What's new

Et par ? til garageprojekt

juicie

New member
Hejsa.

Jeg har planer om at flytte mit grow ud i garagen og har lidt spørgsmål til hvordan det bliver lavet smartest. Der er rimelig koldt derude men skabet bliver isoleret med et par cm rockwool eller lign isolering og ind/udsug kommer til at køre på en timer, regner med det skal være tændt 10-15 min. en gang i timen.

Planen er som følger: Bygger et skab ca 240x100 cm der bliver delt i midten så der er 2 rum med hver en 600w. Planen er så at de skal køre skiftevis, så når den ene slukker tænder den anden, og så laver udsugningen på en måde så luften hele tiden cirkulere i mellem de. Jeg havde forestillet mig noget i denne retning, det tog lige overhånd med den tegning men røg lige noget fin nyhøstet Warlock og blev lidt fanget;)

Ind i rum 1 nederst m/badvent, videre til rum 2 øverst m/badvent, tilbage i rum 1 nederst m/badvent og med endeligt udsug i rum 2 øverst gennem filter

garagepm.jpg




Jeg bygger skabet i træ og isolere invendigt og beklæder derefter først med plast og så mylar.


Ud over det kommer der nogen varmelegemer i vandtankene så de er omkring de 19-22 grader...


Men tror i at det det kan holde sig varmt nok? Der er ingen varme i garagen og det er ikke overdrevet tæt. Jeg ville umiddelbart påstå at det kan holde sig varmt i og med der hele tiden er cirkulation mellem rummene og luftudskiftningen ikke foregår så ofte samt at det er isoleret?



Men god weekend, nu vil jeg ryge igen!
 

goldenDK

New member
burde kunne holde sig, men har du husket varmen til sommer... et koldt rum om vinteren, betyder ofte at det er hedt om sommeren....
 

juicie

New member
ja det burde ikke blive et problem vi kan bare skrue helt op for suget. der er også cooltubes så man kunne også opgradere med noget Co2
 

juicie

New member
Tak skal du ha paddi, planen er det skal være bygget færdigt mellem jul & nytår så kan der nok godt lige komme et par billeder op.

Nu håber jeg bare at jeg kan holde temperaturen oppe!
 

Easygrowing

Active member
Veteran
Hej Juicie

Ville nok tænke i og flytte den varme luft,som så skal ledes ind i det mørke rum,på en måde,så den varme luft kommer ind for neden og dermed holder rødderne varme først og fremmest istedet for og lede den ind for oven,hvor den så vil holde sig helst-foroven. ? Bare en tanke.

Mener ikke du bør få nævnværdige problemer med varme om sommeren,ikke hvis det er velisoleret,kan du holde kulde ude,men du osse holde varmen ude-forstået på den måde.

overvej evt og læg nogle kraftige isoleringsplader på gulvet,dem man bruger forinden støbning og måske en dampspære vil være en god ide ? men held og lykke med det
 

juicie

New member
Hey Easygrowing...

Du siger sku noget der, varmen stiger også op og optimal luftcirkulering tror jeg er nødvendigt her. Jeg tror at jeg gør det på den måde at jeg sætter en flexslange på badeventen øverst i rum 2 og køre den over i modsatte side helt oppe bag ved udsugning og så ned ad venstre side.

Jeg tror også det måske ville være en god ide at flytte den nederste vent fra rum 2 til 1 øverst og ligeledes sætte flexslange på der føre ned mod bunden.

Hvis jeg gør det på den måde burde jeg trække mest mulig varm luft fra begge rum over til bunden af det andet hvorfra den kan stige op igen.


Og ja som du siger skal gulvet også isoleres. Jeg hæver også det hele 5 cm så der er mulighed for at lave afløb til en affugter hvis det skulle blive nødvendigt. De skal jo i blomst med det samme de flyttes i skabet så udgangspunktet er at der skal være rimelig lav luftfugtighed.

Jeg snakkede med en kammerat igår om noget forholdsvis tyndt isolering der er noget noget sølvbeklædning på, kan det ikke passe det er lavet af hamp og bruges til at isolere f.eks et fyr eller lignende med? Vi har nemlig begge set det i De grønne opfindere på Discovery hvor de byggede huse af skibscontainere.

Jeg tvivler stærk på varme bliver et problem da garagen ligger i forlængelse med bygningen på nordsiden. Ud over det er der også en etage mere oven på garagen så det ligger konstant i skygge.

Men tak for input Easy, det er nu blevet en smule mere optimalt ;)
 

Easygrowing

Active member
Veteran
Tror godt jeg ved hvad du tænker på af isolering med alufolie på,dette bruges osse indenfor VVS-skibe og på kedler osv men kender ikke navnet på det og alm rockwoll isolerer osse godt og så måske 2 lag gips uden på hinanden for og mindske i tykkelse og så mindre i isolering ? osse en mulighed....ville klart bruge pc-blæsere til flytning af varmen for og spare i el.Skal du køre med bare 2 baderumshalløjer,så bruger du næsten 100 w overflødigt..de kan nemt flytte den luftmængde og dem i 125 mm x 38 mm er mest robuste og så evt et reduktionsstykke 100 mm-125 mm hvis slangen kun er 100 mm ellers bare alt i 125 mm ..så kan du købe et styringspanel som tænder og slukker for blæserne på en forudvalgt temp-koster 249 kr det billigste,men kan styre vidst op til 4 el 6 blæsere ?

Ville bruge 100 mm på gulvet-alle byggemarkeder har dem i mange dimensioner kan osse lave et flydelåg af dem ,nu du gør i Hydro...

så bare det og bare på med vanten : ) det bliver jo godt til sidst meget godt endda

Hygge
 

juicie

New member
Ja også god ide med pc-blæsere.

Mht til selve skabet og isolering er planen at bruge noget 10 mm pladeværk af en art (regner med at tage i byggemarked mandag eller tirsdag for at se hvad der er smartest at købe) og så evt starte med et beklæde med plastic og så klaske op til 50 mm isolering i og evt plastic igen til sidst, eller bare bruge det med alufolie på.

Hvor finder man sådan et styringspanel du skriver om? Havde egentlig forestillet med at det til selve cirkuleringen kørte konstant og så ind/udsug kørte engang i timen á 10 min evt.
 

Easygrowing

Active member
Veteran
Hej igen

Evt spånplader-krydsfiner ? måske gips yderst ? MDF dyre..

Styringspanel kig hos Coolerkit.dk under kontrol eller styringspanel,så på dem igår og det billigeste 349 og kan styre 4 blæsere uanhængigt af hinanden..Noise Blockere laver med auto restart-god ting hvis noget kommer i klemme,så brænder den ikke af husk står der CMF angivet som måleenhed,skal du x med 1.7 for at få Kubik M.

Go weekend osv
 

Latest posts

Latest posts

Top