What's new

Multa sekoitus?

bigtopsfinn

Member
Terve kaikille ja hyvää uuttavuotta!

Olis taas se aika alkaa suunitteleen uutta uraa, mutta ennen on ollut vähän vaikeuksia mullan valitsemassa. Viimeksi käytin Biolan Musta Multa plus vermikuliittiä noin 75/25, mutta se vermikuliitti tahtoo olla helvetin kallista tavaraa (niinkuin kaikki täälä):wallbash:.

Ajattelin ehkä tällä kertaa kokeilla Biolan tai Kekkila ja ruukkusora sekoitus, kun ei tahdo löytyä perliittiä (lekasoraa?)...(tai ei ainakaan K-Raudasta tai Prismasta). Miltä se kuulostaa? Onko kokemusta?

Mielelläni kuulen ehdotuksia, ja kaupoista mistä niitä löytyy. Asun etelässä niin täälä on melkein kaikki isommat liikkeet, ja vois ehkä Stadiinki tehdä yks matka jos tarvii.

TANKS!
 
Ei kait sillä väliä mitä siellä on väliaineena tuomassa ilmavuutta. Lecasora on halpa ja yleisesti saatavissa oleva, jota olen käyttänyt aina. Ei siitä mitään pahaa sanottavaa ole ollut.

Lecaa saa pikkupusseja vaikka S-marketista.
 

bigtopsfinn

Member
Terve Herbal,

Olin kattelemassa sun projekti vasta ja näin että käytit lecasoraa. Minkä väristä se on? Luulin että lecasora ja perliitti oli sama asia, mutta ehkä ei... Perliittihän on valkoista, mutta en nähnyt yhtään valkoista sun ruukuissa.

Kiitos vastauksesta:), pitää käydä katsomassa jos löytyy. Perkele kun pitää odottaa kotitarkastusta vielä ennen kun saan hommat pyöriin:no:
 

Suomi-Prkl

Active member
Veteran
lecasora aka hydroton aka clay pebbles on savesta poltettuja pieniä kökkäreitä. markettien ruukkusora on ruskeeta ja alan liikeistä saa sitä vähän isompaa, oranssia.

plantagenin tai substralin multa on parasta markettitavaraa mun mielestä. sekaan vähän soraa ja vermikuliittia (ei pakollinen)
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran


Siinon vasemmalta oikealle:
50 litran säkki maxit lecaa. Voittajan valinta, n. 12egee säkki, pitäs irtoo rautakaupoista, vaikka sitte joutus hätyyttää varastosta hakee.
12l Biolan sora maksaa muistaakseni n. 6e k-raudassa, Helsingissä saa ainakin Ogelista ympäri vuoden.
Ja sitten on uus ja vanha 4 litran kekkilän sorapussi, bungaa joku 2-3e, noita on ainakin prismoissa ollu, voi taas joutua myyjää hätyyttelemään, mutta ei luulis, kun tuota vihertekniikassa käytetään ympäri vuoden. Tiiät mitä hakee :)
Toisaalta voit myös käyttää sitä murskelecaa jota hiekoitukseen käyttävät, pidettävä vaan mielessä, että se roskaa ja varmasti tukkii ainakin hydroletkuja helposti, mutta multiin ei varmasti hassumpaa.. Tuo Mandalan Mikon topikki kyllä kannattaa myös lukasta ja miettiä kikkoja, hieno mies ja asiaa tunteva kasvattaja/breederi.

Aijuu, kuvassa vielä erikoisherkkuna tuo pussukka ruottalaista perliittiä. Kallista ku mikä, plantagenista, ei saa ympäri vuoden, koska ne kusipäät pitää mestoja kiinni ja varastot on ihan epäjärjestyksessä.
 

kikkoman66

Member
Pakko sanoa että oon käyttäny pelkkää Biolanin puutarhan mustaa multaa (sitä mis se hymyilevä pottatukka-ipana), noitten Mandala strainien kanssa ja on kyl toiminu ja lajikkeet pitää mitä lupaa kuhan on tarpeeks iso multatila esim. 20-30l. Eli ei oo tarvinnu lannotella ja kyl toimii......
Aikasemmin mulla oli käytäntönä sekottaa 25%pestyähiekotusmursketta+75%edellämainittua multaa, mutta se oli aika työlästä ja huomasin ettei tullu mitään ilmavuusongelmia tai waterlog/drainage issueita ku on tarpeeks isot reiät pohjassa ja keräysastia alla. Ni omien kokemuksien kautta suosittelen pelkkää sitä. Ja sin mullassa on tosi paljon kaikkee kaarnaa ja puurouhetta mikä jeesaa ton ilmauksen kanssa.
Mandalan ohjeet on kyl kingejä se ompi melkein se perusteos minkä ääreen paneutuu jos alkaa mieltä askarruttaa ja nyhän se vissiin laajentaa sitä entisestään.
 

bigtopsfinn

Member
Kiitoksia kovasti kaikille, Suomi-Prkl, Herbal, Siberian, Bad Ticket ja kikkoman :yes:

Täytyy lähteä kiertämään kaupat ja katsoa mitä löytyy.

Eka kerran ku kasvatin niin käytin vain multaa, mutta oli vaikea kastella ku se alko tiivistyä. Plus mulla on vain 15L ämpärit, jotka riittävät hyvin 8-9 viikon kukitukseen, mutta niinkuin sanottiin, ehkä liian pieni pelkälle mullalle... Ostaisin vermiculiittiä taas, mutta sit saan selkään vaimolta (€€€) :spank:...

Voisin ehkä kokeilla tuota plantageniä tai substralia tällä kertaa jos löytyy jostain.

Pistän login ja kuvat sitten ku saan hommat alkuun :) Kiitos taas!

Tässä oli viimeinen yritys... 2 GHS Trainwreckiä 5 viikkoa kukituksessa tuossa, meni vähän rumaks lopussa mutta kyl kaikille kelpas:canabis:
Day35Flowering001.jpg

Day35Flowering001.jpg
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
Hieno scrogi.

Piti vielä sanoo, että tuo perliittikin tuppaa ajan kanssa, kastelun ja lannoituksen myötä menemään kyllä rusehtavaksi, ja sitä sai ainakin syksyllä ja viime talvena vielä Ogelin K-raudasta. Halpaa ei ollu, mutta saipa kuitenkin :) :smokeit:
 

bigtopsfinn

Member
lecasora aka hydroton aka clay pebbles on savesta poltettuja pieniä kökkäreitä. markettien ruukkusora on ruskeeta ja alan liikeistä saa sitä vähän isompaa, oranssia.

plantagenin tai substralin multa on parasta markettitavaraa mun mielestä. sekaan vähän soraa ja vermikuliittia (ei pakollinen)

Hei Suomi-Prkl,

Tämmöiset mullat kaupataan ainakin Plantagenin sivuilla: http://www.plantagen.fi/Valikko/Mullat-ja-lannoitteet/Multa-ja-lekasora/

Minkä näistä ostaisin? Vasta nyt tajusin että tääläkin on tuo kauppa, mutta en ole käynyt paikanpäälä vielä. Mutta yleensä, kelpaako nuo orvikki-, kaktus- tai kukkamullat yhtä hyvin? Tuolla sivulla oli myös 'Substral Orkidejord', onko tämä mitä tarkoitit?

Kiitti taas!

Ai niin vielä se, että löysin lecasoraa Hong Kong marketista, 25L = 7€, ei paha!
 
N

nukkumatti

Ole vähän varovainen plantagenin multien kanssa.. Vähän on laatu vaihdellut ja ollut aika isot määrät kaikennäköisiä munia...Eri tuhoeläinten.
ite tykkään kayttää turvetta, se on kevyttä ja ilmavaa..Siihen sitten kompostia ja kalkkia sekaan ja jos haluaa niin hiukan voi multaa sekottaa vielä. Sitten biobacktilla tai kompostiherätteellä käymään ja kun viikko pari mennyt niin kasvit sisään ja avot!:D

Noi kaktus/orkidea mullat sisältää liikaa hiekkaa mun mielestä ja ovat tietty ihan liian kalliita.
Mutta parjäät kyllä milla vaan suoraan sanottuna. Sitten vaan riippuu miten rikasta matsku on ja kuin vedenpitävää millä ruokit ja kuinka usein.

Lecaa ei tartte kuin pintaan jos haluaa.. Jos et mitään yli 20 litran ruukkuja laita.. Sit hyvä vähän ilmata kun muuten voi massa painaa juuria ja varsinkin märkänä haitata ilmavuutta...
Mulla kyllä noita saakelin harsosääskiä aina joten ehkä laitat sinne pohjalle kanssa niin ei sitten tartte niitten kanssa tapella:D

Meitsi taas jaarittelee.. Älkää välittäkö:D
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
^ Joo, kamu sai kanssa spider mitet plantagenin mullista pari vuotta sitten. Ja mä sain niiden perennoista mitet puskiin 2005, kyllä söi miestä. Mutta sitten toisaalta, on niillä hienojakin puskia ilman pöpöjä kasvateltu. 2-piippunen juttu :)
 

bigtopsfinn

Member
Hmm... taas miettimistä.

Yks suuri ongelma minulla on että en kovin hyvin tunne näitä paikkoja täälä ja mistä mitäkin saa, niinkuin turvetta, kompostia ja kalkkia. Sit vielä ku pitää linkkarilla kulkea joka paikkaan niin tekee mieli vaan käydä Prismasta hakemassa Biolan tai Kekkilan kukkamultaa niinkuin ennenkin. Ei ole ollut suurempia onglemia niitten kans. Niin, ja se vielä että en meinaa kasvattaa kun 2 tai 3 keralla 15L ruukuissa. Ehkä se pelkkä kukkamulta plus lecasora riittää minulle. (?)

Kiitos nukkumatti ja BadTicket!
 

litletown

Member
perus pirkka yleis ja kukka multa sekä lega sora toimii mainiosti niin sisällä kuin ulkona ongelmia ei ole ollut kertakaan viel.;) halpa = helppo
 

bigtopsfinn

Member
perus pirkka yleis ja kukka multa sekä lega sora toimii mainiosti niin sisällä kuin ulkona ongelmia ei ole ollut kertakaan viel.;) halpa = helppo

Hei litletown,

Kävin katsomassa Citymarketissa multaa, ja hyllyt oli täynä pieniä itiköitä. En tiedä mitä ne oli, oikein pieniä ja muurahaisen näkösiä mutta lentäviä. Nekin ovat ennen päässyt syömään minun lehteja, niin ei tekeny mieli ostaa.

Kummiski... kävin Prismasta hakeen Rainbow kukkamultaa (halpa! 0,17 € per litra) ja kokeilen sitä nyt. Ehkä ostan Biolan MM myös että vois vähän vertaila niitä.

Viime kerralla käytin Biolan, mutta niinkuin muistaakseni Herbal extasy sano toisessa threadissa, minäkin ostin lisäks sitä Kekkilaa tarjouksessa ja tuli keltaiset lehdet... ehkä sen takia, en ole varma. Mutta kummiski aijon kokeila ainaki Rainbown ja ehkä Biolan rinnakkain samalla lajilla niin ehkä tulis taas vähän viisaammaks... jotenkin :biggrin:
 

bigtopsfinn

Member
^ Rainbown multa on muistaakseni kekkilän tekemää.

No voihan vittu niin olikin :wallbash:

Oh well, vielä parempi syy ostaa Biolan ja kokeila miten käy. Siemenet on jo pistetty Kekkilan Kaktus ja Taimi Multaan vermiculiitin kans noin 70/30 sekoitus tähän aluks. Pistän login käyntiin heti kun on jotain näytettävää...
 
Top