What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

GrowBase Pro control

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
La patura de caldura doar senzorul trebuie cumparat de la ei care se conecteaza pe mufa rj45 la un pret de aprox 20€ ca sa stie cand sa o opreasca, se baga la o priza de pe controler numai ca patura e scumpa in magazinele de specialitate dar o sa incerc sa o fac eu in perioada urmatoare. Daca imi poti recomanda din ce o pot face si unde gasesc calitate la un pret bun :D

La ventilatoare ai mare dreptate ca trebuie sa se invarta cat mai usor si am observat ca sunt mai economice cele cu paleta intinsa cum e o roata dintata de la cutia de viteze sau diferential cum se numeste daca nu ma insel. Cat mai aerodinamic ca sa mearga singur. Daca mut un extractor se invarte singura paleta.

Controlerul are multe setari si stiu ca nu este configurat de mine corespunzator pentru ca functiile sunt explicate in parte iar pe partea cum pot influenta anumite setari pentru ca lucreaza impreuna si diferit daca reduc sau cresc umiditatea, la fel si la temp daca maresc sau micsorez limita. Daca rezolva treaba asta ei ca producator cu ce se gaseste pe piata au sanse mari sa faca profit bun ca o sa muste mai multe persoane "oferta". Poate poti obtine rezultate bune fara pressence iar asta ar insemna un cost putin mai mic. Este foarte bine gandit la setari, ai pe el toate functiile necesare sa poti lucra in orice conditii. Mie nu imi pare rau ca l-am achizitionat pentru ca m-a ajutat enorm de mult perioada in care nu puteam interveni si pot spune ca mi-a salvat mult timp. Pretul e singurul dezavantaj.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Daca il ai deja de ceva timp pe mana si inca nu esti sigur ca e bine setat sau cum se poate face asta.. Ala ar fi dezavantajul mare. Cel putin din puctul meu de vedere.
 

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
Am vorbit cu producatorul si am primit update-ul. Sunt cu ochii pe el sa vad ce au imbunatatit cu acest update.

Sunt foarte multumit de controller. M-a ajutat foarte mult pentru un control optim cu rezultate din ce in ce mai bune. Am incercat diferite setari cum ar fi: patura de caldura, umidificator, dezumidificator, senzor de presiune, temp si umiditate. Daca o sa fie cazul o sa pun si ac.

A picat senzorul de temp umid afisand un cod in loc de rh, temperatura o afisa bine (30€ un senzor nou). Sa speram ca nu se mai repeta 🐰

Lucreaza foarte optim din punct de vedere energetic. Rezultate mai bune cu mai putini W.
Recomand cu incredere!
 

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
Noul update mi-a dat peste cap o parte din configuratie..
Tine oprit intake-ul si nu porneste decat daca setez minim pe el si nu mai oscileaza deloc, ramane pe setarea de minim cand este conectat senzorul de presiune (exhaust merge pe maxim iar intake este oprit)

De la ultimul update nu mai pot mentine temperatura pentru ca intake nu mai aduce aer proaspat si sta pe la 29-31 desi este setat pe 27°

Umiditatea si ea este putin mai mare. Daca activez VPD control imi recomanda o de 70-80% la temperaturile de mai sus.
Cat ar trebui sa setez presiunea negativa (stiu ca este bine sa fie intre 2-10, la mine este setat pe 5kPA si am o presiune de 1). Mai este o setare cu presiunea negativa pe care am folosit-o in trecut la 15%, iar la ultimul update s-a mutat pe 10% ca setarile din fabrica initiale.
Mai este o setare care este setata pe 0,2 deviatie rpm redusa.

Daca stiti vre-un link cu cateva tipuri de configurare controller, va rog sa ma ajutati!
Multumesc!
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Ti se pare doar, astea sunt vremurile in care traim. De exemplu, o sera de rosii moderna are tehnologie mult mai avansata, tot de genul asta. Nu e asa de wow incat sa tina de Nasa.
 

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
In momentul de fata am invatat sa folosesc controlerul mult mai bine :D.
Nu am experienta cu: clima, incalzire perne sau aeroterma, parametrii CO2 si istersys (parca).
Genul asta de echipament creste singur!
Nu trebuie sa ai experienta ca-ti iese treaba .. glumesc, face treaba buna dupa ce inveti cum merge. Sunt curios cum ar merge cu un bluelab pro (varianta noua).
 

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
Da asa este! Ai perfecta dreptate era doar o remarca amuzanta la faptul ca nu inteleg nivelul de complexitate pe care il are acest proiect

Complexitatea bate consumul si creste randamentul. Acest "proiect" care nu este complex deloc, doar necunoscute pana la un moment dat :D
Ai auzit de ideea crescutului de la distanta sau de o frecventare de minim 15-20x de la inceput pana la sfarsit?
De a putea pleca in concedii, de a putea sta plecat cu cate-o gagica intr-un loc insorit cat treaba se coace? Perioada in care nu am ajuns la gradina a fost de maxim 2 saptamani deci eu zic ca este ce trebuie pentru mine si pentru cei care procedeaza la fel din anumite circumstante.
 

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
Cel mai bine este sa mergi pe burta. Nu trebuie sa stie nicio gagica ce mai faci tu in timpul liber. Ideea este buna dar mai buna este sa mergi cu amandoua si sa nu ramana niciuna acasa ca nah.. poate nici nu stiu unde stai. Eu ma multumesc si cu una, cand vine vorba de a 2-a deja te simti in siguranta :joint:
 

DcSantos

Active member
eu de abia m-as descurca cu una ! eu zic ca daca le place de tine probabil nu le deranjeaza sau va ganditi la dat in vileag ? :joint:
 
Top