What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Outdoor 2013

Koondense

Well-known member
Veteran
Ima kdo izkusnje z dodajanjem oglja v zemljo?

Naletel sem na biochar a se mi zdi svinjsko drag, za to, kar je...tako da razmisljam o navadnem lesnem oglju, ki naj bi imelo enak efekt.

Druga stvar je dodajanje gljivicnih kultur v zemljo, mikorizo. Je ze kdo poskusil, kako se obnese?
 

GreenMAX

Member
Osnova vsega je nek dober substrat,vse ostalo so potem nianse..nekomu,ki pozna svoje biljke u dušo, bo razlika velika,drugemu ki jih pa malo zanemarja,pa bo razlika neopazna.
Ja in namesto tredy BIOchara,kar kupi neko naravno oglje,tam okoli Litije ti vrečo ogljenega drobirja dajo zastonj..100% BIOCHAR iz Slovenskega lesa:biggrin:
Pa še lep izlet v naravo imaš
http://www.dole.si/
 

NoClue

New member
Se strinjam z predhodnim vpisom. Z ogljem je pa tko, maš v ogljenih delcih mikropore , ki so nekako naravni habitat za razne organizme, mikorizne glive itd itd tko da oglje dodajaš 1x in to je to, najbolj na začetku, da se uleže in postane filter in aerator zemlje-pest na rožo.

Poznam tudi bio char zemljo in sem zelo zadovoljen z rezultatom, osnova je terra preta - hums latinske amerike, kjer je najbolj rodovitna prst in tudi najhitreje nastaja ( 1 cm / leto ) in je živaaaaa, se dobro obnese z alfa alfo, rjavo algo, bat guani itd itd,...ne polivaj je z umetnimi gnojili samo z kompoti po potrebi in dalj jo uporabljaš boljša je.
 

Koondense

Well-known member
Veteran
Ima kdo izkusnje z uporabo organskih gnojil v peletih? Konkretno me zanima Biogrena, saj vsebuje tudi mikrokulture(mikorizo sklepam), tako mi jih ne bi bilo potrebno kupovati posebej(mikorize).


Moj predviden soil mix:

70l plantella balkonia
50-100l biobrazda "prst"
2kg oglja + 2kg pepela
*biogrena po potrebi
*mikoriza(v biogreni ali kaj drugega)
*vermikulit po potrebi

Zalivanje:

veg - dezevnica + aminofert pro(po potrebi)
cvetenje - + basfoliar aktiv(metrob, 3ml/l)


Letos bom poskusil z autoflowerji, DP ThinkDifferent in AutoXtreme ter par C99hybrid(Female) in KC33(reg), mogoce tudi JackHerrer fem, ce bo plac.
 

prx

Member
Biogrena je dobra stvar za vegetiranje ima NPK 3-2-1 in okrog 40% organskih snovi. Potem boš moral še nekaj dodati za cvetenje, mogoče Guano ki ima NPK 6-15-3 ( meša se drugače 1l na okrog 20-25l zemlje).

Moj najbolši mix za outdoor je bil:

300l Sadilni humovit
100l Bio zemlja
20kg kurjega gnoja
20kg konjskega gnoja
50l perlita
4kg Guano

..itd

Tale mix mi je polepšal letino 2010 :D
 

Koondense

Well-known member
Veteran
Prx, guano primesas v mix na zacetku ali ga posujes ob cvetenju? Dognojevanje verjetno ni bilo potrebno, sklepam?

Moj mix je zaenkrat se kot ideja, verjetno bo na koncu drugacen, bi pa rad poskusil mikorizo.


Kdaj boste presajali na prosto? April bo se relativno hladen, jaz bom pocakal do sredine maja, ko bo zemlja toplejsa.
 

prx

Member
Jaz sem vse skupaj zmešal in to je to. Res da je bil malo problem ker je bilo za začetek vse premočno ampak nakoncu je rastlo ko zmešano. Najbol pametno je presajati ven konec aprila.
 

Koondense

Well-known member
Veteran
Prav to me skrbi, da ne bi skuril mladih autoflowerjev, ker se jim potem ves cikel zavlece.
No, vseeno mislim, da bo mix kar dostojen, ce bo treba dodat guano(je ze dodan v zemlji balkoniji), ga bom posul okoli stebla po 4ih tednih oziroma, ko se bodo nehale stegovat.
Najbolj me zanima efekt mikoriznih gljiv, bral sem, da se rast pri autoflowerjih poveca za okrog 30%.

April je pod vprasanjem, saj je letosnja "pomlad" precej netipicna, mislim da bo zemlja dovolj ogreta kasneje, enkrat maja. Upam le, da ne bo nekih resnih neviht in toce, kot nekateri napovedujejo. Sicer imam namen uporabit protitocno mrezo, ce bo treba, ampak to ne sodi v kontekst "stealth growinga".
 

prx

Member
Ni nekega velike problema če čist mal zakuriš...vsaj pri meni ga ni bilo. Guano je res dobra stvar za cvetenje, edino pazit moraš da nebi preveč doziral. V današnjih vremenskih razmerah je outdoor čista loterija, nikoli neveš kdaj boš kakšno hudo nevihto. Mreža proti toči je pa tako....če boš imel kje sredi gozda je opazno.
 

Passion99

Active member
jaz sem pa komaj naročil semena :p

in sicer:
amnesia lemon
vanilla kush
pineapple chunk
critical
c99
bubble gummer
blue cheese

te so use fem, s pick n mix-a

mazar i shariff je pa že pokukal ven :p ta je pa regular :)
 

Iva

Member
A že mamo kakšne pogumneže ki so dali ljubice vn v notranjem delu naše kokoške:D
Če bi bla na primorskem bi to že nardila, sam kje drugje je pa še tk tk imho
Čakamo na Zofko ali kako...
 
Top