What's new

ulkokasvatus 2010

Masturbo

New member
Enpä tiedä thyphoonista muuta kuin, että sativaa on luvassa jos hyvin käy ja komeita kuvia on ollut kasveista. Syssymmällä ehkä viisaampi kommentoimaan asiaa.
 
B

BigHit

Voi hitto ku taisin tulla ehkä kusetetuksi siemenkaupoissa. Tod.näk. mun siemenet on kuituhamppua tai muuta skeidaa, joten kunnon kasvatukset siirtyy vuodella eteen päin. :( innolla kun ootin jo viimevuonna kesän projekteja. Pihtää vissii syksyllä tilata miellyttäviä siiduja ja jatkaa sukuu ens kesälle nii ei tuu kusetetuksi.

Laitoin kuitenki esikasvatukseen läjän jos tuurilla saisinki syksyllä jotain thc kukkaa, ei sitä tiiä mitä noista nyt tulee.

onnistumisia muille ulkokasvattajille!
 
MOOSESTELIJA: Itikö kuinka nopeesti RD? Mulla nyt neljä päivää ollut itämässä ja 1/6 kasvattanut hännän, lopuissa ei mitään muutosta, pitäskö viilata kärkiä...

Siis itsellä todella nopeesti, laitoin suoraan multaan (taimimulta) 1cm syvyyteen ja 3vuorokauden päästä 8 oli jo auenneilla sirkkalehdillä yksi otti sit vielä yhden päivän itselleen.

Btw: Talven sisäkasvatukset taisi kussa hanaveteni takia! Silloin suorakylvössä meni n.2viikkoa jotta kasvit alkoi putkahtelemaan pintaan ja senkin jälkeen oli todella hidasta. Nyt ihan vasitella ostin 4L tönikän lähdevettä kastelua varten ja voi pojat kuinka selvä ero kasvussa, tänään kasvit ovat jo selvästi isompia kuin kuvissa ja varretkin alkaa pikkuhiljaa paksunemaan. Vaikka ohuet nois on edelleen, RD siis ilmeisesti on ohut vartinen melkein poikkeuksetta näin alkuun.
On tuol yks sellanen pötkälekkin, 3 kertaa paksummalla varrella kuin muissa ja paljon lyhyempi.

Toivottavasti koko poppoolla menee kesä hyvin tai loistavasti ja kaikille viherpeukuille onnea kesään:tiphat:
 

StonedGolem

Member
Typhoonit ja Royal Danet on kaverilla kasvanut 2-3m korkeuteen. Näitä se on liputtanut muiden lajikkeiden yli jo jonkun aikaa tänne Suomen oloihin. Itellä näiden risteymää froebankenilta ja kahdessa eri mestassa ollut esikasvatuksessa eri olosuhteissa. Toisista tuli korkeita ja ohuita rimpuloita ja toisista lyhyitä ja paksuja ja useampia lehtipareja.
 

Suomi-Prkl

Active member
Veteran
thyphoon on ihan kelponen ulkokasvi suomeen. kasvaa elinvoimasesti ja kukkii nopeasti. melkoisen lehtisiä phenoja on itsellä tullut vastaan mutta myös muutama hieman parempikin. minusta tota thyphoonia kannattaa koittaa ulosristeyttää joihinkin paikallisiin.. tänä kesänä testissä pehkuruder x thyphoon.

thyphoonia viime kesältä

 

Pajari-P

New member
Pitää vielä elää toivossa että RD:t itää.

Heitin maanantaina muutaman AF-siemenenkin itämään, jotka pukkas vuorokaudessa 1,5cm hännän. Eilen illalla sitten laitoin multaan ja tänään jo näyttää tältä:
IMG_0955.jpg
Suhteellisen nopeeta. Lajikkeina Diesel Ryder ja aAK-47.
 

StonedGolem

Member
Eilen käytiin spoteille viemässä vettä ja olis kyl aikaisemmin pitänyt jo käydä viemässä. Aikalail kaikissa oli keltaisia lehtiä ja multa kuivaa. Nämä toisissa esikasvatusolosuhteissa rimpuloiksi jääneet eivät olleet tehneet oikeastaan mitään edistystä, mutta muutamat muut, jotka esikasvatettiin toisaalla olivat kasvaneet ihan hyvin. Noista ensimmäisistä muutamat oltiin syötykin jo. Näistä paremmin pärjänneistä voisin laittaa jossain vaiheessa kuvaakin tänne, vaikka paskoja otoksia tuli ihan siksi kun hyttysiä oli naamalla heti 10 kun pysähtyi kahta sekuntia pidemmäksi aikaa paikalleen.

/EDIT: Tässä muutama kuva. Tuossa siis ne paremmissa olosuhteissa esikasvaneet Royal Dane x Thyphoonit ja yksi ErdPurt x White Widow.

kuva1064.jpg


kuva1065.jpg


kuva1066.jpg


kuva1067.jpg


kuva1068.jpg


/EDIT2: Uppasin ne toisaalle, niin saan suoraan kuvina tähän threadiin nuo :) Kärsimätön kun olen!
 
B

BigHit

Nyt on esikasvatus sit alkuun päässyt. 29/32 itivät, 24/29 tähän mennessä noussut.

Nyt tuli tän kesän projektista tosiaan pelkkä tylsyyteen kasvattelu enkä siis panosta minkään vertaa, paitsi viikon esikasvatuksella ja mahollisimman hyvän spotin ettinyt. Tietenki käyn parin viikon välein tsekkaamassa tilanteen jos siel ois jotain sukupuolia esillä.


Siinä ensimmäiset 23 kpl möllöttää.

Siinä laatikosta ikkunalle siirretty vammanen. Tilalle laatikkoon siirrettiin uusi mullista noussut taimi. Enempää ei kyllä tarvis itää kun ei enää mihkään mahdu :D kun toi ykskin on tossa ikkunalaudalla vaan päivän tai pari ja joutuu pois siirtämään.

Nyt ihan tosissaan pitää toivoo että tulis joku päihdyttävä risu. Surettashan se tehä hikinen homma ilman tuloksia kun sen polton takia tätä kuitenki suurimmaks osaks teen. Viikon päästä siirtyy pihalle.
 

litletown

Member
vasta yksi noussut 30kpl täytyy laittaa lisää itämään itse en kanssa kauheesti ole innostunut kun ei viellä ole edes noussu kun yksi mullista mutta kyllä se siitä.Onneksi on paikat valmiina jne.
 
B

BigHit

Heh kävin eilen mettässä kattomassa ruipeloita jotka vein sinne joskus melkeen 4 viikkoa sitten. yks kasvi oli syöty kokonaan, toinen voi myös aika huonosti, joku ötökkä syönyt ittensä varresta sisään, kolmas oli hermis ja kukkii kyllä. Hutera on kyllä varsi eikä lehtiä hirveemmin ole mutta siellä se silti elää :D nämä on saaneet suoraa auringon valoa korkeintaan ~2h päivässä ja muuten hengailee varjossa. Maaperä on mitä huonoin.

Pääsin taas innostumaan enemmän kun oli niin hyvin kukkinut siellä ja nyt kun tietää olevan af -siemeniä. :)

Otin kuviakin mutta ne nyt puuttuu.

Ihmetyin kyllä että elossa olivat kun just ennen hirveitä sateita ne vein ulos ja oli sillon viel hirveen kylmät säät.
 

StonedGolem

Member
Eksyin tänään Plantageniin harhailemaan ensimmäistä kertaa, vaikka monesti on pitänyt käydä. Heräteostoksena jäi sitten käteen tällainen. Kannattaako ruokkia tuolla hamppua ja jos, niin missä vaiheessa? Ihan sillä ostin, että jos ei hamppuun tule käytettyä, niin saa ruokkia sitten noilla parveketomaatteja.
 

ganjamavn

Member
Jeaah, tänä vuonna tuleekin maksimoitua tuo ulkokasvien määrä. 5 lowryder#2 istutin ja 3 niistä nousi pintaan. Saahan niistä varmaan pari jointtia sit 2 kuukauden päästä.
 

StonedGolem

Member
Heh. Ihme tuo valmistajan sivusto, jolle linkitin edellisessä postauksessani. Aina ensimmäinen klikkaus avaa saitin etusivun, mutta sit ku kokeilee uusiks nii aukee se sivu, jonka pitäiski. Mut siis noissa on NPK 9-5-12. Mietin et jos noita pistää, niin ehkä vaan seuraavalla visiitillä, vai mitä ootte mieltä? Tomaatille lupailee noista ainakin 60:lle päivälle ravinnetta, jota irtoaa puikoista aina kastelun/sateen yhteydessä.

JA!!! Tänään alkoi sateet ja luvassa vettä melkeinpä 10 päivän ajan. Toivottavasti aurinkokin näyttäytyisi...

/EDIT: Ai niin, jäi näemmä tuosta spotilla käymisen jälkeisestä updatesta mainitsematta, että lowryder x ak48 seeduista, jotka laitettiin multiin suoraan idätyksestä oli noussut 4 vai 5 kappaletta pintaan sirkkalehtineen ja ensimmäisine lehtipareineen. Viimeistään ylihuomenna lähtee idätykseen noita lisää.
 
B

BigHit

Voi sade!

Voi sade!

Vai että 10 päivää:confused: Taitaa esikasvatus venyä viikolla.

Hyvä puoli toki että saa rehevämmäks ja isommaks niitä vielä sisällä kasvatettua mutta melkeen oisin halunnut viedä jo keskiviikkona pihalle.

Siirtyykin just kivasti kesäkuun puolelle. Noh nyt saa laiskotella viikon kauemmin nii ei tarvii lähtiä vielä multia roudaamaan. :D
 

StonedGolem

Member
Vai että 10 päivää:confused: Taitaa esikasvatus venyä viikolla.

Hyvä puoli toki että saa rehevämmäks ja isommaks niitä vielä sisällä kasvatettua mutta melkeen oisin halunnut viedä jo keskiviikkona pihalle.

Siirtyykin just kivasti kesäkuun puolelle. Noh nyt saa laiskotella viikon kauemmin nii ei tarvii lähtiä vielä multia roudaamaan. :D

Itseasiassa juuri muuttunut ennuste niin, että puolipilvistä lupailee jo monelle päivälle :) Mutta kannattaa kuitenkin tarkkailla vähän oman sijainnin mukaan. Näin täällä päin, missä itse asun.
 

StonedGolem

Member
Noh, laitetaan nyt kuvaakin vielä noista pinnalle puskeneista rytkycrosseista. Ihme vielä sinänsä, että edes nousivat pinnalle, kun ovat siellä paskemmalla spotilla ja se hoideltiin niin kiireellä ja vähän haistavittu-mentaliteetilla, kun huomattiin et joku oli käyny harventamassa sitä aluetta. Ei vaan tehnyt mieli jäädä sinne hirveän pitkäksi aikaa, niin vahingossa sit peiteltii juuri tuo spotti vähä liiankin huolella heinillä. Tässä parista kuvat:

kuva1061.jpg


kuva1062.jpg
 

DR.Greenthump

New member
Jep hyvin lähti tää kesä käyntii pitkästä aikaa ulko hommiin mentiin kaverin kanssa ja hienolta näyttää laittelen kuvia myöhemmi ku vähä kasvavat ja saan kameran messii :dance013: hyvi kasvattelu hetkiä kaikille Hi Life:wave:
 
Top