What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

despre becuri

yohji

Member
am inteles.bun acum va intreb eu pe voi ati auzit de vreun caz in romania asta in care din cauza unei facturi ridicate sa vina cineva la usa neanuntat cu ganduri murdare? :D ma gandesc asa k acolo la enel sunt si ei niste functionari care si vad de treburile lor nu stau sa calculeze care consuma mult si care consuma putin? logic ar fi sa fac ce vreau in casa mea. si sa consum cat curent vreau.mi a zis un prieten care are in casa un boiler si un calorifer electric k i a venit curentul 1000 de lei la regularizare ..si cam ii vine mereu mult adik undeva intre 300 si 400 de lei pe luna..uite k pe asta nu l mai intreaba nimeni nimik .voi ce ziceti ar trebui sa mi fac griji?
 

dready88

Member
Am auzit si eu da nu cred ca in romania sa intamplat. Si aceiasi problema o am si eu cu boileru si panourile electrice. De cand au fost puse parca cade contuaru. Sper ca asta sa nu ii detremine sa vina la mine ca majoritatea si-au pus boiler la mine in bloc si sper sa consume si ei mai mult sa mai lase economia ca sa nu bat eu la ochii. (mi-a venit curentu 360 cu un bec H.P.S de 250W bagat la 20/4 luna asta) Si nu aia de la electrica se sesizeaza aia de la pol in caz ca esti in vizoru lor cred.
 

boltzar

Member
Nu e problema, astia se bucura cand consumi mult. Motive sunt cu miile: dom'ne, mi-am pus boiler electric, ma incalzesc cu radiatoare ca s-a stricat centrala pe gaz, mi-am luat cuptor de 4kw, etc.
Vorba lu' Gantz, la 1,2 kw, daca stii mersu', o sa faci recolte zdravene!
 
in romania nu ii intereseaza ce faci cu curentu lor cat timp il platesti, adica daca nu furi.. poti consuma si de 10 000 ron ca ii doare fix in masea ...

am o intrebare :D ce cablu de tractat (adica sa duc curent de la mine din apartament in subsol/beci) imi trebuie ? cam tot curentu va circula prin cablu ala.. ma gandesc ca trebe ceva mai rezistent.. (250HPS o sa fie in final becu pt flower ... cred :joint:)
 

tricky1

Member
am o intrebare :D ce cablu de tractat (adica sa duc curent de la mine din apartament in subsol/beci) imi trebuie ? cam tot curentu va circula prin cablu ala.. ma gandesc ca trebe ceva mai rezistent.. (250HPS o sa fie in final becu pt flower ... cred :joint:)

Cablu cu 3 fire de 2.5mm grosime (fiecare).
De ex.: CYY 3x2.5mm sau daca vrei mai rezistent la foc CYY-F 3x2.5.
Mai gros doar daca preconizezi un consum constant mai mare de 2.5Kw.

edit. Acum am obs. ce cablu de tractat? ce vrei sa tragi? sau la ce te referi?
Pe unde vrei sa ajungi in subsol?ce traseu ti-ai facut?
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
de ce neaparat cablu de tractat?
problema este pe parcurs sa nu iti fure cineva curent.. pune si tu o siguranta fuzibila aproape de capacitatea maxima pe care o vei folosi.
 

tricky1

Member
Pai depinde de unde pleaca. Daca pleaca de la o priza din casa atunci ma gandesc ca acea priza este protejata.
Nu cred ca se pune pb. de furat curent in acelasi bloc, sau mai sti....
 
eh.. nu observa nimeni .. am gasit eu o modalitate...
@tricky1 vreau sa duc curent in beci da...., pai la mine in beci e nasol ca e limitat pe cativa volti... si nu se aprinde niciun cfl ... in casa nu pot creste..., calea e super .. pe langa restu cablurilor bin bloc... au un tunel special ...
 
A

andreiiibbb

da asa e nu are voie nimeni sa vina la tine la usa sa te intrebe de ce consumi atata poate eu am atelier de sudura pe balcon nu? Da intradevar am auzit si eu faza cu factura da repet nu cred ca era vorba de romania (mai degraba anglia ca aia cauta cu elicopteru surse de caldura de la casele oamenilor adica plantatii) :(

am vazut si eu faza cu elicopteru intr-un filmulet/documentar despre growerii din Anglia: Cannabis.Britains.Secret.Farms.2010
Adevarate jungle cresteau aia in case/subsoluri :yoinks:
 
nu prea e indicat grow in beci/boxa

cum se discuta la topicul respectiv, vecini curiosi, miros greu de controlat, trebuie trasa instalatie separata de curent.

si sa zicem ca totul e ok si merge sa te plimbi 1 data la 2-3 zile in flower mode.

dar nici la nesfarsit. 1 recolta hai a2-a dar la a 3-a pun pariu ca ai sa cobori o data cu politia sa le arati.

eventual poti inchiria, cumpara un garaj de piatra undeva mai la "adapost" de multe priviri si nasuri.

si stii de ce zic astea, pt ca aia ce vand cu sacu nu au nimic, iar tu daca cresti o plantuta acolo amarata, iti pune catusele.


da, ai dreptate , m-am gandit mai mult la asta. pana la urma raman numa pe outdoor , o sa incerc cumva sa ascund 5-6 plantute in casa pentru 2 sapt (cat le vegetez un pic) si apoi le mult afara ca lumina e gratis , nu am nevoie de coolere/ventilatoare (ma ajuta nene vantu) recolta e mai mare si mai frumoasa. riscu mai mic.. mult mai mic... daca vine politia la mine acasa nu pot sa justific ce cauta alea la mine in casa.. dar daca is afara pot sa zic ca eram in plimbare/gratar/poze/turist ... sau pot sa fug. pana vine perioada de pus out o sa incerc sa fac rost de niste AFK sau aurora indica. (e mult sa fumezi aproape un an aceleas strain ... te plictisesti de mori).

Thnx de sfat si merci si lu explo si ham ca mi-au deschis mintea calumea :D

Mazal tov
 

dumilau22

New member
salutare ,

Stie cineva vreun magazin in bucuresti de unde pot gasii lumina optima pentru a dezvolta planta ? spuneti-mi exact un kit cam cat costa ... pt 2 plate , white widow !
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
depinde de conditiile in care cresti. de ce spatiu dispui? cum stai cu securitatea?
si cati bani esti gata sa investesti?
 

dalin

Member
explo!in legatura cu thread-ul de la maniac :eu am folosit cfl cu lumina rece dar dupa 4 zile plantele am observat ca stagnasera...si tocmai cand i-am adus inca 2 becuri cu lumina calda atunci au iesit din gauace si au inceput sa se dezvolte!!de ce se intampla asta ....ptr ca planta tinde spre spectru rosu??
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
cool white este un spectru mai apropiat de razele soarelui pe perioada primaverii si la inceputul verii.
warm white este un spectru mai apropiat de razele soarelui pe perioada toamnei si la sfarsitul verii.

asta nu inseamna ca un bec cool white nu are output si in spectrul celui warm white, doar ca nu este asa eficient pe celalalt spectru.
problema ta poate sa fie cauzata de alti factori, poate chiar temperatura. sa nu uitam ca odata cu temperatura, a crescut si watt-ajul cand ai mai adaugat mai multe becuri.

chestia asta cu spectrul necesar in perioadele de vegetatie si inflorire e stabilita de cercetatori, pe mult mai multe plante, nu numai pe cannabis.
daca vrei sa testezi treaba asta trebuie sa o faci in aceleasi conditii, singura variatie fiind tipul de lumina. ce ai observat tu nu poate fi considerat un rezultat valabil fiind atatia factori care au variat pe parcursul observatiei.
 

MJgrow

Active member
am fost zilele trecute la practiker si am aruncat o privire pe la becuri, nouatati, una alta.

Am observat un anumit model care m-a impresionat numarul mare de lumeni. Dupa lungi cautari am gasit un catalog cu produsul.
Este modelul Rotund/Circular.

Intrebarea: Cat este de bun pentru grow? In ce masura poate concura cu CFL si HID ?

daca nu ma insel pretul era undeva pe la un 50-70 roni pt cel de 55w.

http://www.osram.com/_global/pdf/Professional/General_Lighting/Fluorescent_lamps/103W004GB.pdf -- aici catalogul mic

http://catalog.myosram.com/zb2b/b2b/start.do?browsername=mozilla%2F5.0%2520%2528windows%253B%2520u%253B%2520windows%2520nt%25206.1%253B%2520en-us%253B%2520rv%253A1.9.1.7%2529%2520gecko%2F20091221%2520firefox%2F3.5.7&browsermajor=5&browserminor=5 ---Aici e link catre catalogul mare(sper sa mearga)
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
avand in vedere ca ai pus un catalog de flourescente, este aceasi treaba ca si la CFL-uri.
 

MJgrow

Active member
pai inseamana ca e e o afacere buna luang in calcul atat consumul/numarul de lumeni cat si dimensiunile.

Din cate am citit,au ridicat temperatura de la 25 la 35 grade celsius pentru a mari luminozitatea tubului florescent.

Cu prima ocazie am sa cumpar un astfel de "neon" si am sa pun cateva poze si pareri personale :)
 

smallearth

Member
are idee cineva despre cresterea cu leduri??

parerea mea despre led arata asa :

Full Spectrum: 440nm, 470nm, 640nm, 660nm, white + IR

85% Red, 10% Blue, 5% White

sau asa

GrowLED Dual Spectrum
130 Red/30 Blue
460-470nm +
620-630nm


zic bine sau bat campii?vreau sa imi fac singur o instalatie :yay:
 

MJgrow

Active member
pai, daca gasesti exact spectrul respectiv poti incerca sa iti faci un cablaj.

Gandeste-te ca sunt destul de scumpe si cu munca pe care o depui cred ca iesi mai bine cu cfl sau HID.

Si nu stiu cat de eficiente sunt in comparatie cu becurile de mai sus enumerate (cfl / hid)
 
Top