What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

ulkokasvatus 2010

StonedGolem

Member
Juu. Tuohon hietamaahan lienee kuitenkin järkevintä sitä multaa laittaa enemmän kuin muutama litra. Ens kesälle on paremmat spotit vähän pidemmän matkan päästä ja ne olis tarkoitus valmistella kesän aikana siihen kuntoon, että ravinnetta riittää sitten ensi keväänä. Kunnon kompostimeiningit käyntiin! :)
 

Suomi-Prkl

Active member
Veteran
jep tilanne on tosiaan erilainen jos paikalta löytyy rikasta maaperää valmiiksi, itsellä ei sellasia paikkoja ole vielä ollut, aina sen verran karussa maastossa että täysin tuontimullan varassa menty.

tosiaan syksyllä kannattas ne paikat kääntää ja peitellä jätesäkeillä ettei kaikki lannoitteet talven ja kesän aikana valu hukkaan. mutta harvemmin sitä tulee tehtyä sadonkorjuun aikaan, sillon kun riittää sitä hommaa muutenkin. yhden spotin taisin peitellä viime syksynä. :)
 

StonedGolem

Member
Huh huh! Alkaa esikasvatustilat jo joidenkin yksilöiden kohdalla käymään niin ahtaaksi, että ensi viikolla on pakko alkaa istutushommiin. No, toivotaan, että osa selviää hengissä viileimmistä öistä, niin tietääpä olevan vahvempaa sorttia koko puskan!

/EDIT: No, kymmenen päivän sää näyttää tulevaa yötä lukuunottamatta pelkkää plussaa ja ens viikon loppupuolella yölämmöt tuon mukaan alimmillaan jo +12! Toivottavasti pitäis edes jokseenkin paikkansa! :)
 

sheo_O

Member
Toivotaa et ennustus pitää osittain paikkansa. Eisen tarvi olla ku yks kova räntä/rae ja -+0 ni se on useimmiten kasvien menoa :lightning:
 

kekkone

Member
It´s on!
Mutta kyl täs viä melkein kuukausi pitää odotella ennenku
ulos voi mitään viedä...
Ei tarvi tosiaan ku sen 1-2 pakkasyötä ni kuolo korjaa, viime
vuonna vein näihin aikoihin ensimmäiset ulos ja ei ollut mitään
käytännön hyötyä lopputuloksessa.
Kasvu käytännössä pysähtyy ja heikommat kuolee, toisaalta
ihan hyvä keino testata mikä vahvin yksilö,
mutta jos kakka munkki käy niin kaikki menee...
Ikkunalautameiningillä mennään....
Kärsivällisyys on ulkokasvattajan tärkein hyve. :)
 

Tuco Ramirez

Active member
Kuinkahan vanhoja noi Eniron kopterikuvat oikeen on... katot ensin netistä hyvän ja syrjäisen mehtäläntin, sitten ajat sen 10 kilsaa paikan päälle ja huomaat seisovas lapio kourassa jossain omakotitaloalueella.
Toisista paikkaa on taloja hävinny ja toisiin noussu isoja teollisuushalleja justiin mun tulevan spotin paikalle..
 

StonedGolem

Member
Ens alkuviikosta lähtee osa taimista maahan. Kesäkuun loppupuolella sitten läjä lowrydereita siemennysmielessä ensi kesää varten. :)
 
Last edited by a moderator:

StonedGolem

Member
Huomenna taimet maahan! Huomiseksi on myös kertynyt muutama litra kusta, joten saa sitten kaadella kasvien ympärille hajusteeksi :) En tiedä sitten pitäisikö osa pistää johonkin pieneen pulloon ja laittaa maahan. Mietin vaan et miten nopeasti sade huuhtelee noi kuset maastosta, jos about kolmen viikon välein kävis levittelemässä uudet kuset sinne. Mitä mieltä?
 

sheo_O

Member
Kyllähän sen semi tuoretta pitää olla, et ite ajattelin kusta ainaku käyn ja tuoda kusipullon myös. about 2viiko välein.
 

StonedGolem

Member
Kun tarkoitus olisi niitä rytkyjäkin laittaa siemennysmielessä menemään, niin ne tuskin tarvitsevat yhtä paljon multaa per kasvi, kuin nuo tanskalaiset ulkolajikkeet? Eli arviolta miten paljon?
 

StonedGolem

Member
Aaarrgh!

Täällä Hämeessä on niiiin paska maaperä. 95% avoimista paikoista on muutaman sentin syvyydessä peruskalliota, tuntuu että täällä on kaikki etäisestikin hyvät maat raivattu pelloiksi.

Pari oldfarmer nepalia meni ulos.. harkitsen loppujen raahaamista pohjanmaalle jossa sentään tietää miten maastot käyttäytyy.

Jep. Täällä yhden kuopan suurinta osaa pohjasta peittää kallio tai sitten helvetin iso kivi. Toivottavasti se ei kylmetä kasvualustaa, vaan mielellään päinvastoin.
 

StonedGolem

Member
Loisto homma. Sain äsken käsiini vielä Easyryderia jonkun verran. Osa lähtee hetken päästä itämään ja osa on itänyt jo vesilasissa muutaman päivän. Lisää iloa tälle kesälle siis! :)
 
L

Lapplandish

Kun tarkoitus olisi niitä rytkyjäkin laittaa siemennysmielessä menemään, niin ne tuskin tarvitsevat yhtä paljon multaa per kasvi, kuin nuo tanskalaiset ulkolajikkeet? Eli arviolta miten paljon?

viitisen litraa ne suunnilleen ottaa käyttöön juurilleen..
 

StonedGolem

Member
Huoh. Eilen mentiin ekalle spotille ja alettiin rehaamaan tavaroita paikalle, niin tajuttiin et siel on raivattu sitä aluetta. Alkoi tulemaan vähä tukala tunne, joten vedettiin aika kiireellä toimet siellä. Ei ole kyllä hirveästi odotuksia tuolta spotilta enää.

Toisella spotilla hommaa riitti aivan helvetisti enemmän, kun siellä ei oltu ehditty käydä aiemmin valmistelemassa, joten piti kaivaa kuopat, rehata pidemän matkan päästä mullat jne ja kuoppia piti kaivaa enemmän ja isompia, kun tälle spotille tuli suurin osa kasveista. Aika raivolla väännettiin. Hiki virtasi ja voin kertoa, että kyllä se eilinen tuntuu nyt kropassa! Noh, ei muuta kuin muutaman viikon odottelu ja sit yöaikaan vierailut spoteille. Toivotaan et ei oo maanomistaja enempiä innostunu raivailemaan...

/EDIT: Ai niin, sitten kun päästiin urakan jälkeen autoon, muistin et mullahan oli kamerakin ja et piti ottaa niistä spoteista kuvia. No, se jäi sit tällä kertaa :(
 

Latest posts

Latest posts

Top