What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Muutama Ajatus Pilvestä

JayJay

Member
Moi, Olen tässä jo jonkin aikaa pistänyt kasaan mitä käytännössä tapahtuu ottaen huomioon useita medioita. Haluaisin saada vielä varmistuksen muutamiin asioihin mutta ajattelin että heitetää tämmöne raakapainos nii selviää useita asioita ja saadaan keskustelua.

Eli, Cannabis.. jo Pienestä määrästä, saadaan puristettua öljyä. Kuvittele isot cannabispellot ja niiden tuottama raaka-aineet. kahdesta kasvista saa huumausaineena jo huomattavan määrän joka riittää pitkäksi aikaa yhdelle henkilölle. jos peltoon siis mahtuisi vaikka 5000 kasvia, saataisiin siitä vaikka puolet kasvien kukitus myytäväksi coffee shoppein ym. (Alkoon suomessa). Loput kukituksen voi myydä lääketeollisuudelle, josta siitä on suuresti hyötyä useissa eri hoidoissa. Vastaavasti kaikki kuitu ja muu raaka-aine voidaan antaa teollisuuteen, kankaiksi, köydeksi, vaatteiksi tai vastaavasti puristettavaksi öljyksi.

Mitä tämä käytännössä tarkoittaisi suomessa?

Ensinnäkin, pimeät tulot jotka menevät tällä hetkellä mafialle kaikesta bulk määrästä mitä ulkomailta tuodaan saataisiin nolliin, koska kannattavuus lakkaa ja cannabiksen saanti helpottuu expotentiaalisesti. Varat mitkä tällä hetkellä menevät siihen että poliisit kitkevät kotikasvattajia, casual polttelijoita, ym ym voidaan siirtää suoraan kaikkeen muuhun mahdolliseen, isomman luokan poliisitoimintaan.

Cannabiksesta saataisiin valvottu aine. Se olisi kuin alkoholi tai tupakka. Täysikäiset voisivat sitä ostaa laillisesti, verollisesti, suomen Alkoista tai varta vasten ns. coffee shopeista. Pienimuotoinen kasvattaminen ja hallusapito sallittaisiin.

Hollannin esimerkkihän näyttää mitä cannabiksen laillistaminen käytännössä on, mutta ollessaan melkein ainut vastaava Euroopassa, se on suuri huumeturistikohde, josta huono maine tulee. Jos muissakin paikoissa pidettäisiin avoimempaa asennetta cannabista kohtaan, ja miksei joidenkin muidenkin aineiden(en välttämättä kannata mutta ei kaikki oikeasti ole niin vaarallisia, mitä taas vaarallisemmat kemikaalit salaisissa laboratorioissa valmistettuina.).
Tähän seuraavaksi referoisin hollannin cannabiksen polttajien prosentteja suhteessa muuhun eurooppaan, amerikkaan ym.

cannabis lääketeollisuudessa olisi myös suuri hitti. cannabiksen tiedetään auttavan erittäin moniin sairauksiin, kipujen lievittäjänä ja rauhoittavana aineena.

Miksei cannabis siis ole näin?

Isot miehet, tämän hetken öljy-, tupakka-, ja "Patentti" Lääketeollisuuden pomot, eivät näin halua. miksi siis? Öljytuotanto siirtyisi osittain ulkomailta tuodusta, Länsimaisista öljykentistä, omassa kotimaassa kasvatettuun pelloilla viljeltyyn hamppuun. Miksi se on paha? kuka tahansa siis pystyy alkaa viljelemään hamppua ja myymään sitä teollisuuteen, se olisi kilpailua. miksi siis tupakkayhtiöt? cannabis olisi voimakas kilpailija tupakalle, ei yhtä riippuvaisuutta aiheuttava, eikä myöskään korvaajaa, mutta kokonaan uusi ja oman terveyden kannalta parempi, Kuka tahansa siis voisi tätä alkaa harrastamaan. Lääketeollisuus taas ei tykkäisi luonnon omasta ihmelääkkeestä, koska sitä ei voi patentoida? missä miljoonatulot? Hinnat laskisivat huomattavasti ja useimmat patenttituotteet tulisivat hyödyttömiksi jos globaalia tietoa jaettaisiin cannabiksen vaikututksista ja tutkimustyötä alettaisiin korostamaan.

Haittapuolena Cannabiksen käytössä - tätä en nyt jaksa kirjottaa, tullu jo nii paljo tekstii. tähän voi ehdottaa jotai !
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
Hyvä kirjoitus, mutta saarnaat vähän kuorolle. Tai meinaan, että eiköhän kaikki ketkä on noussu tuosta katulämystä ja kamuilta poistelusta kasvatteluun, niin osaa tämän mantran ulkoa. Pitäisi saada tuo 'suuri yleisö' uskomaan ja muuttamaan ahdasmielistä suhtautumistaan muiden päihteisiin/lääkkeisiin, mutta minkäs teet, kun on vuosia valehdeltu, uhkailtu, peloteltu ja maalattu piruja seinille porttiteorioilla sun muilla valheellisilla tietoiskuilla. Välillä sitä luulisi, että mennään parempaan suuntaan. Esimerkiksi telkkariohjelmat ja musiikki suhtautuu aika vapaamielisesti jo haisuliin, varsinkin suuressa maailmassa. Suomessahan oli vielä muutama vuosi sitten Salkkareissa tämä "puhdasta marijuanaa" story line, joka oli kaikessa naurettavuudessaakin aika masentavaa katsottavaa. Sitten kun lukee vaikka iltalehden keskustelupalstaa, niin aika masentavaahan se on, kun pilven polttajaa, tai jopa pelkästään sen puolustajaa haukutaan nistiksi ja tollein. Uskoisin, ja toivoisin, että muualla menee paremmin. Suomessa on uskomattoman typerä, lyhyt muistinen, kateellinen ja katkera kansa. Ikävä kyllä..

Plus sitten on se ongelma, että jos laillistaisivat hatsin, niin päättäjien ja lainsäätäjien pitäisi myöntää olleensa väärässä. Ongelmallista olisi myös entisten tuomioiden kanssa. Olisiko oikein sallia minulle tänään jotain, josta sinä vielä eilen sait sakot tai jopa vankeustuomion? :wallbash:

Aiheeseen liittyvää linkkiä :smile:

http://www.youtube.com/watch?v=ClKMgkIXug0&
http://www.youtube.com/watch?v=-IKlp-mJ6hc



http://www.youtube.com/watch?v=GdNh9f2Wwm0
:yeahthats
 

JayJay

Member
joo siis tarkotushan nyt ois yrittää tiivistää jonkimoista tämmöstä tekstiä joka ois luettettavissa semmosille jotka ei niin paljoa aiheesta tiedä.
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
Ai kato joo. Paha tapa aloittaa puolesta välistä ja lukea melkein loppuun.. My bad :smile:
 

urpo

Active member
en ehkä niin selvästi sitä kyllä tuossa maininnut :p


Ihan ok tekstiä, hyvä JayJay. Kyllä tuon urpokin ymmärtää.:joint:
Jotenkin aina osuu silmään tuo cannabis sana. Minusta voisit miettiä sen korvaamista sanoilla kannabis ja joissain kohtaa hamppu. No joo, myönnän,:biglaugh: tämä nyt on sitä pilkun nussintaa.
 

JayJay

Member
tosiaan ihan raakapainos, oli sopiva mielentila ja aloin kirjotteleen ajatuksia ylös, kaikki samaan putkeen, kyl ton sit muokkaa hyvään muotoon kunhan on sisältö kohdillaan.
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
Niin siis joo.. Tuli oltua aika pilvessä eilen. Mut pointti oli, et en usko, että Suomessa laillistetaan edes lääkekäyttöön. Piiiiiiiiiiiiiiiiiiiitkään aikaan. Ja ihan sama mitä kirjoitat, niin ei se sillä muutu. Tietysti en missään nimessä kehoita olla kokeilematta, koska eihän mikään muutu, jossei joku yritä ja jaksa, mutta ettet sitten pety niin raskaasti. :smile:

http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/thread.jspa?threadID=551336&tstart=90

Tuosta esimerkkiä. Eioo helppoa olla haisulin puolella. Onnea vaan taisteluun :smile: Mä lähen Ruotsiin..
 
R

ruutzman

Ihan mielenkiinnosta, mutta onko tuolla naapurissa, ihan huomattavastikin, erilainen suhtautuminen?
 

JayJay

Member
kyllä mä tiedän että mun rooli pilveen vaikuttavissa asioissa on erittäin pieni, mutta voin sentää jotain tehdä ihan vaan halusta tehdä.

ja missä naapurissa erilainen suhtautuminen?
 

Yellowmoon

Active member
Enpä usko itsekään mihinkään ihme laillistamisiin. Suurin ongelma mun mielestä on se, että itse aineen terveysvaikutuksilla ei tunnu olevan mitään merkitystä kun mietitään näitä kysymyksiä, vaikka juuri sen luulisi olevan oleellisinta. Suomi on vielä luonteeltaan sellainen kansakunta, että kaikki tehdään viimeisenä eikä varmasti uskalleta lähteä sooloilemaan tällasessa asiassa.

Toki silti on tärkeää että hampun puolesta taistellaan. Ruohonjuuritasolta ne kaikki muutokset kumpuaa. :)
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
Ihan mielenkiinnosta, mutta onko tuolla naapurissa, ihan huomattavastikin, erilainen suhtautuminen?

Ruottissa ovat kyllä melkein kaikessa Suomea edellä. Toisaalta Ruottalainen joutuu helpommin lusimaan hatsin takia, ku Suomalainen. Sitten taas Ruottissa on mukavammat vankilat kuulopuheiden perusteella. Ja lomillekin pääsee yhtä usein ku intistä, niin tokkapa tuo niin paha :smile:

:dueling:

Venäläisten suhtautumisesta hatsiin vois joku tehdä gradun tai jonkun hikisen väitelmän vai mitä ne nyt onkaan. Kiinnostais kovasti..
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
:noway: Mut mulkkaa esim. http://en.wikipedia.org/wiki/Legality_of_cannabis#Sweden

Sweden

Cannabis is not seen as a soft drug. Sweden has an official goal of creating a drug-free society by the means of zero tolerance; any possession or consumption is illegal. Upon suspicion of consumption, police are eligible to arrest and take a drug test, which is seen as a cogent proof of consumption.

Tuossa kyllä näkee Ruottalaisen typeryyden ja jääräpäisyydenkin. Niin kauan kun on ihmisiä, niin tullaan käyttämään humehia, ihan sama mistä sosiaaliluokasta tulevat tai minkä väristä ihoa sporttaavat. Toisaalta, jos tuo perustuu johonkin kansankoti aatteisiin niin en ihmettele. Sosiaalista utopiaa kun yrittivät naapuriin luoda.

Eikös Suomessa selvii sakoilla nykyään, jos jää esim. jointin polttamisesta kiinni? Niin, ellei se kyttä sitten oleta että oot huumekauppias, mistä seuraa auttamati kotietsintä..

:yeahthats:wallbash::1help:
 
R

ruutzman

Oho, ei se taida olla kollegoilla helppoa tuolla ruottinmaallakaan.. Minun käsittääkseni, ainakin täälläpäin, joipelista kärähtämisestä(tai yleensä hampun hallussapidosta) seuraa auttamatta kotietsintä. Sakothan tulevat sitten luonnollisesti kaupanpäälle, mutta linnaan ei onneksi varmaan ihan pienestä joudu :smile:

BadTicket, niinkuin sanoit niin jotain tuommoisia tavoitteita kai niillä kuitenkin on, unelmien lintukoto jossa kukaan ei käytä mitään ja kirosanojakin lausutaan vain suomalaisista puhuttaessa, hehe
Itse en luultavasti ihan heti ole maata vaihtamassa ja kynnys näihin naapurimaihin tuntuu vielä korkeammalta, kielimuuri niin sanotusti.. Englannillahan pärjää satavarmasti mutta ruotsi ei luonnistu ja kuulostaakin omaan korvaan niin oudolta ja välillä jopa rasittavalta niin sanotusti. "Mamma titta! En jättestor hämhäcken!" Sven 5v. :D

Pitää nyt vielä kysyä jotta onko sinulla jotain syvällisempia ajatuksia muuton takana vaiko vain tämä niinkin kusinen meininki suomessa? Nättejä tyttäriä siellä kuuleman mukaan ainakin asuu:yes:
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
^ Emmää Ruottiin hevillä. Kuhan paskaa jauhoin lämpimikseni :D
Slussenin bunkkeritkin on jo tyhjennetty, ja ilmeisesti suurin osa Tukholmalaisista haluaisi, että se puretaan.

http://www.youtube.com/watch?v=RzMUgjls50o
Juha Vainio - Slussenin Sissit

http://fi.wikipedia.org/wiki/Slussen

Sissit jos vain jostain kuulla saa:
”Jag heter Jaan.”
Silloin alta sillan kajahtaa:
”Turpiin vaan!
Tänne paukut anna, hei!
Svenskit juhli ei!”
Nyt raikuu ja kaikuu
kautta Tukholman:

Hei, kaikki härmän pultsarit.
Hej, alla härmä pultsarna.
On Slussenilla bunkkerit,
joita ei voi valloittaa!
Hej, hejjaa grabbarna bra.

:D:D:D
 

Latest posts

Latest posts

Top