What's new

Mangler hjælp Til hydro system

DK2670_01

Member
de heder PP-rør og er sorte ;) igen bauhause har dem også i 3 størrelser med gardena systemmet men er lidt dyere end andre

100l til 12 planter lyder fornuftigt
 

DK2670_01

Member
de fleste pumper passer ind i PP rør ellers ligger der en adabtor i æsken ;)

Kan ikke hjælpe dig ang pumpe til ebbe/flod :(
 

superpedro

Member
Veteran
Kan være du kan bruge det her til noget.

Nu er jeg ved at bygge et lille E-F system jeg skal bruge til autovanding af jord mødre. Med et længere overløb vil det kunne bruges til hydro sog. (de kan skiftes let, behøves ikke at limes sammen)
EF.jpg

Bruger en aquabee 1000 som pumpe.

Der er for 80kr rest plexiglas fra silvan, og noget af en flamingoplade til 25kr. Fittings er billige hos koiimport.dk
 

DK2670_01

Member
har brugt Advance hydroponics og det virker udemærket :) MEN når det er sagt så virker BAC bare :D kun i nødstilfælde vil jeg bruge andet nu efter jeg har prøvet BAC :D

BAConline .nl ;)

Den pumpe du linker til kan jeg kun anbefale, den virker godt også med gødning :) har også den model størrere til mit DIY aero system ;)

Jeg sværger til AjustAwing de virker sku, men er sæføli det dyere, deres nyeste system kan man skifte indersiderne med nye diamond coting :D
Du kan også lave en selv, denne guide er god ;)
http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=26248&highlight=diy+reflector
 

superpedro

Member
Veteran
Hey Nizzle.

Jo, jeg vil godt prøve at hjælpe dig. Jeg er ikke heeeelt sikker på hvad din endelige plan er?

Først og fremmest:
Må dit anlæg larme?
koiimport gør mest i grej hvor ydeevne er sat over alt andet, mange havedams pumper lyder som en traktor. Man kan ilte vandet næsten lydløst med et lille powerhead med passivt sug, og så ville du samtidig have et lille filter til at holde vandtanken sund mellem din vandings cyclus.

Hvilken pumpe endte du med?
Man kan sagtens lave et system hvor overløbet ikke følger med pumpen hvis man dummer sig :D Så rørtykkelsen vælger vi ud fra det.

Du skal være opmærksom på løftehøjden på din pumpe. Selv om pumpen kan levere mange liter pr time, så kan man godt rende på nogen der ikke kan klare ret meget afstand mellem de to vandoverflader. Sådan en pumpe ville være lang tid om at bruge nederste halvdel af et højt reservoir.

Smider du ikke også målene på dit reservoir?
 

superpedro

Member
Veteran
Hey.

Jeg vil anbefale et tykkere overløb end jeg har her. Med leca i systemet skal der være ekstra plads til flow.

1xPVC tankgennemføringer m/ rørudgang ø20
1xPVC tankgennemføringer m/ rørudgang ø40
1xPVC slangestuds 20 x 20 mm klæbning
1xPVC rør ø 40mm.
PVC lim, primer hvis du ikke har. Tjek evt bauhaus for en billig tube i stedet for en stor dåse. IMO er primeren ikke så vigtig hvis man bare afedter med sprit. Ikke ved så lavt tryk som her. (Det kan klare 16 bar når det er godt limet :D ) Så der kunne du nok spare lidt.

Den gennemføring fra pumpen saver jeg over, så man slipper for rør-studsen:
aflb.jpg


Hvis du vil have karret endnu mere tømt, kan du købe en helt tynd flamingo plade, skære den til så den dækker hele bunden med en udskæring til afløb så den bliver laveste punkt. Den koster vist kun en 10'er.

Ja, hvis du har karret lige under systemet er det fint at bare føre røret igennem.

Jeg lavede lige et billede af mit forslag til overløb:
overloeb.jpg

(skal selvføgelig limes på)
Jeg vil anbefale at du prøver længden af overløbet af med leca i systemet(for at få højden så det ikke flyder). Hvis du bare sætter overløbsrøret i muffen uden lim, så er det næsten 100%tæt. Jeg limer aldrig INDERSIDEN :D af mine overløb, så er det så let at rense og justere. (og man kan lave et kort et til ferievanding af mødrene)

luftpumpen ser fin ud, uden at kende mærket :) Mindre end en typisk koiimport model.

En grov filtersvamp over indløbet er en god idé, ellers kommer der leca i pumpen.

hygge
 

DK2670_01

Member
king of the ebbe/flow shit pedro :)
det er ligefør jeg er overbevist med det system til mine mødre :D er bare næsten færdig med mit nye system ;) havde jeg set det her før havde k´jeg nok lavet det
 

superpedro

Member
Veteran
Hej igen.

Selv tak. :)
Det er 40mm til overløb. Slangestudsen limes på ydersiden af 20mm gennemføringen til pumpen.
Rørene/slangestuds passer ind i mufferne på gennemføringen, og det er mucho-let at arbejde med.

Go byggelyst :)
 

superpedro

Member
Veteran
Hey Nizzle.

Det vil ta nogle minutter at løbe retur. Men jeg gætter på at din pumpe er 20mm, så derfor.
Dit kar er på 96L, og du kommer nok et stykke over midten, måske kun 60L eller sådan. Af den volumen optager leca en masse plads. så mon ikke det er omkring 30L vand vi skal flytte rundt på?
Tiden for at tømme kommer en hel del an på højdeforskellen. Hvis du har en stor forskel vil det lave en masse sug.
IMO vil ilt niveauet ikke lide om det tager 5min +. Men du kan selvfølgelig lave dig et mere "agressivt" system hvis du finder en pumpe med 25mm afgang. (og så vælger gennemføring og slangestuds i 25mm self.)
Et godt stort stykke filtersvamp over afløbet er godt for flere ting. Jo større overflade jo længere tid tager det om at stoppe til, og så fordeler det trykket lidt fra pumpen. Især hvis du vælger en større kan du komme til at flytte rundt på lecaen hvis du kun bruger et net :)

Den slange du kigger på er vist noget specielt trykslange til et specielt fitting system. Du skal bare bruge alm slange, den fåes i alle akvarie shops, og havecentre med havedams udstyr, bauhaus. Du må bare ikke bruge alm. haveslange, det skal være til havedam eller fisk.

Hygge
 
Top