What's new

Royal Dane ja Danish Passion

Farmer John

Born to be alive.
Veteran
Eli noista olisi hienoa jos niitä kasvattaneet ynnäisivät kuvia ja infoa tähän ketjuun ikäänkuin samaan pakettiin, noita on lähdössä ulos ihan reilusti tänä kesänä ja tartteisi tietää mistä ne tykkää ja miten saada paras lopputulos, kannattaako rajata juuritilaa yms. taikatemppuja.
 

OutoPisara

Member
Royal Dane viime kesältä:




Vaikuttivat kestävän aika hyvin hometta. Royal Danen kukinto säilyy pitkään rasvaisena ja sitä voi pyöritellä jointteja ja tuoksu on todella vahva ja hedelmällinen. Kaikki kenelle olen tarjonnut savuja kehuvat vahvaksi (voi jäädä papiljottien laitto kesken illalla kun pää painuu tyynylle)
 
Last edited:
P

perakko

kerrotko oopee vähän tosta paikasta missä teillä oli viime vuonna nuo tanskalaiset?

lähinnä minkälainen maaperä/mullat/lannotus ja oliko kenties jotain varjoa lankeamassa iltasella mikä avitti kukituksen alkamista?
 

OutoPisara

Member
Siperianman tajuaa tuollaiset asiat paremmin. Maaperä oli aika kuivaa, mutta kannettinhan sinne multaakin aika määrät. Melkoisessa porotuksessa ne kasvoi, mutta kääntyihän se varjo siihen illempana...Valoisa paikka.

Viime kesänä ei ollut siitä taivaallisesta kastelusta puutetta.
 

Siberian

Member
perakko said:
minkälainen maaperä/mullat/lannotus ja oliko kenties jotain varjoa lankeamassa iltasella mikä avitti kukituksen alkamista?

Hiekkainen itä-etelä-lounas rinne, kekkilän kesäkukkamulta, kekkilän puutarhamulta ja palanut hevosenpaska. Suhteessa n. 15-20%, 40-45%, 40%. OPee korjatkoon...jos muistaa paremmin :muahaha:
Kerran typpilannoitus, Kesäkuun viimeisellä tai Heinäkuun ekalla viikolla. Saattoi jälkeenpäin ajateltuna olla hiukan liian myöhäinen, toisaalta saattoi lisätä "kukka-aihioiden" määrää (herukan viljelijät tekee noin). Syyslannoitetta sitten kukinnan alettua.

Ja kyllähän ne aika varjoon iltaisin jäi...ja aamuyöstä aikaisin Juhannuksen tienoilla alkoivat sitten valoa saada...ja myöhemmin...hiukan myöhemmin...ja myöhemmin joka päivä loppukesää kohti. Ja varjo päinvastoin.
 
Last edited:

Aivoödeema

Member
Danea täytyy laittaa kyllä ensivuodelle. :) Niin hyvältä näyttivät 07 teillä nuo.

Sativaa vai hypridiä? Kukinto näyttää sativaiselta enemmän kuin indicalta.
 
Last edited:

Siberian

Member
Näyttää Sativalta...On kuitenkin aika puhdas Indica vaikutuksiltaan. Ja paras tuoksu ever...ainut lajike jonka tunnistan tuoksusta.
 

Aivoödeema

Member
Joo OutoPisara taisi sanoakkin 07 kesäkasvatusmuistiossa kuinka Dane haisee kuin metsän nymfi olisi levittänyt haaransa. :muahaha:

Tuoksuukos se esikasvatuksen aikana?
 

krepis

Member
Kyllä ovat komeita nuo Royal Danet ja jos tuoksut ja vahvuudet ovat vielä paikallaan. Tuo paikkojen valinta voi halutessaan olla kyllä aika tiedettä, pitäisi varmaan tehdä joku "iltavarjokartta" itselleen mahdollisista spoteista. :smile:
 

OutoPisara

Member
Yksi hyvällä paikalla kasvava vastaa kymmentä varjoisemmalla paikalla kasvavaa ja ainakin sataa todella huonossa paikassa kasvavaa. Mulla kasvoi myös aikamoisessa lepikossa noita ja ne oli huomattavan paljon pienempiä, mutta siinä ympäristössä on se hyvä puoli, että niitä ei tarvinnut kastella edes silloin parin vuoden takaisena hellekesänä, kun taas jättikasveille (mitä niistä ei siloin edes tullut) olisi pitänyt kantaa selkä vääränä vettä . Lisäksi niistä tuli kukkaa ihan mukavasti, vieläkin voisi jostakin laatikon nurkasta löytyä sen aikaista harvesteria.

Mä olen ajatellut edelleen kasvatella tuolla lepikossa niitä kun ne kuitenkin kasvaa ja tekee kukkaa ja siemeniä ja omistajansa onneliseksi. Eihän sitä tiedä vaika ne vähän sopeutuisikin sinne? Mutta siis valoisaan ehdottomasti, kyllä hamppu rakastaa aurinkoa (mutta se rakastaa kyllä myös vettä juurilleen ja ravinteita JA VAPAATA ILMAA).

Nyt olen kertonut kaiken mitä tiedän Roual Dalesta levätkää rauhassa :joint:
Kuvassa on sellanen huonommassa paikassa kasvanut. Sormet meinasi liimaantua rattiin kiinni kun oli ensin käsitellyt tuota.

Sellaseen valosaan lepikkoon voi aika huomaamattomasti kätkeä toistakymmentä kasvia. Vaatii vähempi hoitoa ja kuumottavaa vesiastioiden kanniskelua metsässä kesähelteillä. Vaikka illalla tai aamulla ne kasvit kai pitäisi kastella. En muista miksi.
 
Last edited:

aiu

New member
OutoPisara said:
Vaikka illalla tai aamulla ne kasvit kai pitäisi kastella. En muista miksi.

Illalla kannattaa kastella, niin selviää pienimmällä vaivalla: Suurempi osa kannetusta vedestä haihtuu taivaan tuuliin kuuman päivän aikana mikäli kastelee kun aurinko porottaa, illalla kun hoitaa homman kerkeää vettä imeytymään maahan paremmin.
 

Thule

Dr. Narrowleaf
Veteran
Sisällä ainakin urkit rupes kukkimaan vegevaloissa reilun kuukauden iässä. Pistin just loput 6 multiin ja itämään jotain kiinasta poimittua villi-indikaania.

Se on jännä miten pohjosessa ilmastossa nuokin indikat jalostuu ihan sativan näköiseksi. Eihän tuota royalia ole kasvatettu pohjolassa kuin max 30 vuotta. Pistää vähän miettimään tuota vallalla olevaa indika-sativa jaottelua.
 

Siberian

Member
^^kyllä on..hyppää alas vain(velipuolikuu 80-luvulta)..no voi siitä olla "hint" Sativaa.
Mutta tää ilmasto saa useimmat kasvit kasvamaan ohuempi ja kapeampi lehtisinä kuin eteläiset sukulaisensa..
 
Last edited:

esbe

hybridsfromhell
Mentor
Veteran
hey guys. please drop a few words in english on how royal dane is doing in finland?
 
P

perakko

a lot of people are growing at least royal dane outside this summer, im sure part of that has to do with Outopisara's and Siberian's last years succes. so i guess there'll be more info and pics later in the summer!

what i can say already that's been noticed here in the finnish forums that the danes had some germinating problems, i myself popped 5 but only 1 sprouted (got 3 purpurea ticinensis also going).

it's also been discussed that a right kind of spot, one that starts to get shade about 6pm could trigger these danes to flower earlier in the finnish climate.

there was also pondering about danes genetics and how these indicadoms seem to grow on a more sativa growstructure here in the northic.

well all i can say for now is that we're truly blessed with our danish brothers doing this great work producing plants for shorter growing season. year after year, the growing season seems to get just a bit longer and we believe there's lots of good stuff happening in the finnish outdoorgrowingscene!
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
perakko said:
what i can say already that's been noticed here in the finnish forums that the danes had some germinating problems, i myself popped 5 but only 1 sprouted (got 3 purpurea ticinensis also going).

Yep. I got 2 outta 5 or 6 or so too. And now it's really cold. Don't think they survived :( These were F2 beans made in Finland tho and not the original.
 

Latest posts

Latest posts

Top