What's new

installation af lampe fra BG? ledninger, ballast mm

Gunnarguchi

Active member
ICMag Donor
Veteran
i write this post in English as i hope some foreign growers might also know this gear and how to make the correct wiring.

im starting a small new grow room with 4 seperate rooms.

one large room
with an 400 watt osram plantastar 400 watt hps
H 210 cm x W 118 cm x D 90 cm.

one medium sized room
with 250 watt lamp with both hps and MH bulbs
H 120 cm x 118 cm x d 90 cm

and 2 smaller rooms for clones and seed sprouting.
both
H 45 cm x 118 x 90 cm
3-4 120 cm, 30 watt fluorescent tubes planned in each

but im having some troubles connecting the ballast and lamps cause im no electronic freak and the suppliers http://bg-support.com/ obviously forgot to including wire diagrams/drawings for how to connect the different wires.

Heres the stuff



one the left its the 250 watt ballast
its brand is ETI and has a made en spain label

the other one is an Vossloh Swabe 400 watt ballast with integrated condensator

seems like the 250 watt has separate connections for the 230 volt net plug and the lamp connections while on the 400 watt its integrated

i have a pretty good idea on how to connect the 400 watt
as it has blue, brown and neutral stamped in it.
i guess both net plug and lamp connectors goes into the same connectors'?

but im still unsure on how to connect the wires for the 250 watt ballast and lamps?







last time i messed with ballast and wires they were completely different and had a nice wiring diagram included
 
Last edited:

superpedro

Member
Veteran
Så vidt jeg kan se:
Øverste ballast: Kabelmuffen på siden af ballasten, fra venstre til højre. 1-Kabel til center af fatning, 2-Kabel til kant af fatning, 3-fase fra lysnettet (brun), 4-nul (blå).
Nederste ballast: Fra venstre til højre. 1/2-to huller til fase (brun - to huller så man kan parallel forbinde flere), 3/4-to huller til nul (blå), 5-Kabel til kant af fatning, 6-kabel til center af fatning.

Hygge.
sp
 
Last edited:
I din 400w har du 2 N(Nul) og 2 L(Fase) der skal din 230v ind blå i en N og brun i L(de 2 extra indgange er til hvis du har flere balaste så kan du "luse" den videre så du ikke behøver en lang ledning til hver)

Til højre på samme balast er der 2 udgange til Reflektoren den ene heder N og skal side på siden inde i fatningen hvor den med lynet er den der tænder og den skal side i bunden i fatningen..


På din 250w skal din 230v ind i højre side Blå i N og Brun i Ph (Burde hede L)

Og i venstre side skal den der heder BASE monteres i bunden af fatningen og nr. 2 fra venstre skal monteres på siden i fatningen..

Bright..
 

Gunnarguchi

Active member
ICMag Donor
Veteran
takker for den hurtige og gode hjælp gutter :headbange :rasta:

Nu gløder mit nye lille 4 delte rum allerede lystigt :) ( på nær dem med lysstofrør, men det kommer senere)

til venstre ses den 250 watt lampe med en MH pære isat, og til højre en 400 watt osram plantastar


jeg havde også telefonisk kontakt med en elektrikker, men det var lidt svært for ham at råde præcist over telefon, da han hverken kendte de ovennævnte produkter selv, og ej heller havde adgang til disse billeder af dem.

Nu skal jeg bare have isoleret det og have lavet udluftning, men det bliver mit nye/reserve lab, da jeg nok er ved at trække mig fra det store grorum pga for store uoverensstemmelser med mine partnere deroppe. så indtil jeg får adgang til et nyt rum i lidt større dimensioner, så kommer disse nye små rum til at udgøre fundamentet i min avl/forsøg med krydsninger og frøavl.
der kommer snart billeder fra både den indendørs blomstring oppe i grorummet, og de udendørs damer fra egen have, men lige pt er der lidt rigeligt stress på.

ps
jeg troede egentligt at de 2 ledninger til lampen kunne sidde tilfældigt, da der jo er tale om 220 volt ( og der derfor ikke burde være forskel på kant og center), men tog ingen changer og fulgte jeres råd til punkt og prikke med kant/center og farver ( kunne se at brun var center på reflektorens fatninger).
 
Last edited:
Det med forbindelsen af ledningerne mellem balast og fatning er lidt svært.. Og vi havde også problemer bed Kush´s 250W HPS der er i BOX hvor man ikke kan se hvad der er hvad når de kommer ud af boxen....

Men jeg kan se at der på de fleste er vist et lyn på den der føre til bunden af fatningen (den der er BRUN hos dig) og den anden er N og monteres på siden..

Min teori er at MH kræver en stærkere tændings impuls for at tænde og det der for er vigtigt hcis man montere en MH hvor en HPS godt kan starte og køre alligevel.. men om det redusere levetiden, lumen output eller øger strøm forbruget aner jeg ikke noget om det er rent gætværk fra min side..

Og hvad der kommer ud mht. Spæning osv. ved jeg heller ikke.. og der er pt ikke strøm på mit multimeter.. sorry..;)

Bright..

Må sige at jeg endelig har fundet noget at bruge det grunlæggene El-lære vi havde på tekninsk skole til.. ;)
 
Top