What's new
  • Please note members who been with us for more than 10 years have been upgraded to "Veteran" status and will receive exclusive benefits. If you wish to find out more about this or support IcMag and get same benefits, check this thread here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Paranoia DIICOT/POLIȚIE

Chungus33

New member
Uitați cum stă treaba. Tot caut pe net de câteva zile să aflu dacă oamenii ăștia urmaresc traficul de pe net sau să vadă dacă cumperi semințe online și scule pt growroom. Am citit niște știri foarte nasoale pe net legate de tot felul de arestări cu oameni care nu voiau să vândă dar CUMVA poliția a aflat că cresc. Mă gândeam că nu se sinchisesc pt unul care își crește dar...na. dacă am producție de 300 de grame e mult?

Nu vreau să vând absolut nimănui. Plantele sunt pentru mine. Dacă îmi comand ceva de pe growmart și niște semințe de pe un site european mă trezesc cu ei la ușă peste o lună?

Sper că nu sună copilăresc ce întreb. Efectiv fac research de o lună. Știu exact ce vreau să cumpăr șamd..

Mersi.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Daca iei din afara tarii din un stat european fara vama sansele sunt minime sa intre cineva pe fir. Practic doar intamplator se poate.
Daca iti incerci norocul si iei din tara ai sanse mult mai mari sa fii prins. Eu am auzit pana acum suficiente cazuri concrete in care problemele au pornit de la o comanda de la shopurile din ro incat sa umplu degetele de la o mana. De asemenea am fost curios si am mers sa vad daca sunt urmarite si am constatat ca sunt. De 2 ori am avut curiozitatea asta. Am auzit povesti chiar ca e o norma ca ei sau firma de curierat sa colaboreze cu oamenii legii. Dar aici nu am avut nici o dovada de la nimeni, chiar pot fi povesti. Oricum, eu nu as lua din ro atat timp cat e ilegal sa cresti iarba. Si nu as fi luat nici inainte sa aud sau vad aceste "probleme".
La fel si treaba cu internetul, nu e o problema daca intrii pe genul asta de siteuri sau forumuri daca esti curat in rest. Daca insa ai vre-un risc in viata de zi cu zi, gen altii care stiu ce faci sau dealarul de la care cumperi sau alte persoane ce stiu ceva ce nu ar trebui sa stie (chiar prieteni pot fi, si se schimba problema cand sunt incoltiti), atunci ce faci online ar putea sa le fie util. Dar nu te vor gasi de pe net, ci ajutati de datele din pc-ul sau telefonul tau si/sau de la providerul de net.
Nu online e panica daca intelegi ce vreau sa spun. Mereu exista un risc, dar sunt destul de mici. Tu trebuie sa te concentrezi sa nu lasi urme in viata reala, care sa te lege de treaba asta. De exemplu nu comanda unde cresti, nu spune la nimeni, incearca sa nu comanzi pe numele tau sau la adresa de resedinta. Daca respecti astea esti destul de safe.
 

Chungus33

New member
Da, pricep.

Atata vreme cat nu cresc pot comanda crezi ca e ok daca depozitez semintele si sculele la adresa unde locuiesc(doar pt. depozitare)? Adica chiar și de îmi bat haiducii la ușă, pot sa neg totul, right?
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Daca citesti legea o sa vezi ca nu e ilegal sa detii nici seminte nici echipament. Te stresezi prea mult. Nici ei nu vor sa sparga usi fara sa fie nevoie. Asta nu inseamna ca daca esti prins cu seminte si / sau echipament nu ai avea bataie de cap deloc, dar atat timp cat nu sunt alte probe sau declaratii idioate scapi dupa o mica discutie. Pe care poti sa o scurtezi daca ii intrebi daca esti retinut (si in baza caror probe).
 

Chungus33

New member
Știu ca semințele sunt legale. Dar atunci ce să caute la mine în casă oricum....În fine. Cel mai probabil nu voi crește la mine, oricât de mult aș vrea.

Stau la bloc și am înțeles că oricum miroase tare, chiar si cu un ventilator cu extracție de 4 320m3/h + filtru de carbon(? păreri)

Ar fi un vis să am autoflowers in cort și să dorm noaptea fără griji.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Nu toate strainurile miros la fel de mult, si un filtru de carbon dimensionat corect nu lasa mirosul sa iasa pentru 1-2 growuri cel putin.
Daca poti sta tu linistit cu ele in cort nu am idee. Vezi care varianta e mai buna. Daca nimeni nu stie, sansele pot fi bune si asa. Depinde de ce alte variante ai. Nici in chirie nu e placut sa cresti, desi uneori e o varianta mai buna. Dar ai mai multe riscuri random pe care nu le poti controla asa bine. Pentru niste autoflowers in un cort clar nu merita nici banii de chirie. Daca cumva te gandesti sa cresti la altcineva acasa.. nu uita de regula aia care spune ca nu trebuie sa stie altcineva. Riscurile adaugate de aceea persoana care stie sunt mari, si din nou nu merita.
 

vasile

Active member
Veteran
Ca internetul sa fie monitorizat este nevoie de mandat de perchezitie informatica, acesta se emite cu acordu procurorului doar atunci cand exista indicii clare ca omul respectiv are legatura cu una sau mai multe infractiuni.

Pe scurt, daca nimeni nu stie, esti safe. Asta inseamna sa minti cu stil ani de zile cand te intreaba lumea de unde ai iarba pe care o ai, ca vor si ei macar 1-2g-uri ca e top rau si rar se gaseste ce fumezi tu.

Cu filtru de carbon nu trebuie sa miroasa deloc atunci cand e cortul inchis.
 

GigelFrone

New member
Poti comanda linistit si din Romania daca esti putin "bandit" si stii cum s-o faci. Din punctul meu de vedere este mai sigur sa comanzi din Romania si sa pastrezi linistea decat sa comanzi d-afara si sa te lauzi la vreun prieten cu ce faci tu. Nu recomand sub nici o forma sa te apuci fara filtru de carbon cu atat mai putin daca cresti la bloc, practic te bagi singur in rahat. Oricat de putin ar mirosi, tot miroase si lumea nu mai e asa proasta cum erau acum 25 ani de fumai langa ei si nu stiau ce este. Sa mai anturezi pe cineva in proiectul asta este de departe cea mai mare greseala pe care o poti face.
 

vasile

Active member
Veteran
Pai si de ce compari mere cu pere, spui ca e mai safe sa comanzi din romania si sa pastrezi linistea decat sa comanzi din afara si sa te lauzi...

Ce treaba are una cu alta??? De ce sa ma laud si ce legatura are lauda in comparatie? De ce nu compari lauda facuta pe comandat din romania cu launda facuta pe comandat din afara??? Pana la urma tot lauda e, nu? Lauda de sine nu miroase a bine.

Deci pana nu ai avut coada facuta de siteuri din romania nu ai cum sa te pronunti, daca te uiti putin la reviews (pe google) o sa vezi ca uneori coletele vin si cu vizitatori de la DIICOT, mai ales daca comanzi sume peste 2000 ron ...

Eu zic sa te potolesti cu siteurile din Romania, e mai simplu si mai usor sa dai o tura prin vecini, plus ca mai vezi un alta... mai bagi un wrust mai futi o bagoanta din "zona rosie" :dance013:
 

mike1983

Member
Nu comandați din România.Punct.Cunosc doua persoane care au comandat din Ro su după 2 luni au fost vizitați de diicot.Asa ca atenție.Una a cumpărat doar un filtru de carbon, cealaltă filtru + lumina.Nu se merita.Faceti un efort și aduceti de afara cel mai bine.Toate site-urile din ro ce vând seminte sau echipamente sunt filate.Cand dai comanda de pe aceste site-uri diicotul este informat și vin pe teren sa vadă exact cine ridica coletul respectiv.Asa ca faza cu nume fictiv și alta adresa nu prea merge.ATENTIE LA NEATENTIE !
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
E o chestie care v-o zic personal de minim 10 ani, si ma intristeaza sa aud ca e inca de actualitate.
 

redmaster

Member
Fratilor paranoia e ok in acest domeniu dar prea mult strica, ca la orice. Eu am comandat de 3 ori de pe **** si de vreo 4 sau 5 ori de pe **** inainte sa se inchida, mereu pe adresa mea pe numele meu. Niciodata n-am avut de a face cu robotii statului pentru asta.
 
Last edited by a moderator:

jericho

New member
 

jericho

New member
Vin si cu cateva adaugari:
-Nu accesa site-uri ce au legatura cu mj de pe smartphone/tableta (majoritatea siteurilor au acces la geolocatia ta) + ca OS`ul smartphone`urilor vine tunat din fabrica cu keyloger & recunoastere timbru vocal + multe alte future`uri (tot ce tastezi este uploadat catre mai multe servicii, inclusiv tot ce vorbesti in preajma telefonului chiar daca este inchis shut down, este transcris in text si uploadat la interval de 12 secunde impreuna cu geolocatia.
-Nu vorbi cu prietenii pe chat gen telegram / whatsapp culcandu`te pe o ureche ca sunt encriptate! in realitate NU MAI SUNT ! (vezi pe lista de achizitii publice de pe site`ul securistilor softuri de interceptare whatsapp, telegram + multe altele)
-NU lua cu tine smartphone / tableta in locatia in care cresti mj.
-NU comanda seminte sau ustensile de pe site`uri ! mai degraba deplaseaza-te personal la un shop din strainatate gen bushdoctor ungaria - austria etc.NU lua cu tine telefonul si nu intra in magazin cu portofel nesecurizat! majoritatea shopurilor au la intrare cititor RFID care iti poate deconspira identitatea daca detii in buzunar un CHIP ce contine informatii personale gen card bancar, pasaport simcard etc.. (stiu asta de la vanzatorul din magazin) + pe langa asta majoritatea SERVICIILOR din RO si strainatate au instalat in puncte cheie dispozitive de citire al CODULUI IMEI DIN TELEFON impreuna cu numarul de telefon. DECI este suficient sa te apropii de magazin si serviciile stiu deja identitatea TA !
-REGULA DE AUR ! ->> O afacere se face intre minim doi parteneri, dar de multe ori doi sunt PREA MULTI !

Iar daca te-ai saturat sa fii haituit de garda la orice pas, iti sugerez sa iti impachetezi bulendrele CUM AM FACUT SI EU ! si sa migrezi intr-o tara civilizata in care ai cu adevarat DREPTURI si libertatea de a consuma ORICE iti pofteste inima. Iti garantez ca durata de viata ti se va prelungi considerabil, caci stresul ucide !
 
Top