What's new

Cannabis Tribunaal in Den Haag

V

Verger OG

Maar hoe zat het met het antwoord op mijn vraag? Wat werd er gezegd over:

"Past de vernieuwde aanval op het gedoogbeleid binnen het kader van een bredere, globale tendens van repressie zoals die van de zogenaamde 'oorlog tegen terreur', op basis waarvan burgerrechten en vrijheden worden ingeperkt en maatregelen worden ingevoerd en/of binnen een maatschappelijke tendens vanuit de politiek om aan micro-management te doen teneinde de voorwaarden te scheppen waarin er steeds meer controle kan ontstaan op burgers?"

GA: Je kunt best in het Nederlands schrijven hoor, dit is het NL/Vlaamse forum.

Ik baal er echt van dat ik net naar een afspraak moest :-( Misschien brengen ze nog iets uit, of zet iemand het allemaal op YouTube of zo.
 

G.A.

Green Ambassador
Veteran
Dear friends,

This is the final conclusion of the Cannabis Tribunal.
For now only in Dutch, but others are working on a documentary of the tribunal and hopefully they will make it with english subtitles.
The tribunal was a great succes...
"Don't give up the "fight".

www.myspace.com/cannaembassy

www.youtube.com/greenambassador

Peace, G.A.

011208preparationsCannabistribun-1.jpg


011208MaartjeandJoep-1.jpg


011208doggybag-1.jpg


011208Jacqueline-1.jpg


webformaat-1.jpg


011208tribunalhostess-1.jpg


011208totaltribunal-1.jpg


011208tribunalwithplant-1.jpg


011208Judgeandassistence1-1.jpg


011208ShivaRenenJoep-1.jpg


011208liveonthenet-1.jpg


011208computerpresentation-1.jpg


0112082questioners.jpg


011208Maartjeopenstribunal-1.jpg


011208AugustdeLoor.jpg


011208BenDronkerstotaal.jpg


011208BenDronkers1.jpg


011208humoratthetribunal-1.jpg


011208Freeksplee-1.jpg


FransWeisglaspresidenttribunal-1.jpg


11208UgesandTellegen-1.jpg


011208questionrow-2.jpg


011208Benbehindmicrophone-1.jpg
 
Last edited:
V

Verger OG

Ik zag je opnamen maken van de eindcconclusie. Kun je die ook ergens zetten om te downloaden?
 
E

elmanito

Mooie foto' s en elke keer sta ik er bijna niet op.Schitterend!

Ter nagevolg van het Cannabis Tribunaal heb ik aan verschillende fracties een mail gestuurd met het volgende.Gaarne jullie commentaar
De fracties waren D66, PvdA, SP, Groen Links, Partij voor de Dieren.

Geachte ..... fractie,

Ik stuur u hierbij een link van een document dat kan worden gebruikt bij de aankomende drugsnota komende voorjaar 2009.De CDA-fractie in de Tweede Kamer stelt dat het gebruik van Cannabis als genotsmiddel niet normaal is.Met dit moralistisch argument wetenschappelijk nergens opgebaseerd moet het huidig Nederlands drugsbeleid dan maar op de schop.Deze uitspraak is door het CDA gedaan tijdens het debat bij het Cannabis Tribunaal dat afgelopen week gehouden is en persoonlijk vind ik zo'n uitspraak van een Tweede Kamerlid niet echt passen in een rechtstaat.Het document waarom het gaat laat zien dat de teelt en gebruik een eeuwenlange traditie is die verder niemand anders schaadt.Ik hoop op uw actie in de Tweede Kamer.

Phytochemical and genetic analyses of ancient Cannabis from Central Asia

Bijvoorbaat mijn dank

Met vriendelijke groet,

Mijn naam

P.S. Naar de Partij voor de Dieren nog wat linkies gestuurd over het gebruik van hennepzaad als vleesvervanger.

Namaste :canabis:
 

G.A.

Green Ambassador
Veteran
Hi Elmanito,

Je bent lekker bezig!
Dat idee voor de Partij van de Dieren vind ik erg goed.

Eindconclusie tribunaal:

Cannabis Tribunaal roept op tot einde aan verbod op cannabis De organisatoren van het Cannabis Tribunaal dat op maandag 1 en dinsdag 2 december 2008 heeft plaatsgevonden in Den Haag roepen de Tweede Kamer op het verbod op cannabis af te schaffen.
Deze oproep volgt op de conclusies van het Tribunaal, waaruit is gebleken dat geen enkele politieke partij in staat is om aan te tonen dat het verbod op cannabis positieve effecten heeft. Het Tribunaal bestond uit vier hoorzittingen, waarin verschillende aspecten van het cannabisdebat zijn besproken.

Steeds kwamen twee getuigen aan het woord die elk een tegenovergestelde visie op een goed cannabisbeleid verdedigden. Vervolgens vond een debat plaats met het publiek waarin de twee getuigen hun argumenten konden onderbouwen.

Tenslotte beoordeelde een rechtbank, bestaande uit rechtsfilosoof Hendrik Kaptein en twee secondanten, de kwaliteit van de gebruikte argumentatie. Hiervoor hanteerde de rechtbank criteria als bewijsbaarheid, logica, maatschappelijke relevantie en interne samenhang.

I. Hoorzitting 1 Medicijn of risico?

Het recept voor een goed cannabisbeleid/ / De vordering van psychiater Peter Geerlings om cannabis uit het strafrecht te halen wordt door de rechtbank/ /toegewezen, mede op grond van het niet-verschijnen van de tegenpartij (wij konden geen enkele medische expert vinden die tegen dit voorstel wilde pleiten). Hoorziting

II. Over de toekomst van de coffeeshops : moet de achterdeur open of de voordeur dicht? De stelling van D'66-gemeenteraadslid Ton Schijvenaars om de achterdeur van de coffeeshop te legaliseren zijn ter zitting redelijk aannemelijk gemaakt en door zijn opponent, CDA-wethouder Geluk van Rotterdam niet voldoende weersproken. Wel blijft in het plan van aanpak van Schijvenaars onduidelijk wat de verhouding is tussen de wens te legaliseren maar tegelijk te vervolgen. Hoorzitting

III Over de morele rechtvaardiging van het cannabisverbod Terzake van de stellingen van toxicoloog Donald Uges uit Groningen, die voor strikte regulering van alle genotsmiddelen pleitte en socioloog Egbert Tellegen, die voor een mildere vorm van regulering is, oordeelt de rechtbank dat bij gebrek aan duidelijke oppositie tussen beiden mediatie tussen partijen het beste middel is om resterende ondergeschikte verschillen van mening te beslechten.

IV Het verbod op cannabis heeft veel meer negatieve dan positieve effecten. In deze afsluitende zitting stonden Tweede Kamerlid Cisca Jolderma (CDA) en Hans van Duijn, voormalig voorzitter van de Nederlandse Politiebond, tegenover elkaar. Ter zake van de stellingen van Joldersma, die namens haar partij pleit voor terugdringing van het gedoogbeleid en sluiting van coffeeshops, stelt de rechtbank vast dat de aangevoerde argumentatie niet voldoet aan elementaire eisen. Haar pleidooi bestaat vooral uit algemene normatieve uitgangspunten. Joldersma's weigering om op feiten ter zake in te gaan (,,feit en fictie kunnen hier niet worden onderscheiden") maakt volgens de rechtbank haar argumentatie van nul en generlei waarde. Ten overvloede bevat haar betoog te veel hier niet nader te onderscheiden drogredeneringen. Ter zake van de kwaliteit van de aangevoerde argumenten van Van Duijn, die voor legalisering van de cannabismarkt pleit, concludeert de rechtbank dat hierop niets is aan te merken. Van Duijn zei onder andere dat met het handhaven van het cannabisverbod het CDA verantwoordelijk is voor 50% van de criminaliteit in Nederland en dat jaarlijks anderhalf miljard aan belastinggeld aan een zinloze drugbestrijding wordt verspild. Beide argumenten werden door Joldersma niet weerlegd. De vordering van Joldersma dat het cannabisverbod in stand moet blijven wijst de rechtbank daarom af. Ambtshalve mag worden opgemerkt dat de mogelijkheid openblijft dat de stellingen van eiser alsnog worden bewezen, op grond van in dit verband niet aangevoerde argumenten. Tot zover de conclusies van de rechtbank.

Hier kunnen wij het volgende aan toevoegen. Als organisatoren hebben wij geen enkele inzending ontvangen op onze uitdaging aan de politieke partijen om de stelling van het tribunaal <het>, te weerleggen. De uigeloofde prijs van 200.000 euro wordt daarom vooralsnog niet uitgekeerd. Wij stellen vast : wie zwijgt, stemt toe Blijkbaar is er geen politieke partij die de Nederlandse bevolking kan uitleggen waarom het cannabisverbod in stand moet blijven. Dit cannabisverbod heeft een groot aantal negatieve effecten. De organisatoren van het Cannabis Tribunaal hebben dinsdagmiddag 2 december een brief gestuurd naar de woordvoerders van alle fracties in de Tweede Kamer met daarin de oproep om het verbod op cannabis via een spoeddebat ter discussie te stellen en de Nederlandse regering te vragen dit verbod terstond op te heffen. http://www.encod.org/info/HET-CANNABIS-TRIBUNAAL-IN-DEN-HAAG.html

011208JudgemrKaptein-1.jpg
 
E

elmanito

@GA
Partij voor de Dieren winden het ook een beetje raar dat je het gaat toestaan, terwijl je het andere gaat verbieden.Zij behoren in principe ook tot de voorstanders.
De eindconclusie is nu bekend.Wat gaat er verder gebeuren.Ik heb trouwens het document ook naar lesscrime.nl gestuurd.

Namaste :canabis:
 
V

Verger OG

Er gaat niets gebeuren. De grote partijen houden elkaar angstvallig in evenwicht en te grote principeiele verstoringen worden zo veel mogelijk vermeden.

Denk niet dat er ook maar een politicus die warlijk enig gevoel heeft bij dit soort burgerinitiatieven zoals het Cannabis Tribunaal. Zij houden zich niet bezig met burgers. Ze houden zich bezig met alles wat boven de kloof tussen burger en politiek staat, aan hun kant van de kloof dus.

Ze nemen niemand echt serieus. Het CDA zowiezo al niet want die hebben god aan hun kant en dat maakt ze doof voor argumenten. Politiek staat in dit land kilometers af van de werkelijke gang van zaken in het land. Dat al die cannabis gebruikers zicch genaaid voelen door de politiek dat maakt niet uit. Zo werkt de politiek al lang niet meer omdat de meesten van willkeurig welke groep in dit land allemaal te rijk, verwend en geherspenspoeld zijn end aarom te apathisch om echt op te komen voor hun belangen.

Dat zie je steeds meer in demonstraties. De televisie die opnamen maakt moet met filmtechnieken uit Hollywood proberen de indruk te wekken dat er een grote massa mensen staat, voor dat podium met de sprekers en de jolige band.

Als voorbeeld de demoinstratie van cafe eigenaren. De camera moet bijna naar beneden gericht worden om een indruk te geven dat het Maliveld of waar dat ook was, vol staat.

Welke demonstratie trekt nog meer dan enkele duizenden mensen?

Ik maak me geen illusie dat als alle cannbis gebruikers tezamen komen dat indruk maakt. De meestehn zijn te bang dat hun snoet op tv komt, zijn leiver stoned dan moe en zullen niet ina ctie komen al was het alleen maar vanwege het feit dat voor velen cannabis roken toch nog iets is om je voor te schamen. Dat zal wel iets Calvinistisch zijn of zo dat weet ik niet.

Hoe dan ook, de politiek houdt zich bezig met ad hoc wettenmakerij. Op basis van tijdelijke hysterie, gebaseerd op enkele incidenten, dus, incidentenpolitiek en met als achterliggende gedachte het scoren in de ogen van het grote grijze publike, de massa die niet geinformeerd is over het onderwerp van de hysterie.

Het gaat ze alleen nog om het opbouwen en uitbouwen van de partijlijn om een bepaalde indruk te geven aan de schapen want als de indruk er maar is dan doen feiten er minder toe. Er is dus geen anker meer waaraan een partij zich verbind en de enigen die dat vooral wel doen zijn christelijke partijen. En dat anker is volkomen irrationeel en als zodanig niet te lichten.

Zolang er nog zo veel mesnen zijn die menen dat ze christelijk zijn of zo moeten stemmen en het CDA steeds weer laat zien dat ze de grootste zijn kan er weinig veranderen.
 
E

elmanito

Eigenlijk zou je zo´n beetje dezelfde situatie moeten hebben als in Rusland.Je hebt de staat en je hebt de burger die allebei maar wat doen.Ieder ze eigen weg.
J
e hebt gelijk de overheid luistert totaal niet naar de eigen burger, vooral het CDA drijft zijn eigen zin door samen met die andere gristelijke malloten, alleen af en toe laat je ze weten dat je er nog bent.

Klink snijdt toch in zijn eigen vingers met dat paddoverbod.Je krijgt dan zometeen incidenten met personen die verkeerde mushrooms genomen hebben en overlijden dan.Sommige partijen hebben nog steeds niet door dat wanneer je een wet doorvoert waarvan de uitkomst al bekend is, watvoor gevolgen dat kan hebben voor de samenleving.Ik zeg altijd maar tijd zal het leren.Veel mensen leren nooit van de geschiedenis.

Namaste :canabis:
 

G.A.

Green Ambassador
Veteran
Hoi Elmanito,


Kom je volgende week ook naar de No Mercy Cup in Amsterdam? Ik zou het leuk vinden om je weer te zien.

Klagen over anderen is ook echt Hollands.
We weten allemaal hoe het in elkaar steekt en toch blijven mopperen?!
Dat verandert überhaupt niets, dan brand je alleen maar op, een bodemloze put.
Het enige wat je kan doen is het voor jezelf anders doen.
Kwaliteiten in mensen benutten en verbinden.
Dat is zeker gebeurd tijdens het tribunaal.
Veel mensen hebben ervaringen uitgewisseld.
De beste stuurlui staan altijd aan wal.

Misschien dat 10% van de blowers geïnteresseerd is in politiek.
De rest wil gewoon lekker in hun shoppie of thuis een jointje roken en relaxen met hun matties.
Geef ze eens ongelijk.
Maar ondersteun dan de mensen die zich wel met politiek bezighouden en daar de kwaliteiten voor bezitten.
Ik heb niet de illusie dat politiek de problemen uit de wereld kan helpen.
De kerk en de politiek hebben er gewoon een zooitje van gemaakt en daar voel ik me echt niet verantwoordelijk voor!

Nogmaals, voor mij was het een goede ervaring en ik heb weer voldoende voer en inspiratie opgedaan voor de komende tijd.
Het was te gek om met mensen te zijn die hart voor de zaak hebben en de tijd hebben genomen om naar Den Haag te komen.

Vandaag reeds kwam de gemeenteraad van Amsterdam terug op de 250 meter regeling.

Het was al duidelijk dat tijdens deze regeringsperiode er niets daadwerkelijk zou veranderen, maar we waren in ieder geval in Den Haag en hebben een tegengeluid laten horen.

Verantwoording kan alleen maar van binnenuit komen.
Opgelegde verantwoording, of verantwoording bij een ander leggen creeërt alleen maar afhankelijkheid.

Dit was Den Haag Vandaag :smile:

Groene groeten, G.A.

271108BorisvanderHamwithpurpleheart.jpg
 
Last edited:
E

elmanito

Hey GA,

Heb vandaag sinds jaren weer mijn oude shop bezocht in Rotterdam.Het was gigantisch stil, maar ze waren nog open.Ik kon de repressiebeleid van het CDA wel merken in het aanbod.Vroeger en nou spreek ik van ruim 10 jaar geleden had de shop nog een ruime aanbod en ze hadden echt veel soorten.Ook kon je er zakjes skunk van 5 gram halen voor fl 35,-.

De goede oude tijd, waar is die gebleven.Ik heb altijd een positieve kijk op het leven en dit is een dipje waar we effe doorheen moeten.Afijn ze hadden drie soorten wiet (PP. Edelweis en Bug) en een paar soorten hash (polm, nepal).De wietjes waren allemaal van hydroteelt, ruik je er zo boven uit.Thai was niet meer op voorraad, dus maar een voorgedraaide Thai genomen.

Het rare is dat ik verwacht had dat de voorgedraaide zonder tabak zou zijn, dus niet.Het was weer lekker na een lange tijd weer Thai te roken.Ik ga eens kijken of ik geen Thai kan kruisen met een Nepalees soortje.

Het gezeik is puur Nederlands, wat ze in Rotterdam altijd zeggen;
Hard voor weinig, nooit chagrijnig! :muahaha:

Wat me wel tegenviel bij het Cannabis Tribunaal is dat er zo weinig bekenden uit de shopwereld waren of zoals de mensen van Green House, Dutch passion, etc.Dat vond ik wel jammer.

Die kaarten bij No Mercy Cup moet je deze van tevoren bestellen of kan je er zo naar toe gaan.Heb je trouwens ook een inzending gedaan met je Purple Peace.

Oh ja, Cohen is goed bezig.paddobesluit uitstellen en nu weer kijken naar de afstand tussen scholen en shop.De SGP heeft een voorstel van een afstand van 3 km van een sportschool.Lekker als in de randstad woont, waar de steden bekant aan elkaar grenzen.

Namaste :canabis:
 

G.A.

Green Ambassador
Veteran
Hoi Elmanito,

Moet je toch eens gezellig naar Den Haag komen.
Hier is nog wel een shop met goede kwaliteit Thai.

111008ThaistickandSmurf.jpg



Ik zie je in ieder geval de 13e.

Informatie voorverkoop kaarten No Mercy Cup:

http://www.nomercy.nl/forum/index.php

Ik heb de Green Ambassador (green pheno Purple Peace) ingezonden.

De Purple Peace van een vriend die ook meedoet zal wel in de buurt zijn om te roken.
Ik zelf had dit jaar geen paars.

We moeten vooral niet vergeten plezier te maken in het leven!!

"Dance your way to god!"

http://www.youtube.com/watch?v=R9z2ELaBVJY

Peace, G.A.

111008totalGreenAmbassadormornin-1.jpg


Green Ambassador

111008GAmediumsunny.jpg
 
Last edited:
E

elmanito

Je kan de genen van de Nepal wel heel goed terug zien in deze pheno.
Ik krijg de neiging om met mijn handjes het beeldscherm aan te raken voor lekkere vingerhash a la Manali.:muahaha:
Het kan wel kloppen bij deze kruising 50% paars van de Viking en 50% Nepalgenen, maar de plant op de foto' s ziet er mooi uit.

Namaste :canabis:
 

G.A.

Green Ambassador
Veteran
Good news:

Morocco opens debate:

MOROCCO OPENS THE DEBATE ON CANNABIS LEGALIZATION
published Wednesday 10 December 2008 22:24, by encod . update Wednesday 10 December 2008 22:43

Finally the debate on cannabis legalisation in Morocco is becoming a reality. The second TV channel of national Moroccan Television (2M) on Wednesday 3 December 2008 broadcasted a live debate on the various possible approaches towards cannabis cultivation in Morocco, entitled « Cannabis and haschisch : Which approach to take?.

The purpose of the debate was to inform the public on the reality behind cannabis cultivation and to try to assess the governmental strategies to erradicate this cultivation and the fight against the smuggling of hashish, by putting these questions : to which degree have alternative development projects been able to support the populations in replacing their illicit "traditions" ? Is it possible to direct the cultivation of cannabis towards therapeutical and industrial uses and, in a general way, towards an alternative economy in these regions? What is the role of regional amd international co-operation in this domain?

Participants in this debate were Khalid Zerouali, executive director of migration and customs, Chakib Al Khayari, president of the Association for Human Rights in the Rif region, Pr. Mohamed Hmamouchi, director of the National Institute of Medicinal Plants, Hamid El Farouki, director of development at the Agency for Promotion and Development of the Northern Region and Abderrahman Merzouki, researcher.

Erradication of cannabis fields

In their interventions, Khalid Zerouali and Hamid El Farouki evaluated the erradication operations in cannabis producing regions in the North of Morocco. They announced that production had diminished with 55 %, a figure that Chakib Al Khayari characterised as "non-realistic". He informed about new cannabis fields that have not yet been counted, located in the north of Ketama towards Al-Jabha and the rural community of Beni Abdallah (35 km west of Al Hoceima), and this same view was supported by Abderrahman Merzouki. The latter denounced several violations of human rights against farmers whose fields were erradicated, and he requested the inmediate replacement of this security approach by a social approach.

On the other hand, Khalid Zerouali declared that erradication of cannabis had been successfull in the Larach region that was declared to be without cannabis. Operations in Taounate and Chaouen will soon obtain the same results. He also clarified that cannabis in these regions has taken over the cultivation of licit productive crops and has caused deforestation, which other participants confirmed as well. All expressed the wish not to let the same thing happen again, in order to protect the environment and enhance food security in the region.

Alternative projects

In relation to this, Chakib Al Khayari mentioned some efforts that the Moroccan state had made since 1980 in collaboration with UN agencies. The objective was to replace cannabis cultivation with other licit crops, but although some spare profits have been made, the awaited results have not been obtained. This has been reported in the assessments of these projects, which show that the experiences of alternative development projects in the Moroccan Rif Region are limited, not to say that they have failed. This failure has been caused by economic and cultural problems that are not taken into consideration in the design and implementation of these projects.

Al Khayari insisted that it is impossible to erradicate cannabis in Ketama because of the cultural dimension of this plant that remounts to centuries ago, even before the Rif was invaded by the Arabs, as even in the moussem of Tidghin the porters of the Koran pray to God to protect their sacred plant.

In the same sense Khalid Zerouali declared that the State in all its approaches and strategies should take the cultural context into consideration. This context should never be ignored. Also the lack of inftrastructure is a real problem for the success of alternative crops, so other activities that may be profitable such as mountain tourism should be developed.

On the other hand, Pr. Hmamouchi showed that there are real difficulties for developing alternative economies in the regions of Ketama, due to the total lack of basic infrastructure as a result of the historical marginalisation of the Rif region in general. He proposed to make use of the National Initiative for Human Development (INDH) in order to create projects that may help cannabis regions, both traditional and new, to find a way out of their isolation and marginalisation.

Cannabis legalisation

After having discussed several problems related to alternative development projects based on cannabis erradication, Chakib Al Khayari proposed the idea of legalising cannabis as the only practical solution for the historical cannabis regions, insisting on a legal framework that would regulate these plantations, in view of the results of scientific research into the medical, industrial and human development fields.

This idea was supported by Pr. Hmamouchi who mentioned some applications of cannabis in the medical and industrial field, and insisted on the obligation to install a legal framework for the exploitation of this plant for the interest of the country.

Finally, Khalid Zerouali appreciated this idea for the historical cannabis regions and agreed to discuss it in a more profound way with the participation of civil society, in an effort to make an end to illicit drug trafficking.

By: Souliman Sbai

Cannabis_Vallee_Valley111.jpg


Ketama-Kif-Sechage-Drying21.jpg
 
Last edited:
V

Verger OG

elmanito said:
Klink snijdt toch in zijn eigen vingers met dat paddoverbod.Je krijgt dan zometeen incidenten met personen die verkeerde mushrooms genomen hebben en overlijden dan.Sommige partijen hebben nog steeds niet door dat wanneer je een wet doorvoert waarvan de uitkomst al bekend is, watvoor gevolgen dat kan hebben voor de samenleving.Ik zeg altijd maar tijd zal het leren.Veel mensen leren nooit van de geschiedenis.

Namaste :canabis:

Ik denk de laatste tijd vaak dat het juist de bedoeling is dat het mis gaat. Dan kan men zeggen 'zie je nou wel?' 'Drugs zijn fout en veroorzaken dood'. Menj stuurt dus aan op nieuwerwetse reefer madness met paddo's in dit geval, maar ook met cannabis. Hoe meer het uit de hand loopt, hoe meer chsitelijken moraliserend kunnen optreden, verbiedend, dat wat ze als niet-christelijk beschouwen.

Klinkt fit paranoide? Maar aand e andere kant kun je niet volhouden dat Klink en anderen rationeel bezig zijn.

Maar goed, het is me al wel enkele jaren meer dan overduidelijk dat van zodra de verkeizingen geweest zijn er geen invloed meer is van de burgers en dat ik dit land al lang geen democratie meer noem dat mag je ook best weten.

Zelfs als je maar magertjes het nieuws volgt dan valt het je wel op hoe restrictief alles wordt. Neem nu het idee om de belastingdienst gewoon geld te laten afschrijven van je rekeningen als je wanbetaler bent. Dat klinkt dan niet zo raar maar dat is het in feite wel.
Gewoon weer zoi'n kleinigheidje in een krant op pagina 2. Waar niemand over valt maar wat wel zeker een inbreuk is op je leven.
 

G.A.

Green Ambassador
Veteran
Hello world,

Yesterday we had a gathering of the organizing parties of the Cannabis Tribunal.
The overall feeling is good, but ofcourse some things could be improved next time.
There were some great ideas to spread the message, by example a free newspaper with the "opposites sounds"...
There will be a DVD available in a couple of months.
It's a lot of material (16 hours of footage), so a lot need to be spotted and written down before editing. I will let you guys know when it's ready.
I think ENCOD, The Cannabis College and the Dutch drugs foundation did a great job.
Because of the live internet screening, editors of the media and politicians could follow the whole debate.
The National media didn't show up. It seems like they boycot the whole case and politics right now probably don't like the opposite sounds..
This country is getting more and more narrow minded, so we need to raise our voice again!
So please folks support ENCOD and become a member, so maybe we'll have enough money next year to start a European Cannabis Tribunal.

Growing for Peace!! Green Prisoners Release..

Peace, G.A.

121208gatheringcannabistribunal.jpg


121208gatheringcannabistribunal4.jpg


121208gatheringcannabistribunal2.jpg


121208gatheringcannabistribunal1.jpg


121208gatheringcannabistribunal3.jpg
 

G.A.

Green Ambassador
Veteran
EMBARRASSMENT FOR UNITED NATIONS DRUG-CZAR COSTA

Amsterdam – Antonio Maria Costa, the Italian Executive Director of the UN Office on Drugs and Crime, is seriously embarrassed because of a solo-action by Amsterdam psychiatrist Fredrick Polak. In an open letter published today, Polak demands an answer to a simple question.
Despite earlier promises the global drug czar has been dodging the question for exactly one year.
“How do you explain the low level of cannabis use in the Netherlands compared to surrounding countries, despite its free availability in
coffeeshops?”

On the internet two YouTube-videos show Costa avoiding the question time after time. To Polak the issue is of crucial importance as if falsifies the basic assumptions underlying drug prohibition. Therefore he continues to harass Costa with it.
Polak, board-member of ENCOD (European Coalition for Just and Effective Drug Policies): “The primary objective of drug prohibition is reductionof consumption and addiction.
However, the Dutch experience with coffeeshops of over thirty years has proved convincingly that without enforcement of this prohibition levels of use won’t skyrocket – which is what the drug warriors want us to believe. No wonder Costa is at a loss how to respond to the question.”

Reprimand

One year ago Polak first posed the question on a drug policy conference in New Orleans. Costa ignored it, but used the occasion to scold the Dutch government for “poisoning Europe” with amphetamines. That remark got Costa a reprimand from the Dutch government, at which he had to bite the dust and offer a letter of apology.
Nonetheless, at a second occasion in March 2008 in Vienna, Costa again avoided the question. This time he claimed that more than 2000 coffeeshops had already been closed, and that the city of Amsterdam had decided to move all coffeeshops “from the red light district to the
borders with France, Belgium and Germany”. Polak: “Apparently Mr. Costa thought Holland (or Amsterdam) borders on France. And that figure was totally unfounded.”

cnd_costa_remarks1.jpg


Waste:

Shortly thereafter, Costa checked in with the authorities in Amsterdam
and The Hague for a “study mission” including a visit to coffeeshop De
Dampkring (The Atmosphere). At the next conference in Barcelona Polak
asked him about his findings. Polak: “This time Costa really went too
far, claiming that Amsterdam has three times more cannabis addicts than
anywhere else in Europe.” Costa promised a discussion paper with the
scientific basis for this claim, to be published on his website “very
soon”. Until today Costa hasn’t lived up to this promise nor has he
answered Polak’s initial question. Reason for Polak to draw media
attention to the affair.
Holland consistently scores low to average in Europe in drug consumption
surveys. To Polak this justifies a call for the abolition of drug
prohibition: “That will save us a lot of misery, and a huge waste of taxpayers’ money. What is the use of all the effort to enforce prohibition, when clearly it doesn’t diminish consumption?”

Polak concludes his open letter on a positive note, suggesting Costa (67) not to wait until after his retirement to acknowledge the failure
of drug prohibition. “Doing so now would earn him eternal fame.”

At next link you can see Freek Polak beïng silenced by Antonio Costa:

http://www.youtube.com/watch?v=fe208nLLEwk

GREEN PRISONERS RELEASE!!

Peace, G.A.
 
E

elmanito

@GA
Where can we find that published open letter from Mr.Polak?

Cheers and Namaste :canabis:
 

G.A.

Green Ambassador
Veteran
Hoi E :smile:

http://www.encod.org/info/-Nederlands-nl-.html

Heb jij van de week "even" tijd (woensdag, donderdag) om naar de computer van de Canna Embassy te "kijken"?
Ik zorg voor een lekkere maaltijd, drankje en natuurlijk de Verdamper...
Bij voorbaat mijn onovertreffelijke dank!

Groene groetjes, G.A.
 
Last edited:
Top