What's new

ULKOKASVATUSMUISTIO-08

Yellowmoon

Active member
OutoPisara said:
Onneksi on kotieläimet sentään vielä elossa. Se on tuollaisesta kissastakin vaikka sitä aina potkii perseelle niin kun siitä aika jättää niin siinä on samalla mennyt kokonainen aikakausi, niin että rapsutekaas nyt niitä "kotieläimiänne" vai miksi niitä pitäisi kutsua, kohta on liian myöhäistä.
"Truer words hath never been spoken"

Harmi kun ei ite voi ottaa eläimiä, pari kissaa olis mukavaa seuraa. Porukoiden luona onneks pääsee raapimaan niitä.
 
Last edited:

Aivoödeema

Member
Lisää kuvia! Saatana! :spank: :)

Pitäis käydä tsekkaamassa viel spotit jos jotain ois selvinny. En oo kahessa spotissa käynyt sitten istutuksen. Silmissä kimaltaa optimistinen ajatus että yksi kasveistani olisi säilynyt hengissä :)
 

krepis

Member
Osanottoni kaikille menetyksistä kärsineille, kyllä on pitänyt tänä vuonna olla tarkkana planttujen kanssa alkukesästä. Ensin lämmintä, kylmää, lämmintä ja pirun kuivaa pitkään, sitten vielä ties mitä trombeja ja raekuuroja. huhhuh
 
On kyllä hieman takapakkia ilmat ottaneet täällä ainakin.
Aivan tyytyväinen saa olla, että nuo mandala#1 ovat partsilla. :wave:
Nooh kyl se tästä lämpenee taas.
Pitäähän meiänkin välillä olla pilvessä. :p

Pitäs koittaa sitä kuvaa tuolta kaapista ottaa ku sais kameraa. :cuss:
 
Last edited:
P

perakko

joo ei meikä keksi mitä voi kesälomalainen tämmösellä kelillä tehä muuta kun istua sisällä ja hiisaa... aika vähissä on varmaan kasvu ulkona näillä keleillä, spotit on kaikki valmiita ja ootellaan vaan niitä kunnon kelejä että kaikki loputki pääsee luontoon. ööö, ainaki kolme juonijuohiäxää ovat jo alottaneet kukkimaan.
 
P

perakko

mitä luulette, toimisiko: n. 40cm taimet (sisäplanttuja) heittäs vaan 10 litran rei'itettyihin sankoihin, puutarhamultiin+lecasora, sitos alas ja jättäs metsään n. 1,5 kk jonka jälkeen kantas sisälle kukkimaan? nuo sankot kannattas varmaan jättää johonki kalliolle esim, että liika vesi pääsis helposti valumaan pois?

tuleeko kenelläkään mieleen mitä muuta kannattas ottaa huomioon?
 

Thule

Dr. Narrowleaf
Veteran
perakko said:
mitä luulette, toimisiko: n. 40cm taimet (sisäplanttuja) heittäs vaan 10 litran rei'itettyihin sankoihin, puutarhamultiin+lecasora, sitos alas ja jättäs metsään n. 1,5 kk jonka jälkeen kantas sisälle kukkimaan? nuo sankot kannattas varmaan jättää johonki kalliolle esim, että liika vesi pääsis helposti valumaan pois?

tuleeko kenelläkään mieleen mitä muuta kannattas ottaa huomioon?

Mitäpä jos tuleekin kuiva kesä? Sillon nuo kuivuu pystyyn.

Ite laittasin sen ämpärin kosteikkomaahan josta juuret saa aina vettä vaikkei sadakaan.
 
P

perakko

hmmm, kun ajattelen sitä pidemmälle niin tuo^ kyllä kuulostaa paljon järkevämmältä. siksi niitä ulos olen viemässäkin kun en itse pysty olemaan paikalla kastelemassa ja vahtimassa...
 

DonBong

Member
Yellowmoon said:
Kyllä vaatii munaa tuollanen, tostahan istuis loppuikänsä sellissä jos jäis kiinni.

Noiden trimmaamiseenki on voinut mennä muutama päivä.


:muahaha: ja bu-hahahaa...:laughing: En kyllä ihan itse uskaltaisi juuri tuon helekutan tuomion takia, vois hyvinkin muutama vuosi rapsahtaa, eikä salettiin uskoisi et "omaan käyttöön tässä vain kasvattelen" "selkäkipuihin..." :joint:

Kyllä voisi olla vähän sormet tahmeina tollaisen määrän trimmailun jälkeen. vittu et kyllä vähän kateeksi käy. Mutta sillä äijällä on kyllä kokemusta, tietoa, taitoa ja selkeä visio miten koko proggis hoituu alusta loppuun. :respect:
 

OutoPisara

Member
No niin alusta lähtee, nyt on 14 siementä kupissa, en tiedä mitä pirua ovat laatuaan.

Taidan tehdä itsekin niin, että kaivan puskat syksyllä ylös ja kukitan sisällä kuukauden pari.
 

Leap frog

New member
Jaahans! Nyt on nuo reilu kymmenen, n.1 kk vanhat, Ovelat x jokin ja rytkyt ollu puoltoista viikkoa ulkona. Olivat hieman pieniä ja natikan alla kärähtäneitä vietäessä. Toissapäivänä, kun kävin tsekkaamassa oli vitun rakeet ja halla antanu aika paljon damagea noille, elossa kuitenkin vielä (ehkä vieläkin?)..
Kuitenkin, tarkoitus oli kysellä kokemuksia siitä, että miten paskaks noi voi mennä, ennen lopullista kellonsoittoa? Ulkosetit ennen kasvaneet aikas virheettömästi, joten noista ramboista ei oo kokemusta..
 
P

perakko

on kyllä ollu täälläkin kelit semmoset viimeset päivät että liekö tuolla mitään enää elossa. ens yönä taitaa mennä melkein pakkasen puolelle....
 

OutoPisara

Member
DonBong said:
Mutta sillä äijällä on kyllä kokemusta, tietoa, taitoa ja selkeä visio miten koko proggis hoituu alusta loppuun. :respect:

Ja rennompi kulttuuri, järkevämpi lainsäädäntö ja parempi ilmasto oletettavasti, vai mistä toi kuva on?

Hankalaa on ilman kunnollista kasvihuonetta pilven kasvatus pohjolassa. Sitten jos sitä kasvattaa kasvihuoneessa joku naapuri kurkkaa sinne ja päättää soittaa polliseille. Aivan järjetöntä...
 

DonBong

Member
http://www.icmag.com/ic/gallery/showphoto.php?photo=31991&sort=1&size=medium&cat=500&page=101

Joo, en tiedä missä toi hemmo asustelee, mutta tietääkseni sillä on about saman kokoinen kellari tila jossa vegettää + ulkona päivisin. tossa linkissä näkyy kuinka sillä on noi kaaret kukkivien päällä, joten saa mukavasti pressun alle pimeeseen jos päivät on liian pitkät. luin kyllä koko threadin mutta aika jumituksissa olin joten en tarkkaan muista miten se hoitaa ton koko homman, mutta näyttäisi olevan ihan kokopäivä-duunista käyvä aherrus päällä.

Kyllä vituttaa nää suomen lait + sää-olot + liian uteliaat ihmiset.. ei tarttis ku pari tollasta satoa kasvattaa niin olisi tuohta sekä poltettavaa pitkäksi pitkäksi aikaa...
 
P

perakko

tuo loun megatakapihakasvatus muistaakseni tapahtu jossain päin floridan osavaltiota, ihan suburbeissa takapihalla. se kerto jossain miten se koko takapiha pitää olla peitetty kasveilla ettei se ylhäältä kopterista näytä muulta kun yhtenäiseltä ruoholta tai pensaikolta...

mutta se tosiaan siitä järkevämmästä lainsäädännöstä, varmaan joku 20v linnaa siitä ainaki rapsahtas. ilmasto on sen verran kohillaan että tuollahan pystyy kasvattamaan 3 satoa vuoden aikana ulkona.
 

Yellowmoon

Active member
niin muistelin itsekin että tuo kasvatus tapahtui ihan jenkeissä, ja ukko myi ne ja tienasi sillä parisataatuhatta dollaria. helppoa olis sitten tuolla summalla ostaa kiva pikku talo ja jättää itselleenkin stäshiä.

suomalainen päihdekulttuuri = :puppydoge

jottei aivan off-topix menisi niin pitää nyt viikonloppuna käydä katsomassa daneja. otan sitte kuvia, jos ne on siellä mihin ne jätin.
 
Last edited:

DonBong

Member
Aivan varmasti dunkkaa ja kunnolla, mutta kelailin tässä että joko siinä ei ole naapureita lähellä tai sitten niillä on hyvä diili naapurien kesken.. :confused:

Joo, täytynee itsekin käydä kurkkaamassa vieläkö ovat hengissä tuolla spoteilla lähiaikoina, nyt on ollu aika paskat kelit. Mutta mä olen tehnyt niistä vahvoja metsiemme sotureita :dueling: joten aika optimistisella linjalla menen :rasta: :yes:
 

Aivoödeema

Member
Kävin toissapäivänä tsekkaamassa spotit, mikään ei elänyt. Rauha heidän sieluilleen.

Rohkea perkele tuo jenkkiäijä. Vielä uskaltaa ottaa kuvaa tollasesta proggiksesta. :rasta:
 
Last edited:
Top