What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Esikasvatus (IKEAzen 125w/esl). Kukitus (Growbox 60x60 250w/mh)

budimen

Member
Tässä on siis oma projektini alullansa. Tällä hetkellä esikasvatus tapahtuu ikeasta hankitussa kaapissa ja alustana zengrow. :biggrin: Näillä mennään kukintavaiheeseen asti. Tällä hetkellä kukituksessa yksi white skunk, joten sinne ei vielä näillä pienokaisilla ole asiaa. Kasvatustilani ovat pienet ja johtuu tilanpuutteesta (hallitus ei anna lupaa laajennuksiin)


Ja oikealla puolella kasvaa kaksi pure power planttia ja vasemmalla white icea. Viikko sitten latvoin kaikki neljä (FIM). Jokaiseen oli siis ehtinyt kasvaa kolme paria aurinkolehtiä. Tänään sitten latvoin uudestaan kaikki neljä poistamalla koko latvan jokaisesta. Ensimmäisen latvonnan tein saadakseni varret haarautumaan ja toisella latvonnalla tarkoitus oli tehdä kaksi pää vartta. Ainakin vielä ovat elossa
:tumbleweed:



Lannoitusta en lisännyt zengrowhun yli viikkoon ja lähtivätpä pienokaiset omatoimisesti ottamaan ravintoa alalehdistään. Jatkossa pitää olla tarkkana.
Lannoituksena toimii advaced hydrophonics setti.

Tämä on kolmas plantaasini ja nyt olisi tarkoitus kokeilla kasvin latvomista. Aikaisemmilla kerroilla annoin kasvin kasvaa vain ylöspäin ja aina se tila tuntuu loppuvan. Ensimmäiset neljä kasviani kasvatin mullassa ja sekin onnistui hyvin, tosin jouduin silloin siirtymään passiiviseen hydroon, kun meinasivat kukat hukkua. Toinen kerta mentiin sitten dripperillä. Eli hydroa ja multaa on tässä kokeiltuna ja seuraavaksi kokeilen kasvien käsittelyä helpottaakseni bubbleria kukituksessa. Paljon on opiskeltu tässä kasvatuksen lomassa ja pitäähän sitä kokeilla uusia juttuja, kun tulee eteen.



Tuonne olis tarkoitus siirtää kaikki neljä, kunhan tämä epämääräinen yksilö tästä valmistuu. Kolme muuta on jo pakattuna pienempiin astioihin, kun tämä vielä täällä yrittää kukkia. On siis kuukauden jo ollut pidempään, kuin kanssasisarensa. Tämä yksilö on jonkin sortin mutantti. Kasvoi paljon hitaammin, kuin muut ja ensimmäiset lehdet olivat epämuodostuneita. Eihän periksiantamaton puutarhuri voi luovuttaa ja nyt näyttääkin ihan hyvältä.
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
Katohan! Hyvältä näyttää, onnea kasvatuksiin vaan :smokey:
Hallitus=Faimo/tyttöystävä? :D


:huggg:
 

Joppeli

Member
Hmm tuossa zengrowissa ei tainnut olla kuin parin litran reso? Miten ajattelit kukituksessa järjestää vedensaannin?

Joku tuollainen minihydro olisi kyllä itselläkin kiva, kun harrastaa mieleni tekisi, mutta satoa ei tarvitsisi tulla aina sitä 100g per puska kun ei ole mitään paikkaa mihin työntää sitten niitä ja itsellä ei mitään hirveitä kulu.
 

budimen

Member
Hmm tuossa zengrowissa ei tainnut olla kuin parin litran reso? Miten ajattelit kukituksessa järjestää vedensaannin?

Joku tuollainen minihydro olisi kyllä itselläkin kiva, kun harrastaa mieleni tekisi, mutta satoa ei tarvitsisi tulla aina sitä 100g per puska kun ei ole mitään paikkaa mihin työntää sitten niitä ja itsellä ei mitään hirveitä kulu.

Tuo on itseasiassa noin 10 litraa. Tarkoitus on siis kasvatella näitä tässä zengrown astiassa vain kasvuvaiheen ajan. Sen jälkeen siirrän nuo omiin 10l ämpäreihin (bubblereihin). Piti rakentaa omat astiat tuohon kaappiin, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi.
 

litletown

Member
Jännän näköinen toi kasvi hienosti kasvaa kyllä ihankuin köinöskasvi en oo kyl tollast ennen tavannu.:) ja onnea kasvatukselle.
 

budimen

Member
Jännän näköinen toi kasvi hienosti kasvaa kyllä ihankuin köinöskasvi en oo kyl tollast ennen tavannu.:) ja onnea kasvatukselle.

Noi sensiseedsin white skunkit ovat ainakin minulle jonkin sortin rakkauseerumia. Toivottavasti tuo pitempään kasvanut sitten tarjoaa pitemmät vaikutukset. Mässyjen lisäksi aivan jumalaton panetus ja seksi onkin tämän kanssa aivan mahtavaa. Kaikki muut kyseistä lajiketta kasvoivat ihan hyvin, mutta tämä tosiaan oli mutaatio alusta asti ja mielenkiinnolla odottelen kypsymistä.
 

budimen

Member


Tämä ensimmäinen sai nyt siirtyä kukkimaan bubbleriin 22cm pituisena. Jostain olen kuullut, että vartta on turha kasvattaa, mutta olen myös kuullut, että pitempi kasvu vaikuttaa satoon. Olisko kannattanut odotella vielä?

Tarkoitus oli siis siirtää kukitusvaiheessa kasvit bubblereihinsa ja tämä siitä syystä, että zengrowssa käyvät ruukut voi helposti siirtää näihin isompiin astioihin. Nyt sitten jännätään miten nuo kestävät täysipainoisen kasvin. Ainakin tuntuvat todella tukevilta. Lehtisalaateistahan nämä pienet ruukut keräsin talteen.

Zengrowssa juuret sotkeentuvat helposti jos kasveja on neljä. Tässä vaiheessa solmu ei ollut kovin paha, joten sain sen selvitettyä. Ruukku irtosi kätevästi ja oli helppo asentaa uuteen resoonsa.

Ämpärit: Tarjoustalosta
Letkut ja liittimet: Etolasta
Ilmapuhallin ja kivet: Faunatarista
Zengrow: Plantagenista
Kaappi: Ikeasta

Vain muutamia mainitakseni.
 

litletown

Member
juu sitä ajattelinkin piti vaa varmistaa hyvän näköinen kyl taytyy laittaa korvan taakse kun omaa väsäilen hyvä toi poisto-homma tos sivussa.
 

budimen

Member
Ja pystyyhän tuosta seurailemaan veden määrää kipossa. Itseasiassa nyt vasta itsekkin tajusin, että kyllähän siitä saa aika kivasti litkut tosiaan mittauksia varten valutettua.
 

budimen

Member
Törmäsin positiiviseen ongelmaan. Kukitustilassa oleva tyttönen ei pidä mitään kiirettä kukinnan kanssa ja nyt pitäisi jo uutta saada boxiin. Uudesta erästä yksi yksilö jo esitteli pimpsakarvojaan ja kolme on venähtänyt jo sen mittaisiksi, että tarvetta isompaan boxiin alkaa hiljalleen olla. Ehkä viikon vielä pystyn pitämään tuota keskeneräistä kaapissa. Sen jälkeen se on otettava sieltä pois, että saan uusille tilaa. No olihan tuo periaatteessa testimielessä kasvatettu, koska kasvin alkutaival oli hieman erikoisempi. Tarvitseekohan kasvi kuinka paljon valoa huuhtelun aikana? Ajattelin ottaa kasvin ulos kaapista ja jätän sen oman onnensa nojaan pelkälle vedelle ja ilman sen kummempaa valoa.
 

Bud-O-Phile

Active member
ompa kyllä jännän näkönen "friikki" tuo white skunkki. aika monella lantulla oon nähny vastaavaa mutaatiota että päävarsi jakaantuu kahtia mutta harvemmin noin aikaisessa vaiheessa josset tyyliin ekan lehtiparin jälkeen latvonutkaan ole. veikeästi on kyllä nuo budiryppäänsäkin sijoitellut, näyttää ottaneen melkosen venähdyksen jossakin vaiheessa.
kuvia ehdottomasti tosta lisää paremmassa kuvausvalossa ennen ku niittää päätät uusien tilalta, jos sulla on vanhempiakin kuvia tosta niin paa ihmeessä jakoon.. mua on aina pikkasen friikimmät yksilöt kiinnostanut vaikka seurailen tätä muutenkin mielenkiinnolla.
:prettyplease:
 

budimen

Member
Nyt on kaikki neljä yksilöä siirretty omiin bubblereihinsa ja isompaan kaappiin kukkimaan. Pienokaiset ehtivät kasvaa 30cm mittaisiksi zengrow:ssa. Ruukku lähti hienosti irti ja siirtäminen uuteen resoon onnistui myös ilman ongelmia. Zengrow ei kyllä sovellu lopulliseksi resoksi kovinkaan hyvin, mutta tähän asti ainakin ajoi asiansa oikein mainiosti. Tekisihän sitä itse varmasti paremman ja toimivamman systeemin, mutta kyllä tuotakin piti kokeilla, kerta menin senkin hätäpäissään ostamaan. :biggrin:

Ja mitä noihin ruukkuihin tulee, niin ihan hyvin näyttää onnistuvan lehtisalaateista uusiokäyttöön kerätyillä ruukuillakin. Varauksella odotin, että tulee vielä ongelmia painon kanssa, mutta tukevilta nuo sitten lopulta kuitenkin vaikuttavat. Tosin aika herkästi ruukku lähtee irti, jos varomattomasti otan kaapista ulos. Muuten ei ongelmia.
 

budimen

Member


Tältä nyt näyttää kaapissa. Kesäinen fiilis tulee kun noita katselee. kaksi etummaista ovat white icea (Sensiseeds) ja kaksi taaimmaista pure power planttia (High Supplies). Yksi noista on jo venähtänyt jo 60cm pituiseksi ja on narttu ja kolme muuta nostettuna korkeammalle ja ovat noin 40cm pituisia, vaan en tiedä vielä sukupuolta. Jännityksellä tässä odottelen. Ja se yksi mutantti kukkii tuossa kaapin edessä, että saisi edes vähän valoa.
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
Sensi white label siis?

Eikös tuo ole femmattu?
Kiinnostanukkin nuo femsut siitä asti kun damista raijasin esitteen kotiin. Kuvissa ja myyntipuheissa lupaillaan kaikkea ja hienolta näyttää, mutta käytäntö tuon sensin nykymenon kanssa on kaikkea muuta.
Mut hyvältä näyttää.... Mielenkiinnolla odottelen kun alkaa kukkaa tulemaan, että mitä sieltä paljastuu. :clock watch:

Big up. :)
 

budimen

Member
Kyllä olivat white label feminisiiduja nuo white icet. Itse tilailin mistä nyt sattui löytymään ihan perstuntumalta. Nuo taaimmaiset ovat siis high suppliessin ja etummaiset white labelin.
 
Top