What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Vaříme s konopím

berrea

Member
Nu... když se tu nikdo nemák založení, tak se toho ujmu :) konečně sem vymyslel jídlo s omamností, které je natolik poživatelné, ba dokonce chutné, že má smysl to zveřejnit :)

takže...
budeme potřebovat
střední bramboru
vejce
1/8 másla
mléko
strouhanku
majoránku
sůl
pepř
chilli
paličky...
já si to dělam asi tak 1-2g, víc bych nepřežil :)
ideální sou na to nějaký kořeněný modely, jako třeba ssh

do misky nastrouháme bramboru, přičemž třetinu na hrubo a dvě třetiny na jemno
přisypeme plnou lžičku majoránky, tak nějak akorát soli, pepře, trošku víc chilli (podle chuti), případně i česnek
rozklepneme vajíčko, přidáme kapičku mléka a polévkovou lžíci strouhanky
všechno promícháme
na pánvičku hodíme máslo a až se rozpustí, prcneme kašičku na pánev
za stálého míchání smažíme asi 10-20 minut

samozřejmě ingredience nejsou úplně závazné, tohle je takový to jídlo, který dobře snáší obměny a invenci :)
 

berrea

Member
výsledek potom vypadá asi nějak takhle...
picture.php


je to chutné, příjemně ostré, má to ideální žvejkací konzistenci... navíc to díky vajíčku a máslu celkem zasytí... malej bonus na závěr je fakt, že je to vegetariánský :)
 

aero1

Member
když už si začal vegetariansky tak ja pokračuji s báječným grandmaama rizotem :)

ingredience:
dvě porce.
400 g rýže
100g tvrdého sýr (eidam)
zeleninu dle vašeho uvážení
50 g kečupu-nebo podle libosti možnost zaměnit za dábelku,dressing,případně kari se smetanou.. proste cokoliv co mate radi :)
50-100 g másla (konopného)
špetka mletého černého pepře
špetka červené papriky
sůl
(není li konopné máso stačí do rizota nasypat 2-3gramykonopí nebo 1gram hašiše )-na osobu
myslim že navod na přípravu rýže sem psát nemusím :D:D

přeji dobrou chut !
 

aero1

Member
plnene švestkove knedliky z konopnym maslem :)
picture.php

ingredience4porce
Asi půl kila hrubé mouky,1 vejce,špetka soli,hrneček vlažné vody,půl kostky droždí

postup
Do mísy dáme mouku,vejce,sůl,nadrobíme droždí,zalijeme vodou,vymícháme,necháme vykynout.Lžící vykrajujeme kousky těsta
plníme švestkami,merunkami,povidly,proste čím koliv :)zabalíme.Vaříme max.4 min.podle velikosti
na závěr při servírování polijeme 2ma polívkovýma lžícema rozpuštěného konopného másla (na osobu),posipene nadrcenýma ořechama a posypeme moučkovám cukrem :)

dobrou chut :)
 

aero1

Member
CANNA KUŘE-PLNĚNÉ!!
INGREDIENCE :)

1 kuře :D:D
-nádivka: 6 rohlíků, 5 dkg slaniny, 7 dkg konopného másla, 1 l vlažného mléka, 3 vejce, sůl, 5 dkg oloupaných nahrubo posekaných mandlí,oříšků,podle to to chcete:)dále petrželka,někdo použiva i kuřecí játra ja ne,,misto toho dám radši vice slaniny nebo sejra:); grilovací koření ,mozna i trošku kari mate i rádi :)

příprava



kuře omyjeme, osušíme a osolíme uvnitř i venku . Připravíme si nádivku--> pokrájíme na kostky 6 rohlíků a vhodíme je do mísy. Pokrájíme na kostičky 5 dkg slaniny,přidáme asi 30g másla(normíního). . Do čtvrt litru vlažného mléka zakvedláme 3 žloutky, osolíme a vlijeme na rohlíky.a promícháme Přidáme 5 dkg oloupaných mandlí na hrubo posekaných, sekanou petrželku, posekaná játra z kuřete ..., jemě promícháme a vmícháme tuhý sníh ze 3 bílků. Nádivkou naplníme břicho kuřete a zašpendlíme jehlami. Na pekáči vložíme plátky másla(normálního), na ně položíme kuře, posypeme ho grilovacím kořením nebo paprikovou vegetou a dáme péci. Po chvíli podlijeme horkou vodou nebo vývarem z polévky a kuře vypečenou šťávou občas poejeme a pečeme.. po půl hodině vyjměte kuře odšpendlete a do vnitrku kuřete rozmazte a ruzke nandejte konopné máso a to asi 50-60gramů ,za daší půl hodinu máte kuře hotové. na konec použijte cca 20g másla(konopného na poslední pomázání celého kuřete :) a servírujte
dobrou chut :)
 

praxer

Member
Pridavam svoje obecne recepty na mleko a maslo... Psal jse to do jineho topicu,tak to jenom prekopcim...




Na mliko: nejdriv varim listi hodnekrat ve vode, dokud pousti minimum zelene barvy.
Pak listi poradne vymackam, a varim ho v mleku se smetanou (pouzivat maslo je imho chutove odporne). Taky je super pridat nekolik panaku alkoholu, zvysi rychlost rozpustnosti ucinych latek. po hodine a pul listi vymackam a varim znovu ve stejně připravené nové smesi. Nakonci dam dokupy obě dvě poloviny, zvlašt v troše mleka vařim přiměsi na dochuceni kořeni (koriandr, hřebíček, skořice nebo jednoduše masala směs z čajovny) a na doslazeni med, super je taky třtinový cukr.
Davat pozor na davkovani :D
Ochrana proti vybublání je přilévání mléka v pruběhu, použití velkého hrnce s velkou rezervou, a nejmenšího hořáku, tak aby mléko vřelo jen trošku pod pokličkou ( pak není třeba přilévat tolik mléka)

Maslo:
Nejdříve vařím listí hodněkrát ve vodě.
Rozpustím v malém kastrolku dvě kostky másla, a zbírám lžící pěnu.
Až máslo přejde párkát varem, přestane se tvořit pěna, znamena to že máme čistý tuk bez přidaných látek pro lepší roztiratelnost a pod.
Ve vodě převařené listí posekám na malé kousky, a umístím do tlakového hrnce.
přidám cca 2 litry vody, přepuštěné máslo, panaka alkoholu (zrychluje přesun latek z listí do masla a rychle se odpaří), 2polévkové lžíce soli (usnadnuje rozbourávání buněčných stěn listů, rychlejší)
Vářím několik hodin v tlakači, tak aby pára unikala jen trošku.
Hrnec nechám ochladit pod tekoucí vodou, přefiltruji obsah přes látku a pořádně vymačkám. Na přepuštěném másle posmažím do křupava (bacha na spálení) použité listy.
Smíchám obě vzniklé roztoky dokupy, a nechám vychladit. Máslo ztuhne, pak do něj udělám díru a odpustím vodu. Máslo vyberu, je možné je dále čistit vařením ve vodě (zlepší se chut)
Nechám máslo ztuhnout v nadobce, překlopím na druhou stranu a oškrábu drobné nečistoty ze spodku.
maslo rozpustím (malý kastrol) a vlažné naliju do tvořítek na led.
V mražáku vydrží velmi dlouho, víte přesně jak je které kostka silná a co od ní čekat. Vysledný produkt má jantarovou barvu zlehoucka do zelena, zkušený uživatel ho v pokrmu objeví, ale není to taková ta nechutná pachut, spíš krásná kořeněná příchut.
Další možnost uskladnění, populární v Indii, kde takhle skladují jačí máslo (vaří ho ve vodě a mleku s čajem, přidávají cukr i sůl, koření taková polivka brrr ) je nalít tekuté máslo do nadoby a zalít čistou vodou, která se občas vymění. Udajně lze takto máslo skladovat pouze v chladu velmi dlouhou dobu, trik je v tom, že se k máslu nedostane kyslík takže se nekazí. Ale dlouhodobě jsem to osobně nezkoušel...

EDIT: ty S a Z mi nejak delaly problemy :D
 

berrea

Member
praxer :
když teda pominu, že masala mi vyloženě nechutná, tak bych jenom doplnil, že je mnohem snažší dělat mlíko ve vodní lázni... nezasviní se tolik hrnec... prostě si vezměte ty hrnce dva a do spodního dejte jenom vodu, tim teplota nejde přes 100 a mlíko se nepřipaluje... navíc na ten hrnec s mlíkem je dobrý dát pokličku, protože jinak se tam dělá škraloup, kterej si tak uzurpuje rozpuštěnou pryskyřici
 
M

Miris

já teda s jídlem dost experimentuju a naučit vařit sem se naučil i díky konopí :D tak třeba mě napadlo udělat KVĚTÁK

byl zelenej a chutnej a účinnej.
myslím že sem normálně dal trávu na olej a v tom to usmažil .)

jinak klasika všechno možný sem dělal ale už moc nejím konopný věci ..
 

berrea

Member
zalíbila se mi kombinace konopí a ostrých pokrmů, takže mám ještě jeden vlastní recept podobný tomu předchozímu, tentokrát jsou to míchaná konopná vajíčka

2 vejce
pár špetek soli
lžička chilli
pár špetek pepře
2-3 stroužky česneku pokrájené na plátky
2 lžičky majoránky

vše rozmícháme v hrnečku
na pánev dáme máslo nebo olej, na kterém osmažíme dávku paliček dle vlastních dispozic
po asi pěti minutách smažení paliček (pozor, je třeba je rozdrtit co nejjemněji) přilijeme vajíčko a rychle mícháme, aby z toho nebyla omeleta (pokud tedy nechcete omeletu ;))
 

newhousegreen

-.-
Veteran
praxere:velmi dobrej návod,to se hodí..

mám otázku..když tam vložim ty dvě lžíce soli-to pak bude slaný ne?:D
(já měl právě problem,že i po vyvaření ve vodě to furt chutnalo jak trochu slanej rybí tuk..takže nevhodný k marmeládě:D)

..
 

praxer

Member
newhousegreen>
to maslo prave nikdy slane nebylo, navic kdyz se pak jeste jednou proplachne vodou... delam z toho vetsinou medove susenky a asi bych si toho vsimnul... Kolik jsi daval vody?
 

aero1

Member
ZHULENE HERMELINY

picture.php


klasicke sedlcanske hermeliny na pulku rozkrojene s cibuli cesnekem,sladkou paprikou spetkou chilli,spetkou pepře,timianu majoranky

no a nakonec misto normalniho oleje pouzijeme olej konopný :ú)

púouzil jsem cca 50gramu cerstvych zastipku ze spodku roslin indoor v 40dnu kvetu, vařil jsem v oleji cca hodinu pote zchladil a zalel tim hermoše

je to super:)
dobrou chut!
 

papaja

Active member
Veteran
aero až se mi uplně udělalo v hubě mokro a upustil jsem slinu..hu preferuju smetanu nejlépe 33 procentní a poté do kávy...
 
Top