 plante ale mele la un loc.
 

Evil6

Member
Temperaturile sunt undeva pe la 25-27 grade in growbox, asta daca termometrul e pus sa nu bata lumina direct in el.
 

Latest posts

Latest posts

Top