What's new

pudifiilin puutarha

Siberian

Member
Nii..se on vähän muna/kana-sydeemi toi kerralla vai pikku hiljaa.
Että stressaillaanko pikkuhiljaa pidemmän aikaa vai aika saatanasti kerralla?
Itte tuli tehtyä vähän miltä millonkin tuntui.Tosin sellaset oikein "bitchy"- sativat karsisin mahdollisimman hitaasti ja ajan kanssa.
 
N

nukkumatti

Jee :)
Ihtellä mennyt kans isommat heikin kasvit osissa kun ei ole uskaltanut niin paljon karsia.. Mutta kuitenkin viimeistään toisen 12/12 viikolla valmis trimmaukset... Saavat vielä viikon 2 lepoa ennen kukkien kehitystä :) Mut pienemmät kasvit kaikki trimmaukset kerralla. Nytkin tuli trimmattua kaapista jätesäkillinen oksia kerralla.
 

Bud-O-Phile

Active member
kiitoksia taasen vinkeistä kaikille! :wave:
kastelin juuri taas neitokaiset kun multa oli ihan rutikuivaa etusormen syvyydelle asti, pohjalla luultavasti vielä menovettä piisaa kun eivät lehtiä roikotelleet mutta aikasta kevyiltä tuntuivat ämpärit joten vajaat 0.75l per lanttu ei varmasti tuhoja tee. annostuksia nostin hieman eli algamic/biobact per 1.5l vettä menee näin:

white widow - 4/4ml
bubblegummer - 4/3ml
northern light - 4/1.5ml

nitku ja kitku elävät näiden annostusten välimalleista, annan niille aina "ylijäämät" kasteluvedestä

sumuttelin ihan pelkällä vedellä runsaasti kastelun jäljiltä ettei alimmat lehdet kovin hörppää ravinteita huokosiinsa kun osalla ne mokomat ovat ihan multatasolla mutta suomi-perkeleen neuvoja noudattaen jatkossa 1ml/l algamiccia suihkepulloon välipäivinä kun en kastele.

nuo alimmat yksisormiset aurinkopaneelit ja niiden yläpuolella olevat kasvukärjet nippaan kaikista vittuun ennen seuraavaa kastelua välttääkseni edellä mainittua "ongelmaa".. ei niistä haaroista muutenkaan martikaisen täytettä irtoaisi joten ihan turhia energiahukkia ovat. sais pentele vielä tuo leveäsorminen leski vähän levitellä käsiään, on niin ruton paksut lehdet että peittävät jok' ikisen oksan.
 

Bud-O-Phile

Active member
hui saatana mikä kuumotus, heräilin päiväuniltani ovikellon soittoon ja aloin kiskomaan kamppeita päälleni.. kerkes soimaan parisen kertaa mutta kun olin sammuttanut lamput/tuulettimen ja menin ovelle kerkesin nähdä vain minkälie huoltomiehen rappusten ulko-ovella poistumassa pihalle.. kumma kyllä näyttäisin olevan ainoa asunto jonka kotirauhaa käytiin hätyyttelemässä eikä mitään viestiä käynnistä tiputettu postilaatikkoon. mikälie tv-maksutarkastaja olikaan niin kylläpä sai pulssin nousemaan. suht huoletta menty tähän asti mutta nyt vasta heräsin siihen todellisuuteen että huoltomieshän voi mitään ilmoittamatta ampua periaatteessa millon vain asuntoosi sisään?
 

Bud-O-Phile

Active member
LVI-mieshän se sieltä visiitille tuli.. alakerran naapurin vessaan tippasee hookaksoota ja tottakai se vuoto löyty meikän kylppäristä. huomenna se tänne ominpäin tulee fixaileen ja kartottaan tilannetta joten boksi lähtee purkuun ja kasvit menee pimeään kaappiin pingahtelemaan päiväksi. en ole varma kurkkasko se nyt olohuoneeseen kun hetken hääräili tos käsiä pesemäs keittiössä ja näkikö boxia saatika ymmärsi mikä se on. keittiön yrttitarhalle vähän nauraskeli kun kaiken maailman maustekasveja tiskipöytien täydeltä että oikeen kunnon viljelmät sulla, tunnistikohan yhtä latvottua hamppua niiden keskeltä :biggrin: teki mieli sanoa että tuus kurkkaan niin mä sulle viljelmät näytän

noh.. kiinnijäämis% nousi nyt ihan uusiin lukemiin, aina pitänyt huolen ettei mahdollista kosahtamista tule käymään mut tällaselle force majourille nyt voi mitään jos näin sattuu.. onhan niitä possuja kahville odoteltu jo useampi vuosi kuitenkin ja eiköhän ne sieltä parin viikon sisään tulekin jos huoltomies heille jaksaa informoida
 
Eivät kaikki ole välttämättä ilmiantamassa kytille, jos näkevät hamppukasvin sinulla. Saattaa olla, että tämäkin LVI huoltomies kotiinpäästyään alkaa halata lasipiippua. :bongsmi: :comfort:
 

Suomi-Prkl

Active member
Veteran
oman kokemuksen perusteella noita eri firmojen huoltomiehiä ei paljon kansalaisten yksityisasiat kiinnosta. kunhan paikat on päälle päin siistissä kunnossa ja on ystävällinen niin aika helpolla pääsee.

eri asia jos on oma vuokraisäntä tai vuokranantajan oma huolto/talonmies, häntä saattaisi kiinnostaa enemmänkin mihin sitä huoneistoa itseasiassa käytetään.
 

Bud-O-Phile

Active member
Eivät kaikki ole välttämättä ilmiantamassa kytille, jos näkevät hamppukasvin sinulla. Saattaa olla, että tämäkin LVI huoltomies kotiinpäästyään alkaa halata lasipiippua. :bongsmi: :comfort:

heh, toivotaan mutta tämä ko. herrasmies tuskin lukeutuu yhdistyneisiin bonginhalaajiin habituksensa perusteella.. pitkiä katseita kyllä loi pöllämystyneeseen takkutukkaan joka kalsarit jalassa seurasi joka astelta. ystävällinen toki yritin olla ja auttaa hommissa mutta kämppä oli kyllä niin pomminjäljiltä että tuskin kovin hyvää kuvaa tuli annettua

oman kokemuksen perusteella noita eri firmojen huoltomiehiä ei paljon kansalaisten yksityisasiat kiinnosta. kunhan paikat on päälle päin siistissä kunnossa ja on ystävällinen niin aika helpolla pääsee.

eri asia jos on oma vuokraisäntä tai vuokranantajan oma huolto/talonmies, häntä saattaisi kiinnostaa enemmänkin mihin sitä huoneistoa itseasiassa käytetään.

jep.. toivotaan näin, sen kummemmin stressailemasta tätä episodia päätinkin vain siivota kämpän yleisilmeen edustavammaski ja vähän "piilottelin" kaappia. annan kasvien olla ihan normi valorytmillään siellä huomisen, otan vain tuulettimen pois päältä ja laitan 40w hehkulampun hätävalaistukseksi etteivät pimeästä friikahda.. eivät vielä niin paljon luultavasti haiskahda että sen perusteella narahtaisi, tuskin mr. Fix-It makkari/olohuone -välillä pyörikään vaikkei ovea välissä olekaan.
toivoa vaan sopii et saapi huomenna vuodon korjattua ilman sen kummempia, vähän päivitteli että on niin vaikessa välmässä et voi olla että pitää kylppärin lattiaa piikkailla auki


kitsottaa kyllä inhottavasti etten voi huomenna olla paikalla kun pitää töihinki lähteä tuplavuoro vetämään aamusta iltaan, pitää varmaan ottaa pari fiilistelykuvaa täs iltasella jos vaikka sattuisivat jäämään viimeisiksi
 
Mul on ollu eteisen kaappi niin kauan käytössä ku on sama kämppä ollu. Sit tossa joku aika sit havahduin piippaukseen ja huomasin et eteisen kattoon on ilmestyny palovarotin, se siellä piippas et on patteri lopussa.

Kaappia ei ole voinu olla huomaamatta.. Mut eipä ole vissiin paljoa kiinnostanu.:D
 
..
toivoa vaan sopii et saapi huomenna vuodon korjattua ilman sen kummempia, vähän päivitteli että on niin vaikessa välmässä et voi olla että pitää kylppärin lattiaa piikkailla auki ..

Kannattaa varautua sit pidempään remppaan, jos joutuu piikkaamaan ni tuskin se sitä samana päivänä ainakaan umpeen saa.. Ja jos enempi kosteusvaurioita ni voi löytyä hometta, sit se venyy helposti viikkoihin tai huonoimmillaan jopa kuukausiin, ku pitää ensin saada se kuivaks...
 

Bud-O-Phile

Active member
sitähän mä tässä enimmäkseen kuumoilenki et remppa venähtää pitkälle ja jos pahimmoilleen käy joutus ihan alakerran naapuriin asti purkamaan kun kuulemma tippasee heille ihan huolella ja ei löydetty ku pikku vuoto lavuaarin liitosputkesta viemäröintiin.. ei villatkaan ollut pahasti kastunu niin se voi olla tosi vittumaisesti tuolla jossain välissä ja se ei olekaan sit ihan pikkuhomma jota jeesusteipillä ratkotaan :thinking:
mitä kauemmin remppa venyis sitä isommaksi narahdusriski kasvaa ja nytkin mennään jo aika fifti-sixti jaolla et paska osuu potkuriin.

ei auta kun pitää sormet ristissä ja toivoa että huomenna saa vuodon kondikseen ja jää lapsokaiset noteeraamatta.. oon jo pariin läskisormiseen indicafenoon niin pihkassa että olisi todella sääli menettää valtiolle
 

budimen

Member
Mua harmittaa ihan oikeasti sun puolesta. Toivottavasti kaikki menee hyvin ja eihän se auta, kun uutta matoa laittaa koukkuun, jos nyt kosahtaa.
 

Bud-O-Phile

Active member
oli huoltomies tänään käynyt kylässä ja jättänyt lappua että vesikatkoa luvassa maanantaina 9-12 välillä remontin vuoksi eli ei sitä nyt loppujen lopuksi isoa ongelmaa luultavasti ollut kun tolla aikavälillä pitäs saada korjattua. pidin tota 40w hehkulamppua kasvatustilassa 12tuntisen työpäiväni ajan ettei tartte tuuletinta huudattaa paljastuksen merkiksi ja samoilla merkeillä pitää nyt pari päivää vetää kun ei ole kotosalla.. ihan vain varmuuden varalta vaikka vasta maanantaina ois tuomionpäivä.
lantut oli 12h aikana venynyt ihan julmetusti pituutta riittämättömän valaistuksen vuoksi mutta toivottavasti eivät kukitukseen vielä käänny jos luulevat yön olevan, voi olla ihan hyvästäkin nämä pari päivää kiusata tolla tyylillä kun tahtoivat liian tuuheita olla ettei alimmat oksat juuri valoa saaneet

kiitokset budimenilleki osanotosta mut tää on hei vaan tätä elämää.. on sitä ylä- ja alamäkeä, myötä- ja vastoinkäymisiä mut hymyissä suin sieltä ahdingostakin noustaan
 

Bud-O-Phile

Active member
doomsday's knocking at your door.. eli huomenna tulee remonttireiskat kyläilemään, sumppipannu siis kuumaksi ja dallaspullat uuniin. sitä ennen vähän kuvapäivitystä, anteeksi vain modeemipojille mut statuksen nousu nosti samalla kuvakokoa/laatua :nanana:

aloitetaanpas perhepotretilla, tuli tänään vähän sidontaleikkejä harrastettua tyttöjen kans ku haluan vähän tuuheutta lisää ja kukinta on ihan kielen päällä enkä halua stressata varpusiani enään latvonnalla

melkein kaikki kuvassa:

picture.php



safari mix by mandala seeds - a.k.a "kitku"

picture.php



nirvanan super skunkki - "nitku"

picture.php



femaleseedsin nortit: pikku hiljaa ne sieltä paranee, uudet lehdet on jo lähes tasaisen vihreät. saivat eilen lantoja 4ml algamiccia ja 2.5ml biobactia /1.5l vettä

picture.php


picture.php



femaleseedsin bubblegummerit: vankat oli varret, vähän myöhässä aloitin sitomisen mut hyvin ne sieltä väkipakolla taittuivat. lannoitukset 4/4ml per 1.5l vettä näille daameille ja kyllähän ne tykkäs

picture.php


picture.php



greenhousen white widowit: yhä dominoivat possen isoimpina johtuen luultavasti osittain siitä että toimivat myös pioneereina lannoitevahvuuksille. saivat eilen 5/5ml per 1.5l samoja tuttuja sotkuja

picture.php


picture.php



bonarikuva: suomen armeijan uusi tuleva woodland maastokuviointi mallia m10 mk II (revontulesta poimittu)

picture.php



kasteluiden välisinä päivinä suomi-prkleen ohjeistuksen mukaan algamiccia sumuttelen lehdille 1ml/litra.. tuntuvat lapsoset tykkäävän lisääntyneestä ilmankosteudesta ja ois mahtava saada timelapse macroa kun lehdet imee ton sotkun ihan silmissä havaittaen

peace ya'll ja pitäkäähän sormet pystyssä et tytöt saa vielä sen kolmisen kuukautta rauhassa kasvaa. over and out :wave:
 

Bud-O-Phile

Active member
huh, tänään kun kaappiin kurkisti ei olisi uskonut että vain 3päivää mennyt näistä kuvista.. sidonta toimii prkl. eilen latasin viimeiset vegevoitelut tyttösille, pakko läväyttää 12/12 heti kun multa kuivahtaa ja ladata kunnon mällit lantaa sekaan että aloittavat kunnon venymisen. ainut regu-papu eli safari mix esittelee jo suloisia pimppikarvojaan 18/6 valojaksolla ja pudifiilin punteissa rupeaa lievää etukenoa jo ottamaan. nyt mulla on siis 8narttua tulos tos kopis joten varmasti ainakin 80% saan täytettyä näillä tyttösillä.

lannoitteet meni eilisen kastelun mukaan aika tuttua kaavaa.. pikku nostoa taas ravinnemäärissä ja eihän ne siitä muutakuin riemastunut:

white widowit: 5/5ml per 1.5l vettä algamiccia/biobactia
bubblegummerit: 5/4ml -"-
northern lightit: 5/3ml -"-
"nitku" ja "kitku": 5/4ml -"-

sumuttelen nyt noin 1.5ml/l vahvuisella algamic-seoksella joka päivä n. litran verran ja aion vielä pari viikkoa tällä kaavalla jatkaa ennenkuin budit alkavat muodostua. ens kastelukerralla flippaan 12/12 valojakson ja tarkoitus olisi alkaa yksilöllisesti kastelemaan sen jälkeen litra per planttu. widowit varmasti kestävät sen 4/4ml annostuksen litraa kohden, vähän varovaisemmin aloittelen muiden kohdalta mutta jos tota biobactiakin suositellaan se 1dl/10l niin reilusti alle puolen suositusten on menty tähänki asti ja kasvit ovat nortteja lukuunottamatta terveen vihreitä ja kasvukin nopeaa. lähes kaikessa hyvin toiminut luonnonlaki "parempi överit kuin vajarit" ei mun puutarhassa arvostusta saa
 

Suomi-Prkl

Active member
Veteran
minkälaisia ravinteita löytyy kukitusta varten? parin viikon päästä valojakson vaihdosta pitää siirtyä hyvin fosforipitoiseen lannoitteeseen, muuten budit ei turpoo. biobizzin bio bloom on ainaki todella toimiva kukituslitku multaan!
 

Bud-O-Phile

Active member
joo, ihan tossa alkumetreillä kun vielä niitä urkkeja kasvattelin taisinki mainita että tuo bio bloom löytyy arsenaalista.. on vaan talven yli säilytetty tosi viileässä varastossa eikä purkistakaan ole kuin puolet jäljellä joten mahtaa mennä uuden ostoon ettei vaan ole vuoden varrella pahaksi taittunut. typpeä alan ekan viikon jälkeen systemaattisesti vähentämään bloomin tieltä kun siinäkin sitä hieman on, lähtökohtana pidän että kolmannen/neljännen viikon aikana vegelanta on jätetty kokonaan pois kuvioista.. mikään muu ravinne/hivenaine ei kyllä saa sellasta etovaa sivumakua aikaiseksi kuin typpi.
jos puutarhurinverstaalla uskaltais ens hki-viisitillä pyörähtää vois samantien poistaa piruuttaan putelin top-maxiakin vaikkei siitä nyt hirveästi varmasti apua ole niin ei kai hamppuset haitaksikaan siitä pistä kun ei rahastakaan ole kiinni. vaimennettu haitariputkikin tulis kyl tarpeeseen kun head-nature toimitti vain 2m tota normaalia niin lamppu on koko ajan ollut n. 60-80cm päässä latvoista vaikka lämpötilat sallis ainaki 30cm pudottaa :thinking:

missä vaiheessa pentele suosittelisit et vaihtasin ton monimetallin natskuun? ajattelin et suurimman hyödyn saavuttaa siinä venymisen loputtua et alkaa budit turpoileen mut jotku kehuu et ainaki keraamisella monimetallilla irtois tiukempaa polttoa kun UV-säteilyä antais enemmän. poistoksi astihan tätä satoa ei todellakaan olla väsäämässä sillä leipätyökin löytyy ja ennemmin tai myöhemmin se poltto tuppaa kuitenki aina loppuun kesken. eli mahdollisimman vankkaa tavaraa vaan.. määristä niinkään väliä mut 25g/puska jos keskiarvolta sais lohkeaan paskosin hunajaa koko kesän mitan
 
N

nukkumatti

Viileä on ihan ok.. mut onko jäätynyt? Avaa ja haista. Jos ei tuoksu pahalta niin kyllä mä käyttäisin :).
Laita jotain ihmeessa ruukkujen alle että saat lähemmäs lamppua. Ja kaikkein turvallisin taitaapi olla netistä tilaaminen :).

Ite vaihtaisin kun venyminen loppuu. Mut se on vaan mutu tietoa.. :) Ja koita laittaa metalli takaisin 2 viimeiseksi viikoksi, joku taas voi huudella kun tietää:) :). Punasella turpoaa kyllä enemmän kuin mh:lla. Miun mielestä
 

Suomi-Prkl

Active member
Veteran
luulis olevan kunnossa tuo litku, itsekin pari vuotta vanhoja käytellyt joskus.

puutarhurin verstas suosittelen kyllä ehdottomasti näistä kotimaisista. sopivan syrjäisessä mestassa ja siinä sörkässä riittää poliiseilla muutaki tekemistä ku vahtia hippejä kukkaruukkuostoksilla! ;)

itse kanssa vaihtasin monimetskun natikkaan siinä pari viikkoo valovakson vaihtumisen jälkeen.
 
Top