What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Growbox in boxa: 100x120x200 cm; 2 x 250w HPS

Status
Not open for further replies.

boltzar

Member
vibratiile pot fi absorbite: unii oameni folosesc cauciuc ;)
Carcasa aia de la ventilator e facuta dintr-o sarma foarte slaba. Acum singurul lui suport este capacul de osb. Cand il pornesc, vibreaza motorul si paletii lovesc in carcasa. Problema e rezolvata, o sa pun o banda de fier pe langa motor. Cine mai incearca sa monteze ventilatorul de camera la un grow, trebuie sa ia in considerare vibratiile. O sa pun o poza, sa se vada.
 

boltzar

Member
Tot ce am pus in practica pana acum, e invatat de aici de pe forum. Fara intrebari aiurea, fara sa deranjez pe nimeni. A venit timpul sa va rog sa dati mai multe detalii cu privire la grow-ul in sine.
Am seminte de la gipsy, dar fiindca e primul meu grow indoor, nu vreau sa le stric. Nu e vorba de banii dati, ci de morcovul din gaoaza pana au sosit. Am pus azi la germinat in pastile de turba vreo 20 de bagseed-uri.
Intrebari: La dimensiunea box-ului de 120x100x200 si cu 2x250 HPS, cate plante pot creste in conditii optime ?
Cata lumina le dau in vegetatie ? Ca pe urma tot voi o sa imi spuneti cand sa le trec la floare :)
 

C99

Member
Ai lumina destula , la dimensiunile alea de obicei se merge pe 400-600 W so esti acolo :) Numai ai grija sa nu le bagi de abia iesite din seminte sub 500w HPS aproape ca s ar putea sa le arzi . Temperatura cum e ?
 

boltzar

Member
Azi, dupa ce fixez ventilatorul fac o proba cu reflectorul la 1m. de sol vreo 2 ore si inregistrez temperatura.
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
daca ai putea sa le vegetezi ceva timp inainte sa le bagi la growbox ar fi super. Eu personal le-as creste sub cfl-uri 2-3 saptamani apoi le-as baga in growbox. distanta optima o poti fie citi undeva fie iti folosesti mana. pui mana deasupra varfurilor plantelor. daca e prea cald pt tine e prea cald pt ele ;)
totul depinde de tine. poti creste destul de multe. pe vechiul CW era un tip care facea sog cu clone in cam 1L de pamant avea 2 HPS de 400W si avea peste 100 de plante intr-un spatiu similar.
cauta ghivece ca un cub. fundul sa nu fie mai mic ca gura ca sa nu ocupe loc aiurea. daca gasesti bine...daca nu...iti poti face fie ghivece fie unul mai mare. in el poti transplanta plantele si sa le cresti sau sa le treci la 12/12. inainte de asta ia cateva clone si marcheaza-le de la ce planta sunt. cresti clonele si le vegetezi iar cand plantele din dulap isi arata sexul poti arunca toti masculii si pastrezi clone femele...iti faci un motherplant si daca vrei poti face dintr-un grow normal unul perpetuu - cu recolta saptamanala ;)
 

boltzar

Member
Multumesc pentru sfaturi. Exact asa o sa procedez, dar cu urmatorul grow. Acum vreau sa vad ce probleme o sa intampin, ca sa stiu sa ma feresc de ele data viitoare. Imi mai trebuie si timp sa fac investitia in cfl-uri, banuiesc ca imi trebuie vreo 5 mai puternice, am citit ceva pe thread-ul de becuri.
Nu cred ca se intampla ceva rau daca le pun direct sub hps, la distanta mai mare, nu ??
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
Metal halide pt veg, HPS pt floare....desi merge si hpsul la veg doar ca distanta dintre noduri e mai mica si cresc ca bosketei cateodata...
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
tot as verifica cu mana dupa ce becul a avut ceva timp sa se incalzeasca
daca ai putea pune un panou de sticla rezistenta termic intre bec si plante...distanta ar putea fi micsorata....
 

Uncle77

Member
Gantz, imi permit sa te corectez dar cred ca la HPS in veg distanta dintre noduri va fi mai mare ( din cauza spectrului, un spectru mai rece accelereaza clorofila din planta si asa va creste mai bushy)

don t shoot me if I speak wrong :joint:
 

boltzar

Member
Am facut proba, cu ventilatia pornita pot sa tin mana de voie la 10 cm de becuri. La 50 cm deja nu se mai simte caldura. Aerul care iese pe deasupra e destul de cald.
 

boltzar

Member
S-a rezolvat si problema ventilatorului, acum sta fix si merge foarte silentios. Cred ca niciodata nu va merge mai repede de viteza 1.

La 50 cm de becuri sunt exact 20 grade.
Ce probe ar trebui sa mai fac inainte sa germineze semintele ?
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
ar trebui sa te poti apropia pana pe la 15-20 cm de becuri si sa fie 24-26 grade.. la 50 cm este foarte departe.
 

boltzar

Member
You are golden !
Arunca semintele n apa daca ai tot ce iti trebe :)

Le-am aruncat de vineri :)

Imi spuneti, va rog, vasele sunt bune ? Vreau sa pun cate 2 plante in fiecare, sau daca imi dati ok, pun 3.

Astea sunt semintele, puteti observa ca unele au iesit deja. Le pot transplanta, sau mai astept ?
 

C99

Member
Jiffy pellets sint ok , e bine ca au germinat , insa ai grija cu atit de multa
apa pentru ca pot putrezi usor sau li se poate bloca cresterea de la prea multa apa .

Ideal ele trebuie sa fie umede , dar sa nu musteasca de apa .

De transplantat , eu unul , iti recomand sa le transplantezi in momentul in care radacinile
incep sa apara prin plasuta de la Jiffys . Jardinierele sint ok deocamdata,dar n o sa te tina mai
mult de o luna ,si s ar putea sa ai probleme in momentul in care vrei sa le muti din jardiniere
in altceva pentru ca se vor incurca radacinile (Daca am inteles eu bine ca vrei mai multe in fiecare)
Cele mai multe recomandari le am vazut pentru ghivece de 11l in care se pot finaliza plantele ca o medie , insa s au crescut si in sticle de 500ml si in ghivece de 30 l :) Depinde de tine insa pentru inceput as merge pe cel putin 11l in care sa ramina definitiv, daca nu mai mari ,pina mai inveti sa "citesti" plantele si sa ti dai seama cam cum merg si ce le trebuie .

E bine ca ai dat drumul la treaba :) restul mai vedem pe parcurs
 

boltzar

Member
Deci scot apa de prisos cu seringa, le las umede.
Cat le mai las la intuneric ?
Cand le pun sub hps ?
Bidoanele alea de apa de 5l sunt bune ? Oricum, jardinierele alea le-a desfiintat muierea, erau de prisos pe aci. Nu ma luati cu ghivece de 11l, ca nu stiu cum arata :)

Spuneti-mi exact cam ce dimensiune minima trebuie sa aiba ghiveciul pentru o planta: lungime, latime, inaltime. Adica sa o mut acolo dupa ce germineaza, si sa nu o mai scot pana termina.
 

C99

Member
In momentul in care au cotiledoane (doua frunzulite asa micute,rotunde) ar trebui sa aibe ceva lumina pt fotosinteza .Numai nu le praji cu 250w aproape .Ideal era un neon primele zile , dar merge si asa numai ai grija sa fie departe 70cm+ lampa deasupra lor .
Dupa ce cresc un pic , le apropii treptat de lumina .
 
Status
Not open for further replies.
Top