What's new

despre becuri

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
matematic te tine cam 5,7 ani deci nu e o investitie proasta. coolingu nu ar fi o problema
dar de ce ai avea nevoie de o lampa care cica e echivalentul unui bec de 1000?

eu raman la aia de 3.75 × 100.000.000.000.000.000.000.000.000.000. moka si nu apare pe factura de la enel
 

AnimalTT

Member
hehehe , daca am noroc si imi ajung semintele comandate(a treia oara cand comand si inca nimic...) o sa folosesc si eu la maxim tehnologia asta veche dar care inca funcitoneaza (aia lu gantz )
 

yohji

Member
ptr k vreau sa pun mai multe plante si ptr k am o camera destul de mare la dispozitie. oricum lampa asta LED poate fi si de 600W prin urmare fa ti calculului cam cati W inseamna pe o lampa normal.lumina pe care o produce nu face rau. deci nu exista riscul sa fie prea multa lumina sau sa se prajeasca plantele.iar dak vreau sa pun mai mult pe viitor am acoperire.
 

sznake

jarhead
stiu e mult dar ei zik acolo k acopera 3.8m si k da lumina cam cat o lampa HPS de 1000W. sunt confuz. kiar as vrea s o incerc dar dak voi spuneti k nu se merita m ati bagat mai tare in ceata. de mentionat

Mah, noi nu cunoastem treaba, de asta nu am scris despre ea. Tu daca ai citit pe undeva, foarte bine, incearca si astfel o sa poti sa contribui tu la forumul RO sa faci un thread despre growing cu LED.

Nu cauta parerea si aprobarea noastra ca noi nu stim deocamdata. De asta existi tu, ca sa fii primul roman care va creste cu LED si care le va impartasi si celorlalti din experienta sa, castigand astfel o buna reputatie pe acest forum.

Dupa parerea mea se merita incercat, daca la 300w are luminozitatea unui hps de 1000w.
Eu daca as avea banii, clar, as incerca! Mi se pare o treaba f buna, n-are cum sa iasa naspa. Doar sa te mai interesezi de temperatura de culolare, dar daca zici ca ai citit deja ca e full-spectrum, e f tare. Am citit si eu ca se obtin rezultate f bune cu led-uri.
 

yohji

Member
mersi ..exploziv omul ala avea acolo 4 sau mai multe lampi si crestea pe hydro dak am vazut eu bine..pe site ul recomandat de om sunt skumpe lampile si mici .eu vreau minim 300W si oricum toate site urile din USA garantez 90% k nu trimit in romania. Mie mi ar conveni sa incep cu hydro dar nu ma pot baga din prima asa k mi prind urekile.mi e teama k e prea mult ptr mine kiar dak eu vreau sa ma dedic total. ar fi prima mea cultura si nu vreau sa risc.Oricum lampa LED merge pe toate sistemele.
 

sznake

jarhead
Mah, daca led-ul de 300w are numarul de lumeni al unui hps de 1000w, poti creste cu el 10 plante minim. Deci daca vrei sa cresti mai putine plante nu ai nevoie de led de 300w.. ti-ar fi de ajuns si unul de 150..
 

yohji

Member
cam la 10 ma gandeam..so.. sa vad ce zic saracii astia de romani k nu mi s au parut seriosi de n au putut sa raspunda la un mail intr o zi. dak le trebuie mai multe zile ptr un mail la ce sper pe viitor...
 

Evil

New member
salut. mi-am cumparat si eu un bec hps 250w cu balast si ignitor si v-as ruga daca aveti cumva o schema de circuit.. k nu stiu sa fac circuitul.. mersi..
 

Paff

Member
Uite aici fara timer
 

Attachments

  • balast 2.jpg
    balast 2.jpg
    29 KB · Views: 21

high4free

Member
Voi incepe si eu in curand niste teste cu asa ceva: http://www.youtube.com/watch?v=HvRFWOiDRlw&feature=related
http://laserworld.shopmania.biz/product.html?p=72667
Trebuie sa gasesc sa imprumut un colorimetru pentru a stabili temperatura de culoare. Functioneaza cu controler dmx sau swich-uri care sunt pe partea din spate a proiectorului

Eu nu cred ca are rost sa investesti in lampi din astea pentru ca nu au lungimi de unda potrivite pentru fotosinteza.
Poti citi aici cum e treaba cu lumina, lungimi de unda si temperatura de culoare

@yohji
Eu zic ca merita mai mult Penetrator 205 de la LEDGirl decat chinezariile de la homegrow daca esti dispus sa investesti atat.
:smokeit:
 

Paff

Member
Am deja una de test si m-am documentat in privinta lungimi de unda bla bla... dar pot exista discrepante intre anumite specificatii tehnice(nm) si ceea ce e real -toate sunt made in china- De aceea am spus de colorimetru... plus ca masoara si lungimea de unda
O merita acel penetrator... dar stii cum e asta???
Inainte sa ma apuc de growbox-ul meu... un prieten imi spunea.. ca ce rost are sa ma chinui sa fac eu, ca se gasesc PCgrowbox gata facute la 3~400euro. Si uite ca mi-am facut eu, box cat un dublu pc server totul cu 100euro.Asa si cu ledurile... ma informez.. fac teste, dupa trag concluzii... si vad daca se merita sau nu
aici ceva interesant:
http://www.greenpinelane.com/lights_main_menu.aspx
 

high4free

Member
La growbox ai facut o treaba de milioane nu se compara cu orice gasesti in comert.
Faza la LED-uri e ca nu prea gasesti sa cumperi lungimi de unda potrivite (440nm,470nm,640nm,660nm) sau daca gasesti sunt foarte scumpe.Si in plus trebuie sa stii si ce raport sa pui din fiecare culoare, lucru pe care-l poti descoperi doar prin teste.
Lampile de pe situ ala nu prea au rosu si nu cred ca ai putea sa infloresti cum trebe la ele.
Dupa testele de pe forum LEDGirl a mai suplimentat spectrul rosu la Penetrator care are 85% spectru rosu, 10% albastru si 5% alb si IR.

Ar fi misto sa avem niste teste cu LED-uri pe plaiuri autohtone:smokeit:
 
Top