What's new

Mylar helvedet..

Lalle

New member
Hello fellow growers

Jeg har gennem længere tid gået og overvejet et lille grow, som kan dække mit behov. Jeg dog imidlertid ikke haft hverken den likvide del eller muligheden for at lave sådan et projekt. Men nu er de ovennævnte faldet sammen i en større enhed.

Jeg har fra starten af haft et krav om det helst ikke måtte fylde for meget eller være alt for dyrt - både med hensyn til bygning og drift.
Så derfor besluttede jeg mig for, at målene skulle være 60x60x110. Og lampen en 200 watt(2700 k bloom) CFL fra frøbanken. De skal både vegges og bomstres under samme pære.
Da det forbederende var på plads, begyndte jeg at bestille de fornødne til at banke skabet sammen.




Jeg var så heldig, at have to venner der gad hjælpe med at skære plader + lægter ud. Og låne værktøj af. 1000 tak for hjælpen drenge :yes:



Lidt senere i forløbet:



Skelettet færdig:



Og lidt fra indersiden:







grunden til jeg valgte at beklæde hele indersiden af skabet med mylar er, at min lyskilde ikke er fantastisk stærk og jeg vil naturligvis gerne klemme alt hvad der er muligt ud af pæren.
Som i kan se på billederne består min udluftning af to blæsere, der kommer til at køre på 7 volt og en blæser til at ruske i planterne der kører 12 volt.

Det eneste jeg mangler for at begynde er pæren som Frøbanken snart har været 14 dage om at sende. De skriver dog at forsendelses tiden er 3-14 dage, Men hold kæft det er langt tid at vente, når det andet står og venter på at blive sat i gang :D

I første omgang skal der dyrkes G13 x Hashplant og Ice.

Mvh Lalle
 

FatcatInc

Member
Det ser ganske fornuftigt ud. Men overvej en veg cfl hvis der engang er plads i budgettet. Jeg har altid modtaget mine sager fra frøbanken 2-3 efter bestilling. Aldrig senere! De yder en surveræn service, så tror bare du har været lidt uheldig!

Held og lykke med det!
 
En plante i en lille bubler, en 250w HPS og et SCROG net ville nok være mit forslag til et fremtidigt koncept ;)

Men som Kush siger.. Det ser ganske fornuftigt ud ;)

Bright..
 

CFP65

Member
hvis du vil have mylaren helt glat, kan det godt betale sig at klæbe den op på pladerne med spraylim inden du samler skabet, dvs klæbe den op og derefter rulle med en frisk hård malerrulle for at få evt luftbobler presset ud mod kanten og væk, og slutte af med at skære overskydende kanter af med en meget skarp kniv.
 
K

kenned

Ja det se da ud til du har en smule styr på det.. Men hvorfor kalde det mylar helvedet? Var der nogen problemer?
 

Lalle

New member
Tak for kommentarerne..

FatCat: Jeg har også planer om at købe en på et tidspunkt. Jeg har desværre bare ikke råd til den, i den måned vi går ind i nu - Så jeg må vegge med hvad jeg har.

Bright: Jeg skal ikke kunne udelukke at setup'et en dag bliver sådan :D

CFP: Jeg havde alt for travlt da jeg samlede det. Der var flere ting jeg slet ikke tænkte ordentlig igennem. Blandt andet startede jeg med at samle skelettet i stedet for at beklæde lægterne først og derved få en mere "smooth" overflade.. Men man lærer vel af sine fejl..

Kenned: Grunden til jeg kalder det mylar helvedet er jeg stadig finder små stykker mylar rundt omkring - og det er bestemt ikke kun forbeholdt det rum jeg byggede skabet i..
 

Deus

Member
Ser sku meget spændende ud :) Lille skab dog. Du har medregnet hvad reflektoren tager i højden samt potterne, og så hvad der er tilbage til selve planten ? Det er ikke meget :D men den kan vel altid laves højere hvis der skulle opstå problemer ;)

Efter at have kørt i jord og hydro, ville jeg nok foreslå dig hydro når du nu har et lille skab og gerne vil have stort udbytte... hvem vil ikke det :p Jeg ville dog gøre det liiiiidt anderledes end bright. 2 stk 15L kasser, de skulle gerne passe der inde, og så 5 huller i hver af dem, og så køre direkte blomst fra klon af hvis du har muligheden for at få kloner altså. Har selv overvejet at køre sådan igen så det kræver lidt ombygning i mit nuværende skab...

Dette var 2 ugers kloning, og direkte i blomst der efter, som endte sådan her... White Widows...


Og 2 af de høstede og trimmede skud.


tog godt i alt 2 uger kloning og 8 - 9 ugers blomstring :) forestil dig hvad et par ugers vegge oveni kunne gøre :p
Håber det kan vinde dig lidt over imod hydro siden :D

Lykke til mester ;)
 

Lalle

New member
Wow Deus, det er sgu nogen imponerende planter.. Jo, jeg har altid været fascineret af hydro siden - men jeg vil gerne gøre mig lidt erfaringer med jord grow inden jeg kaster mig ud i det helt store vand pjaskeri..
Jeg er gået ud fra at potter var ca 20 cm høje og reflektor + lampe også fyldte 20 cm. Det giver mig ca 70 cm i højden. håber ikke jeg er gået ud fra noget forkert mht til lampe?

Der er også en lille opdatering med hensyn til lampen. Jeg har hele tiden gået ud fra, at frøbanken måske ikke havde lampen på lager og der ville gå lidt ekstra tid før jeg fik den, men jeg blev klogere. Frøbanken havde sendt pakken allerede samme dage eller dagen efter pengene gik ind. Problemet ligger hos Postdanmark. Deres omdeler, havde ligesom da jeg bestilte mylar + potter, ikke gidet at banke på min hoveddør, eller i det mindste besværet sig med at smide en seddel i min postkasse om at pakken var til at hente på posthuset. Det er nu resulteret i at pakken med lampen er sendt retur. Så der kommer nok til at gå nogen dage inden at der kommer liv i det lille skab..
 

Lalle

New member
Så skete det endelig! Postdanmark fik fingeren ud og jeg har fået smidt min lampe ind idag, og frøene er til spiring.






 

Lalle

New member
Så er der liv i det lille skab!

Jeg går og overvejer at investere i en 200 watts vegge pære. Og et kulfilter. Jeg er nemlig så heldig at have fundet et job ved siden af mit studie, så jeg har lidt mere luft i økonomien.

Men billeder skal i ikke snydes for:






Og en lille godte fra da jeg var i Prag:



 
K

kenned

Hey, nice!
Så du stod og tog billeder af min bil, men tænkte jeg ikke ville sige noget...
 
C

cdd

Hvis det var mig ville jeg købe en 250w sæt det kan du ca få for samme pris som en 200w cfl... og den ville være PERFEKT til 60x60 cm, én plante i scrog så kører den :D
 

Lalle

New member
Så er der update!

Der er desværre lidt dårlige nyheder.. Alle mine G13xHashplant er døde.. Aner ikke hvorfor. Så nu står jeg tilbage med 4 ICE planter, hvor en af dem er et freak of nature..

Her er nogen billeder af den:



Nyere et:


Det er som om dens skud vokser ud fra den ene side kun. Lidt spøjs plante. Glæder mig til at se hvordan den kommer til at vokse.








 

Lalle

New member
Jeg bruger pindstrup pottemuld. Blandet med sand og perlilte. Spiringsmetoden jeg brugte var at ligge frøene i noget toilet papir, overhædlt med lunkent vand og så i mellem to tallerkener. Og så i jorden da de spirede.. ja, der står en 12x12 cm blæser på 12 voldt derinde + der er ind og udsugning.
 

strawberryDK

New member
mylaren helt glat

mylaren helt glat

CFP65 said:
hvis du vil have mylaren helt glat, kan det godt betale sig at klæbe den op på pladerne med spraylim inden du samler skabet, dvs klæbe den op og derefter rulle med en frisk hård malerrulle for at få evt luftbobler presset ud mod kanten og væk, og slutte af med at skære overskydende kanter af med en meget skarp kniv.
Min umiddelbare logik siger mig at hvis mylaren ikke sidder totalt glat, men kan flexe lidt, vil man opnå en ukonstant/bredere spredning af reflektionerne og dermed optimere lyset over en større del af planten/planterne..

"Just a thought" :rasta:
 
strawberryDK said:
Min umiddelbare logik siger mig at hvis mylaren ikke sidder totalt glat, men kan flexe lidt, vil man opnå en ukonstant/bredere spredning af reflektionerne og dermed optimere lyset over en større del af planten/planterne..

"Just a thought" :rasta:

Eller det resultere i hotspots. :nono:
 
Top