What's new
  • Please note members who been with us for more than 10 years have been upgraded to "Veteran" status and will receive exclusive benefits. If you wish to find out more about this or support IcMag and get same benefits, check this thread here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Discutii legate de LED-uri

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Stecherul duce, mie de splitterele alea mi-e frica. Si, evident, de orice dulie de plastic, care cel mai probabil e facuta sa duca max 20-60 W.
Macar ia un stecher de calitate, o dulie ceramica, cablu cat sa ajungi de la priza la becuri, si iti faci tu "prelungitorul". Asa depinzi doar de calitatea splitterului. Si un extinctor nu ar strica.
Cel mai bine ar fi fiecare dulie cu becul ei, si asa poti folosi dulii ceramice si sa le pui cum vrei tu pe acolo. unde poti agata o dulie, poti agata si 10..
 

vasy2009sile

Lupul singuratic
Veteran
Că tot suntem la capitolul leduri, mia trecut prin cap un proiect micuț, DIY!
aseară și mi sa ars un bec, și cum eram spart am inceput sa îl demontez!
Am scos placa cu led-uri , și sub acea plăcută cu leduri am găsit alta care pe ea e un mic transformator câteva microcipuri câteva rezistente, etc. Care sunt legate de contactele duliei nul și fază! Între cele două plăcuțe cele cu leduri și cele cu piese sunt două fire!
Eu am zis că am să cumpăr câteva profile de aluminiu și pe acel profil sa montez ledurile și de la fiecare plăcută a becului fire care ies din box până într-o cutie de tabla sau ceva unde voi lega partea electrica a fiecărui bec care apoi le alimentez, e mai multă muncă dar mai ieftin decât acele benzi de leduri și am și o penetrare mai bună , plus că nu va mai fi așa multă căldură în box și pot adăuga și mai mulți wați în box !
Ce părere ai explo??
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
Sunt câțiva băieți în secțiunea Micro cu planuri similare. Cred ca am vazut câteva deja făcute. Merge.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Merge doar sa ai grija sa nu faci vre-un scurt sau sa lasi ceva fir expus. Si nu lungii prea tare firele, ca scade voltajul.
tu trebuie sa tii cont si de costuri, ca si quantum boards cu chipuri sunt comparabile la caracteristici cu ledurile cu dulie de calitate. si atunci nu prea merita munca in plus.
 
Last edited:

vasy2009sile

Lupul singuratic
Veteran
Eu zic că merită!! Măcar ai făcut cu mâna ta și știi exact unde să cauți când se va arde vre-un led sau ceva! Chiar daca va fi un pic mai scump!
Oricum am să le cumpăr treptat, e că și cum ai plăti rata la tv ! Azi un bec mâine unu , poimâine un profil de aluminiu, etc. Niste riglete dacă va trebui! Acum sa meargă să fie eficient și să pot controla temperatura mai bine în box! Spre exemplu acum nu mai pot folosi toate becurile nici cu ventul pe out si are si 100 mc /ora!
Pai la Vara ce fac? le cresc la 70w !
Mersi de răspunsuri băieți!
Respect!
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
Un grower in secțiunea Micro folosește 2 cooler de PC pt 180w de leduri. Poate ne inspiram de la el.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Depinde de voltajul initial. Cu cat e mai mic acesta, cu atat mai repede scade o data cu lungirea firelor. Daca voltajul e spre 100v sau peste, nu e problema. Daca e sub 25V, atunci trebuie evitata lungirea lor. Cum se manifesta depinde de designul acelei placi, dar, ori palpaie, ori se sting, ori creste amperajul si se ard ledurile. Stiind ca astia cam fac designul la minimul necesar, nu le-as lungi mai mult de 10-15 cm. Oricum eu is de parere ca daca te apuci de miscarea asta, mai bine faci ceva diy din start. Ca doar e acelasi lucru, lipesti firele, conectezi la driver si aia e.
 
Last edited:

legalizeRO

Active member
Eu am 4 COB-uri de 50W , cu driver pentru fiecare, dar cel putin 1m de cablu intre driver si COB. N-am avut palpairi sau probleme, si ma lumineaza de vreo 3 ani. As putea sa le mai tai putin din cablu, dar tot am nevoie de vreo 50 de cm, ca nu prea vreau driverele in grow...
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Paina, cu siguranta o saai mai multa energie emisa prin diode decat prin cabluri daca le faci de 50 cm in loc de 1m+. Probabil canu ai avut probleme ca sunt surse CV-CC, si atunci nu o ia amperajul pe campii cand scade voltajul.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Eu zic ca ajuta, tu poti masura voltajul la un capat apoi la celalalt si sa tragi apoi concluzia. Ddgeaba e CV, ea se regleaza dupa valoarea la iesirea din sursa si nu de la capatul cu ledul. Caderea de tensiune nu e luata in calcul. Daca e Cv-Cc, atunci stii ca nu va urca amperajul ca sa compenseze lipsa de tensiune, nu inseamna si ca nu ai o cadere de tensiune. Pe unele surse si scrie ce grosime de fir si ce lungime maxima sa pui. Daca ai totate datele problemei poti calcula si cat e safe si cat de eficient este cu fir de grosimea X si diametrul Y.
 

vasile

Active member
Veteran
De pe internetzi, 600w cob led, liquid cooled.

xwxaikns5gf21.jpg
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Tare, doar ca dispunerea mi se pare foarte proasta. Poate e cineva care treateaza ledurile ca pe hid-uri?
 

Latest posts

Latest posts

Top